Protocolul rusinos ANPA-RNP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 17:41

old radu,
mersi de suport !
oferta este reciproca !
:wink:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Aug 2010, 17:55

miky scrie:aha, deci tu Musti vrei sa zici ca la voi acolo agvpseul e "unul cu fata umana"...
ma,... o fi,... dar tot agvps ramane, daca are inca sefi la Bucuresti ! :lol:
oricum, ti-am zis, referirea era doar de amorul artei, ca sa ti-o iau inainte sa nu apuci sa ma intrebi tu de agvpsul din Sibiu :lol:
apropo ! sa stii ca si la Sibiu sunt oameni cu care se poate discuta in agvps local !
despre asta insa, te las sa dezbati cu Tavi pe marginea statutului agvps, cum se vede el democratic din Oradea, si cum se vede de aici de la poalele varfului Suru...

hai ca acu' chiar am fost scurt ! :lol:

Se poate urma si la Sibiu exemplul celor de la Oradea?Putem" rupe"pescarii de vanatori?Cred ca mare parte dintre noi vrem acest lucru.Daca Tavi stie mai multe despre statutul AGVPS poate ne lamureste si cum putem face asta.Desi nu am cotizat la ei si i-am acuzat de multe ori pentru indolenta ,orice pas inainte e binevenit.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 18:04

elias scrie: Se poate urma si la Sibiu exemplul celor de la Oradea?Putem" rupe"pescarii de vanatori?
teoretic da ! practic, fara vointa din interiorul sistemului greu !
in momentul de fata,... la Sibiu sunt ceva perspective, adica bate un oarecare vant favorabil, deocamdata in faza de adiere... :lol:
Tavi stie mai multe despre statut banuiesc, ca l-a citit... despre ce se intampla real in interiorul sistemului ajvps sibiu... ma indoiesc
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Aug 2010, 18:14

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Aug 2010, 18:37

:lol: :lol: Asta-i replica mai veche la:" cauta si vei afla"?Oricum ma gandeam ca tu ai incercat ceva in sensul asta. :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Aug 2010, 18:42

n-am incercat nimic ...
am citit mai demult statutul exact in ideea unei modificari din interior.
e atat de bine facut incat conducerea poate bloca orice initiativa a unui membru simplu., deci mai greu cu democratia la ei
dar cititi si voi, poate n-am inteles eu bine
Musca 13

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Aug 2010, 20:35

Din cate stiu eu, ca nu-s mare expert in asociatii, CPO functioneaza autonom financiar in cadrul AJVPS Bihor, fara a fi fost constituita ca persoana juridica aparte.
Celalalt club (Spinning Club Oradea), cel al spinner-ilor, s-a format prin adunarea gramada a catorva baieti de isprava din asociatii diferite, cu totii nealiniati la vreo politica oficiala. Una din prevederile de baza este aceea ca nu ne vom inregistra oficial nicaieri si nu ne vom considera parte a niciuneia dintre asociatiile legal constituite, chiar daca marea majoritate dintre noi suntem si membri AJVPS-CPO. De ce aceasta independenta autoimpusa? Pt. ca niciuna dintre asociatiile existente nu ne-au convins.
CPO are deja o activitate mult imbunatatita daca o raportam la ceea ce exista in vechiul AJVPS Bihor. Populari, paza, actiuni antibraconaj, bani cheltuiti transparent, etc. Din acest punct de vedere noua lege a "castrat" pur si simplu asociatia, nemaiacordand drept de control paznicilor AJVPS pe alte ape decat cele pe care detin licenta de acvacultura. Si daca n-o mai fac ei, n-o mai face nimeni. Dar nici CPO nu e inca o asociatie "coapta" sa ma reprezinte, atata timp cat, pana sa li se retraga dreptul de control, aveau printre preocupari si un razboi surd dus cu membrii celorlalte asociatii, gen APS Livada.
Inca nu intelesesera ca nu starpirea reciproca e calea, ci colaborarea. De ce ar trebui sa ne impartim pe "apa mea" si pe "apa ta", excluzand dreptul celuilalt de a pescui la tine in curte, cand, de fapt, putem sa ne facem curat fiecare in curtea lui si, in acelasi timp, sa organizam o "potera" comuna cu care sa starpim braconajul, iar nu membri cotizanti din vecini? Si, daca legea nu ne sprijina, alaturi de potera s-ar putea sustine si un grup de juristi experientati (eu as merge chiar pe mana unui avocat harsit) care sa ne faca un proiect de lege digerabil, pe care apoi sa-l supunem dezbaterii publice.
Lasa ca nici APS Livada nu e mai breaza. Infintata si condusa de un domn cunoscut si pe acest forum, dinu profesoru, atunci cand a putut, si aceasta mica asociatie s-a comportat fix la fel. "E apa mea, numai eu stiu pune un peste in ea, numai eu pescuiesc". Cu domnul amintit am avut personal o contra pe un forum, intr-o dezbatere de idei, in urma careia am primit amenintari directe cu maciuceala ( :lol: ). Si-a revenit apoi in simtiri, atunci cand si-a dat seama ca si eu eram tot atata de preocupat ca si el in a imbunatati viata pescarului sportiv, doar ca aveam o alta filosofie in a aborda problema... Intr-un final, dupa ce a reusit sa-mi inteleaga optica, a sfarsit prin a-mi propune (si prin mine Spinning Clubului) o intalnire in vederea unei posibile viitoare colaborari. Aceeasi deschidere la discutii am intalnit-o si la presedintele CPO, asta dupa ce i-a trecut momentul de uluiala ca cineva putea gandi la o colaborare intre cei doi dusmani de moarte, AJVPS si APS Livada.
Sunt convins ca vor mai fi multe obstacole, poate insurmontabile momentan, dar e bine ca se dezgheata oleaca atitudinile.
De aia zic. Suntem intr-un moment in care nu sunt sigur ca stim ce vrem. Bine macar ca ne intrebam.

