Tarus promoveaza braconajul?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Citesc si ma intreb....oare unii dintre voi sunt chiar atat de prinsi de flama incat nu mai vad realitatea? Am mai postat undeva.... NORMALITATEA ESTE DATA DE MAJORITATE....si imi pare rau sa va anunt dar majoritatea duce acasa tot ce prinde, indiferent de dimensiune....va convine, nu va convine, ASTA ESTE REALITATEA. Acum discutand de domnul in cauza (nu il cunosc si chiar imi pare rau ca nu i-am urmarit nici o emisiune)...omul asta este un om de SHOW, de teatru, de spectacol, DE TV....si cum tv-ul este urmarit de majoritate, nu doar de elita pescarilor sportivi.....va rog frumos pe voi sa trageti concluziile.
Acum astept replicile acide. Shoot!!!
crysst scrie:Citesc si ma intreb....oare unii dintre voi sunt chiar atat de prinsi de flama incat nu mai vad realitatea? Am mai postat undeva.... NORMALITATEA ESTE DATA DE MAJORITATE....si imi pare rau sa va anunt dar majoritatea duce acasa tot ce prinde, indiferent de dimensiune....va convine, nu va convine, ASTA ESTE REALITATEA. Acum discutand de domnul in cauza (nu il cunosc si chiar imi pare rau ca nu i-am urmarit nici o emisiune)...omul asta este un om de SHOW, de teatru, de spectacol, DE TV....si cum tv-ul este urmarit de majoritate, nu doar de elita pescarilor sportivi.....va rog frumos pe voi sa trageti concluziile.
A face apel la o majoritate pentru a argumenta ceva constituie o eroare logica cunoscuta sub numele de "argumentum ad populum". Mai detaliat, nu poti sustine un adevar doar prin faptul ca o majoritate este de aceeasi parere cu tine. Normalitatea poate fi privita si ca o norma/ conventie potrivit careia pescarul amator sau sportiv (spre deosebire de un pescar de meserie) practica pescuitul recreativ sau de competitie. Caz in care rezultatul activitatii sale se poate intoarce foarte bine inapoi in mediul lui sa traiasca si sa creasca sa se mai pescuiasca.
Asta nu se vrea a fi o replica acida dar ti-am ramas dator de data trecuta cand ai mai scos perla asta simpatica despre majoritate si normalitate si-mi era lene sa-ti povestesc.
in primul rand aici nu este vorba despre a demonstra ceva ci de realitate , nu se vrea a demonstra ca a retine pestele este bine si a-i da drumul este rau.....ASTA ESTE REALITATEA DEJA nu mai trebuie demonstrat cu argumente....iar daca populatia stie de aceasta realitate, omul adresandu-se populatiei, face ca ei, el are nevoie sa fie privit, sa fie aprobabt, sa faca rating.burtea scrie:crysst scrie:Citesc si ma intreb....oare unii dintre voi sunt chiar atat de prinsi de flama incat nu mai vad realitatea? Am mai postat undeva.... NORMALITATEA ESTE DATA DE MAJORITATE....si imi pare rau sa va anunt dar majoritatea duce acasa tot ce prinde, indiferent de dimensiune....va convine, nu va convine, ASTA ESTE REALITATEA. Acum discutand de domnul in cauza (nu il cunosc si chiar imi pare rau ca nu i-am urmarit nici o emisiune)...omul asta este un om de SHOW, de teatru, de spectacol, DE TV....si cum tv-ul este urmarit de majoritate, nu doar de elita pescarilor sportivi.....va rog frumos pe voi sa trageti concluziile.
A face apel la o majoritate pentru a argumenta ceva constituie o eroare logica cunoscuta sub numele de "argumentum ad populum". Mai detaliat, nu poti sustine un adevar doar prin faptul ca o majoritate este de aceeasi parere cu tine. Normalitatea poate fi privita si ca o norma/ conventie potrivit careia pescarul amator sau sportiv (spre deosebire de un pescar de meserie) practica pescuitul recreativ sau de competitie. Caz in care rezultatul activitatii sale se poate intoarce foarte bine inapoi in mediul lui sa traiasca si sa creasca sa se mai pescuiasca.
Asta nu se vrea a fi o replica acida dar ti-am ramas dator de data trecuta cand ai mai scos perla asta simpatica despre majoritate si normalitate si-mi era lene sa-ti povestesc.
Sa presupunem ca era invers....normalitatea in tara noastra era C&R, erau si cativa ëlitisti"care bagau tot in traista....si venea nenea pescarul la televizor si lumea vedea cum el baga tot la traista....rezultatul....era hulit si nimeni in afara de elitisti nu ii mai urmarea emisiunea ..... rezultat .... era concediat si emisiunea era anulata.....drept urmare va rog frumos luati-va ceata de pe ochi si ganditi la rece.
