RETETE CULINARE preparate din peste

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

RETETE CULINARE preparate din peste

Mesaj de bebe13 » 23 Feb 2008, 21:49

Va salut pe toti
Eu sunt nou pe acest site si nu stiu daca s-a mai vorbit despre asta,dar cred ca ar mai fi interesati si alti forumisti
stiu ca exista carti de bucate cu aceste imformatii,dar sunt facute de bucatari insa nimic nu se compara cu parerea unui pescar la fel de bolnav ca mine
deasemenea mai stiu ca exista metode de conservat foarte secrete :!:
Va multumesc anticipat

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Feb 2008, 23:06

Eu am o metoda de conservare extraordinara. Pun pestele de unde l-am luat imediat dupa ce l-am capturat. Asa il mai prinde si altul si se mai reproduce (pestele) inainte sa moara de batranete spre eu. 8)

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 23 Feb 2008, 23:32

tudor scrie:Eu am o metoda de conservare extraordinara. Pun pestele de unde l-am luat imediat dupa ce l-am capturat. Asa il mai prinde si altul si se mai reproduce (pestele) inainte sa moara de batranete spre eu. 8)
de cat timp traiesti in Paris?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Feb 2008, 23:35

De 32 de ani !

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 23 Feb 2008, 23:39

mai stii si legile noastre?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 24 Feb 2008, 13:30

bebe13 scrie:mai stii si legile noastre?
Unele da. De exemplu : nu e interzis sa eliberezi pestele. :lol:

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 25 Feb 2008, 17:51

interzis nu e nici sa mananci peste [inca]

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Feb 2008, 12:26

salut tudor.
ani de zile am cumparat la peche et les poissons .rubrica les recettes de bernard era la favorite .toate natiunile civilizate mananca peste mult .
prefer salaul ,gainii hormonate , porcului triglicerid si somonului triploid.ar fi stupid sa eliberez pestele prins si sa cumpar salau .
cand romania va fi o tara civilizata si c&r va fi obisnuinta ,voi elibera pestele .la voi braconajul e intamplator ,in romania e endemic.
in romania functioneza proverbul japonez "cuiul care iese in afara ,va fi intotdeauna batut in cap".nu pescarul cu soft baits distruge pestele ,braconajul si poluarea sunt beleaua .
walleye

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Feb 2008, 13:15

Cred ca stii cam care-mi sunt ideile si profit cand am ocazia sa mai fac o mica propaganda, poate, poate mai se mai schimba mentalitatea.
Argumentul care revine tot timpul este cel pe care il utilizezi si tu. Ca atata vreme cat va fi braconaj etc, etc... Doi braconieri intr-o barca care au scos cu plasa 500kg de peste au facut mai putine pagube decat 100 de pescari sportivi care au pastrat fiecare 5kg, asa cum le permite legea. Pentra ca aia fiind 100 au lasat pe loc mai multe deseuri si mizerii, plus crengi taiate, focuri etc decat cei doi.
Asta nu inseamna ca apar braconierii. In Romania ii apara chiar autoritatile. :lol: Ce vreau sa spun e ca fiecare dintre noi trebuie sa aibe un comportament exemplar altfel situatia nu se va schimba in veci. Faptul ca mananci un peste din cand in cand nu ma jeneaza. Nu cunosc insa pe nimeni care e capabil sa manance la o masa 5 kg de peste. Nici macar o familie nu o poate face. De aceea cauta toti modalitati de a conserva pestele. Daca ar pastra exact cat peste proaspat le poate manca familia ceilalti pesti ar putea fi conservati chair in apa unde s-au nascut si reprinsi data viitoare.
Si pe piata mai exista si gaini, vaci, porci, oi fara nici un hormon si hraniti cu mancare naturala. Costa putin mai scump decat cei cu hormoni, e adevarat.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Feb 2008, 14:16

Aici tre' sa recunosc ca Tudor are dreptate! E normal ca pescarul sa pastreze uneori cativa pesti pentru el si familia lui insa a pescui "pentru frigider" si conform logicii"proviziilor puse la congelat" e foarte discutabil. Cand eram mai tanat pescuiam si eu asa ca sa umplu refrigeratorul de carne acvatica, acum ma multumesc cu masa sau 2 mese ale familiei, plus un supliment cand am oaspeti! In Romania, saracia nu explica acest tip de mentalitate deoarece sunt si noi imbogatiti care nu arunca inapoi in apa nici subdimensionatii! E vorba de tendinta de a apuca, a prinde, a jefui care deriva din atavismul secolelor de foamete si indigenta prin care au trecut romanii! Ceva din foamea atavica s-a intiparit in fibra nationala! :lol: Pe vremuri erau lipsuri alimentare grave si oamenii isi faceau provizii ca sa treaca peste momentele grele. De aia afumau, sarau sau conservau in urzici pestii. Acum e cu totul altceva! Doar educatia poate ajuta.
Despre pagubele aduse fondului piscicol - e drept ca 100 de pescari legali care pastreaza 5 kg de peste produc o paguba de 500 kg dar ei macar platesc si din banii lor se fac repopulari, paza si amenajari. Braconenii nu contribuie cu nimic!!! In unele tari se limiteaza si numarul de pescari pe zi per loc de pescuit dar asta in baltile ff elitiste. Cum e la noi Sarulestii.... Asteptati-va ca ff curand sa mai prindeti pesti trofeu doar in apele privare unde taxa e mare, paza buna si se repopuleaza des. In apele publice....pauza! :lol: :lol:

Scrie răspuns