Miki, nu stiu sa-ti raspund la intrebarile despre ape si taxele impuse de nu stiu cine pe nu stiu ce apa. Stiu ca AJVPS Bihor a primit cu delegare de la RNP (sic!) dreptul de a organiza pescuitul sportiv pe o anumita portiune a Crisului Repede inclusa la categoria "ape de munte". Daca vrei, pot sa-ti precizez zona. Momentan nu mi-o amintesc. Ce e sigur, e ca pe aceasta portiune de apa este suficient carnetul de membru AJVPS Bihor, domnii de la RNP scutindu-ne de taxa. Le plac ochii nostrii. In rest nu stiu ce a mai facut APS Livada. Am fost destul de prins cu job-ul, ca sa ma mai informez ce se mai intampla prin codrul verde. Nici de pescuit nu prea am timp. Din pescar de week-end am ajuns pescar de juma' de duminica.
Probabil se simte... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Aug 2010, 21:01

miky scrie:
elias scrie: Se poate urma si la Sibiu exemplul celor de la Oradea?Putem" rupe"pescarii de vanatori?
teoretic da ! practic, fara vointa din interiorul sistemului greu !
in momentul de fata,... la Sibiu sunt ceva perspective, adica bate un oarecare vant favorabil, deocamdata in faza de adiere... :lol:
Tavi stie mai multe despre statut banuiesc, ca l-a citit... despre ce se intampla real in interiorul sistemului ajvps sibiu... ma indoiesc
Oare daca ne mai adunam odata (fly si spinn) ,reusim sa miscam ceva si la noi?Oricum suntem datori cu o bere lui AdiSb. :lol: Din ce stiu eu,si el e dornic de o schimbare,dealtfel ca noi toti.Acum eu cred ca ne cam stim deja ...:lol:
PS:Respecte Musti ptr. ce faceti voi acolo :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Aug 2010, 21:51

