Taxa de pescuit pe Jiul de vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Sep 2008, 09:00

Pun si eu o intrebare; daca s-au aprobat "x "planuri de mangement, inseamna ca erau valabile. dupa mintea colectionarului de plase, cu ce drept anpa le-a taiat apele si le-au, dat de exemplu, zone de pescuit fara apa, unele din ele sau fara peste altele, iar cele ingrijite (tot de asociatiile respective) au fost date la altii? Pai planul ala aprobat avea si lista cu zonele solicitate. Sau asta nu se pune?

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 04 Sep 2008, 09:18

Cat priveste legalitatea protocolului, te las sa judeci intre un act de vointa intre parti si emiterea unor documente (deciziile presedintelui anpa) in baza unui OM aflat in stare de suspendare judiciara.
Tot respectul apsalba. Inca o data concis si la obiect. Ca de altfel intotdeauna. Cei mai tineri sa faca bine si sa deschida ochii si urechile caci avem ce si de la cine invata. Eu personal sunt recunoscator pentru insistenta si rabdarea cu care continuati sa fiti prezent pe forum.

In speranta ca in sfarsit planurile de management ale asociatiilor membre fnpsr vor fi aprobate (de ANPA sau Ministerul Finantelor sau de Ministerul Sanatatii sau de Divintatea Suprema) astfel protocolul incheiat cu ANAR capatand substanta va asigur de toata compasiunea mea. Ptiu (nu pytiu) ca am gresit! Va asigur de tot respectul meu. Eu personal, ca sa parafrazez un jingle...

"v-am pregatit un loc la noi in salon".
Mie-mi place-n Delta!

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 04 Sep 2008, 10:21

apsalba scrie: am cerut autorizatii pentru practicarea pescuitului sportiv, conf. art. 16 si nu decizii ale presedintelui anpa, care dupa cum s-a vazut le-a dat cui a vrut. Exemplu clar este faptul ca planurile asociatiilor membre fnpsr au fost identice, primind de la evaluatori puncataje (dupa regulile stabilite de ei) de la 80 de puncte pana la culmea! -42 de puncte. Acest lucru este definit clar la cap.I din plan. Nu te face ca nu scrie asa.
pai nu va laudati voi pe toate forumurile ca FNPSR are in administrare toate apele la nivel national???? de ce va atacati atunci in ce priveste deciziile presedintelul ANPA??

daca toate planurile asociatiilor membre fnpsr sunt identice si arata precum cel pe care l-ai trimis...e grav...poate ca ar trebui sa fiti recunoscatori fata de ANPA ca la aberatiile din planuri inseamna ca totusi ati primit nesperat de mult...
apsalba scrie:Cat despre protocolul cu Garda de mediu, acesta exista iar protocolul cu Agentia de Mediu este alt protocol. O sa casti ochii cand vei afla ca aceasta institutie din urma emite autorizatia de extractie a resursei acvatice vii, iar tu ca pescar disciplinat (si sportiv pe deasupra) o sa completezi frumos incepand de anul viitor o fisa de capturi pe care o s-o predai la fel de frumos la administratorul zonei de pescuit, riscand ca, daca nu o s-o faci, pescuitul sa devina pentru tine o frumoasa amintire.
autorizatia de extractie a resursei acvatice vii se va elibera numai pentru acele vietuitoare care sunt ulterior comercializate sau numai pentru extragerea speciilor protejate...este similara abordarea ca si la culesul fructelor de padure....nu stii legile in domeniul biodiversitatii
apsalba scrie:Referitor la studii; crezi ca se pot face in doua zile?
Stiu ca nu se pot face in doua zile. Tocmai de aceea sunt convins ca ANPA s-a grabit cu delegarea administrarii catre asociatii inainte de a avea o evaluare detaliata si realista a fondurilor de pescuit. Dar de aici si pana la a stabili zonele de pescuit in 2009 dupa care faci evaluarea stocurilor abia in 2011 e cale lunga si presupune a pune carul inaintea boilor...
apsalba scrie: Chestia cu animalele; nu te face ca nu sti ca ciobanii imbaiaza oile contra capuselor si arunca substantele in apa. Nu ar strica sa vezi si normele sanitar veterinare cu privire la cresterea animalelor (dar poate iti cer prea mult)
incep sa cred ca e grea logica asta...una este sa spui ca e interzisa cresterea animalelor pe fondurile de pescuit (ceea ce presupune ca animalele traiesc pe apa), si alta este sa spui ca e interzisa imbaierea lor in cursurile de apa naturale...Mai mult, cresterea animalelor presupune inclusiv adaparea lor, ceea ce ar fi complet absurd sa interzici...ce o sa va faceti cu mistretii care se balacaresc in albiile raurilor de mama focului? o sa le interziceti si lor????
apsalba scrie: Am solicitat ANPA sa ne puna la dispozitie propriul sau plan de management privind resursa acvatica vie.
Pai te contrazici iar: daca tu spui ca dupa lege ANPA nu are calitatea de administrator a fondurilor de pescuit, de ce ar avea nevoie de un plan de management???

