RNP se retrage?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 13 Apr 2009, 11:23

apsalba scrie:RNP nu mai are calitatea de administrator di 2005 prin abrogarea art. 79 din Legea 192/2001 R. Tot ce a facut pana acum a fost ilegal, sau la limita de jos a legii prin acte normative de rang inferior (OM). Odata cu OUG 23/2008, a incetat definitiv rolul RNP in pescuit. S-a incercat din nou manevra cu OM 331/2008, acum abrogat. Ultima tentativa a fost reintroducerea ca administrator prin proiectul de lege privind aprobarea OUG 23/2008. Propunerea a fost respinsa (desi a fost sustinuta de secretraul de stat de la MAPDR) la interventia FNPSR care si-a argumentat punctul de vedere cu prevederile Codului silvic (art. 58 pct. 4) si prevederile tratatului de aderare la UE care in subcapitolul pescuit prevede un singur administrator. Orice ingerinte ale angajatilor RNP in pescuit este infractiune si va sugerez sa le semnalati de urgenta.
Atentie!!

Raportul comun al comisiei de agricultura si al comisiei pentru mediu la proiectul legii de aprobare a OU23/2008 nu a fost inca facut public. Gurile rele spun ca RNP va fi in continuare administrator pe apele de munte, dincolo de vointa FNPSR. Forma proiectului de lege care va intra in plen la camera va avea o prevedere clara in acest sens. Sa fie, oare, adevarat??!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Apr 2009, 11:34

flydb,

Ca participant la discutii in comisiile reunite iti spun ca te inseli. In fapt in comisiile reunite s-au discutat doar 2 articole, comisiile continuand separat discutiile pe textul OUG.
In comisia de agricultura nu s-a aprobat asa ceva si nici in comisia de mediu nu va trece asemenea propunere. Asa ca stai linistit.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Apr 2009, 12:27

boistean scrie:am niste cunostinte la Jandarmerie si am i-am intrebat daca vor face controale pe timpul prohibitiei, daca nu sunt solicitati de nimeni (ANPA, AGVPS...). mi-au raspuns afirmativ. in plus, tocmai s-a infiintat sau se va infiinta (asta am auzit la stiri) jandarmeria montana, care nu e exclus sa controleze si apele, nu numai padurile.
Dar Jandarmeria montana exista deja! Sa vezi ce controale fac baietii pe lacul Bolboci in jud Dambovita!
Ideea este ca daca RNP se "retrage", macar o vreme jandarmeria montana ar trebui sa continue paza pe ape de munte ca sa nu vina braconierii cu electricitate sau chimicale sa extermine tot! Cat despre apele interzise, chiar si cele populate de RNP - e clar ca daca nu mai sunt gestionari cei de la RNP nu mai pot sa tina "inchise" acele ape. Se va putea pescui pe ele cu permis ANPA in conditiile legii.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 13 Apr 2009, 17:20

Fario , te pregatesti pe careva apa care a fost interzisa pana acum ? :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2009, 10:53

genu scrie:Fario , te pregatesti pe careva apa care a fost interzisa pana acum ? :lol: :lol: :lol:
Clar ca asa am de gand! :lol:
Buda-Vidraru in mai-iunie si Frumoasa-Sebes in iunie-iulie. Apoi diverse rauri si paraie din Retezat si Parang, unde muritorii obisnuiti nici nu visau sa ajunga...In fine, a venit si timpul descatusarii! :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Apr 2009, 11:30

Fario_nebunu scrie:
genu scrie:Fario , te pregatesti pe careva apa care a fost interzisa pana acum ? :lol: :lol: :lol:
Clar ca asa am de gand! :lol:
Buda-Vidraru in mai-iunie si Frumoasa-Sebes in iunie-iulie. Apoi diverse rauri si paraie din Retezat si Parang, unde muritorii obisnuiti nici nu visau sa ajunga...In fine, a venit si timpul descatusarii! :lol:
Fario,
vezi sa fi in regula pentru ca pe Sebes si Valea Frumoasei s-ar putea sa dai ochii cu inspectorii nostri. Ti-as recomanda (daca te tin pingelile ) sa facem o partida pe Galcescu. Ce zici? :lol: :lol: :lol: C&R.

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 14 Apr 2009, 12:04

Lasand gluma la o parte............. Noi ce facem la 1 Mai pe apele ce anul trecut erau a RNP m-ai platim sau nu . Putem merge doar cu permisul ANPA .

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Apr 2009, 12:07

Da. Si ca sa te distrezi, cere-le eventualilor controlori sa te sanctioneze. O sa fie distractiv. :lol: :lol: :lol:

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 14 Apr 2009, 12:16

Mai fara gluma ......Nu am chef sa ma duc 300Km si sa i-mi strice ziua vri-un ciudat care e inbracat in verde. Si inca o intrebare ma pot duce si pe apele care erau interzise de RNP .

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 14 Apr 2009, 12:46

urat pot face in continuare si sigur vor face. n-au insa niciun temei legal :wink:

Scrie răspuns