pescuitorul scrie:am citit multe pe aici unele bune altele mai putin sau chiar proaste(ineptii)
asadar am planul aprobat. de maine in judetul sibiu pe raul olt vor putea pescuii numai cei care au platit o anumita taxa(la ajvps) pe langa permisul de pescuit care il pot cumpara de la bla bla bla bla.
asadar toti membrii pescari ai lui eco pescar(membra cu drapel in fnpsr)pot pescuii pe olt numai daca au permis si taxa catre cine e arondat oltul in speta ajvps.
dar mai e o problema. eco pescar nu emite permise din cate stiu eu.asadar ca sa ii fac omului si permis trebuie sa se faca membru la ajvps.ptr unii ff bine ptr pescarii de rand zic eu ff prost, si anume de ce: au dat banii la eco pescar si nu prea mai au ce sa faca cu acel carnet de membru. ba da au: pot pescuii cauciucuri si masini de spalat in Lacul lui Binder ca e al nimanui.
Saracii oameni.Nu au nicio vina ca au aruncat cu banii in sperantele eco pescarilor.
vai vai , tara tara.
oare ce vor spune ????
voi ce parere aveti de aceasta situatie???
sa vedem pareri din partea neutrilor si a federalilor din fnpsr
nu stiu ce se petrece pe aici, dar pare un dialog al surzilor si orbilor.
1. Conform Ord 331/2008, orice pescar detinator al permisului ANPA (singurul care da dreptul de pescuit sportiv pe apele publice) are dreptul sa pescuiasca pe orice apa din domeniul public din Romania. Asta spune articolul 7 din Ord 331/2008. Deci ca sa pescuiesc pe Olt nu am nevoie sa devin membru cotizant la nici o asociatie sau ajvps. Ba chiar ANPA a avertizat asociatiile sa nu conditioneze eliberarea permisului de pescuit ANPA de calitatea de membru in asociatie, altfel asociatiile care fac astfel de presiuni isi pierd fondurile de pescuit atribuite (comunicatul ANPA din 28 Iulie 2008). E chiar asa greu de priceput asta? Daca am obtinut un drept prin plata unei taxe, nu imi poate fi conditionat acel drept de calitatea de membru intr-o asociatie, pentru ca ar incalca libertatea de asociere, in sensul ca nimeni nu ma poate forta prin nici un mijloc sa fiu membru nicaieri. Sau asociatiile astea de azi sunt atata pline de comunisti incat au impresia ca atribuirea in management a fondurilor de pescuit e ceva de genul colectivizare, unde cine nu respecta regulile comunistilor, este decapitat....
2. Pe apele date in management catre asociatii, prin deciziile ANPA in acest sens se stipuleaza clar faptul ca asociatiile nu pot pretinde pescarilor de oriunde, membri sau nu in asociatie, mai mult de 0.5 RON pe intreg anul 2008. Iarasi zic, e atata de greu sa citesti decizia ANPA ca sa vezi ca scrie negru pe alb acolo asa ceva?
Cu acel carnet de membru....sigur, nu mai foloseste la nimic din punct de vedere al dreptului de pescuit sportiv...poate ca in noua situatie, eco pescar se va mobiliza sa isi protejeze pescarii aparand dreptul lor legal de a pescui oriunde. Si pentru ca eco pescar este membra in FNPSR, n-ar fi oare cazul sa pledeze acolo ca federatia asta sa incerce sa isi vina un pic in fire...incepe sa se vorbeasca despre ea si despre asociatiile care o formeaza foarte asemanator cu AJVPS-urile, ceea ce nu e bine deloc...
Opinia mea este ca asociatiile care tin mortis sa incalce legea si sa pretinda pescarilor nu stiu ce taxe ilegale precum si ca acestia sa se faca membri in asociatiile lor, asociatiile astea traiesc exclusiv din cotizatii (afara de alte practici ilegale) si nu sunt in stare sa vada dincolo de calitatea de casier, nu sunt in masura sa desfasoare activitati adevarate de pe urma carora sa castige bani frumosi. Iar aceste asociatii, daca n-ar avea fondurile respective de pescuit de la ANPA, ar muri de foame si ar falimenta imediat, din cauza incompetentei.
O s-o vedem si pe-asta, garantat!