te bagi la un proiect de lege?Musti scrie:
Daca, in loc sa negociem cu un RNP anchilozat, am refuza sa platim o taxa momentan ilegala si, in paralel, am avea pretentia ca distinsii domni de pe la Ministerul Agriculturii, ANPA, etc., care au participat la elaborarea legislatiei din domeniu, sa fie zburati din functii pe motiv de incompetenta si/sau reavointa? Si, mai apoi sa participam la intocmirea unui proiect de lege adevarat.
Pt. ca, in mod evident, despre asta e de fapt vorba.
.....
Pt. ca, uite, au inceput sa apara si romani pretentiosi...
Protocolul rusinos ANPA-RNP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Din pacate nu-i asa.. romanul nu ca nu e pretentios, dar are o mentalitate de vesnic cotropit, castigata in secole de asuprire, este las, fara respect fata de avutul altuia si chiar fata de avutul propriu, pentru ca ori nu l-a avut sau i-a fost luat, ori in anii comunismului in saracie, ca si clasa muncitoare a fost injectat cu notiunea de avut obstesc, un fel de sac fara fund care da de mancare la toti ! tocmai de aceea romanul este hot si arivist, vrea sa iasa din saracie prin orice mijloace, daca are posibilitatea sa procure pe orice cai o paine in plus, o ia, indiferent ca-i trebe sau nu, daca vede o tabla nepazita o fura imediat, chit ca nu are ce face cu ea si o pune in magazia din fundu curtii, iar tonurile de gri nu sunt decat cai adiacente de a-si completa traiul si a scoate capul deasupra vecinilor ... si nu e adevarat ca nu e pretentios... dimpotriva... e mult mai mult de atat: e si fudul ! daca cumva prin orice mijloace, de obicei indoielnice si ilegale a scos capul deasupra celorlalti, acestia din urma trebe musai sa vada ca EL s-a ajuns, ca e cineva... dintr-o data loganul nu mai e bun, trebe musai X5, A6, Q7 sau Hammer, sa se stie cand trece el... litoralul romanesc nu mai cadreaza, vacantele trebe facute cel putin la Ibiza, sau in ceva insule sexy daca nu direct in Dubay ... Lantul de la gat si ceasul elvetian devin obligatorii iar pe chilotii lui trebe sa scrie cel putin „Boteâ€Musti scrie:Romanul e altfel intai si intai pt. ca nu e pretentios. ... and more !...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Ar fi idilc daca ar fi realist !Musti scrie:Oare cum ar arata aceeasi tara daca am deveni cu totii, brusc, pretentiosi?
Daca, in loc sa negociem cu un RNP anchilozat, am refuza sa platim o taxa momentan ilegala si, in paralel, am avea pretentia ca distinsii domni de pe la Ministerul Agriculturii, ANPA, etc., care au participat la elaborarea legislatiei din domeniu, sa fie zburati din functii pe motiv de incompetenta si/sau reavointa? Si, mai apoi sa participam la intocmirea unui proiect de lege adevarat.
Inteleg ca tu vrei sa vii cu solutii, si asta ti se pare una fezabila ! Bun ! Hai sa facem o simulare sa vedem cum arata :
1 – suntem in 2010, anul asta e ca si depasit deja, deci: cam pe cand vezi tu ca se vor mobiliza pescarii romani, la unison, toti o vointa si un caracter sa impresionam RNPul, ministerul si ANPAul ?
In 2011 ?... io nu cred ca vom incepe in 2011... in 2012 ? pana la alegeri si 6 luni dupa aia oricum nu misca nimica... deci 2013 ! in 2013 ne mobilizam ! efectele le vom vedea in 2014, cand se va incepe ceva ? ce va incepe atunci? Cand se va finaliza ? intre timp cum va fi ? probabil legea celui mai tare si mai bataios pe apa, nu ?
2 – spui ca punem embargo pe RNP pana cand distinsii domni din minister si de la ANPA (si probabil din RNP, dar ai uitat sa spui

Nu-ti cunosc optiunile electorale dar sper ca suntem de acord ca guvernul Boc nu e unul performant

3 – ce se intampla daca nu platim la RNP ? Pe cine sensibilizam sa schimbe ceva ? iti zic io: pe nimeni !
Pescuitul sportiv NU E UN SUBIECT neaparat pentru RNP... ca si pana acum poate trai bine mersi doar din lemne si produse nelemnoase, inclusiv pastravarii... nu inseamna ca trebe sa renunte la ape, ca muschii lor n-au de ce sa vrea... nu mai incaseaza bani de la noi ? nu-i nimic,... taie 3 lemne in plus si raman profitabili ... n-o sa mai cumpere ace la cravata din banii nostri ci din doua lemne in plus sau 3 ursi d-aia gunoieri vanduti pe zeci de mii de euro... deci nu e paguba ...
Pescuitul sportiv , din pacate, NU E UN SUBIECT interesant nici pentru ANPA,...
Citeste cu ce se ocupa ANPA si o sa constati ca, asa cum si Adrian Ionascu chiar din sanul ANPA a recunoscut ca nici 10 % din preocuparile ANPA nu se refera la pescuit recreativ si sportiv...
ANPA are treaba cu pescuitul maritim, pescuitul industrial, acvacultura, absorbtia fondurilor europene... pescuitul sportiv este un punct derizoriu pe ordinea de zi, o umplutura necesara a fi prinsa si asta undeva printre obiectivele cuiva, sa nu ramana neimpozitata ! Deci pe ANPA, ii lasam reci si indiferenti ca nu mai vrem noi sa platim la RNP... o sa zica cum zic si acuma: foarte bine asa sa faceti ! ..apoi o sa se repeada sa faca alte protocoale indoielnice in care sa semneze ce nu zic pe gura !
Tot din pacate pescuitul sportiv, recreativ, NU E UN SUBIECT nici pentru Ministerul Turismului, cum ar trebui sa fie... Elena Udrea cauta logouri in frunzulite pe sute de mii de euro, habar neavand ca atractiile turistice trebuie inlesnite, incurajate si sprijinite... ea vrea gradini carpatine cu natura neatinsa, peturi salbatice, turism activ de aventura si expeditional, fara sa inteleaga macar ce e aia si pe unde si cum se poate face ...
Din pacate. Pescuitul recreativ, NU E UN SUBIECT PRIORITAR PENTRU NIMENI, asa ca daca nu mai platim noi, e posibil sa-i doara fix in poola pe toti ! Noi pescarii recreativi, nu existam pentru ei, decat ca stiri la PRO TV cand se mai ineaca cate unul luat de viitura !
Daca nici n-o sa mai platim, ... nici n-o sa ne mai simta prezenta !

Deci cum ar arata o tara in care brusc toti am deveni pretentiosi cum vrei tu ?
Pai... ar arata ca astazi, numa ca mult mai rau !
Deci cautam solutii sau facem utopie ?
Cat despre mediul privat stiu ce-a vrut sa zica Adiwolf, si eu activez tot in domeniu privat si inteleg foarte bine, direct pe pielea mea ! Cred ca pot sa afirm ca i-am raspuns in cunostinta de cauza !
Cu toate astea, nu cunosc nici un exemplu in istorie in care cineva prin atitudini de fronda, sa fi determinat functionarii statului sa devina performanti ca in mediul privat !
Dar pentru ca sunt deschis, admit ca n-am inteles io bine, si astept sa dezvolti solutia mai la concret !
dar nu uita sa-mi dai si o speranta : CAND ???????
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
- semlecangheorghe
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Si d-l pescar ,chiar nu poate sa faca nimic concret(desi unii si-au indeplinit" indatoririle civice",luind picioare in dos,mai multe amanunte nu dau ca se sterge "din greseala "si topicul asta),asa, si asta pentru ca d-nii care fac planuri, sint in spatele uni birou,fara absolut nici o legatura cu realitatea de pe malul apei.As vrea sa vad cine si cum delimiteaza zonele unde sint "naufragiate"virsele,setcile si alte locuri cu ...."curent continuu", din zona denumita "Lunca Muresului"
Sa fie aceste zone in administratia unei entitati locale?In zona noastra exista deja un precedent:balastierele de la Ghioroc sint administrate deja de primaria Ghioroc ,prin intermediul unei asociatii locale de pescari.
Suna frumos ,nu-i asa?O apa administrata de o asociatie legal constituita?
N-ai vrea d-le de la birou sa cobori din fotoliul d-tale confortabil,sa-ti pui o palarie de paie in cap si sa vii pe malul acestei locatii sa vezi urmatoarele?:
Trebuie sa platesti o taxa de cca 150ron pe an,sau,20ron pe zi.Primesti o chitanta pe care scrie ca ai "donat"banii respectivi,Ai 'donat",intelegi?Si pe banii aceia se face populare a lacului,populare inseamna 3 galeti cu carasi de juma de palma.Crapii(citiva)populati anul trecut ,s-au prins deja de somerii Ghiorocului care stau efectiv toata vara(4-5luni) pe locurile productive.Cei care au scapat sint un fel de "ninja"carpio ,capabili sa evite cele mai sofisticate monturi de crap.
Paza pe aceasta locatie este asigurata de un nene ,din Ghioroc,care n-are alta treaba ,numai sa se ia de vecinii lui ,fara loc de munca care mai baga o plasa,un curent continuu,un sir ,o virsa...Intelegi?
Nu se mai prinde nimic...Evenimentul lunii iulie a fost capturarea unui caras de un kil pe un pat de nada savant construit timp de o saptamina.
Stiuci ,salai,cleni,somni,.....sint pe cale de disparitie,daca prinzi 2 din aceeasi specie intr-o zi te poti considera norocos.Daca pescuiesti cu artificiale ,ai sentimentul foarte acut ca pescuiesti in vana,acasa.
Conditiile:parchezi-platesti,pui cortul-platesti.Amenajari in aceasta privinta-0Bijnenteles ,somerii Ghiorocului sint scutiti de aceste taxe,precum si de plata celor 150ron pe an.Ei platesc doar 50 de ron,pentru ca sint din asociatia respectiva.
Ultima oara cind am fost pe acolo,am platit 20ron si am facut munca voluntara scotind la rugamintea administratorului lacului o poarta lunga de vreo 100de m plina cu cirlige mari cu caras cit palma tot din 3 in 3m,scula care cica ajuta sa diminueze populatia de somn a lacului,excedentara pesemne.
Asta este tabloul unei locatii aflate in gestiunea unei primarii ,maritata cu o asociatie locala de pescari.La nici 20km de Arad ,care are sediu A.n.p.a.Vrei sa fac o simulare a unei locatii aflata la 70km de Arad ,pierduta pe valea Muresului?Mi-e si groaza sa ma gindesc .
D-le de la birou, a pretinde ca ve-i face sa mearga lucrurile in domeniul pescuitului recreativ sportiv,cind nici un mecanism al societatii romanesti nu functioneaza normal,esti ca si d-l Basescu care ne anunta victorios ca am iesit din criza.
Si a arunca vina pe neimplicarea pescarului de rind,esti la fel ca d-l Basescu care afirma ca vina pentru intreaga situatie de la noi din atar o au toti romanii...Tupeistilor..
Sa fie aceste zone in administratia unei entitati locale?In zona noastra exista deja un precedent:balastierele de la Ghioroc sint administrate deja de primaria Ghioroc ,prin intermediul unei asociatii locale de pescari.
Suna frumos ,nu-i asa?O apa administrata de o asociatie legal constituita?
N-ai vrea d-le de la birou sa cobori din fotoliul d-tale confortabil,sa-ti pui o palarie de paie in cap si sa vii pe malul acestei locatii sa vezi urmatoarele?:
Trebuie sa platesti o taxa de cca 150ron pe an,sau,20ron pe zi.Primesti o chitanta pe care scrie ca ai "donat"banii respectivi,Ai 'donat",intelegi?Si pe banii aceia se face populare a lacului,populare inseamna 3 galeti cu carasi de juma de palma.Crapii(citiva)populati anul trecut ,s-au prins deja de somerii Ghiorocului care stau efectiv toata vara(4-5luni) pe locurile productive.Cei care au scapat sint un fel de "ninja"carpio ,capabili sa evite cele mai sofisticate monturi de crap.
Paza pe aceasta locatie este asigurata de un nene ,din Ghioroc,care n-are alta treaba ,numai sa se ia de vecinii lui ,fara loc de munca care mai baga o plasa,un curent continuu,un sir ,o virsa...Intelegi?
Nu se mai prinde nimic...Evenimentul lunii iulie a fost capturarea unui caras de un kil pe un pat de nada savant construit timp de o saptamina.
Stiuci ,salai,cleni,somni,.....sint pe cale de disparitie,daca prinzi 2 din aceeasi specie intr-o zi te poti considera norocos.Daca pescuiesti cu artificiale ,ai sentimentul foarte acut ca pescuiesti in vana,acasa.
Conditiile:parchezi-platesti,pui cortul-platesti.Amenajari in aceasta privinta-0Bijnenteles ,somerii Ghiorocului sint scutiti de aceste taxe,precum si de plata celor 150ron pe an.Ei platesc doar 50 de ron,pentru ca sint din asociatia respectiva.
Ultima oara cind am fost pe acolo,am platit 20ron si am facut munca voluntara scotind la rugamintea administratorului lacului o poarta lunga de vreo 100de m plina cu cirlige mari cu caras cit palma tot din 3 in 3m,scula care cica ajuta sa diminueze populatia de somn a lacului,excedentara pesemne.
Asta este tabloul unei locatii aflate in gestiunea unei primarii ,maritata cu o asociatie locala de pescari.La nici 20km de Arad ,care are sediu A.n.p.a.Vrei sa fac o simulare a unei locatii aflata la 70km de Arad ,pierduta pe valea Muresului?Mi-e si groaza sa ma gindesc .
D-le de la birou, a pretinde ca ve-i face sa mearga lucrurile in domeniul pescuitului recreativ sportiv,cind nici un mecanism al societatii romanesti nu functioneaza normal,esti ca si d-l Basescu care ne anunta victorios ca am iesit din criza.
Si a arunca vina pe neimplicarea pescarului de rind,esti la fel ca d-l Basescu care afirma ca vina pentru intreaga situatie de la noi din atar o au toti romanii...Tupeistilor..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.