Tarus promoveaza braconajul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 25 Aug 2010, 10:16

stiuca scrie: Cred ca suntem cei m-ai activii :lol:
:shock: :shock: :shock:

Vezi ce faci cu .... nenorocita asta de limba Romana . Mai si articulezi ..... d-aiurea . Intram , dracului , la banuieli .

Hmmmmm............

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 25 Aug 2010, 10:26

si mie imi este foarte greu sa inteleg ce vrei sa zici :? , trebuie sa citesc mesajele tale de minim doua ori :roll:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 25 Aug 2010, 20:04

Domnilor , dincolo de ,, conflictul " cu andriipopa trebuiesc continuate discutiile si dizertatiile vis-a-vis de reusita emisiunilor lui Tarus , de noua sa atitudine si pozitie fata de pescuitul din Romania .

Cand spun ,, pescuitul din Romania " ma refer predilect la pescuitul pe ape salbatice . Din punctul meu de vedere , si banuiesc sincer ca nu doar al meu , pescuitul pe aceste ape , indiferent de stilul practicat , face deliciul oricarui pescar .
Problema este ,, la doua capete " . A fii promovat acest pescuit presupune o ,, migratie " majora a pescarilor catre malurile salbatice ale apelor Romaniei , a nu fii pomenit deloc echivaleaza cu ,, abandonul " total al acestora si impingerea lor catre uitare .

Totul a capatat tenta comerciala . Comerciala si ilustrativ balcanica . In emisiunile lui Tarus ( si nu doar ale lui ) nu mai gasesc absolut nimic educativ sau interesant sau cu un minim de captivant . Practic au devenit o insiruire de minute lungi si pline de ..... nimic . Cel mult , asa cum am mai spus , sunt pline de comercial .

Poate fi inteles si acest aspect . Hai sa nu fim absurzi ! Pan-la urma nimic nu se mai misca in tara asta fara bani . Dar de la asta pana la totala pierdere a interesului pescarilor pentru emisiunea lui , ba mai rau , pana la a ajunge sa ne repugne urmarirea emisiunii .... este cale lunga .

Sa revin putin la apele salbatice . Unde in alta parte gasim satisfactiile , peisajele , trairile de-acolo , apusurile , rasariturile , pasaretul , focurile de tabara , miliardele de stele , .... etc ? ...... Nicaieri . Acolo nu ne va deranja niciun paznic obraznic , nu ne vor deranja manelistii cu ,, bemveuri " ( care au vazut ei ca a fi pescar e ,, en-vogue " ) si cu scule de mii de Euro ( pe care le tin de varfuri si dau cu cotoarele spre apa ! ) , nu ne vor enerva gratargiii nesimtiti ce lasa in urma lor gunoaie mai mult decat colecteaza blocul meu pret de-o saptamana-ntreaga , samd .

Vom avea mereu surpriza vizitei unui peste pe care ..... nu-l asteptam ! Dau exemple : - Crap de 8 kg la vobler , somn de 12 kg la patratica , stiuca de 3 kg la ..... stiuca de 200 g care venise la rotativa , etc . ..... Splendid ! Salbatic ! Nou ! Vechi ! ......

Toate astea .... Tarus le-a uitat . Le-a parasit dezinvolt . Spuneti ca aveti cartile lui . Bun ! Ia uitati-va prin ele , recapitulati ce facea candva , ce-i placea si ce promova , si comparati cu ceea ce face acum . Veti vedea ca am dreptate . Nu tin neaparat s-o am . Nu ! Si eu l-am iubit candva , am trait cu cartile lui , dar ...... sunt extrem de dezamagit de involutia constanta la care se lasa supus . Si-a pierdut vocatia , farmecul , interesul , ..... s-a pierdut pe sine . Odata cu asta ne pierde si pe noi .

Treaba lui , sa fie sanatos . Cu sau fara el , cu sau fara andriipopa , eu tot ma duc la peste . Si am de gand sa imbatranesc pescuind frumos , asa cum m-a invatat candva Tarus , si asa cum il invit pe Andriipopa sa invete . In pescuit ( si pe maluri de ape ) este nevoie de mult rational , bun simt , etica , discernamant , umor , solidaritate si ....... umanitate !

