Mesaj
de flyer1974 » 04 Sep 2008, 01:24
@ APS Alba si ceilalti care au participat la discutia despre ilegalitati
Am citit rezumatul planului de management trimis de APSALBA pe privat (cine il vrea, il pot trimite pe privat de asemenea) si am niste observatii de facut pe marginea lui. Iata despre ce este vorba:
1. Inteleg ca acest rezumat a stat la baza a ceea ce pretinde FNPSR a fi “protocolul cu acoperire nationala” semnat impreuna cu Apele Romane. Bun. Adica nu e prea bun. Primul motiv este ca lista zonelor de pescuit prezentate in capitolul 1 cuprinde ceea ce FNSPR VISA SA PRIMEASCA de la ANPA, nu ceea ce a primit in realitate. Iata cum stau lucrurile in realitate:
- Asociatii prezentate in capitolul 1 ca avand drept de administrare pe unele fonduri piscicole dar care nu au primit nimic de la ANPA, planurile lor fiind respinse: APS Salaj, APS Csuka Tanya, APS Mures, APS Lostrita Petrosani, APS Targu Secuiesc, APS Eco-Pescar Medias, AJPS Zargan –filialele Gorj si Dolj; APS Rast 2006; AVPS Dunarea Albastra Orsova, APP Iasi.
- Asociatii care figureaza in capitolul 1 ca avand drept de administrare pe unele fonduri piscicole dar care nu figureaza pe nici una din listele ANPA, deci tragem concluzia ca nici macar nu s-au zbatut sa depuna acele planuri la ANPA: AJPS Mures 2006; APS ALBA (!!! –taaare interesant, intelegem acum de ce au trecut unii din FNPSR alaturi de AGVPS), o asociatie anonima pentru judetul Arad, alta pentru bazinul Arges-Vedea (se poarta si asa); APS Galati, AVPS Zimbrul; ASPR Murighiol; APS Dolj Zargan Filiala Valcea
- Asociatii care figureaza in capitolul 1 cu drept de administrare pe unele fonduri piscicole dar care au primit mult mai putin de la ANPA: APS Salmo-Carpatica Lupeni (interesanta decizia ANPA care a atribuit unele fonduri care de fapt nici nu fusesera solicitate de SC!!!); APS Hunedoara; ASPR Sinoe; Club Magus Timisoara; APS Aqua Crisius; APS Caras.
Concluzii:
a. Din cele 25 de asociatii (cu tot cu cele anonime) din FNPSR, numai 6 au primit in administrare fonduri de pescuit. Celelalte…pauza…printre care si APS Alba (alooo, mai e cineva acolo?)
b. Asadar, pretentia de “acoperire nationala” nu tine. Se pare ca in afara zonei celor 6 asociatii, nu se prea prinde semnal dinspre FNPSR.
c. Protocolul cu Apele Romane este din start nul din punct de vedere juridic daca la el s-au anexat asociatiile prezentate in capitolul 1 al rezumatului la planul de management transmis catre Apele Romane.
d. Avand in vedere faptul ca protocolul s-a semnat pe data de 18 AUGUST 2008 (adica la peste 10 zile de la deciziile ANPA), asta inseamna ca FNPSR a semnat cu buna stiinta un document inducand intentionat in eroare Apele Romane prin furnizarea de informatii false. Treaba incepe sa capete conotatii penale, dragii mei! E groasa!
e. Daca in asociatiile din FNPSR si in FNPSR se iau deciziile prin votul deschis, la vedere, al membrilor din acestea, iar votul este consemnat (ca asa e si normal sa se petreaca atunci cand votul este la vedere), atunci cred ca membrii acestor asociatii ar trebui informati ca poarta raspundere inclusiv penala pentru deciziile lor. De pilda, daca au decis prin vot sa mandateze FNPSR sa semneze protocolul cu Apele Romane stiindu-se clar ca majoritatea asociatiilor au pierdut concursul pentru fondurile de pescuit, iar cele care au castigat, au castigat mult mai putin decat au cerut, practic se fac responsabili in fata legii penale de fals in declaratii si mandatare la uz de fals.
Puteti sa ziceti nene pityu si aps alba si APSHD orice ati zice, aici avem de-a face cu fapte penale clare.
2. Pe fond, ce plan de management are FNPSR si ce valoare juridica are ca sa stea ca suport pentru un protocol cu statul, devreme ce FNPSR nu a obtinut in nume propriu nimic de la ANPA? Da, stiu, FNPSR este reprezentantul asociatiilor membre, dar la Apele Romane v-ati dus cu un rezumat al unui singur plan de management….
3. La capitolul 2, lista obiectivelor, in loc de FNPSR scrie “asociatia”, de unde deduc logic ca tot textul s-a incropit pe un plan de management al unei asociatii, probabil pe cel al APS Alba, pentru ca in subsolul paginilor de pe protocol stau datele de contact si adresa de internet a APS Alba. Asa o fi, oare?
4. Termenul de implementare al planului este 2009-2014, pe cand protocolul cu Apele Romane este doar pe 2 ani. O sa vedeti mai jos de ce e important acest aspect.
5. Capitolul 2, paragrafele 1-3. FNSPR prezinta atributiile ANPA in domeniul gestiunii fondurilor piscicole catre cei de la Apele Romane si in final zice ca “am solicitat ANPA incheierea unui protocol de colaborare pe aceasta tema”. Adevarat? Protocol ati cerut voi de la ANPA? I-auzi, hai ca ne interesam ca vrem si noi sa facem tot asa un protocol cu ANPA…
6. Capitolul 2, lista obiectivelor, la primul punct, FNPSR isi propune sa stabileasca zonele de pescuit sportiv, cele de reproducere si asa mai departe pana la 31 Decembrie 2009. Aoleu, pai inseamna ca pana atunci ce facem cu bietii pescari din zonele respective si altii care ar vrea sa mai arunce un bat in rau? Sau pana atunci apele sunt rezervate anumitor persoane, cum a tot incercat sa sugereze pe aici dl Pityu??
