Scrisoare de spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
PEFA
Din nici un text de al meu nu rezulta ca eu ponegresc cumva numele PEFA. Am constatat numai ca nu s-au implicat in proiectul de regulament pentru 2006. Sunt convins ca cei de la PEFA l-au desemnat in ultima secunda pe IR Masivu, care spre deosebire ei, statea de sediul nostru doar la cateva statii distanta.
Malin, scuze ca intervin si eu. Parerea mea e ca nu merita sa iti bati capul cu ce se spune pe un forum sau pe altul (nu contest nici unul din aceste forumuri, dar intotdeauna se va gasi cineva care sa fie mai mult sau mai putin nemultumit). Fiecare dintre noi am inteles ce era de inteles! Cred ca meritati toata recunostinta noastra pentru ceea ce ati facut, faceti si veti face (sa dea D-zeu sa va iasa macar planurile pe termen scurt
). Nu va mai consumati timpul si nervii cu discutii inutile!

Re: spinning
Eu n-am folosit cuvantul miseleasca, parerea mea e ca pur si simplu voi ati mers pe ideea scopul scuza mijloacele si vazand ce face Teleianu ati incercat sa-i contracarati manevrele cum s-o putea. Cu chestia asta mi-am exprimat dezacordul, nu cu scopul pe care l-ati urmarit. Ideea de Open am sustinut-o din rasputeri pe acest forum, in modul cel mai dezinteresat cu putinta, si o s-o sustin in continuare, mai ales ca nu sunt lipsit de mijloacele de a o face.malin scrie:Cand am vazut ca sistemul de votare incepe sa o ia razna am spus raspicat ca vrem sa votam si noi, cei de la AVP. Pina la urma era o simpla gluma care atragea atentia participantilor sa revenim la unicul sistem de votare acceptabil, adica cel care pune in discutie numai organizatiile care s-au implicat in acest proiect. Deci nu este vorba despre incercarea noastra miseleasca de a interveni in disputa.
Cu lacrimi Bastus!
as da orice sa vad ca cineva din avp nu trage si el de balanta in vreo parte!
din pacate, lucrurile au stat ca mai sus...
as minti daca as spune ca dl Sorin Dragoi, pe care il admir pentru calmul sau uneori imperturbabil nu afost CEL MAI DOMN! de asemeni, dl DAN IERCOSAN, de la energofish, un alt DOMN pe bune, a ascultat cat se poate de impartial discutia, privindu-l mai mult sau mai putin direct, caci personal l-as dori competitor, stiut fiind pt mana sa deja celebra....anul trecut doar o problema de sanatate destul de acuta l-a facut sa nu mai intre pe lac la primul concurs in mansa a doua...si era destul de sus cu pestii!
este vorba doar de cineva anume, nu dam nume...
iar aia cu gluma...las-o ca macane!!!
seara buna si fir incins tuturor pe 2006!
MASIVU
din pacate, lucrurile au stat ca mai sus...
as minti daca as spune ca dl Sorin Dragoi, pe care il admir pentru calmul sau uneori imperturbabil nu afost CEL MAI DOMN! de asemeni, dl DAN IERCOSAN, de la energofish, un alt DOMN pe bune, a ascultat cat se poate de impartial discutia, privindu-l mai mult sau mai putin direct, caci personal l-as dori competitor, stiut fiind pt mana sa deja celebra....anul trecut doar o problema de sanatate destul de acuta l-a facut sa nu mai intre pe lac la primul concurs in mansa a doua...si era destul de sus cu pestii!
este vorba doar de cineva anume, nu dam nume...
iar aia cu gluma...las-o ca macane!!!
seara buna si fir incins tuturor pe 2006!
MASIVU
mai era o zicala vijelie:
cainele moare de drum lung si "unii" de grija altora!
am pus ghilimele ca sa nu folosesc cuvinte triviale.
cum e cu calarasiul? mai au peste p-acolo sau iar l-ai prins tu pe tot?
te vad si eu la vreun concurs de spin, sau si tu stai si lansezi din fotoliu? sau esti prea bun pentru TERRA?
vad ca dupa ce ca nici nu stii ce afost, te bagi ca musca-n lapte, iar pe mine, care te lasasem in pace, ma fortezi sa iti raspund ca pe balta!
apropos, vezi ca la vorbe din popor ma cam pricep! vezi ce scoti ca sa vezi ce bag!
te vad si eu la vreun concurs de spin, sau si tu stai si lansezi din fotoliu? sau esti prea bun pentru TERRA?
vad ca dupa ce ca nici nu stii ce afost, te bagi ca musca-n lapte, iar pe mine, care te lasasem in pace, ma fortezi sa iti raspund ca pe balta!
apropos, vezi ca la vorbe din popor ma cam pricep! vezi ce scoti ca sa vezi ce bag!
