Scrisoare de spinning

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Feb 2006, 10:50

Gerula scrie:La fel cum, in sistem zonal, dintre 20-30 de oameni pe care contati voi, numai cativa au sanse reale sa ajunga in finala.
Da mai.. corect...
Dar participa mai multi, asta e clar.... din punctul meu de vedere.
In cazul OPEN, din Moldova ar fi mers 2-3 persoane... s-ar fi inscris in campionat.
Daca pentru persoanele din Cluj sau Bucuresti nu exista nici o diferenta intre a merge 10 - 20K si a merge 6-700 km... si isi permit toti, atunci, respectele mele.
Deci eu asa m-am gandit... sa participe cati mai multi, dintre care sa se selecteze.. Asta ar fi un adevarat concurs. Una e sa am 3 concursuri locale in care sa-mi vina 20 poate 30 participanti alta e sa trimit 2-3 persoane in afara zonei.. O parte din bani vor merge la echipa nationala indiferent de numarul de participanti.. clar. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 01 Feb 2006, 12:57

Paul scrie:Deci eu asa m-am gandit... sa participe cati mai multi, dintre care sa se selecteze.. Asta ar fi un adevarat concurs. Una e sa am 3 concursuri locale in care sa-mi vina 20 poate 30 participanti alta e sa trimit 2-3 persoane in afara zonei.. O parte din bani vor merge la echipa nationala indiferent de numarul de participanti.. clar. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.
Vezi, aici gresesti, pentru ca in sistem Open ai avea tot 20-30 la concursurile din zona ta, PLUS 2-3-4-5 (cati isi permit) care ar merge prin alte zone. Deci per total numarul de participanti al toate concursurile din calendar ar creste, in nici un caz nu ar scadea.
Cu lacrimi Bastus!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Feb 2006, 13:26

Gerula.. nu mi se pare corect ca intr-un campionat sa mergi la 10 concursuri si sa ti se puncteze 3-4 la alegere.
Deci, cineva cae ar vrea sa participe la OPEN si s-ar inscrie, ar trebui sa participe la toate concursurile, ori, tocmai asta este, daca e OPEN, or sa se inscrie 2-3 persoane.
Plusul ala de 3-4-5 persoane cat isi permit, pe care il spui tu, ar fi tot din astia 20 persoane.
Ma rog.. poate nu inteleg eu bine sistemul asta, dar in caz de open, nu am cum sa am 20 persoane, care stiu ca nu isi vor permite sa mearga mai departe.
Asa, putem sa facem concursuri intre noi (si altii sunt bineveniti) concursuri care sa nu conteze pentru campionatul national, ceea ce o sa si facem, dar asta e diferit. Sunt concursuri locale de sine statatoare.

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 01 Feb 2006, 13:48

aproape in toate sporturile exista etape zonale si asa m-i se pare corect.
aceste etape conteaza f mult in calendarul competitional datorita faptului ca triaza ce este mai bun pe o anumita zona. nu ar fi corect sa ma inscriu la toate open-urile doar ca am putere financiara si un sponsor in spate,iar la reprezentarile externe sa fiu lanterna rosie.
din fiecare zona trebuie sa mearga chiar cei mai buni si doar asa Romania poate fi reprezentata de cineva competitiv.
dupa etapele zonale pot fi doua faze smifinale si finale, unde participarea celor calificati din zonale nu ar fi restrictionata de fonduri:
1. ar fi bani din inscrierile in etapele zonale ( nu cred ca ar fi mare suparare daca nu s-ar da premii in aceste etape, poate ar fi chiar un stimulent cu premii mai mari in etapele finale+ premiul cel mare=faptul ca reprezinti Romania in competitii internationale)
2. sponsori= pentru echipele calificate in fazele finale ale competitiei se gasesc mai usor sponsori, problema de imagine

