RNP se retrage?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 15 Apr 2009, 08:53

pastravul 77 a zis:
Si ce e de facut . Nu are nimeni nici o hartie oficiala sau ceva sa avem si noi la mana

Iata hartiile:
RNP administrau si gestionau apele de munte in baza ordinului nr.231/2006 ( gestionarea apelor de munte si pescuitul). Acest ordin a fost insa abrogat de ordinul 497/august 2008. In martie a aparut HG229/04.03.2009 publicata in MO 162/16.03.2009 ,privind reorganizarea RNP. In regulamentul de organizare si functionare cuprins in hotarare,la capitolul II - atributii si competente ,la art.2 litera A (atributii si competente in domeniul silviculturii, exploatarii si prelucrarii lemnului) la punctul 30 se prevede ca Romsilva gestionează fondul piscicol din apele de munte încredinţate spre administrare, în condiţiile legii;

Care sunt conditiile legii? Conditiile legii se refera evident la prevederile OUG 23/2008 privind pescuitul recreativ/sportiv respectiv ordinului privind prohibitia pe anul 2009, si anume: limitarea pescuitului cu o sg. lanseta, pescuit cu momeli artificiale, retinerea limitata a capturilor, pescuitul salmonidelor in perioada.... si evident DETINEREA PERMISULUI ANPA.

Deoarece organele de control nu sunt in pas cu legea va recomand sa duceti cu voi copii dupa actele normative mentionate. Ce sa-i face pana lucrurile isi revit din trusa de pescuit nu trebe sa lipseasca monitorul oficial. Asa-i in Romania.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Apr 2009, 09:16

MihaiV scrie:
apsalba scrie: vezi sa fi in regula pentru ca pe Sebes si Valea Frumoasei s-ar putea sa dai ochii cu inspectorii nostri.
:lol: :lol: :D :D :lol: :lol:

Cum ii recunoastem? Au costum, cravata si diplomat? :lol:
Poate au capete dotate cu colturi si muchii :lol: si cefe din alea groase, de activisti PCR! :shock:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 15 Apr 2009, 11:50

danone scrie:pastravul 77 a zis:
punctul 30 se prevede ca Romsilva gestionează fondul piscicol din apele de munte încredinţate spre administrare, în condiţiile legii;
.
si care ar fi aceste ape??? prin ce act(e) li s-au incredintat? nu ar fi trebuit sa existe un protocol intre ANPA si RNP in acest sens????

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Apr 2009, 15:20

pastravarul 77 scrie:Si ce e de facut . Nu are nimeni nici o hartie oficiala sau ceva sa avem si noi la mana. Doar in Romania se poate intampla asa ceva . Sa fii legal si sa fi fu...ut..... :oops: . Un act ceva doveditor ca RNP nu mai e sef pe apele de munte, sa avem la noi in caz ca apare cineva sa ne intrebe sa i-i dam cu el in cap. :lol: :lol: :lol: ..........
Dictonul dupa care ma conduc in acest an la pescuit este "Permis de pescar mi-am facut/ Paznicule, nu te lua de mine ca te.....ia mama naibii!" :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Apr 2009, 06:55

Danone,
legea de care vorbesti nu a aparut. Se incearca o cotita in noul proiect de lege, ceva de genul ANPA poate delega administrarea resurselor acvatice catre alte institutii ale statului (dupa ce anterior se subroga acestora). Vom avea grija ca acest text sa nu treaca, pe motive legale, fara interventii.
Sa fie clar; RNP este administratorul padurilor, nu al apelor. Resursa acvatica are un alt administrator si ce incearca RNP este conservarea unor privilegii. HG respectiv incalca insasi Codul silvic.

Branco_s
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Branco_s » 23 Apr 2009, 23:11

:!: Buna...! azi maine se descide sezonul la pastrav si nu se stie nimic despre fostele ape gestionate de RNP.... Am rasfoiot tot netul dar nimic :oops: stie cineva ceva....? :?:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Apr 2009, 06:51

Cum nu se stie nimic? Scrie peste tot pe forumul asta ca se pescuieste pe baza permisului de 30 lei pe toate apele publice din tara, fie ele de munte, ses, Delta, Mare! Vrei musai sa dai mai mult de 30 lei?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Apr 2009, 07:52

MihaiV scrie:Cum nu se stie nimic? Scrie peste tot pe forumul asta ca se pescuieste pe baza permisului de 30 lei pe toate apele publice din tara, fie ele de munte, ses, Delta, Mare! Vrei musai sa dai mai mult de 30 lei?
Exact, ai punctat bine! Pana cand, eventual (speram sa nu...) RNP isi va "reprimi" apele de munte, iata vine 1 mai si permisul ANPA e singuruul valabil. Asa ca cine vine cu chitante RNP sau cu carnet de membru AJVPS o face pe riscul lui....

Branco_s
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Branco_s » 25 Apr 2009, 00:24

Eu sunt sceptic,vis-a-vis de acest"permis" :( si il consider ca o taxa aruncata in spatele nostru , de catre Guvern , pentru a mai strange ceva bani la "Buget"......si apropo de Bazinele piscicole ale domeniului public...acestea cred ca sunt aproape toate arondate , date in administrare unor asociatii sau societati ...... deci acestea vor percepe in plus o taxa......asadar alti bani " alta distractie".. :x
La ce mai e nevoie de acest asa zis "permis de pescuit" , daca pe ori unde merg la pescuit voi mai plati. :oops:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Apr 2009, 07:04

Branco_s scrie: apropo de Bazinele piscicole ale domeniului public...acestea cred ca sunt aproape toate arondate , date in administrare unor asociatii sau societati ...... deci acestea vor percepe in plus o taxa......asadar alti bani " alta distractie".. :x :
Daca tu crezi ca sunt aproape toate arondate e treaba ta!
Dar eu stiu ca nu e nici una arondata! Ce parere ai?

Scrie răspuns