Cred ca stii cam care-mi sunt ideile si profit cand am ocazia sa mai fac o mica propaganda, poate, poate mai se mai schimba mentalitatea.
Argumentul care revine tot timpul este cel pe care il utilizezi si tu. Ca atata vreme cat va fi braconaj etc, etc... Doi braconieri intr-o barca care au scos cu plasa 500kg de peste au facut mai putine pagube decat 100 de pescari sportivi care au pastrat fiecare 5kg, asa cum le permite legea. Pentra ca aia fiind 100 au lasat pe loc mai multe deseuri si mizerii, plus crengi taiate, focuri etc decat cei doi.
Asta nu inseamna ca apar braconierii. In Romania ii apara chiar autoritatile.

Ce vreau sa spun e ca fiecare dintre noi trebuie sa aibe un comportament exemplar altfel situatia nu se va schimba in veci. Faptul ca mananci un peste din cand in cand nu ma jeneaza. Nu cunosc insa pe nimeni care e capabil sa manance la o masa 5 kg de peste. Nici macar o familie nu o poate face. De aceea cauta toti modalitati de a conserva pestele. Daca ar pastra exact cat peste proaspat le poate manca familia ceilalti pesti ar putea fi conservati chair in apa unde s-au nascut si reprinsi data viitoare.
Si pe piata mai exista si gaini, vaci, porci, oi fara nici un hormon si hraniti cu mancare naturala. Costa putin mai scump decat cei cu hormoni, e adevarat.