Taxa de pescuit pe Jiul de vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Sep 2008, 09:09

flyer,
cand afirmi despre cineva ca incalca legea, trebuie sa precizezi si ce lege incalca. daca te referi la deciziile anpa, te asigur ca acestea nu sunt legi, ba mai mult au fost emise cu incalcarea legii. Ex. Directiile silvice sunt considerate asociatii (vezi art. 5 lit. e din deciziile acordate RNP) Ordinul 231/2006 de care se lega RNP ca sa aiba drept de pescuit a fost abrogat prin OM 497/2008.
ar fi interesant sa sti si cateceva de asociatiile care au primit autorizatii de la anpa si de care nu a auzit nimeni. Ex Delta dunarii un oarecare Verbina, maharul cherhanalelor din delta primeste "decizie" sa practice pescuitul recreativ sportiv; o asociatie din bihor primeste autorizatie pe apele pe care aqua crisius a facut investitii si actiuni de populare si ecologizare. permisele de pescuit recreativ sportiv emise de anpa sunt in imposibilitate de a fi distribuite, OM 331/2008 fiind in stare de suspendare judiciara in urma actiunii in contencios administrativ declansata de agvps, eliberarea lor fiind infractiune. spun asta intrucat secretarul de stat care raspunde de pescuit mi-a confirmat acest lucru ieri intr-o discutie telefonica. Mai mult decat atat, daca citeai cu atentie OUG 23/2008, constatati ca anpa nu are nici o competenta asupra zonelor de pescuit si a pierdut si calitatea de administrator al resurselor acvatice vii, fiind autoritate a statului privind reglementarile pe pescuit (art. 3 si 4 din OUG23/2008). Administratorii resursei acvatice vii sunt (ca place sau nu place) cei care obtin autorizatie in acest sens (vezi art. 16 din OUG 23/2008).
Pe acesta cale va informez ca FNPSR, singura federatie nationala reprezentativa la nivel national din romania (daca ma insel astept sa fiu corectat) a incheiat un protocol cu ANAR privind crearea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ sportiv la nivel national (vezi si OUG 73/2005, anexa 4 cap;II art.8) in baza unui plana de management privind protejarea si conservarea resursei acvatice vii, plan depus si la anpa (peste 400 de pagini) si pe care domnii evaluatori nu l-au citit fiind prea mare (expresia este de la membri comisiei de evaluare), dar in care aveau posibilitatea sa afle (pentru ca habar nu au) care este starea actuala a bazinelor naturale in care tu si altii ca tine isi exercita aceasta pasiune. ai fi incantat sa sti de exemplu ca pestii ingurgitati pe zona muresului (comfluenta cu ariesul pana la iesirea din tara) sunt infestati cu metale grele de la minele din apuseni, sau ca zona bazinului timis risca sa nu indeplineasca conditiile de mediu privind calitatea apei prin infestare cu nitrati de la fostul complex contim).
va mai informez ca alt protocol incheiat cu ANPM are ca scop obtinerea autorizatiei de mediu pentru obiectivele si masurile din planul de management si in care fnpsr (din care face parte si salmocarpatica) isi propune sa refaca habitatele acvatice in conformitate cu standardele de mediu si siguranta sanatatii pestilor. dar probabil aceste lucruri sunt neinteresante pentru voi, cei care bagati de vina la cei care incearca sa faca ceva. nu vad nici macar o pozitie critica fata de cei care au adminsitrat pescuitul vreme de 60 de ani si care au si ei parte lor de vina.
cred ca o analiza onesta a situatiei actuale a pescuitului sportiv ar fi mai interesanta decat productiile literare ce se fac pe acest forum.
Cu bine.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 03 Sep 2008, 09:32

apsalba scrie: cred ca o analiza onesta a situatiei actuale a pescuitului sportiv ar fi mai interesanta decat productiile literare ce se fac pe acest forum.
Cu bine.