Daca asta e FNPSR, atunci multumesc, nu avem nevoie.

Spre stiinta forumistilor: in planul de management, fondurile la care visa FNPSR cuprindeau aproape intreaga tara (de aici si pretentia lor de acoperire nationala)....cu alte cuvinte, desi FNPSR a condamnat vehement monopolul AGVPS, practic prin incercarea de a obtine toata tara de la ANPA, nu doreau altceva decat sa inlocuiasca un monopol cu altul....Si pentru ca nu le-a mers, acu musca si in stanga si in dreapta...

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 04 Sep 2008, 12:03

apsalba scrie:Iti indic sa constati faptul ca anpa nu mai are atributul de administrator al resurdelor acvatice vii, ci este autoritate de reglementare in domeniul pescuitului.Cat priveste administrarea o gasesti tot in OUG 23/2008 la art. 16. Alt exemplu: nu intelegi ca anpa nu are in administrare zonele de pescuit? Daca sustii contrarul, te rog sa nominalizezi textul de lege care ii stabileste aceste competente. Mai mult, daca citesti art. 25 din OUG 23/2008, o sa observi ca acest drept este in sarcina asociatiilor de pescari sportivi si nu are nici o legatura cu anpa.
pai daca nu mai are atributul de administrator, atunci ce ati cautat la ANPA sa vi se delege spre administrare niste fonduri de pescuit care nu sunt detinute de ANPA???

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 04 Sep 2008, 12:05

citat : "

Spre stiinta forumistilor: in planul de management, fondurile la care visa FNPSR cuprindeau aproape intreaga tara (de aici si pretentia lor de acoperire nationala)....cu alte cuvinte, desi FNPSR a condamnat vehement monopolul AGVPS, practic prin incercarea de a obtine toata tara de la ANPA, nu doreau altceva decat sa inlocuiasca un monopol cu altul....Si pentru ca nu le-a mers, acu musca si in stanga si in dreapta...""""'

asta incercam si eu de ceva vreme sa va fac sa intelegeti. si nu e valabil numai ptr forumisti ci pentru toti oamenii, caci din pacate marea majoritate nu acceseaza acest forum.
la un moment dat am mai pus o descriere facuta acestui domn de catre un cocncetatean ce il cunoastea ff bine.dar am fost condamnat doar ptr ca lucrez undeva.voi nu vedeti ca sunt topicuri unde numai ei intre ei(apsalba, apshd si pityu)se incurajeaza doar doar mai citeste un necunoscator si musca galusca lor.
o postare mai sus se termina cu : " lasaneeeeee, lasaneeeeee dar trebuie spus lasatineeeeee, lasatineeeeee

"domnule presedinte" te rog sa ma corectezi[/quote]

pityu
veteran
veteran

Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de pityu » 05 Sep 2008, 00:01

