Protocolul rusinos ANPA-RNP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Aug 2010, 07:47

:lol: Trebuie sa-i dau dreptate lui Tavi ...Acelasi lucru (asta cu reformarea AJVPS/AGVPS :lol: ) l-am incercat si eu acum vreo 10 -15 ani ...Si nu singur! Din pacate ,dupa lupte seculare ( purtate pe perioada a vreo 5 anisori) am fost razbiti de onorabilii si stimabilii coducatori ...Asa ca ,spre rusinea mea, recunosc ca am preferat sa-mi folosesc energia in alte scopuri :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 03 Aug 2010, 07:48

De ce s-a putut la noi nu stiu exact, dar din cate am inteles a fost o mica revolutie, si aia pe bune. :lol:
Un alt atu pe care se pare ca il avem este presedintele CPO, un tip suuuper care se preocupa constant de imbunatirea conditiilor de pescuit.
La ordinea de zi exista de fiecare data o parte acolo la sfarsit numita DIVERSE. Acolo trebuie insistat.
In ultimul an am participat destul de des la sedinte si o spun sincer ca orice idee cu care a venit cineva a fost discutata, si in masura in care a fost o idee cat de cat buna s-a incercat punerea ei in aplicare.

PS - o parere personala: La noi se pare ca merg lucrurile spre bine si acest lucru s-ar putea realiza in mai multe locuri din tara, nu de alta, dar infrastructura pe care o are AJVPS-ul este una destul de solida si ar fi pacat sa fie distrusa. Ma refer aici la paznici, masini, juristi etc. Problema ar fi sa fie folosita pentru pescari si nu impotriva lor!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Aug 2010, 09:02

s-a putut face pt ca in cateva ani s-a distrus apele din Bihor , politica APS Livada si acum politica similara al AJVPS mai pune pe foc ... la anul CPO va fi si mai mare chiar daca e din cadrul AJVPS 1.pescarii nu mai vor sa auda de vanatori , 2.AJVPS in alte localitati va pierde membrii care migreaza la alte asociatii ...

insa cred ca visam, vrem prea mult inca in viata asta ... * colaborare intre asociatii, legislatie ca lumea, colaborare intre asociatii cu institutii statului, curatenie pe mal, pesti in apa, C&R-ism * (ce e un fenomen ce se dezvolta foarte foarte lent) si multe alte , prea multe ...

din cate vad suntem un acelasi situatie ca anul trecut cu singura diferenta ca RNP a deschis o poarta , dar pana si demonstreaza (daca reuseste) ca acel poarta avut rost mai trec cativa ani ... dar schimbare de atitudine a lui RNP nu poate fi ca exemplu, ca pana la urma au inceput discutiile pe "baza" unei petitie de-a 200 semnaturi ... cred ca abia au asteptat sa vine cineva cu propuneri ... in privinta a ce am scris intre stelute mai sus nu o sa ajunga 200 oameni , chiar necesita o mica "revolutie pescaresca" in fiecare judet sau/si scandale multe multe ... daca asta ar fi un plan (cum au fost in vremea comunista pe 5 ani), ar fi pe zeci (nu zece) de ani , pana sa si da rezultat ... si daca tot am pomenit , in cazul RNP in urmatoarele 4 ani nu prea sunt sanse sa se inbunatateasca conditiile (sunt ceva sanse mici dar ... ) pescuitului , pazei etc ... sansa aia mica consta in faptul ca RNP pierde terenul , padurile ...

no bine , acum stiati si asta :D

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 03 Aug 2010, 09:45

De ce nu incercati sa faceti un club de pescari ? Dar trebe bine gindite motivele si bine puse pe hirtie ! Infiintarea clubului se aproba de Consiliu ajvps sau de AG. Apoi acel club poate prelua discret toate activitile privind pescuitul pe o anumita zona ,cel putin , degrevind consiliul si vicepresedintele ,care au foarte multe probleme de rezolvat :) !
Aveti citeva nume sonore :viorel popa,dejeu,titus pintea dintre cei pe care ii stiu eu ! Am fost anul trecut cu copiii la finala de la Bolcas si mi s-a parut directorul Szilagy deschis unui dialog.
Incercati !
Oricum dialogul va va aduce mult mai multe decit "pozitiile" : muistii de rnp-isti ,orice doar nu ajvps etc!
Imi place cum ginditi !