De foarte mult timp astept sa deschida cineva un nou topic cu aceasta tema .
Dar observ ca nu se inghesuie nimeni.
Oare de ce :?: :?: :?:
Chiar sunteti asa de multumiti de situatia pescuitului din Romania :?: :?: :?:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2008, 10:03

pityu scrie: La sedinta de ieri de exemplu (avem sedinta in fiecare prima zi de luni din fiecare luna!), am informat membrii prezenti ca persoane de pe forum logate cu username-uri ca Flyer, Fario_Nebunu, etc. se tot leaga de soarta noastra fara sa cunoasca nici macar cat de cat realizarile si munca noastra de asociatie si sa stiti ca nu au fostt incantati deloc de voi. Nu avem multi membrii, decatt exact 250 (in momentul de fata) dar tot sunt mai multi decat carcotasii forumurilor, care daca-i numar bine nu depasesc (Multumesc lui Dumnezeu!) mai mult de maxim 20 de cautatori de nod in papura. Fata de voi, care nu ati facut nimic pentru pescuitul romanesc, membrii Salmo-Carpatica au facut deja o gramada de lucruri bune (incusiv igienizarile de care cineva a amintit), inclusiv popularizarea pescuitului in randul copiilor cu concursuri anuale la care s-au acordat premii de participare la toti copii in unelte de pescuit (anul acesta am avut 37 de participanti pe doua categorii de varsta) si multe altele, pe care nu vi le pot relata aici, ca ar trebuii sa cititi un roman intreg si as monopoliza intreg forumul.
Dar voi nestiind toate astea, va dati drumul la gura fara sa ganditi prea mult, improscati cu noroi in stanga si in dreapta, ca ... voi. Atunci cine e cel nesabuit ? (iertata sa-mi fie intrebarea!)
Ia te uita domnu' Pityu ce vehement si ce patetic (sa nu zic teatral) a devenit! Ce monologuri de drama shakespeariana! Ai zice ca e un text din Richard al 3-lea sau din Apus de soare de Delavrancea nu replica inflacarata a unui fost ortac care s-a vazut scos din mina si pus la birou, "stapan" peste 250 de suflete chinuite care nu au cum sa se elibereze de sub tiranie! :lol:
Cat despre informarea celor 250 de suflete chinuite despre mine si despre altii care nu sunt de acord cu ideile nastrusnice ale Salmo Schizopatica, ce pot zice? Deja ma simt vedeta de Hollywood! Sau pate ca voi, aidoma fostei securitati, faceti dosare si fise informative celor care va critica? Hmmm, oare ce nume de cod am? Dar Flyer, Miki? Cumva ar trebui sa stam ascunsi o vreme, pana ce comandourile de ortaci vor obosi sa ne caute?
Zici ca ne "dam drumul la gura" pe forum? Si care e problema ta, dle Pityu? Ai dori poate sa ne pui botnitza? Sa reinstaurezi cenzura? Crezi ca numai SC a facut ceva pentru pescari? Doamne, cat orgoliu la fratele Pityu, cata grandomanie! Probabil ca deja se viseaza primar in Lupeni sau de ce nu, prefect de Hunedoara... Mai bine ramai la pestii tai ca e mai bine, chinuie in continuare cele 250 suflete nevinovate dar lasa-ne pe noi! Lasaneeee, lasaneeeee! :lol:

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 03 Sep 2008, 10:07

@ apsalba

hai ca asta e chiar buna...daca voi la FNPSR considerati ca ord 331/2008 este suspendat, atunci pot sa pun si eu o intrebare de bun simt: pe baza a ce se inghesuie AP Salmo sa ia taxe pe un fond piscicol care nu ii apartine, decizia ANPA fiind automat invalidata de suspendarea ordinului 331??? aaa...pentru ca se mizeaza pe faptul ca pescarul de rand nu obisnuieste sa citeasca pe deplin legea? Uite, o sa semnalam si noi la MADR ca prin FNPSR se obisnuieste sa se taxeze pescarii pe ape care nu apartin de drept asociatiilor din FNPSR...am cel putin 3 exemple in acest sens, cu informatii culese atat din teren cat si de pe mai multe forumuri pe care respectivele asociatii s-au inghesuit sa isi faca publicitate la noua abordare

Nu prea ma intereseaza de asociatiile nu stiu cui...tactica asta de a arata cu degetul la altii in speranta de a devia de la examinarea propriilor practici nu face decat deservicii FNPSR si asociatiilor din cadrul federatiei.