Musti scrie:... Stiu ca AJVPS Bihor a primit cu delegare de la RNP (sic!) dreptul de a organiza pescuitul sportiv pe o anumita portiune a Crisului Repede inclusa la categoria "ape de munte". ... Ce e sigur, e ca pe aceasta portiune de apa este suficient carnetul de membru AJVPS Bihor, domnii de la RNP scutindu-ne de taxa. Le plac ochii nostri.
Musti
am intrebat pentru ca in afara de ce-am mai auzit despre zona, am avut si eu o experienta recenta pe acolo ... oricum nu conteaza, as fi off topic sa o povestesc !
totusi:
"pe aceasta portiune de apa este suficient carnetul de membru AJVPS Bihor, domnii de la RNP scutindu-ne de taxa."
nu va faceti iluzii ca aveti ochi prea frumosi... asa face RNPul cu toate apele pe care le da la ajvpseuri si alte asociatii ... nu mai percepe taxe pe ele :D:D:D
e suficient permisul ANPA, sau carnetul de mebru ajvps bihor ?
daca n-ai gresit si este intradevar vorba de carnet membru ajvps Bihor, cat de normal e acest lucru ? cat de legal ?
pentru ca daca tot ii dam inainte cu legalitatea si cu romanii pretentiosi atunci macar sa fim impartiali si pretentiosi pana la capat, cu toti ! altfel ce coloana vertebrala avem ? pentru unii muma pentru altii ciuma ...
ajvps bihor, ca orice ajvps de altfel, ... obtine apa de la RNP printr-o delegare :D / contract / protocol cum vrei sa-i zici , dar RNP are apa de la ANPA in urma protocolului "rusinos" ca sa fim on topic, pe care il condamnam aici ! acelasi protocol care ii da dreptul sa administreze dupa regulament propriu si pe care il contestam...
deci cata vreme apa ramane la RNP, orice suprataxare o consideram ilegala si nemeritorie, fiind intransigenti,... daca RNP da apa altcuiva, suprataxarea ( prin pretentia de a plati cotizatia la acel ajvps si a deveni membrul ei, reinventand obligativitatea asocierii, contrar legii), ... nu ni se mai pare atat de ilegala si nejustificata, nu ? adica fiind la noi in gradina, e mai usor s-o intelegem si sa ne impacam cu gandul, ba chiar si sa stam la discutii cu ei, constatand ca chiar avem cu cine discuta... !
prin asta, nu vreau sa starnesc alte polemici facand valuri, am vrut doar sa arat si sa subliniez un exemplu in care folositi de unitati de masura diferite si mai ales judecati sub influenta unor pareri / convingeri subiective ! Atat !
aici nu conteaza ce cred eu despre situatia asta ! ziceam doar, pentru rigurozitate de viitor roman pretentios ! :lol: :lol: :lol:
acu putem reveni la condamnarea si negarea RNPului, ca sa reintram on topic ! Parol ! :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Aug 2010, 23:09

Musti scrie:
old_radu scrie:...scuze de off-topic , dar nu m-am putut abtine... :oops:
...CPO -Clubul Pescarilor Oradeni...o "gashca" frumoasa unde incap tineri si batrani , pescari

avansati sau incepatori , bautori de bere sau nu... :lol:

Felicitari !
Uite ca o parte din raspuns ti l-a dat Batranul Radu.
Si-o mica remarca proprie. Noi ne-am "decapitat" AJVPS-ul ala vechi, pe care-l stii tu.

Pescarii s-au cam izolat de vanatori si si-au pus oameni noi in frunte. Nu stiu de ce aceia

care critica AGVPS nu il si restructureaza. Pt. ca pot, folosindu-se de propriul statut. AGVPS

e o organizatie neguvernamentala cu o conducere aleasa, nu numita. Se paote umbla la ea
.
Cu RNP e altceva. Nu-i de-al nostru, al civililor. Asa ca onor institutia Statului are legi de respectat si nu sunt dispus sa le tolerez indolenta.
Musti, si eu am cochetat demult cu ideea transfrmarii din interior al AGVPSului . Mi se parea

destul de logic sa imbunatatesti ceva existent si nu am fost si nu sunt nici acum de acord cu

idei de genul sa-i dam afara pe astia, sa desfiintam AGVPS. RNP, etc atata timp cat ai ce pune

in loc...
Bun. Asa ca m-am apucat sa le citesc statutul, ca orice membru sau viitor membru al unei

asociatii democratice, sa vedem ce si cum
Si acum iti insir crampeie din statutul AGVPS si din statutul cadru al asociatiilor afiliate,

statut pe care vi-l insusiti si voi ca daca ziceti ca" marea majoritate dintre noi suntem si

membri AJVPS-CPO"
"Art. 19. - Organizaţiile afiliate (la AGVPS) au următoarele obligaţii:
...
m) să nu înscrie şi să ia măsuri de excludere din asociaţie a membrilor excluşi din

alte organizaţii afiliate la A.G.V.P.S., a celor înscrişi în organizaţii neafiliate