- vijelie
- veteran
terrybill scrie:mai era o zicala vijelie:
nu vin la concursuri ca nu am cu cine sa ma bat si nici nu am timp sa ma uit dupa mishmashurile care se fac de genul unuia care prinde in concurs un peste si apare la cantar cu "n" kg de peste

sa ma lasi tu in pace? stai un pic ca nu te inteleg

p.s.din zicala mea intzelege cine vrea ce vrea <sa raspunda doar persoanele care se simt cu musca pe caciula>

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
Re: Prosop Masivu
Malinmalin scrie:Cum intalnirea cu pricina este efectul doar, haideti sa intelegem mai bine care este cauza. Totul a plecat de la faptul ca patru grupuri importante de pescari din tara nu sunt de acord cu sistemele de competitie exersate pana acum in campionatul national de spinning. Este vorba despre Grupul de la Cluj, Aqua Transilvae, Pescari4ever si Anglers XXI. De aici au plecat discutiile, iar AVP a devenit - asa cum era firesc - locul unde pescarii nemultumiti au gasit o modalitate de a fi ascultat de ceilalti. Discutiile au debutat pe forumuri, in paralel existand intruniri locale, dezbateri (multe furtunoase) care au dus treptat la ideea principala: avem nevoie de un regulament coerent, simplu, care sa fie agreat de marea majoritate a celor implicati in competitie. Acesta este momentul in care se implica Prieteni pescari, fapt ce aduce numarul O.N.G.-urilor implicate la cinci si acopera (cat de cat) o zona mai echilibrata a tarii. Telul a fost sa aducem in final un regulament comun care sa fie prezentat lui Viorel Teleianu. La Bucuresti au avut loc doua intalniri intre reprezentanti ai Pescari4ever si Anglers XXI si Viorel Teleianu, ocazii cu care Viorel a putut sa isi faca o idee vaga despre orientarile acestei actiuni. Conflictul povestirii care se infiripa aici se coace din optiunea Open sau Zonale si desparte revolutionarii in doua: Prieteni Pescari si ceilalti. Este un conflict de idei, elegant, plin de argumente solide si de o parte si de alta. Discutiile au taraganat pe forumuri (la mare vedere) si underground, la Iasi, Bucuresti si Cluj. In acest rastimp nici o alta organizatie de pescuit, care are legatura cu spinningul si competitia,nu si-a aratat interesul pentru a participa la aceasta mica "revolutie". Clujul si Bucurestiul ajung la un regulament comun (in cele mai multe puncte ale sale), ca si Iasul de altfel. Cuiul lui Pepelea ramane insa sistemul de desfasurare. Bref, se strange toata lumea la Bucuresti. Bat cale lunga si Iesenii si Clujenii (o noapte pe drum fratilor). Se intampla oare asta in Romania, unde nu explodeaza mamaliga, o tara cu un "popor vegetal"? Da! Este posibil ca cineva sa dea o tura obositoare si costisitoare de sute de kilometri pana la Bucuresti numai ca sa discute un regulament pescaresc? Inca o data, da! Iata ca povestea noastra are conflict, are si calatoria care nu poate sa lipseasca din nici o povestire care se respecta. La sediul AVP se strang delegatiile Viorel Teleianu, Pescari4Ever, Grupul de la Cluj (cu optiuni identice cu Aqua Transilvae) si Anglers XXI. Intra in scena si niste personaje noi, care nu au mai aparut in povestea noastra pana acum. Intai un domn venit tocmai de la Radauti, organizator de competitii. Este bine venit. Apoi isi face aparitia Radu Ioan (zis Masivu, zis si Prosop), care reprezinta interesele clubului PEFA de la Pitesti. Intamplator sau nu, cei doi sunt sustinatori declarati a sistemului de competitie zonal, agreat si de Viorel Teleianu. Ca sa nu o mai taraganam, se ajunge inevitabil la vot si rezultatul este Open. Dar Viorel Teleianu are dreptul sa decida, indiferent de votul cu pricina (discutabil de altfel din punctul de vedere al reprezentativitatii). Si decide: zonale. Aici se separa apele (cum era de asteptat). Discutiile au fost in limita bunului simt, cu observatia ca Radu Ioan, vicecampion national, calificat in finala de anul trecut din competitiile bucurestene, are un apetit deosebit pentru votare ca reprezentant al Pitestiului. Intrebat daca va participa la calificarile de anul acesta ca reprezentat al Pitestiului a raspuns ca nu, si se va inscrie intr-un club din Bucuresti pentru a participa ca si anul trecut, ca bucurestean. Acest oportunism ieftin, care aduce aminte de faimosul liberschimbism dambovitean, nu numai ca l-a exclus de la vot, dar a atras atentia despre relativitatea ideii de zonale, cand vicecampionul in persoana migreaza de la o zona la alta, in functie probabil de perspectiva premiilor si a concurentei.
