Taxa de pescuit pe Jiul de vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Sep 2008, 22:38

dicojo_dan scrie:pana la 31 12 2008 voi continua sa pescuiesc pe Jiul de vest cu permis de
pescuit eliberat de alta asociatie de pescari.
Si eu voi pescui pastrav pe Jiu si Braitza pana pe 10 octombrie cu permis ANPA si daca vin oamenii lui Pityu sau chiar el promit ca vor face o baie imbracati la Piatra Ursului! :lol: :lol:

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 01 Sep 2008, 23:34

Fario_nebunu scrie:
dicojo_dan scrie:pana la 31 12 2008 voi continua sa pescuiesc pe Jiul de vest cu permis de
pescuit eliberat de alta asociatie de pescari.
Si eu voi pescui pastrav pe Jiu si Braitza pana pe 10 octombrie cu permis ANPA si daca vin oamenii lui Pityu sau chiar el promit ca vor face o baie imbracati la Piatra Ursului! :lol: :lol:
pai n-au drept de control decat in prezenta inspectorului piscicol al ANPA, ca asa zice legea aia de care AP Salmo nu a auzit...asa ca poti sa mergi linistit...pentru orice eventualitate, sa ai in rucsac o copie dupa Ord 331/2008 (vezi ca la art 8 zice clar ca asociatiile au doar obligatia de a insoti personalul ANPA in inspectii, n-au si dreptul de a face propriile inspectii soldate cu legitimari etc.)...ce-i drept, pot sa patruleze in jurul tau ca e o tara libera, dar de intervenit nu pot interveni decat in prezenta inspectorului piscicol al ANPA...

iar daca iti spun ca ei considera ord 331/2008 suspendat, poti sa le faci o mica baita in apa, pentru ca in acest caz planul lor de management si decizia ANPA de atribuire devin nule de drept.

Fir intins pe Jiu! (vezi ca din 15 Sept pastravul intra in prohibitie)

pityu
veteran
veteran

Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de pityu » 01 Sep 2008, 23:45

Fario draga, nu ma mai speria ca deja tremur tot de frica ta. Nici nu stiu ce sa ma mai fac !? Oare cum sa fac sa evit eu baia aia de la Piatra Ursului ? Stii, apa e cam uda si la vrasta mea ... N-ai vrea sa faci totusi baia aia tu in locul meu ?
Adiwolf si Miky asa ati adunat oaste impotriva mea, dandu-le de baut (mituindu-i) ? Adevarul e ca Flyer pare colegul perfect pentru voi.
Pentru cei care inca visati cai verzi pe pereti, va recomand sa recititi legea in fiecare seara inainte de culcare, dar indiferent de cate ori o veti citi, ea intotdeauna va va spune ca permisul de pescuit eliberat de ANPA va da dreptul sa pescuiti numai pe apele publice nearondate asociatiilor si pe apele arondate asociatiei din care faci parte (daca esti asociat). Pe apele arondate altor asociatii poti pescuii numai cu respectarea reglementarilor acelei asociatii!
Mai cititi !

miky
veteran
veteran

Re: Taxa de pescuit pe Jiul de Vest

Mesaj de miky » 02 Sep 2008, 06:17

pityu scrie: Adiwolf si Miky asa ati adunat oaste impotriva mea, dandu-le de baut (mituindu-i) ?
te inseli !!!
la ce ineptii poti sa debitezi, singur iti pui lumea in cap si nu e nevoie de nici un ajutor din partea noastra, pentru ca te descurci perfect :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 02 Sep 2008, 06:59

Daca refuzati si nu vreti sa respectati o lege o faceti numai pe raspunderea voastra :datz: :lol1: :headbash: :wallbash: :crazy1:

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 02 Sep 2008, 08:12

APSHD scrie:Daca refuzati si nu vreti sa respectati o lege o faceti numai pe raspunderea voastra :datz: :lol1: :headbash: :wallbash: :crazy1:
cui te-ai adresat, catre AP Salmo? Sau catre pescarii cinstiti?

