Protocolul rusinos ANPA-RNP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 14:48

Musti scrie:Eu am ales drumul mai anevoios, ala pe care il descriam mai sus. Fac parte dintr-un Club de spinning (ca de muscari pe la mine mai rari) constituit ad-hoc, fara personalitate juridica, dar care face un lucru. Incearca sa catalizeze o anume conduita intre pescarii diverselor asociatii locale. Una dintre ideile promovate de acest Club este aceea ca pescarii sportivi sunt egali in drepturi, indiferent de asociatia din care fac parte. Greu de digerat pt. oricare dintre conducerile acelor asociatii, se pare. Apoi, o alta idee e cea de practicare a C&R, de exemplu. Veti surade ironic, probabil, dar nu e o misiune usoara sa schimbi mentalitatea pescarului care plateste cotizatie si de banii aia tre' sa duca peste acasa. Rezultate timide au inceput sa apara. E foarte frumos sa vezi cum un tanar care nu si-a pus vreodata problema pana atunci, incepe sa se laude ca, pentru prima oara in viata lui, a dat drumul la un peste. Pasi timizi, sovaielnici, dar in directia corecta.
Activitatea asta n-a trecut neobservata de catre "oficialii" asociatiilor de pescari legal constituite. Pe forumul de interes local care gazduieste discutiile dintre membrii Clubului au fost atrasi in discutii si responsabilii de la AJVPS-CPO (Clubul Pescarilor Oradeni, partea AJVPS care se ocupa de pescuit), de la APS Livada, etc.. Si am ajuns sa discutam exact despre temele dureroase. E mult mai eficient decat la sedinte, unde lipsa de timp sau interes are ca rezultat un absenteism cvasiunanim. Da, inevitabil, suntem in faza de discutii. Dar am gasit deschiderea necesara, si asta e deja un bun castigat. Ideea care se cristalizeaza e ca nu mai trebuie sa repetam greselile trecutului, cand oamenii bine intentionati din conducerea acestor asociatii au ramas pasivi in momentele in care aveau loc initiativele legislative, lasandu-le la mana unor nepriceputi. E o lipsa de implicare pe care acum asociatiile respective o regreta. Impresia mea e ca de data asta terenul e mai bine pregatit decat era cand precedenta lege a inceput sa fie mosita. De asemenea, pare sa fie acceptata idea ca o asociatie, de una singura, nu are forta necesara de a schimba ceva. E necesara colaborarea.
Acuma , daca tot am fost de acord cu tine :) , lasa-ma sa fiu un pic si carcotas, asa de amorul artei :D ! ce voi spune in continuare, mentionez ca nu reflecta in mod real pozitia mea fata de aceste lucruri; deci :
Inteleg ca ati cazut la pace si fraternizati cu Ajvpsul local (ma rog, sectiunea CPO din el )
Cuuuummm ??? stai la discutii cu balaurul ? cu monstrul ala cripotocomunist care a facut varza din pescuit si a adus apele in situatia in care sunt si care si-au batut joc de noi ani de zile, umflandu-ne cotizatii din care si-au facut vile si si-au luat jipane ? ala de care nu vor sa mai auda in veci 3 sferturi din forumisti ?
Sau cum ? vrei sa spui, ca local, in sanul ajvps, sunt si oameni bine intentionati si care vor sa se implice constructiv.... ca in ajvps oradean sunt si oameni cu care se poate discuta si colabora ? neeeee ! Nu cred ! adica acolo unde tu / voi, ati gasit usi deschise si urechi care sa asculte e voie sa cooperezi cu balaurul, dar cand altcineva gaseste la randul lui, o nisa, si urechi sa asculte si sa vrea sa colaboreze, sa se implice, in RNP de asta data, ... nu se pune ?
Adica numa RNP este compromis total ? AGVPS nu ?
Sau judeci cu doua unitati de masura ? la tine acasa admiti ca poti gasi oameni cumsecade si bineintentionati in barca „dusmanuluiâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Aug 2010, 15:02