Mai putini stiu ca sustinerea pe care ati avut-o voi din partea lui Pescar4Ever pentru open nu reprezinta majoritatea celor ce s-au implicat si s-au angajat ca se vor implica in concusurile de spinning din acest an.
Valentin Comaneci nu a reprezentat decat parerea personala sau de sef al comisiei (asa cum ii place) si nu majoritatea celor din P4E deoarece nu a fost de acord cu un vot comun cand a vazut ca iese in defavoarea variantei open.
Dealfel poti sa vezi in mesajul de mai jos ce parere are presedintele asociatiei despre libera exprimare la vot a celor ce se vor implica :
Concluzia este, dupa cum vezi ca nu conteaza numarul de persoane care sustin o anumita varianta , chiar daca este gresita si nu este votata de marea majoritate , noi mergem cu cei mai cunoscuti sau cei mai influentii.Alexandru Trentea Presedintele Asociatiei Pescar4Ever scrie:Hotararea de a merge impreuna cu Aque Transilvanae si Aventuri la Pescuit a fost una logica. Nu importanta era varianta aleasa, ci apropierea de asociatii si oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda cu noi. A merge alaturi de Teleianu-AGVPS si un grup de pescari din Iasi, care deocamdata sunt ilustrii necunoscuti (i-a verificat cineva daca dispun de baza logistica necesara organizarii unor concursuri la nivel national? au mai organizat concursuri?) ar fi o varianta perdanta: ne-am fi pus in dezacord, sau si mai rau, conflict, cu niste NUME in lumea pescuitului sportiv din Romania. Iar alaturarea de Teleianu (pentru ca sigur am fi fost infierati ca suntem solidari cu AGVPS-ul, chiar daca varianta de desfasurare a apartinut altcuiva) ne-ar fi compromis imaginea.
Nu cumva si cei de la Cluj au facut la fel ca si cei de la P4E dar ei incercand sa influenteze votul s-au scindat in doua organizatii . Dupa cate am inteles eu (nu este confirmata din doua surse) sunt persoane care fac parte din amble grupari, asociatii cum sunt ele definite. Nu este o informatie oficiala dar se poate afla foarte simplu.
Ai zis foarte bine "care sa fie agreat de marea majoritate" atunci de ce sa mai dezbatii la vot cand fiecare parte incearca prin toate metodele sa-si aduca propriul interes si nu conteaza pe parerea majoritatii.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
- RaresDumitru
- utilizator constant
Sugestie
Am si eu o sugestie, dupa ce am urmarit cu interes discutia de pe forum, atit aici, cit si pe celelalte site-uri dedicate pescuitului. De ce nu se merge pe un regulament existent deja in alte tari, sau al FIPS,CIPS si ce asociatii internationale mai exista?
Problema noastra e ca deja la 2 pescari sunt 3 opinii. Sistem open sau pe zona, etc, etc...altii cum fac? Eu nu stiu, dar cred ca un exemplu din afar nu strica, si nu ma refer la SUA, ci mai aproape, la unguri sau la cehi, polonezi, si altii. N-au un sistem competitional? Nu cred ca trebuie sa reinventam mersul pe jos.
Spun aceste lucruri prin prisma unuia care va incerca mai degraba sa sprijine financiar (pe cit posibil) concursurile de spinning anul acesta. Dar vreau sa stiu si eu ce sprijin si daca merita sa ma agit. Ca sincer, deocamdata e o debandada generala din care nu inteleg mai nimic.
Problema noastra e ca deja la 2 pescari sunt 3 opinii. Sistem open sau pe zona, etc, etc...altii cum fac? Eu nu stiu, dar cred ca un exemplu din afar nu strica, si nu ma refer la SUA, ci mai aproape, la unguri sau la cehi, polonezi, si altii. N-au un sistem competitional? Nu cred ca trebuie sa reinventam mersul pe jos.
Spun aceste lucruri prin prisma unuia care va incerca mai degraba sa sprijine financiar (pe cit posibil) concursurile de spinning anul acesta. Dar vreau sa stiu si eu ce sprijin si daca merita sa ma agit. Ca sincer, deocamdata e o debandada generala din care nu inteleg mai nimic.
multi, mari si desi