parerea mea

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Feb 2006, 17:36

Paul scrie:Gerula.. nu mi se pare corect ca intr-un campionat sa mergi la 10 concursuri si sa ti se puncteze 3-4 la alegere.
Deci, cineva cae ar vrea sa participe la OPEN si s-ar inscrie, ar trebui sa participe la toate concursurile, ori, tocmai asta este, daca e OPEN, or sa se inscrie 2-3 persoane.
Plusul ala de 3-4-5 persoane cat isi permit, pe care il spui tu, ar fi tot din astia 20 persoane.
Ma rog.. poate nu inteleg eu bine sistemul asta, dar in caz de open, nu am cum sa am 20 persoane, care stiu ca nu isi vor permite sa mearga mai departe.
Asa, putem sa facem concursuri intre noi (si altii sunt bineveniti) concursuri care sa nu conteze pentru campionatul national, ceea ce o sa si facem, dar asta e diferit. Sunt concursuri locale de sine statatoare.
Eu nu pot sa mai inteleg nimic ...poate sunt eu neam de caraliu :lol: dar si asa in lipsa mea de intelegere nu pot sa nu-mi dau seama ca ar trebui sa revenim la a defini "fenomenul" : ..."ce este pescuitul si ce vrea el de la noi" si "ce vrem noi de la el" .Nu vreau sa par mai destept decat ma duce memeak dar unii amesteca pescuitul de agrement cu cel sportiv de performanta.Eu zic ca ar trebui tratat separat si cu interes fenomenul de masa gen tip model "Daciada" de pescuitul de performanta unde fiecare sportiv ar trebui sa-si cumpere o licenta de concurent cum se face la profesionisti(asa ca sa nu mai fie discutii daca vine la toate concursurile indiferent de open sau locale sau pe cartiere,comune,sate....).In toata lumea sportiva sponsorii se impart in trei mari categorii:sponsori personali,sponsorii federatiei si sponsorii concursului sau ai campionatului.....intotdeauna vor exista discutii pe tema banilor dar bine ar fi sa primeze ideea de intrecere sportiva
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 01 Feb 2006, 21:38

Tu deja visezi la lucruri care nu prea exista nici macar in Vestul Europei in domeniul spinningului.

Oricum, eu am incercat sa aduc la cunostinta opiniei publice felul in care AGVPS incearca sa impuna reguli intr-un domeniu pentru care nu face mai nimic.

http://www.gandul.info/2006-02-02/sport ... l_national
Cu lacrimi Bastus!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Feb 2006, 22:16

"Fiind evident că nu s-ar fi ajuns la vot decât dacă reprezentantul AGVPS ar fi ajuns la concluzia că rezultatul acestuia va fi favorabil variantei susţinute de el, am încercat să aflăm poziţia oficială a acestei organizaţii. Nicolae Şelaru, preşedintele AGVPS, a fost bineînţeles de negăsit, dar punctul de vedere al asociaţiei a fost exprimat de Mugurel Ionescu, secretarul comisiei de pescuit sportiv: orice întâlnire cu asociaţiile de pescari neafiliate la AGVPS nu putea avea decât caracter consultativ, iar regulamentul se va vota pe baza propunerilor venite de la centru şi de la AJVPS-uri. Mai mult, la momentul actual nu se poate preciza nici măcar dacă AGVPS va suporta taxa de 1.000 de euro necesară înscrierii echipei naţionale de spinning la Campionatul Mondial."
citat din articolul lui Gerula:
orice întâlnire cu asociaţiile de pescari neafiliate la AGVPS nu putea avea decât caracter consultativ, iar regulamentul se va vota pe baza propunerilor venite de la centru şi de la AJVPS-uri
Ce va faceti domnilor de la AJVPS daca peste doi ani sunteti pusi in situatia de a raspunde la urmatoarea intrebare:Cati membri legitimati aveti?.....
voi mandri ...."2000" si restul de 200 000 la capitolul "alte asociatii"... :lol: ....oare veti mai fi voi reprezentativi ca si asociatie pentru pescarii romani?...nu cred...parerea mea este ca daca veti continua sa considerati pescarii romani un fel de masa de carne care va plateste voua ,o organizatie neocomunista cu intentie de monopol,taxa ...va inselati amarnic...mai bine va schimbati statutul si va transformati intr-un club de pescuit sportiv.....

noname
veteran
veteran

h

Mesaj de noname » 01 Feb 2006, 22:18

ei acuma am inteles ce-ai zis :lol:

musKloiu
veteran
veteran

Re: h

Mesaj de musKloiu » 01 Feb 2006, 22:36

gippa scrie:ei acuma am inteles ce-ai zis :lol:
:wink: :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Feb 2006, 00:12

Imi faci placere Muskloiu. Vad ca stii sa scrii foarte corect limba romana. Si, atunci cind le exprimi bine, ce spui devine foarte pertinent.

Multumesc,

Tudor :lol:

Scrie răspuns