RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 15 Iun 2009, 07:36

Daca RNP elibereaza permise ANPA si pune taxe pe apele de munte considerate amenajari piscicole si daca ASP-urile elbereaza permise ANPA si pretind taxe pe ape considerate private atunci ne punem intrebarea:
Nu fac acelasi lucru amandoua adica anuleaza permisul ANPA ?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 15 Iun 2009, 09:27

Daca RNP sau ASP-urile elibereaza permise de pescuit nu inseamna ca trebuie sa le si platesti. Legea e una singura in romania. Singurul permis valabil e cel eliberat de ANPA.De ce crezi ca permisul ANPA este document cu regim special si este inseriat? Pentru ca e UNIC!!! Si atunci? e

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Iun 2009, 09:28

lucky_51 scrie:Daca RNP elibereaza permise ANPA si pune taxe pe apele de munte considerate amenajari piscicole si daca ASP-urile elbereaza permise ANPA si pretind taxe pe ape considerate private atunci ne punem intrebarea:
Nu e chiar corect sa spui ca il anuleaza. Pur si simplu, il recunosc ca fiind unicul permis pe ape publice dar isi trag si ele partea lor pe spezele pescarilor. E ca la biletele CFR. Platesti tariful de clasa 1 la rapid plus un supliment de viteza si ceva in plus si pentru loc rezervat. Asa si cu RNP si ASP-uri: isi pun si ele, cu voie de la stapanire (tacita), un mic surplus 'de viteza'. Oricum, eu de cand am permis ANPA si mai merg pe ape de munte am rezolvat o problema: macar nu mai pot fi amendat! Padurarul mai comenteaza el, ma mai alunga, dar nu are baza legala de dat amenda asa ca...ma intorc pe locul de pescuit cum il vad ca pleaca. Inca nu m-au oprit la control jandarmii montani sa vad astia cum reactioneaza la culoarea roz a cartonului ANPA-ist! :lol:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 15 Iun 2009, 10:40

La jandarmi cand ajungi mai platesti o taxa care poate fi inceputul altor taxe cum ar fi, avocat , judecatori, etc, etc. Si toate acestea spre binele nostru deoarece toate merg la stat care la randul lui le va redistribui acolo unde este nevoie chiar si in piscicultura pentru ca noi sa platim alte taxe si alte taxe pentru ca pe viitor sa avem de ce plati taxe. :)

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 15 Iun 2009, 15:28

lucky_51 scrie:Daca RNP elibereaza permise ANPA si pune taxe pe apele de munte considerate amenajari piscicole si daca ASP-urile elbereaza permise ANPA si pretind taxe pe ape considerate private atunci ne punem intrebarea:
O sa ramai blocat probabil cand o sa afli ca emitentul, adica ANPA, prin presedintele ei, nu-si recunoaste propiriile permise, declarand ca apele de munte sunt amenajari piscicole.Cititi va rog art. 3 din OM 753/2008 si vedeti cine este nebun.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Iun 2009, 20:47

apsalba scrie: O sa ramai blocat probabil cand o sa afli ca emitentul, adica ANPA, prin presedintele ei, nu-si recunoaste propiriile permise, declarand ca apele de munte sunt amenajari piscicole.
Dovezi? Sau doar vise?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Iun 2009, 23:18

apsalba scrie: O sa ramai blocat probabil cand o sa afli ca emitentul, adica ANPA, prin presedintele ei, nu-si recunoaste propiriile permise, declarand ca apele de munte sunt amenajari piscicole.Cititi va rog art. 3 din OM 753/2008 si vedeti cine este nebun.
OK, deci daca merg la pescuit pe o rau de munte cu permis ANPA si fac scandal padurarii, eventual incearca sa dea amenzi, atunci logic, eu ca titular de permis ANPA va trebui sa dau in judecata chiar ANPA pentru ca nu a precizat clar unde sunt valabile permisele. sau il dau in judecata chiar pe dl Buckz, directorul ANPA pentru ca a semnat un protocol ilegal cu RNP, protocol care permite RNP sa ma anendeze? Iar daca dl Buckz pierde procesul, oare nu din banii ANPA voi fi despagubit? Adica din taxele platite de alti pescari dar si de catre mine....Stranie situatie!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Iun 2009, 23:59

nu e stranie deloc fario,
logic si normal,intr-o tara cu state vechi democratice,ar trebui sa se intample exact cum spui tu,iar cel care este tras la raspundere,judecat si condamnat sa plateasca in nume propiu.
nu de aia se numesc "manageri de succes la stat"???
cum draqu sa nu fi "manager de succes" cand nu esti tras la raspundere penala si materiala pt greselile si ineptiile debitate prin acte si legi??:evil: :evil:
cum draqu sa nu fi "manager de succes" cand,institutia pe care o conduci merge in virtutea inertiei orice ai face fiindca asa este menirea ei,sa functioneze nonstop ca doar e o institutie de stat!! :evil: :evil:
cum draqu sa nu fi "manager de succes" cand pe langa salariul imens si nemeritat mai curg si bonicatii,prime,spagi legale,etc??!!:evil: :evil:
ia pune pe acesti "manageri" la carma unei umile SRL si sa vezi atuncea jale si durere

scuze de offtopic,dar......... :evil: :oops:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Iun 2009, 07:04

MihaiV scrie:
apsalba scrie: O sa ramai blocat probabil cand o sa afli ca emitentul, adica ANPA, prin presedintele ei, nu-si recunoaste propiriile permise, declarand ca apele de munte sunt amenajari piscicole.
Dovezi? Sau doar vise?
Da. Am aceste dovezi. Este vorba de raspunsul dat la procedura prealabila pe care am facut-o pentru anularea protocolului si, nevenindu-mi sa cred, l-am sunat pe Buksz care mi-a confirmat telefonic acest aspect.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 16 Iun 2009, 07:06

Fario_nebunu scrie:
apsalba scrie: O sa ramai blocat probabil cand o sa afli ca emitentul, adica ANPA, prin presedintele ei, nu-si recunoaste propiriile permise, declarand ca apele de munte sunt amenajari piscicole.Cititi va rog art. 3 din OM 753/2008 si vedeti cine este nebun.
OK, deci daca merg la pescuit pe o rau de munte cu permis ANPA si fac scandal padurarii, eventual incearca sa dea amenzi, atunci logic, eu ca titular de permis ANPA va trebui sa dau in judecata chiar ANPA pentru ca nu a precizat clar unde sunt valabile permisele. sau il dau in judecata chiar pe dl Buckz, directorul ANPA pentru ca a semnat un protocol ilegal cu RNP, protocol care permite RNP sa ma anendeze? Iar daca dl Buckz pierde procesul, oare nu din banii ANPA voi fi despagubit? Adica din taxele platite de alti pescari dar si de catre mine....Stranie situatie!
Aici Fario are foarte mare dreptate. Cand am cumparat permisul ANPA, pe el se scria ca e valabil pe toate apele publice din Romania(RNP nu avea nicio apa la acel moment). In momentul in care ANPA a lasat RNP sa se ocupe de apele de munte, ANPA imi vanduse deja mie dreptul de a pescui pe apele de munte. Cu alte cuvinte, daca deja am cumparat dreptul de a pescui pe ape de munte, cum poate RNP-ul sa vina sa ma mai taxeze inca odata pe aceleasi ape?.

Mai mult sau mai putin, asta e inselaciune., cel putin asa consider eu.

Scrie răspuns