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Aug 2010, 10:23

cu cateva nume sonore nu faci nimica in tara asta ... nemultumirea multimii e cea ce duce la schimbari ridicole ... culmea , suntem pe drumul cel bun 8)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 03 Aug 2010, 10:28

_Sanya scrie:... nemultumirea multimii e cea ce duce la schimbari ridicole ...
se zice ca gura pacatosului adevar graieste !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

totusi, la noi ar fi utile niste schimbari radicale !

:lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Aug 2010, 11:29

Sunt in curs :lol: :lol: :lol:

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 03 Aug 2010, 11:52

Atunci nu faceti nimic ,ca e mai bine asa :va puteti plinge si puteti injura in liniste ,pe cine vreti ,ascunsi dupa un nickname !

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 03 Aug 2010, 11:55

[/quote]sunt in curs

bla, bla, bla...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Aug 2010, 12:25

miky scrie: Musti
...
totusi:
"pe aceasta portiune de apa este suficient carnetul de membru AJVPS Bihor, domnii de la RNP scutindu-ne de taxa."
nu va faceti iluzii ca aveti ochi prea frumosi... asa face RNPul cu toate apele pe care le da la ajvpseuri si alte asociatii ... nu mai percepe taxe pe ele :D:D:D
e suficient permisul ANPA, sau carnetul de mebru ajvps bihor ?
daca n-ai gresit si este intradevar vorba de carnet membru ajvps Bihor, cat de normal e acest lucru ? cat de legal ?
pentru ca daca tot ii dam inainte cu legalitatea si cu romanii pretentiosi atunci macar sa fim impartiali si pretentiosi pana la capat, cu toti ! altfel ce coloana vertebrala avem ? pentru unii muma pentru altii ciuma ...
Permisul ANPA e (ar fi trebuit sa fie) subinteles. Deci reformulez: pe langa permisul ANPA, e suficient carnetul de membru AJVPS Bihor pt. a pescui pe portiunea respectiva de apa de munte, fara a avea nevoie de chitanta RNP. Sper ca acuma e limpede.
Si nu stiu daca ai sesizat ironia din formularea cu ochii frumosi si cui ii era adresata. Asa cum nu sunt de acord cu taxa ilegala impusa de RNP pe apele de munte, la fel, nu sunt de acord cu discriminarea pe care RNP o face pe acea portiune de apa, cu toate ca si eu sunt membru AJVPS Bihor. Fii linistit, sunt consecvent si stau bine cu coloana vertebrala, multumesc de intrebare. Cand iti spuneam ca nici AJVPS-CPO (chiar daca in prezent a ajuns sa aiba o fata umana) nu ma reprezinta in totalitate nu vorbeam vorbe. Dar sunt membru in aceasta organizatie din doua motive. Unul este ca nu doresc sa pescuiesc numai pe baza permisului ANPA. Taxa este ridicola si nu ajuta nimanui. Si, daca tot am hotarat ca trebuie sa contribui undeva cu o cotizatie care sa ajunga intr-o oarecare masura si in apa, am ales AJVPS Bihor, care prin CPO are, totusi, o activitate meritorie in acest sens. Ca sunt mai multe apsecte de imbunatatit, aia e limpede. Deschidere exista, asa ca de ce nu? Aceasta deschidere este cel de-al doilea motiv care ma convinge ca pot ramane membru al asociatiei.
Cat despre imposibilitatea de a schimba ceva in AJVPS, aparata de statut, Tavi are dreptate. De unul singur nu reusesti nimic. Altfel sta treaba atunci cand se creeaza o masa critica de pescari manati de idei comune.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns