Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

- Mesaje: 2660
- Membru din: 14 Ian 2005, 22:33
-
Contact:
Mesaj
de ovidiu » 27 Feb 2008, 11:43
Todi a scris:
"ce tare, doar dintr'atat te'ai lasat? doi amarati de stavrizi si te'ai insurat? "
1. stavridul e chiar foarte bun, pestii cam la 1kg bucata.
2. a venit cu mine odata in barca, a prins si ea peste...
3. stie sa-mi identifice in poze toate speciile de pesti de la noi.
Au fost teste grele!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
toni f
- veteran

- Mesaje: 1272
- Membru din: 08 Mar 2007, 14:13
- Localitate: bucuresti
Mesaj
de toni f » 27 Feb 2008, 12:00
-
mihali
- veteran

- Mesaje: 892
- Membru din: 20 Ian 2007, 21:16
Mesaj
de mihali » 27 Feb 2008, 12:03
ovidiu scrie:
1. stavridul e chiar foarte bun, pestii cam la 1kg bucata.
2. a venit cu mine odata in barca, a prins si ea peste...
3. stie sa-mi identifice in poze toate speciile de pesti de la noi.
Au fost teste grele!

Pentru un pescar stie destule, pentru o sotie de pescar stie deja prea multe.

-
SVF
- veteran

- Mesaje: 4144
- Membru din: 15 Mar 2006, 21:05
Mesaj
de SVF » 27 Feb 2008, 13:06
-
adrian frunza
- veteran

- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
Mesaj
de adrian frunza » 27 Feb 2008, 13:13
salut mihali.
am auzit si eu de turbariile alea .apa neagra ,limpede ,ff acida .in cati ani face stiuca kilogramul acolo?ma mir ca nu e toxica .la mine stiuca e buna , cu lamaie merge bine .
walleye
-
johnnybravo
- Moderator

- Mesaje: 2737
- Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
- Localitate: Timisoara
-
Contact:
Mesaj
de johnnybravo » 27 Feb 2008, 15:05
mie imi place stiuca, nici avatul nu ar fi rau daca n-ar avea oase
ca si preferinte, imi place salaul, bibanul, somnul, stiuca, linul, macroul, obletele (orice maruntis), cega, pastravul si apoi vin restul...
cum se fac chiftelele de avat? am auzit ca ar fi o solutie comestibila...
-
Michael
- Moderator

- Mesaje: 4177
- Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
- Localitate: Timisoara
Mesaj
de Michael » 27 Feb 2008, 15:37
mie-mi place pestele oceanic la conserva in ulei de masline
pestii indigeni mi-ar place sa-i vad in apa sa am ce pescui.
dar daca intra ceva deosebit si maricel,retin pt junior si shefa

-
Florin M
- senior

- Mesaje: 402
- Membru din: 24 Dec 2004, 10:07
- Localitate: Timisoara
Mesaj
de Florin M » 27 Feb 2008, 16:59
Daca ar fi sa fac un clasament ..cam asa ar arata:
1) Pastrav salbatic proaspat pe gratar, fara condimente decat sare, nimic altceva
2) Ciorba de peste, de preferat cea din delta, mancata seara dupa o zi de pescuit.
3) Obleti fripti dat prin malai, cu mamaliga si mujdei
4) Chiftele de avat.
-
mihali
- veteran

- Mesaje: 892
- Membru din: 20 Ian 2007, 21:16
Mesaj
de mihali » 27 Feb 2008, 17:36
adrian frunza scrie:salut mihali.
am auzit si eu de turbariile alea .apa neagra ,limpede ,ff acida .in cati ani face stiuca kilogramul acolo?ma mir ca nu e toxica .la mine stiuca e buna , cu lamaie merge bine .
Da. Cred ca mananc prea multa stiuca de nu sunt atras de carnea ei. Dar nu din turbarie. Stiti cum procedam cu stiuca prinsa in turbarie? Cea care era pentru bucatarie incercam sa o tin in viata. Acasa o puneam in cada cu multa apa si schimbam apa de mai multe ori in 24 ore ( daca traia). Gustul se schimba radical. Chestia functioneaza mai bine daca ai prins caras si are gust de mal.
-
mihali
- veteran

- Mesaje: 892
- Membru din: 20 Ian 2007, 21:16
Mesaj
de mihali » 27 Feb 2008, 17:43
adrian frunza scrie:salut mihali.
.in cati ani face stiuca kilogramul acolo?ma mir ca nu e toxica .
Interesant este ca ii merge foarte bine. Cred ca ea creste normal sau chiar mai repede decat in alte locuri. Dar nu din cauza apei ci datorita bogatiei de rosioara , clean, babusca. Nimeni nu stie de unde a venit.
Dar nicaieri nu este o apa mai neagra si totusi perfect limpede.