Am mai spus-o mai multi de pe aici: puneti, fratilor, planurile de management pe website-ul FNPSR sa vedem si noi ce vreti sa faceti voi acolo si cu ce resurse, si poate ca atunci va vom crede altfel decat dupa ce citim pe aici.

Cat priveste protocolul cu ANAR (a se citi Apele Romane), trebuie facute urmatoarele corectii (ABSOLUT NECESARE pentru a intelege adevarul):

1. Protocolul incheiat de FNPSR cu ANAR nu are acoperire nationala. In protocol (care se poate citi pe website-ul FNPSR) scrie clar ca intelegerea vizeaza doar apele pe care asociatiile din FNPSR le-a primit in administrare de catre ANPA. Deci, primul aspect este ca protocolul nu are nici o legatura cu "national" si al doilea aspect este ca odata ce ordinul 331/2008 este suspendat, si deciziile ANPA sunt inutile, pe cale de consecinta protocolul FNPSR cu ANAR este lipsit de acoperire juridica.

2. Protocolul contine niste obligatii pe care asociatiile FNPSR ar trebui sa le indeplineasca pe perioada valabilitatii protocolului, adica 2 ani. Si daca te uiti la ce anume s-a obligat FNPSR acolo, te apuci cu mainile de cap: scari de pesti la baraje, dragarea cursurilor de apa si a lacurilor pentru a asigura continuitatea laterala a acestora, monitorizarea apelor....Spre stiinta, o scara de pesti nu se construieste asa, din hartie. E nevoie de studii detaliate, de monitorizarea speciilor in cauza timp de cel putin 3-5 ani (ori voi nu stiti acum nici macar ce specii aveti in lacurile de acumulare si daca e nevoie ca ele sa aiba cai de migratie amonte si aval de baraje). Si, cel mai important lucru, investitiile intr-o scara de pesti sunt de ordinul zecilor de milioane de Euro. Si nu vorbesc in necunostinta de cauza, ci ca unul care am studiat treaba asta cu migratia pestilor pe apele din Romania ceva timp. Si in cele mai multe situatii, costurile cu aceste investitii sunt suportate de la bugetul de stat, tocmai pentru ca avantajele dpv economic sunt minore comparativ cu investitia financiara necesara. Asadar, FNPSR habar nu a avut ce a semnat acolo. Alta treaba, dragarile - sunt treaba si raspunderea administratorului resursei de apa, nu a celui care raspunde de fondul de pescuit. Se pare ca Apele Romane a dat peste o gramada de fraieri si le-a pus in carca tot ce era mai costisitor din punctul lor de vedere. Eu, in locul FNPSR, m-as ruga sa ramana Ord 331 suspendat ca astfel si protocolul cu ANPA sa fie mort pe vecie.

Ceea ce am spus eu cu referire la cunoasterea situatiei actuale pe fondurile de pescuit nu se refera in mod deosebit la sursele de poluare (treaba care e cel mai usor de aflat), ci mai degraba la cunoasterea stocurilor de pescuit disponibile. Si daca FNPSR declara ca asociatiile din compozitia sa au aceste evaluari, atunci sa le vedem si noi, nu doar nu stiu ce comisie din ANPA. Daca tot sunteti atat de performanti...

Hm...protocol cu ANPM..ar fi interesant sa vedem cum suna pe hartie...pentru ca legislatia de mediu spune clar ca ANPM nu poate emite autorizatii de mediu pe un ansamblu de masuri, ci pe fiecare proiect in parte, cu exceptia situatiei cand proiectul are mai multe faze SI se adreseaza aceluiasi amplasament. Mai mult, de dragul terminologiei corecte, ANPM emite in primul rand un aviz de mediu pentru ansamblul masurilor care se aplica aceluiasi amplasament, apoi pe fiecare proiect in parte emite un acord de mediu, si numai dupa punerea in functiune a ceva concret se emite autorizatie de mediu. Cititi legea si nu va mai aventurati sa va laudati cu protocoale care nu valoreaza nimic.

