Acuma , daca tot am fost de acord cu tineMusti scrie:Eu am ales drumul mai anevoios, ala pe care il descriam mai sus. Fac parte dintr-un Club de spinning (ca de muscari pe la mine mai rari) constituit ad-hoc, fara personalitate juridica, dar care face un lucru. Incearca sa catalizeze o anume conduita intre pescarii diverselor asociatii locale. Una dintre ideile promovate de acest Club este aceea ca pescarii sportivi sunt egali in drepturi, indiferent de asociatia din care fac parte. Greu de digerat pt. oricare dintre conducerile acelor asociatii, se pare. Apoi, o alta idee e cea de practicare a C&R, de exemplu. Veti surade ironic, probabil, dar nu e o misiune usoara sa schimbi mentalitatea pescarului care plateste cotizatie si de banii aia tre' sa duca peste acasa. Rezultate timide au inceput sa apara. E foarte frumos sa vezi cum un tanar care nu si-a pus vreodata problema pana atunci, incepe sa se laude ca, pentru prima oara in viata lui, a dat drumul la un peste. Pasi timizi, sovaielnici, dar in directia corecta.
Activitatea asta n-a trecut neobservata de catre "oficialii" asociatiilor de pescari legal constituite. Pe forumul de interes local care gazduieste discutiile dintre membrii Clubului au fost atrasi in discutii si responsabilii de la AJVPS-CPO (Clubul Pescarilor Oradeni, partea AJVPS care se ocupa de pescuit), de la APS Livada, etc.. Si am ajuns sa discutam exact despre temele dureroase. E mult mai eficient decat la sedinte, unde lipsa de timp sau interes are ca rezultat un absenteism cvasiunanim. Da, inevitabil, suntem in faza de discutii. Dar am gasit deschiderea necesara, si asta e deja un bun castigat. Ideea care se cristalizeaza e ca nu mai trebuie sa repetam greselile trecutului, cand oamenii bine intentionati din conducerea acestor asociatii au ramas pasivi in momentele in care aveau loc initiativele legislative, lasandu-le la mana unor nepriceputi. E o lipsa de implicare pe care acum asociatiile respective o regreta. Impresia mea e ca de data asta terenul e mai bine pregatit decat era cand precedenta lege a inceput sa fie mosita. De asemenea, pare sa fie acceptata idea ca o asociatie, de una singura, nu are forta necesara de a schimba ceva. E necesara colaborarea.

Inteleg ca ati cazut la pace si fraternizati cu Ajvpsul local (ma rog, sectiunea CPO din el )
Cuuuummm ??? stai la discutii cu balaurul ? cu monstrul ala cripotocomunist care a facut varza din pescuit si a adus apele in situatia in care sunt si care si-au batut joc de noi ani de zile, umflandu-ne cotizatii din care si-au facut vile si si-au luat jipane ? ala de care nu vor sa mai auda in veci 3 sferturi din forumisti ?
Sau cum ? vrei sa spui, ca local, in sanul ajvps, sunt si oameni bine intentionati si care vor sa se implice constructiv.... ca in ajvps oradean sunt si oameni cu care se poate discuta si colabora ? neeeee ! Nu cred ! adica acolo unde tu / voi, ati gasit usi deschise si urechi care sa asculte e voie sa cooperezi cu balaurul, dar cand altcineva gaseste la randul lui, o nisa, si urechi sa asculte si sa vrea sa colaboreze, sa se implice, in RNP de asta data, ... nu se pune ?
Adica numa RNP este compromis total ? AGVPS nu ?
Sau judeci cu doua unitati de masura ? la tine acasa admiti ca poti gasi oameni cumsecade si bineintentionati in barca „dusmanuluiâ€