Maestre, tu esti baiat istet, numai ca ai privit in alta parte cand ai citit ce am scris eu......eu nu am incercat sa demonstrez ca este bine sau rau, ca este adevarat sau fals cu ajutorul multimii.....eu am afirmat ceva legat de o chestie numita NORMALITATE ca sa iti dau un exemplu:burtea scrie:
A face apel la o majoritate pentru a argumenta ceva constituie o eroare logica cunoscuta sub numele de "argumentum ad populum". Mai detaliat, nu poti sustine un adevar doar prin faptul ca o majoritate este de aceeasi parere cu tine.
daca maine printre noi ar aparea cativa indivizi cu 3 ochi ar fi priviti ca niste monstri......daca in timp acesti indivizi s-ar inmulti si in final ar ajunge ca cei cu 2 ochi sa fie un procent infim din cei cu 3 ochi , la un moment dat acestia cu 2 ochi ar fi considerati ciudati, monstri......observi? nu este vorba despre bine-rau, adevar-fals.....ci despre normal-anormal.
Maestre, iti astept replica.
Man, nu e acelasi lucru. Ceea ce ai spus tu prin "normalitatea e data de majoritate" impune un standard a ceea ce este normal si a ceea ce nu. Adica o tiranie a majoritatii. Normalitatea exista ca notiune pentru fiecare dintre noi, a incerca sa impui ceea ce este normal cu argumentul ca "asa face majoritatea" e un pic deplasat dpdv logic. In plus sunt o gasca de situatii in Romania in care ceea ce face majoritatea nu poate fi considerat normal. De exemplu spaga in spital.
Am mers un pic prea departe cu situatia ipotetica a lui Tarus concediat. Uita-te la emisiunile lui Cosmin Brola cum isi concediaza el invitatii ca dau drumul pestilor
Am vazut 2 emisiuni cu Tarus anul asta. In amandoua emisiunile n-a retinut nimic din ce a prins. Uita-te la A Passion For Angling sau Catching the Impossible. Oricare din astea ar avea mai mult succes printre pescari decat o emisiune ipotetica de tipul "omoara ce prinzi"
In plus putem numara din emisiunile vazute de romani mai multe in care se face c&r decat cele in care se face c& saramura.
Am mers un pic prea departe cu situatia ipotetica a lui Tarus concediat. Uita-te la emisiunile lui Cosmin Brola cum isi concediaza el invitatii ca dau drumul pestilor

In plus putem numara din emisiunile vazute de romani mai multe in care se face c&r decat cele in care se face c& saramura.
Maestre, iar le amesteci....pe o parte zici ca fiecare are normalitatea lui....pe de alta parte zici ca normalitatea trebuie sa aibe un standard,incurci berea cu usturoiul....daca la prima faza sunt de acord cu tine...fiecare are normalitatea lui...iar daca la majoritatea populatiei normal este C&saramura rezulta ca asta este NORMAL....tu incurci normalitatea cu legalitatea.....chiar si exemplul dat de tine cu spaga in spitale contrazice ce spui tu .....intradevar....NU ESTE LEGAL sa dai spaga in spitalele noastra....dar ESTE NORMAL SA O DAI pentru ca daca nu o dai mori cu zile......de unde rezulta ca teoria mea este adevarata......normalitatea este data de majoritate.....inca o data...nu discutam de legalitate, moralitate, de cum e bine sau rau.

- semlecangheorghe
- veteran
Este o emisiune pe P.V.T.V.,in care doi fericiti prind pastravi pe un lac in Canada.La un moment dat ,este prezentata spectatorului o scula ,gradata,si colorata in doua portiuni rosu si verde.Centimetrii aflati pe portiunea rosie indica ca pestele masurat este prea mic si trebuie eliberat.Din dialogul celor doi reiese ca apreciaza drept pozitiv faptul ca ,datorita portiunii verzi vad imediat daca pastravul poate fi retinut pentru cina,eventual,sau eliberat.Din dialogul lor nu reiese ca ,in cazul in care retii pestele "pentru cina"esti fomist,traistar,o specie inferioara...Si nimeni nu zice ca "vai ce respectam noi natura,pentru ca eliberam tot ce prindem"Normalitate?In tara asta nimic nu este normal..Poate daca am privi mai mult la vecini am invata cite ceva,ca de exemplu,toleranta(in limlitele bunului simt),respectul fata de paraerea altuia chiar daca difera de parerea ta, limbajul civilizat...Toate astea ar trebui sa duca la o buna comunicare....
Puneti-va in locul unui 'involuat" ce retine tot.Si voi vreti sa-l aduceti pe calea cea buna.Oare a-l improsca cu noroi numindu-l fomist,traistar sau mai stiu eu cum ,este calea cea mai buna ca sa-i arate ca greseste?In definitiv ce se doreste a a se arata :ce superiori sintem noi ,astia de practicam c&r,si ce involuati sint aia ,traistarii,..sau..ca faptul de a retine tot ,fara discernamint ,nu este un lucru cu urmari benefice pentru nimeni???
Puneti-va in locul unui 'involuat" ce retine tot.Si voi vreti sa-l aduceti pe calea cea buna.Oare a-l improsca cu noroi numindu-l fomist,traistar sau mai stiu eu cum ,este calea cea mai buna ca sa-i arate ca greseste?In definitiv ce se doreste a a se arata :ce superiori sintem noi ,astia de practicam c&r,si ce involuati sint aia ,traistarii,..sau..ca faptul de a retine tot ,fara discernamint ,nu este un lucru cu urmari benefice pentru nimeni???
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.