RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Mai 2009, 13:52

ovidiu14 scrie:Nu e falsificare , documentul exista .
este aprobat si de ministrul agriculturii
Ideea e ce spune pana la urma acest protocol ?
ca rnp este acceptat ca sa dea si el permise de pescuit MODEL ANPA
deci care-i pb pana la urma ?
eu nu inteleg
sa dea permise asa cum da si orice alta asociatie care are contract cu ANPA
in rest nu spune nimic protocolul despre vestitele AUTORIZATII RNP
ca daca ceri autorizatie pe zi iti da chitanta si cam atat
si iarasi deturnare de fonduri , si dubla taxare in unele cazuri( pt cei ce deja detin permis ANPA)
Solutia este urmatoarea:
- procedura prealabila de anulare trimisa emitentului
- daca emitentul zice ''pas'', urmeaza actiune in instanta de contencios administrativ.
Pe care dintre voi va tin curelele sa faceti aceste demersuri?
Atata timp cat nimeni nu este in stare sa dea peste bot acestor vremelnici care se cred atotstapanitori, scancetele voastre de pe acest forum sunt pierdere de vreme. Poate asa intelegeti de ce pescarii trebuie sa fie uniti. Si sa vorbeasca aceeasi limba. Scopul lor de a dezbina pescarii era aproape sa fie realizat.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 20 Mai 2009, 05:37

este aprobat si de ministrul agriculturii
Ideea e ce spune pana la urma acest protocol ?
ca rnp este acceptat ca sa dea si el permise de pescuit MODEL ANPA
deci care-i pb pana la urma ?
eu nu inteleg
sa dea permise asa cum da si orice alta asociatie care are contract cu ANPA
in rest nu spune nimic protocolul despre vestitele AUTORIZATII RNP
ca daca ceri autorizatie pe zi iti da chitanta si cam atat
si iarasi deturnare de fonduri , si dubla taxare in unele cazuri( pt cei ce deja detin permis ANPA)
Eu am spus ca RNP-ul a cedat dreptul unor asociatii pentru a cere 25 ron/zi /pescuit pe apa respectiva . Si anul trecut au facut contract pe 10 ani cu asociatia respectiva , ca si asa nu-i intereseaza pescuitul . sau 250 ron/sezon , tot la asociatia respectiva . Au dreptul de a cere bani in plus ? Sa nu mai zic , ca au populat lacul de munte de capul lor . Peste pastrav au bagat salau , stiuca , caras si crap . Dezastru cu ce mentalitate au astia . Temperatura apei nu creste nici vara peste 15-16 grade asa ca nu prea vad sa se inmulteasca , crapul si carasul care nici nu ar avea voie sa caute in apele de munte si conform legii popularea cu alte specii decat cele existente se pedepseste . :shock:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mai 2009, 09:01

genu scrie:
Peste pastrav au bagat salau , stiuca , caras si crap . Dezastru cu ce mentalitate au astia . Temperatura apei nu creste nici vara peste 15-16 grade asa ca nu prea vad sa se inmulteasca , crapul si carasul care nici nu ar avea voie sa caute in apele de munte si conform legii popularea cu alte specii decat cele existente se pedepseste . :shock:
Ma tem ca e putin diferit. Legea nu iti da voie sa introduci pesti "straini" adica din alte tari, nu se refera la pesti din Romania dar aflati in alte ecosisteme. Asadar daca in lac cu pastrav populezi cu salau si crap nu vad ce lege te-ar putea pedepsi! A, daca aduci bassi, da....

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 20 Mai 2009, 11:26

art.61 a) introducerea in apele continentale, apele maritime sau amenajari piscicole fara avizul ANPA a altor specii decat cele existente .
E interpretabil nu ? In apa respectiva nu exista decat pastrav si lipan , restul e introdus . Fitofagul si cteno , crapul koy , bibanul soare , toate sunt introduse in fiecare apa din Ro. :roll: si speciile exista .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mai 2009, 14:29

genu scrie:art.61 a) introducerea in apele continentale, apele maritime sau amenajari piscicole fara avizul ANPA a altor specii decat cele existente .
E interpretabil nu ? In apa respectiva nu exista decat pastrav si lipan , restul e introdus . Fitofagul si cteno , crapul koy , bibanul soare , toate sunt introduse in fiecare apa din Ro. :roll: si speciile exista .
Da, e clar! Legea din 2008 mai zice asa: Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei
la 3.500 lei: .....
Deci daca aduc bass sau somn african etc in balta mea privata, sunt amendat de ANPA si...gata. Raman cu pestele si platesc amenda. Pai daca pentru 3500 lei pot aduce o specie exotica mi se pare OK, merita efortul.
Oare "amenajare piscicola" e si un mic lacusor de agrement pe care cineva il are in curtea casei? Sa zicem de 10 metri pe 5? Sau acolo se pot aduce alti pesti daca exista siguranta ca nu vor evada?

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 21 Mai 2009, 12:57

Peste pastrav au bagat salau , stiuca , caras si crap . Dezastru cu ce mentalitate au astia . Temperatura apei nu creste nici vara peste 15-16 grade asa ca nu prea vad sa se inmulteasca , crapul si carasul care nici nu ar avea voie sa caute in apele de munte si conform legii popularea cu alte specii decat cele existente se pedepseste
fario nu-mi apartin randurile de mai sus.... :)
np:)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Iun 2009, 06:38

Pe 9 iunie s-a depus la Curtea de apel Alba actiunea de anulare a protocolului incheiat intre ANPA si RNP. Raspunsul autorilor la procedura prealabila este halucinant. Dupa ei asa zisele ape de munte sunt amenajari piscicole. Cititi definitia amenajarii piscicole din OUG 23/2008, art. 2, lit. b si definitia bazinelor naturale din OM 753/2008 art. 3.
Concluziile tragetile voi. Ma tot bate un gand. Astia care ne conduc cred ca poporul asta este un popor de tampiti?
Dupa reactiile poporului inclin sa le dau dreptate.

muican adrian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de muican adrian » 11 Iun 2009, 07:13

Tampit esti tu.
Daca tu esti asa nu inseamna ca toti suntem ca si tine.
Vezi ca jignesti deja prea multi oameni.
Cu afirmatia asta chiar ai depasit masura.

Sa-ti fie rusine !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Iun 2009, 07:26

Stiu ca adevarul supara, dar nu asta era subiectul. Vasnicii aparatori ai drepturilor pescarilor tac malc. Nu am vazut pe niciunul luand o pozitie publica. Au inclinat capul si s-au supus stapanirii. Asta nu este o reactie de om vertical, ci de sluga.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 11 Iun 2009, 11:32

Da si tu ai cam lipsit de pe forum si vezi de cand nu a mai scris nimeni un rand . de ce oare ? :wink:

Scrie răspuns