...scuze de off-topic , dar nu m-am putut abtine... :oops:
...CPO -Clubul Pescarilor Oradeni...o "gashca" frumoasa unde incap tineri si batrani , pescari avansati sau incepatori , bautori de bere sau nu... :lol:

Felicitari !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 15:58

Old_Radu,
m-am folosit de "idei la modul general", pentru ca voi in general vorbiti la modul general, voi acuzati la modul general si doriti, impersonal..."sa se faca"...
vezi exemplele de ..."sa vina cineva... sa dea afara toti incompetentii...
sa demonstreze,... sa se angajeze, sa se schimbe, sa se faca... bla, bla..."
am crezut ca asta e limbajul pe care il intelegeti si il agreati... :lol:
cine sa-i dea afara ? concret ! cine sa angajeze oameni noi ? concret ! cine sa schimbe ? cine... sa se faca ?... in contextul actual, concret, nu teoretic si impersonal... ca astea is cuvintele voastre in primul rand !
la orice incercare a noastra de a vorbi concret, la obiect, referitoare la ce am facut la ce am putea face la deschiderea pe care am gasit-o... n-ati facut decat sa ne-o taiati la modul general, vezi de pilda ultima postare a lui Attilaf, ... e doar una dintre ele, dar e concludenta ...
depinde si de voi daca vreti sa discutam "la concret" ... sau va trebe doar un interlocutor care sa tina locul RNPului in discutie ca sa va puteti descarca naduful si frustrarile vizavi de institutia respectiva... la general :D
si apropo ! ca tot se vorbeste pe aici :lol:, ca miky a facut si a dres, numa lucruri bune :lol: , sau ca vrea sa faca.... eu zic ca nu e cazul !
in primul rand ca miky nu a facut nimica singur, doar ca-i mai prost si se baga in discutii in loc sa stea in banca lui... si apoi, nu e mare lucru !
in al doilea rand si noi ca si club am facut sau ne straduim cam la fel, in aceeasi maniera in care se straduie si Musti cu colegii lui, ca in jurul lor sa schimbe ceva prin pasi corecti.... nu pentru a ne lauda, sau a arata cu degetul ! N-am acuzat pe nimeni care n-a facut ce facem noi si nici nu avem vreo pretentie sa faca ! in fond fiecare e liber sa-si inteleaga pasiunea cum vrea...
faptul ca ne-am bagat in discutie pe topicul sau topicurile :D referitoare la RNP a fost nu pentru a ne lauda, ci pentru a incerca sa explicam concret si unde am ajuns si faptul ca asa cum Musti sta la masa colaborarii in Oradea cu ajvps local, asa am reusit sa stam si noi la discutii cu RNP, si inca la varful ei, si mai ales sa arate deschidere spre pescari, cel putin la nivel de conducere, dovada ca a tinut cont de propunerile noastre si semn ca vor in continuare sa schimbe si sa dialogheze cu noi (noi pescarii, nu noi clubul lu' miky) constructiv...
propunerile noastre... au fost alea pe care unul de aici zicea ca sunt parerile unora care vor sa puna mana pe apele bun public...
asta a insemnat pentru voi sa vorbim concret !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Aug 2010, 16:09

miky scrie:Old_Radu,
m-am folosit de "idei la modul general"...
...cand incepi asa si scrii aproape o pagina , inteleg ca mi te adresezi numai mie
...eu ce am avut sa-ti spun am facut-o mai sus , dar dupa cum "reactionezi" ma faci sa cred ca urmaresti topicul acesta doar "selectiv" (pe sarite) , asa ca imi permit sa-ti aduc aminte :
old_radu scrie:...

@ Miki
...cu tine e mai greu sau asa mi se pare mie
...nu o lua ca si o ofensa , dar parerea mea este ca scri mult si greu de urmarit. Poate niste propizitii sau fraze mai scurte si mai concise ar fi mai potrivit.

...nu am nici o treaba cu tine si nici nu am afirmat ca ai fi implicat in RNP !