Cele bune , dragii mei , si fir intins !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Aug 2010, 06:55

La naiba ca iar ai dreptate in ce ai scris pe aici! :lol:

Pai atunci...Fir intins! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Aug 2010, 06:58

Sa revin putin la apele salbatice . Unde in alta parte gasim satisfactiile , peisajele , trairile de-acolo , apusurile , rasariturile , pasaretul , focurile de tabara , miliardele de stele , .... etc ? ...... Nicaieri . Acolo nu ne va deranja niciun paznic obraznic , nu ne vor deranja manelistii cu ,, bemveuri " ( care au vazut ei ca a fi pescar e ,, en-vogue " ) si cu scule de mii de Euro ( pe care le tin de varfuri si dau cu cotoarele spre apa ! ) , nu ne vor enerva gratargiii nesimtiti ce lasa in urma lor gunoaie mai mult decat colecteaza blocul meu pret de-o saptamana-ntreaga , samd :shock: :shock: ai uitat sa mentionezi si tara.cred ca acum este destul de greu sa faci o filmare cat de cat profesionista.incepi cu ....domnu'va rog sa iesiti din cadru 10 minute sa-mi fac si eu treaba :lol: :lol: ape sa lbatice...nopti cu stele....pe giolul Fortuna din Delta se tine discoteca in aer liber in weekend pe pontoane dormitor.sa se simtza ghine si turistul care nu gusta natura.genul care cand vede o cascada zice:si ce ?e o apa care cade! :cry:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 26 Aug 2010, 14:49

Domnilor . Cand spun ape salbatice nu ma refer strict la Delta Dunarii . Nici pe mine nu ma mai atrage . Aglomeratia de acolo , preturile serviciilor de-a dreptul astronomice , nu in ultimul rand diminuarea populatiei acvatice , si multe altele .

Raman in schimb .... mii de km de mal de Dunare ! Raman zeci sau chiar sute de raulete sau paraiase , raman multe iazuri si lacuri inca neconcesionate . Tara asta are ape !

Pentru cei ce n-au fost vreodata : ati calcat vreodata pe vreo insula de pe Dunare ? Unde in alta parte ne vom mai simti aruncati inapoi in timp ? Unde vom mai gasi plajele cu nisipul fin ca faina ? Unde ne vor speria mai tare intorsaturile somnilor gigantici din puterea noptii ? Mai intalnim bancuri intregi de avati lacomi si ,, bine crescuti " gata sa se bata intre ei pentru intaietatea la naluca , salai cu capete de lupi , platici de-a dreptul colosale , crapi si teni sariti .... mult de recordurile inregistrate , anghile inspaimantatoare , stiuci sarite de metru , ...... si pot continua inca mult .
Mai intalnim in ape si-n carlige specii despre care inca n-am invatat nimic , despre care doar am auzit la pescarii mai in varsta . Ori ..... toate astea , peisaje , specii ( stiute si mai putin stiute ) nu ar tine senzational titlul unor episoade ale unor emisiuni ? Sau chiar articole de reviste !

Cum sa stie un incepator ( si nu doar ) ce-i ala Fusar ? Cum sa stie , sau mai ales cum sa-i fie implementat respectul pentru maiestuosii sturioni ? De unde ?

Cum sa-i inoculezi in educatie faptul ca pestele trebuie respectat ? Ca trebuie eliberat , trimis sa fac pui , trimis inapoi in negura apelor ? ..... Acolo-i casa lui ! Noi suntem intrusii !