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 02 Sep 2008, 08:24

am citit multe pe aici unele bune altele mai putin sau chiar proaste(ineptii)
asadar am planul aprobat. de maine in judetul sibiu pe raul olt vor putea pescuii numai cei care au platit o anumita taxa(la ajvps) pe langa permisul de pescuit care il pot cumpara de la bla bla bla bla.

asadar toti membrii pescari ai lui eco pescar(membra cu drapel in fnpsr)pot pescuii pe olt numai daca au permis si taxa catre cine e arondat oltul in speta ajvps.
dar mai e o problema. eco pescar nu emite permise din cate stiu eu.asadar ca sa ii fac omului si permis trebuie sa se faca membru la ajvps.ptr unii ff bine ptr pescarii de rand zic eu ff prost, si anume de ce: au dat banii la eco pescar si nu prea mai au ce sa faca cu acel carnet de membru. ba da au: pot pescuii cauciucuri si masini de spalat in Lacul lui Binder ca e al nimanui.
Saracii oameni.Nu au nicio vina ca au aruncat cu banii in sperantele eco pescarilor.
vai vai , tara tara.
oare ce vor spune ????
voi ce parere aveti de aceasta situatie???
sa vedem pareri din partea neutrilor si a federalilor din fnpsr

flyer1974
junior
junior

Mesaj de flyer1974 » 02 Sep 2008, 08:50

pescuitorul scrie:am citit multe pe aici unele bune altele mai putin sau chiar proaste(ineptii)
asadar am planul aprobat. de maine in judetul sibiu pe raul olt vor putea pescuii numai cei care au platit o anumita taxa(la ajvps) pe langa permisul de pescuit care il pot cumpara de la bla bla bla bla.

asadar toti membrii pescari ai lui eco pescar(membra cu drapel in fnpsr)pot pescuii pe olt numai daca au permis si taxa catre cine e arondat oltul in speta ajvps.
dar mai e o problema. eco pescar nu emite permise din cate stiu eu.asadar ca sa ii fac omului si permis trebuie sa se faca membru la ajvps.ptr unii ff bine ptr pescarii de rand zic eu ff prost, si anume de ce: au dat banii la eco pescar si nu prea mai au ce sa faca cu acel carnet de membru. ba da au: pot pescuii cauciucuri si masini de spalat in Lacul lui Binder ca e al nimanui.
Saracii oameni.Nu au nicio vina ca au aruncat cu banii in sperantele eco pescarilor.
vai vai , tara tara.
oare ce vor spune ????
voi ce parere aveti de aceasta situatie???
sa vedem pareri din partea neutrilor si a federalilor din fnpsr
nu stiu ce se petrece pe aici, dar pare un dialog al surzilor si orbilor.

1. Conform Ord 331/2008, orice pescar detinator al permisului ANPA (singurul care da dreptul de pescuit sportiv pe apele publice) are dreptul sa pescuiasca pe orice apa din domeniul public din Romania. Asta spune articolul 7 din Ord 331/2008. Deci ca sa pescuiesc pe Olt nu am nevoie sa devin membru cotizant la nici o asociatie sau ajvps. Ba chiar ANPA a avertizat asociatiile sa nu conditioneze eliberarea permisului de pescuit ANPA de calitatea de membru in asociatie, altfel asociatiile care fac astfel de presiuni isi pierd fondurile de pescuit atribuite (comunicatul ANPA din 28 Iulie 2008). E chiar asa greu de priceput asta? Daca am obtinut un drept prin plata unei taxe, nu imi poate fi conditionat acel drept de calitatea de membru intr-o asociatie, pentru ca ar incalca libertatea de asociere, in sensul ca nimeni nu ma poate forta prin nici un mijloc sa fiu membru nicaieri. Sau asociatiile astea de azi sunt atata pline de comunisti incat au impresia ca atribuirea in management a fondurilor de pescuit e ceva de genul colectivizare, unde cine nu respecta regulile comunistilor, este decapitat....