Apsalba, lasa-i in plata Domnului, ca astia sunt agevepeseii pusi sa atace si sa discrediteze in fata opiniei publice asociatiile independente. E clar ca lumina zilei, ca numai ei folosesc invechitele metode bolsevice. Cica si-au gasit acuma avocati priceputi, pe care-i platesc special pentru a crea opinie negativa in randul forumistilor, impotriva asociatiilor independente.
Eu le-am aruncat o poanta cu taxa si bolfosii repede au muscat-o, asemenea pestilor rapitori. Vezi ca nici nu am facut nimic din ce am zis referitor la aceea taxa si deja au sarit ca arsii, facandu-ne pe noi (vezi Doamne ilegali). Mai bine v-ati uita pe site-ul ANPA (daca tot va place sa scormoniti in scripte) sa vedeti motivele pentru care a fost respins Dosarul care (printre altele) cuprinde si planul de Management al ajvps Hunedoara. Daca vreti va scutesc eu de cautat si va spun ca in primul rand din cauza ca ajvps Hunedoara nu a putut prezenta la Dosar CERTIFICATUL DE INSCRIERE IN REGISTRUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR de pe raza judecatoriei unde isi are sediul si bineinteles HOTATAREA JUDECATOREASCA prin care s-au infiintat ca asociatie.
Asta nu e ilegalitate domnule legalist ?
Ba da. Va spun eu. E o ilegalitate crasa, pentru care organele in drept trebuiau sa se autosesizeze si sa actioneze in consecinta.
Ce asociatie este ala care functtioneaza de 50 de ani (binemersi) si nici macar nu este .... asociatie legal constituita. Voi ne vorbiti noua de legalitate ? Sa nu va mai aud, ca mi se face lehamite de voi!
Dispareti odata de pe forum si vedeti-va de desfiintare si reanfiintati-va si voi conform legislatiei in vigoare, dupa care putem discuta de pe picior de egalitate.
Eu unul inchei aici discutiile cu voi ca mi-e pur si simplu scarba.
Cand veti revenii ca asociatie legala, va promit sa reiau discutiile cu voi, dar si atunci numai in termeni constructivi!
Daca aveti inca lucruri de distrus din aceasta frageda democratie, treaba voastra!

flyer1974
junior
junior

Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de flyer1974 » 05 Sep 2008, 01:16

pityu scrie:Apsalba, lasa-i in plata Domnului, ca astia sunt agevepeseii pusi sa atace si sa discrediteze in fata opiniei publice asociatiile independente. E clar ca lumina zilei, ca numai ei folosesc invechitele metode bolsevice. Cica si-au gasit acuma avocati priceputi, pe care-i platesc special pentru a crea opinie negativa in randul forumistilor, impotriva asociatiilor independente
Hey, nene Iancule, daca nu ai observat bine, noi am spus ca FNPSR actioneaza de parca ar dori cu tot dinadinsul sa se transforme intr-un AGVPS. Adicatele lucrurile stau pe invers - in sensul ca voi sunteti cei care semanati leit atat la comportamente cat si - se vede de pe forum - cat si la limbaj cu bolsevicii aia despre care vorbesti matale...

Si, a propos, nu ma plateste nimeni ca sa imi folosesc mintea. Ca de aia o am, s-o folosesc. Pur si simplu nu pot sa traiesc fara sa imi folosesc mintea. Iertare sa-mi fie, dar chiar nu pot sa o dau la o parte :)

Apoi in afara de minte, exista simtul moral, care pe meleagurile noastre se vede treaba ca e pe cale de disparitie...Adica simtul ala de a-l respecta pe aproapele, daca ati auzit vreodata de asa ceva.
pityu scrie: Eu le-am aruncat o poanta cu taxa si bolfosii repede au muscat-o, asemenea pestilor rapitori. Vezi ca nici nu am facut nimic din ce am zis referitor la aceea taxa si deja au sarit ca arsii, facandu-ne pe noi (vezi Doamne ilegali)
Pai nene Iancule, nu ziceai mata mai devreme ca introducerea taxei a fost votata cu unanimitate in asociatia dumitale? Si ca luni care a trecut deja ati introdus interdictia nemembrilor sa pescuiasca pe apele voastre ca vi le seaca de peste? (cum o fi asta cu "seaca apa de peste"??? cate nu suporta biata limba romana...)

he...o dati acum la intors, ei? adica atunci cand ati descoperit ca e groasa si are conotatii penale clare, o cotiti spunand "stiti, din cauza cetii, am confundat forumul si am crezut ca eram pe un forum de bancuri seci..." Nu va faceti griji, imediat ce se clarifica situatia Ord 331 va alegeti cert cu cel putin vreo 30 de contestatii la adresa planurilor de management si cu o informare la ANAR, GNM si ANPM ca sa stie ca nu mai existati la nivel national.