Fara ipocrizie , toti oprim din capturi cat sa facem un bors traditional , cat sa luam si acasa unul sau mai multe exemplare . Dar o stim asta doar cativa . Restul ? Restul se duc pe unde-i trimite unul ca Tarus , patronul baltii , fireste , va trece la diverse artificii nu tocmai ortodoxe , si neprinzand de-a lungul mai multor partide cand au totusi ocazia sa prinda ...... ,, il topesc " ! Iau cu sacii ! Pe premiza ,, tre sa-mi scot parleala ! "

Va spun ca raurile , cel putin cele pe care le bat eu , ..... mustesc de peste ! Vad cu bucurie ca fata de anii trecuti pestele s-a immultit . Argesul , de obicei noroit si torturat de multele balastiere , schingiuit de ,, australopiteci " ce considera firesc sa le strangem noi resturile chefurilor de Duminica , Argesul spuneam , tine peste ,, la greu " . Somn , mreana , scobar , salau , caras , crap , etc .
Neajlovul - o splendoare de rau ! Tine clean , stiuca , salau , etc
Sabarul - la fel
Ciorogarla - Da , amaratul asta de rau , Ciorogarla , mi-a ,, facut cadou " cea mai mare mreana prinsa de mine . Mai are stiuca multa , biban , clean , scobar , etc .

Toate au malurile incredibil de frumoase . Incredibil de salbatice . Va intreb : de ce nu-l vedem pe unul ca Tarus , pe unul ca Tibanu , pe altii ca ei , promovand aceste ape ? De ce oare isi axeaza atentia si subiectele numai si numai in jurul banilor ?

................................................

Este inca mult de vorbit aici , sunt sigur ca nu-s singurul care-si ,, raceste gura de pomana " , sunt la fel de sigur ca nimic nu se va schimba sau se va schimba in si mai rau decat pana acum . Ma limitez sa-mi educ copilul in spiritul a ceea ce-am spus mai sus , sa-mi fac datoria fata de propria-mi constiinta , in cel mai fericit caz sa-i mai atrag atentia cate unui acerebral . Spuneam ca-i inca mult de spus . Ma opresc aici .

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Aug 2010, 15:25

...eu zic sa-ti urmezi "visul", eu unul asa fac; iar in ceea ce priveste emisiunea "Mustaciosului", aceasta nu mai este demult dedicata pescarilor (nu cred sa fi fost vreodata!) care cauta ceea ce cauti tu ci "turmei" caci ia dicteaza...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Aug 2010, 16:00

Eu zic ca poate ar fi mai bine sa fii un pic mai retinut cu promovarea locatiilor salbatice .

Cum spuneai si tu este o problema cu doua taisuri .

Eu sunt pescar de spinning exclusiv de rau si inteleg perfect . Parca nici nu vreau sa fie promovate locurile salbatice de pe rauri la televizor . Si promovate de cine ? Ca sa le promovezi trebuie mai intai sa le bati . Stii probabil ce inseamna asta .

Cine isi rupe masina pe toate coclaurile , cine o ia la pas zeci de km pe maluri impadurite de zici ca esti in jungla , cine indura arsita soarelui , setea , intepaturile a milioane de tantari , orele nefiresti de desteptare si toate celelalte .

Ei , aceia vor sti sa respecte pestii si nu vor cara saci de avat sau salau acasa . Si nici nu vor sa fie promovate locurile salbatice .

SA RAMANA SALBATICE !!! :twisted:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 26 Aug 2010, 16:20

Stimati ,, haiduci " , aveti dreptate . Promit ca ultimul meu post in promovarea ,, salbaticelor " a fost cel de mai sus .

Aveti totala dreptate si ..... respect !

.......................................

Blackmamba , iti multumesc pentru diplomatie . Iti multumesc pentru faptul ca te-ai abtinut sa ma-njuri ,, de toti banii " ! Banuiesc ca postarea mea te-a scos din sarite . In conditii firesti ,, mi-o luam " de nu ma vedeam . Faptul ca te-ai multumit sa-mi sugerezi ...... ceea ce-am inteles cu desavarsire face sa-mi trezeasca admiratia fata de maniera in care te-ai abtinut .

.......................................

Salbatice sa ramana ! AVE !!!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Aug 2010, 16:52

OK

Stai linistit , suntem de aceeasi parte a baricadei . Am fost si eu euforic si ma scapam si povesteam pe unde umblu si ce ispravi fac si dupa aia imi parea rau de cum ajungeau locurile respective .

Asta e , trebuie sa ne ferim ca ciumatii unii de altii . Nu-mi place dar asta e adevarul .

A , oricum nu vroiam sa ajung la polemici cu tine . Esti mai bun , ai talent . :lol:

Scrie răspuns