2. Pe apele date in management catre asociatii, prin deciziile ANPA in acest sens se stipuleaza clar faptul ca asociatiile nu pot pretinde pescarilor de oriunde, membri sau nu in asociatie, mai mult de 0.5 RON pe intreg anul 2008. Iarasi zic, e atata de greu sa citesti decizia ANPA ca sa vezi ca scrie negru pe alb acolo asa ceva?

Cu acel carnet de membru....sigur, nu mai foloseste la nimic din punct de vedere al dreptului de pescuit sportiv...poate ca in noua situatie, eco pescar se va mobiliza sa isi protejeze pescarii aparand dreptul lor legal de a pescui oriunde. Si pentru ca eco pescar este membra in FNPSR, n-ar fi oare cazul sa pledeze acolo ca federatia asta sa incerce sa isi vina un pic in fire...incepe sa se vorbeasca despre ea si despre asociatiile care o formeaza foarte asemanator cu AJVPS-urile, ceea ce nu e bine deloc...

Opinia mea este ca asociatiile care tin mortis sa incalce legea si sa pretinda pescarilor nu stiu ce taxe ilegale precum si ca acestia sa se faca membri in asociatiile lor, asociatiile astea traiesc exclusiv din cotizatii (afara de alte practici ilegale) si nu sunt in stare sa vada dincolo de calitatea de casier, nu sunt in masura sa desfasoare activitati adevarate de pe urma carora sa castige bani frumosi. Iar aceste asociatii, daca n-ar avea fondurile respective de pescuit de la ANPA, ar muri de foame si ar falimenta imediat, din cauza incompetentei.

O s-o vedem si pe-asta, garantat! :)

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 02 Sep 2008, 09:09

Pentru cei care inca visati cai verzi pe pereti, va recomand sa recititi legea in fiecare seara inainte de culcare
Draga pityu,

Un lucru e clar! Desi dormi cu legea sub perna se pare ca nu-ti foloseste. Si anturajul nu te ajuta si pace. Pe de alta parte sa nu-ti fie frica de Fario. Si nici de sapun.

Pentru cei mai noi pe forum,

Nu-i certati prea tare pe cei de la Salmo.... Ei au mai avut probleme cu abuzuri dovedite. AICI
Mie-mi place-n Delta!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Sep 2008, 09:15

flyer1974 scrie:
pai n-au drept de control decat in prezenta inspectorului piscicol al ANPA, ca asa zice legea aia de care AP Salmo nu a auzit...asa ca poti sa mergi linistit...pentru orice eventualitate, sa ai in rucsac o copie dupa Ord 331/2008 (vezi ca la art 8 zice clar ca asociatiile au doar obligatia de a insoti personalul ANPA in inspectii, n-au si dreptul de a face propriile inspectii soldate cu legitimari etc.)...ce-i drept, pot sa patruleze in jurul tau ca e o tara libera, dar de intervenit nu pot interveni decat in prezenta inspectorului piscicol al ANPA...

iar daca iti spun ca ei considera ord 331/2008 suspendat, poti sa le faci o mica baita in apa, pentru ca in acest caz planul lor de management si decizia ANPA de atribuire devin nule de drept.

Fir intins pe Jiu! (vezi ca din 15 Sept pastravul intra in prohibitie)
Flyer, mersi de incurajari! :lol:
Daca Salmo Sociopatica nu poate face controale fara inspectorii ANPA e f bine ptr ca atunci le arat permisul ANPA si e totul OK. Oricum sunt 99% sigur ca in maxim 2-3 ani SC va pierde dreptul de a gestiona acele ape si se va desfiinta ca un balon de sapun!
Dar oare si la RNP se aplica faza asta? Adica padurarii neinsotiti de ANPA-isti sau de jandarmi, politie etc. nu pot face procese verbale? Nu de alta dar daca e asa, ii scald si pe ei in bulboane laolalta cu Pityu - asta deja suna a ciorba de peste cu legume! :lol: Din pacata "baitza" in apa a celor de la SC si RNP poate duce la poluarea apei respective cu mirosuri de tigare, carburant, sapun Cheia etc. Mai bine ii scald intr-o balta de langa mal, e mai ecologic! :lol:

Scrie răspuns