APSALBA, nu iti face procese de constiinta, oricum ceream de la ANPA planul vostru de management (si nu numai pe al vostru). Ideea este ca asociatiile (independente sau nu) tre sa isi vada de treburile unui ONG cel putin pana cand vom avea o situatie realista a stocurilor. Dupa aia, mai vedem, iar delegarea managementului se va face pe criterii de competenta reala, nu pe vise insirate pe hartie. Si iti garantez ca multi se vor avanta, putini se vor califica. Tine de voi sa demonstrati ca puteti, desi dupa planul vostru de management si mai ales dupa atitudinea voastra, am serioase indoieli ca se va intampla acest lucru.
pityu scrie: (daca tot va place sa scormoniti in scripte)
ce sa-i faci, uneori e nevoie de asa ceva ca sa iasa la iveala adevarul...si unora de pe-aici te asigur ca le-a priit o lectie despre ce inseamna FNPSR...altora, se vede ca nu prea....cred ca asta cu "scormonitul" e si un defect profesional in ce ma priveste. Mi se trage de pe vremea cand faceam gazetarie de investigatii...uneori regret ca nu am continuat, azi as fi fost probabil platit sa scormonesc prin ilegalitatile FNPSR, nu asa sa fac treaba asta doar de dragul adevarului...
pityu scrie:ajvps Hunedoara nu a putut prezenta la Dosar CERTIFICATUL DE INSCRIERE IN REGISTRUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR de pe raza judecatoriei unde isi are sediul si bineinteles HOTATAREA JUDECATOREASCA prin care s-au infiintat ca asociatie.
Asta nu e ilegalitate domnule legalist?
Daca aplicam prezumtia de nevinovatie, ar trebui sa spunem ca simplul fapt ca AJVPS HD nu a avut atasate la dosar acele acte asta nu inseamna in mod necesar ca nu le are. Este, insa, foarte probabil ca in realitate sa nici nu le aiba, ceea ce ar fi grav si ar trebui sa nasca o ancheta judiciara. Apoi in aceeasi situatie au fost si unele asociatii din FNPSR, cum ar fi APS Targu Secuiesc. Ce te faci, ca e chiar in curtea FNPSR? Esti in stare sa ii incriminezi la fel ca si pe cei de la AVJPS Hunedoara, ca doar le-a lipsit acelasi document?

Dar, nene Iancule, aici nu discutam despre ilegalitatile AGVPS, ca suntem satui de ele, discutam despre niste asociatii independente, reunite intr-o federatie, care se comporta foarte aproape de cei pe care voi ii acuzati, adica de AGVPS!!! Ce tot o intoarceti atata? Nu vedeti ca intrati deja in faza ultima a penibilului? Numai daca nu cumva ceata s-a ingrosat acolo zdravan....
pityu scrie: Dispareti odata de pe forum si vedeti-va de desfiintare si reanfiintati-va si voi conform legislatiei in vigoare, dupa care putem discuta de pe picior de egalitate. Cand veti revenii ca asociatie legala, va promit sa reiau discutiile cu voi, dar si atunci numai in termeni constructivi!
Nesansa voastra ca n-ati primit si forumurile pescarilor de la ANPA ca sa puteti da ordin (oops) de evacuare a "bolfosilor" de pe forumuri...

Si ca noi (cel putin eu) n-avem nici o treaba cu AGVPS (pentru care am ceva mai putina consideratie decat pentru FNPSR)...

