Sant pe galet rotativ
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- nicolaesebastian
- junior
Sant pe galet rotativ
Salutari,
Folosesc intens o mulineta nu f. perfomanta la spinning, cu fir de 0.16 T-Force parca. Dupa vreo 20 de partide am observat ca pe galetul rotativ s-a format un sant. E de vina firul ca e prea dur, sau galetul ca e de slaba calitate? Se poate remedia cumva problema? Se poate inlocui galetu rotativ?
Merci
Nicu
Folosesc intens o mulineta nu f. perfomanta la spinning, cu fir de 0.16 T-Force parca. Dupa vreo 20 de partide am observat ca pe galetul rotativ s-a format un sant. E de vina firul ca e prea dur, sau galetul ca e de slaba calitate? Se poate remedia cumva problema? Se poate inlocui galetu rotativ?
Merci
Nicu
Sportiv e pescarul care elibereaza toti pestii
am patiti si eu cu o Okuma AV15. Un strungar mi-a facut alt galet. Problema e ca mulineta mea nu avea rulment la galet ci doar o bucsa. Am luat un rulment de la un DAM pe care nu il mai folosesc (e pe un bat de stationar, si oricum avea 2 rulmenti la galet) si acum nu mai am deloc probleme. Poate ar fi bine sa verifici daca mulineta ta are rulment la galet. Teoretic, daca are rulment si se invarte bine, nu ar trebui sa faca sant, cel putin nu asa repede, mai ales cu mono.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- ravenheart
- veteran
am patit si eu exact la fel, tot cu fir mono, si din cate stiu mulineta mea are si rulment la galet... ziceti ca merge faza cu galet facut la stungar?
Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.
sigur ca merge,dupa prelucrare a se face un tratament termic pt cresterea duritatii.
nu e suficient sa ai rulment la galet,el trebuie sa se si invarta f usor,astfel nu exista frecari.
nu e suficient sa ai rulment la galet,el trebuie sa se si invarta f usor,astfel nu exista frecari.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- junior
-
- senior
iar eu recomand sa ungeti cu ulei de mecanisme fine galetul inaintea partidei de pescuit.
Nu trebuie desfacut , puneti o picatura la marginea lui si uleiul difuzeaza in interior.
Eu folosesc ulei pentru masina de cusut.E pus intr-un recipient mic de plastic cu un gat lung si subtire prevazut cu un dop.E foarte comod de utilizat si ungi ce vrei.
Pe galet mai fac din cand in cand dungi cu marker negru sa vad daca se invarte in timpul mulinarii.Trebuie musai sa se invarta si numai cu naluca pe fir fara sa mai punem la socoteala eventuala captura.
Nu trebuie desfacut , puneti o picatura la marginea lui si uleiul difuzeaza in interior.
Eu folosesc ulei pentru masina de cusut.E pus intr-un recipient mic de plastic cu un gat lung si subtire prevazut cu un dop.E foarte comod de utilizat si ungi ce vrei.
Pe galet mai fac din cand in cand dungi cu marker negru sa vad daca se invarte in timpul mulinarii.Trebuie musai sa se invarta si numai cu naluca pe fir fara sa mai punem la socoteala eventuala captura.
-
- senior
Daca santul a fost circular inseamna ca galetul s-a invartit,daca nu se invartea rezulta o taietura putin oblica,dar intr-o singura parte.Concluzia este ca a fost un material rau,probabil chinezesc de proasta calitate(sa nu uitam ca fac si lucruri bune,care ies corect pe poarta fabricii,ceea ce inseamna ca au ctc-ul pe ele),asa ca poti sa-ti faci altul din otel de calitate s-au sa ai noroc si sa gasesti un galet de ceramica,de la o mulineta mai veche si care sa se potriveasca.
- nicolaesebastian
- junior
Ai dreptate, santul e circular, pentru ca galetul se rotea. Destul de slab e materialul daca a cedat asa de repede. Mulineta e ceva "Rainbow" si nu stiu unde se produce. Foarte probabil in ChinaCucu Ionel scrie:Daca santul a fost circular inseamna ca galetul s-a invartit,daca nu se invartea rezulta o taietura putin oblica,dar intr-o singura parte.Concluzia este ca a fost un material rau,probabil chinezesc de proasta calitate(sa nu uitam ca fac si lucruri bune,care ies corect pe poarta fabricii,ceea ce inseamna ca au ctc-ul pe ele),asa ca poti sa-ti faci altul din otel de calitate s-au sa ai noroc si sa gasesti un galet de ceramica,de la o mulineta mai veche si care sa se potriveasca.

Sportiv e pescarul care elibereaza toti pestii
posibil ca,galetul sa nu se fi invartit cu aceeasi viteza cu care firul "curgea" pe el.in astfel de cazuri in care galetul se invarte putin mai greoi,uzura galetului si a firului este prematura.
Michael va recomanda Regulamentul forumului