Domnilor . Cand spun ape salbatice nu ma refer strict la Delta Dunarii . Nici pe mine nu ma mai atrage . Aglomeratia de acolo , preturile serviciilor de-a dreptul astronomice , nu in ultimul rand diminuarea populatiei acvatice , si multe altele .
Raman in schimb .... mii de km de mal de Dunare ! Raman zeci sau chiar sute de raulete sau paraiase , raman multe iazuri si lacuri inca neconcesionate . Tara asta are ape !
Pentru cei ce n-au fost vreodata : ati calcat vreodata pe vreo insula de pe Dunare ? Unde in alta parte ne vom mai simti aruncati inapoi in timp ? Unde vom mai gasi plajele cu nisipul fin ca faina ? Unde ne vor speria mai tare intorsaturile somnilor gigantici din puterea noptii ? Mai intalnim bancuri intregi de avati lacomi si ,, bine crescuti " gata sa se bata intre ei pentru intaietatea la naluca , salai cu capete de lupi , platici de-a dreptul colosale , crapi si teni sariti .... mult de recordurile inregistrate , anghile inspaimantatoare , stiuci sarite de metru , ...... si pot continua inca mult .
Mai intalnim in ape si-n carlige specii despre care inca n-am invatat nimic , despre care doar am auzit la pescarii mai in varsta . Ori ..... toate astea , peisaje , specii ( stiute si mai putin stiute ) nu ar tine senzational titlul unor episoade ale unor emisiuni ? Sau chiar articole de reviste !
Cum sa stie un incepator ( si nu doar ) ce-i ala Fusar ? Cum sa stie , sau mai ales cum sa-i fie implementat respectul pentru maiestuosii sturioni ? De unde ?
Cum sa-i inoculezi in educatie faptul ca pestele trebuie respectat ? Ca trebuie eliberat , trimis sa fac pui , trimis inapoi in negura apelor ? ..... Acolo-i casa lui ! Noi suntem intrusii !
Fara ipocrizie , toti oprim din capturi cat sa facem un bors traditional , cat sa luam si acasa unul sau mai multe exemplare . Dar o stim asta doar cativa . Restul ? Restul se duc pe unde-i trimite unul ca Tarus , patronul baltii , fireste , va trece la diverse artificii nu tocmai ortodoxe , si neprinzand de-a lungul mai multor partide cand au totusi ocazia sa prinda ...... ,, il topesc " ! Iau cu sacii ! Pe premiza ,, tre sa-mi scot parleala ! "
Va spun ca raurile , cel putin cele pe care le bat eu , ..... mustesc de peste ! Vad cu bucurie ca fata de anii trecuti pestele s-a immultit . Argesul , de obicei noroit si torturat de multele balastiere , schingiuit de ,, australopiteci " ce considera firesc sa le strangem noi resturile chefurilor de Duminica , Argesul spuneam , tine peste ,, la greu " . Somn , mreana , scobar , salau , caras , crap , etc .
Neajlovul - o splendoare de rau ! Tine clean , stiuca , salau , etc
Sabarul - la fel
Ciorogarla - Da , amaratul asta de rau , Ciorogarla , mi-a ,, facut cadou " cea mai mare mreana prinsa de mine . Mai are stiuca multa , biban , clean , scobar , etc .
Toate au malurile incredibil de frumoase . Incredibil de salbatice . Va intreb : de ce nu-l vedem pe unul ca Tarus , pe unul ca Tibanu , pe altii ca ei , promovand aceste ape ? De ce oare isi axeaza atentia si subiectele numai si numai in jurul banilor ?
................................................
Este inca mult de vorbit aici , sunt sigur ca nu-s singurul care-si ,, raceste gura de pomana " , sunt la fel de sigur ca nimic nu se va schimba sau se va schimba in si mai rau decat pana acum . Ma limitez sa-mi educ copilul in spiritul a ceea ce-am spus mai sus , sa-mi fac datoria fata de propria-mi constiinta , in cel mai fericit caz sa-i mai atrag atentia cate unui acerebral . Spuneam ca-i inca mult de spus . Ma opresc aici .