...astept sa zici concret ce e de facut...o ideea realizabila
... nu vreau sa dau citate din ce ai scris , dar se inteleg doar idei la modul general ("sa spui undeva, unde conteaza, cum ai vrea sa fie, unde nu-i bine, unde e bine si sa ceri sa se schimbe potrivit dorintelor tale" ... unde si la cine ? sau "sa participi si tu la solutie, spunand cu glas tare, cum ar trebui sa fie, unde si ce ar trebui schimbat, asa incat tu, respectand legea, sa speri ca te poti si bucura de o zi de pescuit " ... unde si la cine ?

...stai "relax" ca stiu ce inseamna taxa ANPA si unde se duc banii , stiu ce inseamna o asociatie sau un club si deasemenea stiu cam ce se face cu banii platiti la RNP , dar din pacate nu stiu de ce " in nici un caz nu sunt redirectionati in pescuit recreativ, pentru ca domeniul asta nu exista nici macar pe agenda ministerului turismului pentru guvern..."
P.S. ...daca crezi ca te pot ajuta cu ceva , eventual impreuna cu alti cativa amici pescari , din anturajul meu , iti stam la dispozitie !

Succes-uri ! :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Aug 2010, 16:21

si acum mai lipseste sa apara Musti cu o postare kilometrica...
ceea ce se va si intampla :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Aug 2010, 16:49

miky scrie:Acuma , daca tot am fost de acord cu tine :) , lasa-ma sa fiu un pic si carcotas, asa de amorul artei :D ! ...and so on...
Pfiu! Sa mor io!
Tocmai vrusesem sa te intreb si eu de ce poti colabora cu RNP si nu cu AJVPS-u', dar am renuntat pt. ca de fapt pe tine nu merita sa te zgandare omul... Eventual sa te laude, da’ nu-i pedagogic... :lol:

Acuma sunt la birou si am oleaca de treaba, dar revin cu un raspuns sa-i placa lui Tavi. Pt. ca intrebarea asta merita unul.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Aug 2010, 16:51

old_radu scrie:...scuze de off-topic , dar nu m-am putut abtine... :oops:
...CPO -Clubul Pescarilor Oradeni...o "gashca" frumoasa unde incap tineri si batrani , pescari avansati sau incepatori , bautori de bere sau nu... :lol:

Felicitari !
Uite ca o parte din raspuns ti l-a dat Batranul Radu.
Si-o mica remarca proprie. Noi ne-am "decapitat" AJVPS-ul ala vechi, pe care-l stii tu. Pescarii s-au cam izolat de vanatori si si-au pus oameni noi in frunte. Nu stiu de ce aceia care critica AGVPS nu il si restructureaza. Pt. ca pot, folosindu-se de propriul statut. AGVPS e o organizatie neguvernamentala cu o conducere aleasa, nu numita. Se paote umbla la ea.
Cu RNP e altceva. Nu-i de-al nostru, al civililor. Asa ca onor institutia Statului are legi de respectat si nu sunt dispus sa le tolerez indolenta.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 17:14

old radu,
n-am luat-o ca pe o ofensa stai linistit...
plus ca... am scurtat-o cat am putut dar... no...
e greu, ... obisnuinta ... :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 17:27

aha, deci tu Musti vrei sa zici ca la voi acolo agvpseul e "unul cu fata umana"...
ma,... o fi,... dar tot agvps ramane, daca are inca sefi la Bucuresti ! :lol:
oricum, ti-am zis, referirea era doar de amorul artei, ca sa ti-o iau inainte sa nu apuci sa ma intrebi tu de agvpsul din Sibiu :lol:
apropo ! sa stii ca si la Sibiu sunt oameni cu care se poate discuta in agvps local !
despre asta insa, te las sa dezbati cu Tavi pe marginea statutului agvps, cum se vede el democratic din Oradea, si cum se vede de aici de la poalele varfului Suru...

hai ca acu' chiar am fost scurt ! :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Aug 2010, 17:30

miky scrie:
hai ca acu' chiar am fost scurt ! :lol:
Felicitari ! :lol:
... si nu uita "oferta" , in caz ca ai nevoie de un oarecare ajutor , fie el si de la distanta.

Scrie răspuns