.... :shock:
...
o) să nu permită practicarea vânătorii şi/sau pescuitului recreativ-sportiv pe fondurile

atribuite în gestiune, de către vânătorii şi pescarii sportivi care nu sunt înscrişi în

asociaţie sau în asociaţii afiliate la A.G.V.P.S.
, decât în condiţiile achitării

tarifelor minime stabilite pentru vânătorii şi pescarii sportivi străini;
":shock:

si acum din statutul asociatiilor afiliate:
"Art. 7. - (1) Membrii A.V.P.S. .............. au următoarele drepturi:
...
f)* să asiste la adunările generale ale A.V.P.S. …………, fără drept de vot dacă nu a fost

desemnat delegat al grupei sau filialei/clubului, după caz, cu acordul adunării generale;"
:twisted:
deci ca sa asist imi trebuie acordul AGA.. bun
ca sa votez trebuie sa fiu delegat al grupei sau filialei/clubului
sa vedem cum pot totusi sa votez si eu, nu?
ma inscriu intr-o grupa, ca-i musai
presupunem ca ma alege grupa ca delegat
dar:
"Art. 16. - (1) Consiliul conduce activitatea organizaţiei în intervalul dintre două

adunări generale.
(2)* Consiliul organizaţiei este compus din 5-15 membri, cu o vechime de minimum 5

ani
. Din consiliu fac parte de drept preşedintele, vicepreşedinţii şi directorul asociaţiei

Art. 18. - Consiliul organizaţiei are următoarele atribuţii:
a) convoacă adunarea generală a organizaţiei şi urmăreşte îndeplinirea hotărârilor adunărilor

generale ale acesteia;

coroborat cu
Art. 14
(3) Adunarea generală se convoacă cu cel puţin 15 zile înainte de data stabilită, prin

convocatoare scrise şi/sau anunţ într-un ziar local, care vor cuprinde ordinea de zi,

data, ora şi locul desfăşurării.
(4) În adunările generale extraordinare se vor dezbate şi aproba numai problemele

înscrise pe ordinea de zi.
"
si palitura de gratie:
f)(Consiliul) coordonează activitatea filialelor/cluburilor şi grupelor, hotărăşte cu privire

la înfiinţarea şi dizolvarea acestora,
la repartizarea pe fonduri cinegetice ÅŸi fonduri de

pescuit recreativ-sportiv a grupelor şi la repartizarea vânătorilor în grupe, ţinând seama, în

măsura posibilului, de opţiunea acestora; confirmă sau infirmă, componenţa organelor de

conducere ale filialelor/cluburilor ori grupelor, după caz
;"

Asadar:
ca sa asist la AGA, trebuie sa am acceptul AGA
ca sa votez in AGA, trebuie sa:
fac parte dintr-o grupa (infiintata de Consiliu)
sa ma aleaga membrii grupei ca delegat;
sa ma confirme ca delegat cu drept de vot tot Consiliul
Sa presupunem ca ajung cu chiu cu vai sa-mi exercit dreptul de vot...
daca-mi vine vreo idee creata, nu pot s-o supun discutiei AGA pentru ca, nu-i asa, se discuta

doar ordinea de zi aprobata in prealabil de .. Consiliu.
Cercul se inchide perfect.
AGVPS e o "asociatie" in care membrii simpli nu au nici macar drept de vot. Iar daca au, vor vota doar ce le da voie conducerea deja aleasa.... practic pe veci, dupa cum se vede. E nu vad cum poti restructura asemena ciudatebie de asociatie respectand statutul. Poate prin revolutie.
Eu am renuntat la ideea de a fi membru al acestui mamut comunist, ce sa mai vorbim de a deschide macar gura in cadrul acestei organizatii. Nu sunt eu f. pretentios, dar nici chiar asa..
Ma si vedeam exclus la prima luare de cuvant. :D Probabil mi se suspenda si dreptul de a pescui.
Nu stiu cum ati reusit voi sa va separati, poate ar trebui sa exportati reteta.
Si atentie: unele din ideile promovate de voi sunt contrare cu statutul AGVPS ai carei membrii sunteti.
Aia cu egalitatea drepturilor sigur e
:D
Musca 13

Scrie răspuns