Sunt devastat de cat de constructiv ati abordat voi aici pe forum lucrurile...si mai ales cat de civilizat...
pityu scrie: Daca aveti inca lucruri de distrus din aceasta frageda democratie, treaba voastra!
asta e atat de tare incat n-am putut sa ma abtin din ras vreo cateva minute bune...prietenii de la Catavencu ar include-o in categoria "Emil Bobu"...

Te pomenesti ca si dumneata ai certificat de revolutionar....nu de alta, dar as incepe sa cred ca toti revolutionarii de carton au ceva in comun cu pestii...unii au crescut atata de pe urma privilegiilor speciale acordate de neo-comunisti incat au ajuns la stadiul de rechini si nu se mai pot hrani cu orice, nu se mai multumesc cu mai putin...in vreme ce copiii miilor de romani care au fost trimisi la Canal n-au mai apucat sa ii vada niciodata dupa aceea, iar azi zac in mizerie si cu salarii din care nu isi pot cumpara nici macar cele necesare de la o luna la alta...si, culmea, ei nu cer privilegii si nu se bat cu pumnul in piept ca au facut si au dres pentru patria asta de parca le-ar fi murit laudatorii...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Sep 2008, 08:59

pityu scrie:Apsalba, lasa-i in plata Domnului, ca astia sunt agevepeseii pusi sa atace si sa discrediteze in fata opiniei publice asociatiile independente. E clar ca lumina zilei, ca numai ei folosesc invechitele metode bolsevice. Cica si-au gasit acuma avocati priceputi, pe care-i platesc special pentru a crea opinie negativa in randul forumistilor, impotriva asociatiilor independente.

Eu unul inchei aici discutiile cu voi ca mi-e pur si simplu scarba.
Cand veti revenii ca asociatie legala, va promit sa reiau discutiile cu voi, dar si atunci numai in termeni constructivi!
Daca aveti inca lucruri de distrus din aceasta frageda democratie, treaba voastra!
Daca ti-e scarba iti recomand fie un algobil, 2 pastile pe zi, dupa mesele, fie una bucata funie si sapun, pe care, apropo, le potii folosi la pescuit de morun. Ziic asta ca sa nu iti vina vreo idee nastrusnica, 'minereasca" sau "mironcozmeasca". Daca tu zici ca eu sunt agevepesel atunci si tu esti mironcozmel, iar lampasul acela pe care l-ai purtat pe cascheta atatia ani nu a reusit sa iti lumineze deloc mintea, din contra! Altfel nu ai veni cu chestii hilare, vorba lui Flyer. gen "voi capcaunilor, distrugetii tana democratie!" Ca iti si pasa tie de frageda democratie de nu mai poti! :lol: :lol:

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 05 Sep 2008, 11:12

Fario,

ai fost vreodata sau stii ceva despre Acumularea de mai sus de Dopca/Bogata Olteana de pe Valea Mare, in judetul Brasov?

E o zona mai retrasa si paraiele care se varsa in Olt in zona respectiva au ceva pastrav. Ma gandeam ca in lacul de acumulare si la coada lui as putea incerca oarece muscareala....

Stii ceva?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Sep 2008, 10:21

flyer1974 scrie:Fario,

ai fost vreodata sau stii ceva despre Acumularea de mai sus de Dopca/Bogata Olteana de pe Valea Mare, in judetul Brasov?

E o zona mai retrasa si paraiele care se varsa in Olt in zona respectiva au ceva pastrav. Ma gandeam ca in lacul de acumulare si la coada lui as putea incerca oarece muscareala....

Stii ceva?
Nu, din pacate nu stiu. Dar pe unde vine asta? Pe langa orasul Fagaras, zona Dejani?
Daca vrei parau cu pastrav mult si care sa se verse in Olt, pe vremuri mergeam pe Stramba, langa Turnul Rosu. Nu era pazit, nici populat, zona salbatica chiar si dupa ce au facut drum forestier. E in jud Sibiu nu Bv. Am prins acolo prin 1997 vreo 50 de pastravi in 3 zile, si toti carnosi, frumosi. Acum nu mai stiu nimic, nici cine gestioneaza acel parau.

Scrie răspuns