7. Capitolul 2, lista obiectivelor, punctul 3: FNPSR as vrea sa realizeze studiile privind masa ihtiologica pana la 31 Decembrie 2010. Interesant. Caruta inaintea boilor. Adica stabilim in 2009 care sunt zonele de pescuit, dar aflam abia in 2010 daca acolo mai erau pesti sau nu sau daca nu cumva era nevoie sa protejam exact zonele pe care le-am permis la pescuit in 2009. Aici avem si dovada faptului ca planul de management al FNPSR/APS Alba nu este altceva decat o lista de dorinte si vise, pentru ca el nu se bazeaza pe o cunoastere clara si reala a stocurilor de peste din mediul natural. Si ca sa fie confuzia maxima, la capitolul 3 se spune ca studiile astea se vor face pana la finele lui 2011, nu 2010. Nene Iancule, s-a cam tulburat apele pe-aci…
8. Capitolul 2, lista obiectivelor, punctul 4: FNPSR se angajeaza sa identifice si sa monitorizeze sursele de poluare si agentii poluanti pe toate raurile tarii…WOW…Catai filantropia pe FNPSR. Si mai zice ca a incheiat si un protocol cu Garda de Mediu…dar parca era vorba despre ANPM (Agentia Nationala de Protectia Mediului)….deh, pentru ei e totuna…Cata vreme Inspectia de Stat a Apelor si Garda de Mediu au dificultati sa calce dincolo de poarta unor agenti economici chiar si cu arma in mana, nu ii vad bine pe “scutierii” din FNPSR….Nu mai vorbesc de sutele de miliarde pe care le vor avea de platit pentru monitorizarea poluatorilor…hai ca deja e de ras…
9. Capitolul 2, lista de obiective, punctul 5 (foarte interesant aici). Zice ca FNPSR va sprijini (doar atat) ANPA in, citez, “actiunile de populare initiate de administratorul resurselor acvatice vii”, adica ANPA, iar termenul este 31 Decembrie 2014, care coincide, pur intamplator, cu data la care se termina “mandatul” asociatiilor si planul de management…Adica stiti, ne pasa de resursele acvatice, facem niste studii pana prin 2011, mai bem o bere, dupa care, daca ANPA vrea ceva populari, noi participam facand galerie de pe mal, si asta doar daca popularea se petrece inainte de 2015, altfel noi nu mai raspundem de nimic….rusinica, baieti…Si in capitolul 5 mai zic si ca dupa expertii lor, refacerea unui habitat acvatic dureaza 8-10 ani. Pasamite, asta depaseste 2015 si deci “noi am luat toate masurile, dar nu stim ce s-a intamplat cu pestele dupa aceea, ca ii trebuie 8-10 ani sa eclozeze”….
10. Tare de tot asta. Zice la capitolul 5 ca FNPSR impune interzicerea prin lege a activitatilor balastierelor, si ii da si termen Parlamentului sa adopte o astfel de lege pana la sfarsitul lui 2014. Hehehe…nici eu nu sunt de acord cu practicile unora dintre detinatorii de balastiere, in special a celor privati de duzina, insa de aici si pana la a te duce la Parlament sa ii impui sa interzica astfel de activitati….tati, e ca si cum ai vrea sa te muti in copac. Nu stiu, poate sunt unii care inca mai cred povestea aia despre evolutionism. La gradinita broscoiul se transforma in print si eram siguri ca asta e basm, dar la scoala generala ii ziceau evolutionism…hehehe
11. La capitolul 6 se reitereaza ideea ca numai dupa finalizarea studiilor de evaluare a stocurilor se vor putea implementa orice fel de masuri…Adica, pe sleau spus, habar nu avem ce si cat peste avem, nu stim ce am primit, nici ce o sa facem…dar am facut un plan de management....
12. La capitolul 9 (regulamentul de pescuit), la articolul 2 sunt prezentate interdictiile la pescuit, dupa care se asigura baietii ca exista si exceptii – “pentru scopuri stiintifice sau de cercetare”…normal, ca au nevoie sa pescuiasca pentru a sti ce pesti sunt in ape si astfel sa bifeze masura cu termen la finele lui 2011…
13. Tot acolo, la articolul 4, zice ca in zonele de crutare se interzic pe toata durata anului activitati precum cresterea animalelor…n-am vazut pana acum ferme de porci plutitoare… dar daca porcul stie sa inoate cateodata, poate ca va fi candva in stare sa si zboare daca ii facem un plan de management..
14.Mai jos un pic, la articolul 5, se interzice “reducerea din culpa a debitelor de apa, daca prin aceasta se pericliteaza existenta resurselor piscicole”…Interesant…Aveti un astfel de protocol si cu Hidroelectrica?….va garantez ca daca va duceti cu astfel de pretentii, aia nu va primesc nici cu sorcova…Pot sa dau exemplul catorva rauri pe care le pun baietii astia pe uscat in mod sistematic, se stie asta, si nimeni nu reactioneaza in nici un fel….si situatia asta e de multi ani….mi-as dori si eu o schimbare in acest sens, dar nu vad cum s-ar putea realiza cat timp energia hidro este mai ieftina si lumea alearga dupa ea in disperare…
Ce sa zic, ca sa fiu sincer, ma asteptam la asa ceva…N-am alte comentarii, e destul…