TIPARIREA PERMISELOR DE PESCUIT SPORTIV A FOST BLOCATA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Ian 2009, 14:08

Carnetul de capturi e folosit si in SUA, de exemplu.
Nu e o treaba rea, daca s-ar folosi asa cum trebuie ar fi un instrument util pentru a estima cantitatea de peste din apa.
Daca :!:
Ideal ar fi sa se noteze si capturile prinse si eliberate si cele retinute.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Ian 2009, 14:13

Scopul este altul; asa cum am spus, pestele este o resusa naturala si se urmareste cantitatea extrasa. Studiile pe care noi ni le-am propus sa le facem cuprind date despre cantitatea resurselor, bonitatea apelor factorii de risc etc. Este necesar sa se stie cantitatea extrasa in vederea mentinerii gradului de suportabilitate a bazinului hidrografic respectiv.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 22 Ian 2009, 14:50

apsalba scrie:Scopul este altul; asa cum am spus, pestele este o resusa naturala si se urmareste cantitatea extrasa. Studiile pe care noi ni le-am propus sa le facem cuprind date despre cantitatea resurselor, bonitatea apelor factorii de risc etc. Este necesar sa se stie cantitatea extrasa in vederea mentinerii gradului de suportabilitate a bazinului hidrografic respectiv.
Si ce te faci cu aia care au inchiriati km de Dunare spre exemplu, prind cu sutele de kg zilnic, iar de declarat fiscului oha (vanzarile din care sa rezulte cantitatea prinsa)? Un pescar amator prinde cu sutele de grame... :lol: si nu in fiecare zi.
Vorbeam in urma cu 3-4 ani cu o echipa de paznici ai lacului Razem pe canalul Dunavat (era in raza lor de competenta). Printre multe altele, seful echipei de paznici imi povestea ca au voie conform actului incheiat cu forul tutelar de atunci (anterior denumirii de ANPA) sa pescuiasca anual 1500 tone de peste, si daca ar respecta cantitatea asta permisa... ar da faliment, motiv pentru care ei se apropie de 3000 tone. Pai tabelul asta scoate patrimoniul piscicol la liman? Totul, dar absolut totul nu-i decat praf in ochi.
Bucuresti

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Ian 2009, 14:54

Inseamna ca tara asta nu mai are nici o speranta sa intre in randul lumii? Trist, dar sper sa nu fie adevarat.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 22 Ian 2009, 15:01

apsalba scrie:Inseamna ca tara asta nu mai are nici o speranta sa intre in randul lumii? Trist, dar sper sa nu fie adevarat.
Ce anume este trist? Ca se cere folosirea tabelului cu pestii extrasi din apa de pescarul unditar? Ca toti, dar absolut toti nu respecta legea si ca evaziunea fiscala este la ea acasa? Ca toti lupta pentru a ajunge la "ciolan" indiferent de ce anume ar insemna asta dupa care dispar precum magarii in ceata? Faptul ca ni se tot spune cat de frumoasa si benefica este inregimentarea? Si comunismul a fost tot asa... Toti la gramada, muncim, cotizam si impartim beneficiile... Care beneficii? Totul s-a demonstrat, istoric vorbind, ca a fost o himera... Acum ne apucam iar de acelasi lucru sub o alta denumire (ma refer strict la pescuitul cu undita)?
Bucuresti

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Ian 2009, 15:07

Tot ceea ce spui, am constatat si eu. Dar nu m-am oprit la a constata. Incerc sa fac ceva pentru schimbare. E posibil sa reusesc. Cu cati mai multi, cu atat mai bine. Nimic nu se schimba de la sine. Cel mai periculos este sa te blazezi si sa lasi sa curga. Mai multa vana. E necesar.

Apropo, cat ti-ar lua sa completezi acel tabel? Sau suna mai bine ''muieti is pozmagii''?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2009, 15:47

apsalba scrie:Scopul este altul; asa cum am spus, pestele este o resusa naturala si se urmareste cantitatea extrasa. Studiile pe care noi ni le-am propus sa le facem cuprind date despre cantitatea resurselor, bonitatea apelor factorii de risc etc. Este necesar sa se stie cantitatea extrasa in vederea mentinerii gradului de suportabilitate a bazinului hidrografic respectiv.
Cred ca scopul e altul ... :oops:
Asociatiile trebuie, cel putin, sa mimeze ca fac ceva ... ca s-or fi saturat bietii functionari publici de cele citeva personaje care au tot cerut moca in numele si spre binele sutelor de mii de pescari inregimentati. :twisted:

Vorbesti de studii privind cantitatea resurselor ...
Chiar crezi ca pescarii sportivi sunt principalii consumatori ai resursei ?
Ce faci cu pescarii comerciali ? Ce faci cu braconierii ?
Daca ii iei in calcul ... rezulta ca autoritatea publica trebuie sa faca studiul. :cry:

Degeaba insisti ca ar trebui sa faca asociatiile studiul ... am inteles ca vrei sa ne pricopsesti cu inca 11 federatii pentru asta ... asa ca eu unul sustin "contra" :shock: !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2009, 16:09

Uitati aici ... proiect de milioane de euro ... doar nu voiati ca cele 11 federatii sa fie, in fapt, chioscuri de vindut permise. :lol:

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 22 Ian 2009, 16:16

:shock: HELP ME! Este cineva in masura sa faca trimitere la nr. de art. si legea, ordinul, precizarea sau ce mama dreaq o fi in vigoare la data actuala, unde este precizat ACUM ca pescarul amator (sportiv, recreativ, de agrement sau cum dreaq s-o fi numind el), TREBUIE sa completeze un carnet de evidenta a capturilor?!? :roll: Am mai postat odata intrebarea si nu mi s-a raspuns! Poate ca acum... :?
Fir intins!;-)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Ian 2009, 16:21

aditoader scrie::shock: HELP ME! Este cineva in masura sa faca trimitere la nr. de art. si legea, ordinul, precizarea sau ce mama dreaq o fi in vigoare la data actuala, unde este precizat ACUM ca pescarul amator (sportiv, recreativ, de agrement sau cum dreaq s-o fi numind el), TREBUIE sa completeze un carnet de evidenta a capturilor?!? :roll: Am mai postat odata intrebarea si nu mi s-a raspuns! Poate ca acum... :?
Pai nu e nici o lege, ordin sau dispozitie legala in acest sens.

Cel putin nu inca ... :oops: insa nu te baza pe asta ... cei care ne vor binele (chiar cu forta) nu stau cu miinile in sin. :wink: :twisted:

Scrie răspuns