In concluzie, daca vreti sa avem o discutie onesta si cu cartile pe masa legata de situatia pescuitului, lasati atitudinea asta: "de ce ne criticati pe noi si pe ceilalti ii neglijati, mai ales ca noi am facut ceva, altii nu"...Si stati linistiti ca de AGVPS suntem satui, nu mai vrem o alta mega-organizatie care sa se comporte similar. Si tocmai pentru ca vedem in FNPSR semne ale transmiterii bolii de la AGVPS catre ei, tocmai de aceea cuvantam pe aici...Pe mine, daca as fi din FNPSR, mai degraba m-ar pune pe ganduri astfel de postari, decat sa sar ca ars si sa jignesc pe cei care au alta opinie decat a mea...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Sep 2008, 10:32

flyer,
daca asociatiile taxeaza fi convins ca avem acceptul ministerului de finante, singurul in masura sa se pronunte asupra acestui aspect.
Cat priveste protocolul cu ANAR te asigur ca are acoperire nationala.
te sperie obligatiile pe care ni le asumam? Nu crezi ca suntem in stare sa le facem? Pe ce bazezi? Nu crezi ca suntem in stare sa facem un proiect tehnic? Ai observat ca ANAR se obliga sa ne puna la dispozitie baza cadastrala? Nu te-ai intrebat de ce nu a preluat aceasta obligatie ANPA? Vorbesti de zeci de milioane de euro. Cam la tot atat ne-am gandit si noi. Nu crezi ca aceste investitii sunt necesare? Nu crezi ca ar trebui sa le faca cineva? Noi ne-am oferit sa le facem. Ai observat ca protocolul are clauze de reziliere daca nu este respectat?

Ti-as posta planul de management, dar as bloca forumul, intrucat are o serie de harti in format php.iti trimit pe privat rezumatul acestuia care este anexa la protocol, asa ca sa nu indoiesti ca vorbim serios.
Te asigur ca pescuitul sportiv nu are nimic de pierdut daca pune la incercare capacitatea de management a fnpsr atata timp cat agvps nu a facut si nu face nimic in afara gesturilor disperate de a pastra monopolul pe o activitate din care ei au facut o afacere.

PS Ti-am trimis rezumatul planului. Astept o confirmare publica pentru receptie.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 03 Sep 2008, 10:46

Vorbesti de zeci de milioane de euro. Cam la tot atat ne-am gandit si noi. Nu crezi ca aceste investitii sunt necesare
eu mai stiu un plan maret de cateva milioane de euro de al vostru si acum zace fara nicio valoare ca nu e aprobat.

De fapt pe tine te roade stimate om sa ai cat mai multe contracte si protocoale de acest fel in speranta ca cu firma dumitale de consultanta prinzi vreun proiect cu fonduri phare. de fapt asta e problema ta.de asta te legi de altii si nu te uiti la tine ca nu faci nimic.
si acum apropo de meseria mea " de scos plase " cum spuneai la o adica, vezi daca am aratat ca am scos plase am planul aprobat, iar tu daca nu ai facut nici macar asta acum esti cu buza umflata si umblii dupa cai verzi pe pereti.
cred ca se aude pe fundal prohodul fnpsr si incet incet unii de pe forul ti-l vor canta in cor.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Sep 2008, 10:54

Inainte de a lansa un mesaj, corecteaza-l. Cacofoniile dau rau la timpan. Forum se scrie cu m la sfarsit, nu cu l.
Cat despre decizia data de gigi, studiaza-i consistenta ca s-ar putea sa te ranesti in zona in care te vei sterge cu ea.
:D :D :D :D :D

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 03 Sep 2008, 11:04

daca asociatiile taxeaza fi convins ca avem acceptul ministerului de finante, singurul in masura sa se pronunte asupra acestui aspect.
Tot respectul apsalba! Puteti vinde si teren pe Pluto sau aer curat. Atat timp cat o faceti cu chitante in regula veti avea acceptul Ministerului de Finante.
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Sep 2008, 11:18

Ne limitam la pescuitul sportiv. Cred ca esti convins ca ceea ce incercam sa facem trebuie facut. Indiferent daca place sau nu place cuiva. Si o vom face.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 03 Sep 2008, 12:58

pityu scrie:...
Iarasi imi aduc aminte de amicul Oaca (stie Miky despre cine vorbesc), cu cat tupeu a venit pe un alt forum sa spuna ca ..."Miky, care de bine de rau a mai facut cate ceva (auzi ce ineptie !!!!) ca a vrut sa organizeze si el un concurs pe Latorita si nu a fostt ajutat (vezi Doamne!) de ce nu i s-a incredintat lui organizarea Cupei Romsilva Editia a III-a."
Auzi frate, ca a mai facut cate ceva... apoi tot el zice ca de fapt ... a vrut sa faca si cand a vazut ca e de lucru si nu de joaca, s-a lasat pagubas. Halal activitate extraordinara !!!...
nu-i vorba ca ar trebui sa dau socoteala la cineva sau ca i-ar pasa cuiva de pe aici care-i treaba cu concursul cu pricina, insa pentru vreun eventual doritor sa afle "cum si de ce ?"... aici am expus motivele pentru care nu a mai avut loc:
http://www.flytying.ro/forum/viewtopic. ... ight=#8775
eu zic ca suna altfel decat ce zice pityu, dar...poate ca nici nu conteaza !
desi de ceva vreme eu am renuntat sa ma mai leg de afirmatiile lui pityu, si nu am mai facut nici o referire directa la adresa sa, lasandu-l in fericirea lui proprie, inteleg ca el continua sa se razboiasca cu mine si mai are ceva de impartit,… neelegant, cred ca e putin spus,… mai tare insa nu sunt dispus sa ma mai cobor...
eu insa am altceva de intrebat, ... stiu ca e perioada de concedii, dar :
CHIAR TOTI MODERATORII DE PE FORUMUL ASTA SUNT PLECATI IN DELTA ? :D
o sa citez din "regulamentul forumului" ce scrie la punctele 4 si 5:

"4. trebuie pastrat un limbaj civilizat, si mai mult decat atat, o atitudine amicala si prietenoasa fata de ceilalti participanti la forum
5. discutia se poarta la nivelul ideilor si nu la nivelul persoanelor "

si din inceputul topicului ARENA:

"limbajul trebuie sa ramana civilizat
Cine extinde polemicile si limbajul necivilizat in alte topicuri sau in Album risca sa fie banat, aviz amatorilor"
Regula speciala - mesajele cu limbaj jignitor se sterg, fara editari si fara explicatii, deci nu va mirati si nu cereti explicatii.

chiar daca nu avem parte de injuraturi in direct, de o buna bucata de vreme, limbajul si etichetarile consecvente facute de pityu multor useri de pe aici care incearca sa isi expuna pareri "on topic", nu mai are demult legatura cu discutia la nivel de idei si cu atitudinea prietenoasa, asa cum ni s-a recomandat...
eu "mai sensibil" din fire, nu pun la inima totusi, insa multe dintre aceste etichetari si expresii ale "falnicului presedinte al Salmocarpatica" cat si aroganta lui, ar putea fi considerate jignitoare... de majoritatea celor carora le-au fost adresate
intrucat dansul asa cum ne-a explicat, exprima parerea membrilor asociatiei sale pe acest forum , sunt curios daca i-a consultat si in privinta exprimarii pe care o practica la adresa celor de alta opinie...
personal cred ca asta nu poate fi pusa in carca membrilor salmocarpatica ci doar a "vorbitorului"
sunt convins ca daca fiecare user, cadorisit cu astfel de etichetari, i-ar raspunde lui pityu in aceeasi termeni pe care ii foloseste el, topicul ARENA ar deveni in scurt timp o lectura naiva si placuta pentru scolari si prescolari, pe langa topicurile de lupta in care evolueaza venerabilul
ce e curios e ca in alte situatii si pentru mult mai putin, reactia moderatorilor a fost mult mai drastica si mai prompta, ceea ce acum nu e cazul… sper ca sunt totusi concediile de vina
sau poate ca pityu are dreptate si temei in ce spune, si useri de teapa lui miky, a lui Adiwolf, Flyer, sau alti carcotasi d-astia ratati :!: , vreo 20 la numar, dupa ultima sa numaratoare :D , ar trebui sa ne luam banul binemeritat si sa ramana pe forum numa’ el cu APSALBA si APSHD, in deplina armonie si intelegere
SCUZE PENTRU OFF TOPIC !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns