,,Probleme pentru pescarii sportivi Galateni si nu numai,,

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
harpon
junior
junior

tot eu

Mesaj de harpon » 09 Mar 2011, 12:45

Problema este dupa cum se vede pe saitul ANPA destul de clara pentru zona
de la noi in privinta zonelor atribuite fiecarei asociatii, problema care nu o inteleg eu este ca pana la data de 07.02.2011, trebuiau sa inainteze catre ANPA situatia cu tarifele care se vor percepe pentru zonele care au fost autorizate, Prut,Siret si canalele de irigatii, dar cea mai mare problema e ca mint oamenii in genul vino si plateste la noi ca pescuiesti peste tot ca anul trecut (AJVPS Galati cotizatie+permis ANPA 62 roni) ____ sau platiti la noi (AJPS Galati cotizatie 80 roni+permis ANPA spune numai suma cotizatiei de AJPS Galati) dar nu spune ca pe tine toate taxele te ajung de la 150 roni in sus ,, ca sa nu te sperie :evil:, dar pana la urma nu iteleg de ce nu putem vedea si noi hartiile oficiale care le da dreptul sa perceapa aceste tarife.
Stima si fire intinse.

M & M
veteran
veteran

discutii

Mesaj de M & M » 10 Mar 2011, 12:16

Ordinul 1134 din 28 octombrie 2005 (Ordinul 1134/2005)
privind accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului
Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale

abrogat

harpon
junior
junior

tot eu

Mesaj de harpon » 10 Mar 2011, 14:08

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

harpon
junior
junior

tot eu

Mesaj de harpon » 12 Mar 2011, 19:06

Am trecut astazi pe la sediul ANPA Galati si au pus un afis cu data de inregistrare din luna ianuarie 2011, (ceia ce nu inteleg de ce nu lau pus mai demult sa vada tot omul ce le calca pragul) semneaza un anume administrator Andrei Holban.
Si zice cam asa ,, comunicat,, orice activitate ce urmeaza a se desfasura in Parcul lunca Prutului se face numai cu avizul (permisul de acces) eliberat de administratia parcului, mai bine zis tot de oamenii care detin (AJPS Galati),esti membru la ei platesti 50 ron pe an (permis de acces), esti membru la alta asociatie platesti 10 ron pe zi (permis de acces), ceia ce nu inteleg de ce nu elibereaza permis de acces pe un an si celor care doresc sa fie membri in alta asociatie. :roll: :?: :idea: :?:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 12 Mar 2011, 20:29

http://www.ajps.ro/images/parc/avizare/cerere1.pdf trebuie sa si faci voluntariat dupa ce ca platesti

M & M
veteran
veteran

nereguli

Mesaj de M & M » 15 Mar 2011, 18:16

Politica parcului natural
Pescuit cu voie de la „stăpânire”
Autor:Tudor Neacşu Comentarii: 5
Astazi 15 martie 2011Afisari: 1260Foto (1)Video (0)VoteazăGalerie foto - Pescuit cu voie de la „stăpânire”
Foto 1
* Deşi suntem înconjuraţi de ape, pescuitul sportiv la Galaţi poate deveni o chestiune exclusivistă * Responsabili pentru acest lucru sunt cei care conduc Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi, structură care administrează Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior * Accesul pescarilor la Prut şi Dunăre este condiţionat de către aceştia de înscrierea în asociaţia pe care o conduc * Manevra, una interzisă de către legile ţării în care trăim, ar putea avea ca scop slăbirea şi eliminarea celorlalte asociaţii şi crearea unui fel de monopol în această zonă * Coincidenţă sau ba, AJPS este condusă de către un membru al partidului aflat la guvernare *

La Galaţi, pescuitul sportiv la Dunăre şi Prut devine subiect de controversă. Vinovaţi se fac şi de această dată conducătorii Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi (AJPS), care au în administrare Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

Mai precis, asociaţia condusă de către Ion Ştefan (PDL), doreşte să impună cu forcepsul reguli proprii care par să contravină prevederilor stabilite prin legislaţie la nivel naţional în ceea ce priveşte pescuitul sportiv şi recreativ.

Lucrurile stau astfel: fiind administratori ai Parcului Natural, cei de la AJPS vor să restricţioneze accesul pescarilor care nu sunt membri în asociaţia lor în zona Prutului şi Dunării.

În intenţia lor se bazează pe o autorizaţie de pescuit recreativ sportiv acordată de către ANPA (Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură) în care se arată că „AJPS poate organiza pescuitul recreativ sportiv în zonele Bazin hidrografic Prut - 80 km - Vădeni km 114, Galaţi confluenţa cu Dunărea”.

Documentul care a fost semnat de către directorul ANPA pe 2 martie 2011 şi este valabil până la aceeaşi dată din anul 2016, a fost xeroxat şi afişat pe geamurile sediului Administraţiei Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

„Noi avem această autorizaţie, pe care o afişăm aici, transparent. Având această autorizaţie care arată că putem organiza pescuitul pentru aceste zone, nu văd care este problema. Cine doreşte să pescuiască aici trebuie să fie membru AJPS Galaţi, pentru că suntem autorizaţi să organizăm pescuitul în zonă”.

„De ce AJVPS nu a afişat această autorizaţie? Vă spun eu, pentru că le este ruşine, pentru că ei pot organiza pescuitul sportiv doar la Siret”, ne-a declarat Dorin Darabă, director executiv al asociaţiei, încercând să întărească faptul că oamenii care doresc să pescuiască zonele respective vor fi nevoiţi să se înscrie în AJPS.

Altfel nu pot câştiga acest drept. Pe lângă faptul că sunt astfel forţaţi să devină membri ai asociaţiei anume, pescarii vor achita şi o taxă de acces în Parc.

Aceasta poate fi de 10 lei pe zi, sau pot lua un soi de permis de acces pe un an contra sumei de 50 de lei. Asupra acestui subiect vom reveni însă în ediţiile următoare.

Legea îi contrazice pe administratori

Spusele lui Dorin Darabă legate de dreptul pescarilor de a sta cu băţul în apa Prutului sau a Dunării sunt însă contrazise cât se poate de clar chiar de către directorul ANPA la nivel naţional, Sorin Mănăilă.

Acesta ne-a declarat telefonic faptul că posesorul de permis de pescuit eliberat de către Agenţie poate pescui fără probleme câtă vreme în cazul Dunării sau al Prutului vorbim despre un habitat piscicol natural.

„Permisul de pescuit este valabil în toate habitatele piscicole naturale. Un pescar care are astfel de permis şi este membru al unei asociaţii din Cluj, să spunem, poate pescui la Galaţi, în Dunăre. Permisul eliberat de către ANPA îi dă acest drept şi nu o asociaţie sau alta”.

„Situaţia nu se schimbă în cazul unui parc natural, cum este situaţia de faţă. Şi în acest caz, oricine are permis de pescuit eliberat de către ANPA poate pescui. El are însă obligaţia de a respecta regulile impuse de către administratorul parcului şi care nu au legătură cu dreptul de a pescui”, ne-a declarat Sorin Mănăilă.

Dacă mai era nevoie de o întărire a celor spuse se către şeful ANPA vom cita din ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind condiţiile de practicare a pescuitului sportiv publicat în Monitorul Oficial 47 din 28 ianuarie 2011.

„Practicarea pescuitului sportiv/recreativ în habitatele piscicole naturale se face în baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii (permise eliberate de către ANPA). „Permisul de pescuit este nominal, netransmisibil, se eliberează anual şi este valabil în toate habitatele piscicole naturale”.

Prevederile acestui ordin ar trebui să fie clare şi pentru AJPS Galaţi, ca administrator al Parcului Natural.

Curiozităţi la malul apei - Uite carnetul, nu e carnetul!…

Conform datelor publicate de AJPS, aceasta retrage de la membrii săi carnetele care certifică apartenenţa la această organizaţie fără a mai emite altele.

Justificarea aruncată precum un pumn de praf în ochii ignoranţilor e aceea că evidenţa membrilor pescari ai AJPS va fi ţinută doar pe suport electronic(?!) Asistaţi, aşadar, la o premieră absolută: adică eşti un fel de membru, da’ n-ai carnet!…

Un chichirez oarecum justificativ al gestului ar fi acela că dacă orice pescar – indiferent de apartenenţa la o asociaţie de profil sau alta, mă rog, alta decât AJPS Galaţi, e găsit pe undeva pe la Dunăre sau pe la Prut, dând cu undiţa după niscai peştişori, e pus să plătească o anumită sumă de bani.

Apoi, indiferent de motivul pentru care i s-au cerut banii, dacă primeşte o chitanţă pe care, eventual, scrie „cotizaţie”, acea persoană devine automat, fără a fi în cunoştinţă de cauză, membru al AJPS Galaţi.

Aparent, nimeni nu înţelege cum poate fi luată o asemenea măsură hilară. Oricum, un asemenea demers a dat deja naştere la o grămadă de supoziţii.

Gestul ilegal poate fi înţeles, de pildă, prin aceea că cei din conducerea AJPS Galaţi au declarat pe la ministere şi agenţii naţionale că au mai mulţi membri pescari sportivi decât în realitate. Dar asupra acestui aspect vom reveni. (Ştefan Dimitriu)

Comentariul dumneavoastrăTrimis de către : giovvannyAstazi 15 martie 2011, 05:50Atunci de ce domnii de la ANPA nu elibereaza permise pe 2011 persoanelor fizice si doar asociatiilor?Trimis de către : cataAstazi 15 martie 2011, 06:41Daca seful e de la PDL, poate sa faca ce vrea el.Trimis de către : bodo Astazi 15 martie 2011, 09:24despre ce taxa vorbim?....de acces in parc? pai ce au facut astia in privinta imbunatatirii conditiilor de mediu?
Cat despre drumurile de acces pana la prut ce sa mai spunem....iti rupi masina in doua. Domnilor pescari intrati in posesia permiselor ANPA si sunteti in regula, iar daca au tupeul sa vina pe malul prutului sa ne deranjeze eu zic sa se mai gandeasca si sa nu se joace cu nervii nostri. Trimis de către : edy Astazi 15 martie 2011, 13:22Eu am fost duminica dimineata pe malul dunarii "la pompe" si au venit "rangerii" ca asa s-au autointitulat, ne-au fluturat prin fata legitimatiile si ne-au comunicat ca daca nu le platim taxa de 10 RON suntem obligati sa parasim zona! ceea ce am si facut pana la urma ! Mi se pare un abuz ceea ce vor ei sa faca.. Trimis de către : ionelAstazi 15 martie 2011, 15:15Domnule S Dimitriu cred ca pnteti sa lamuriti si problema permiselor de pescuit sportiv pentru pensionari.Conform legii pescuitului,publicat in MO nr 47/28.01.2011 permisul de pescuit pentru pensionari este gratuit eliberat de ANPA.DE CE ACESTE ASOCIATII JUDETENE DE PESCUIT SPORTIV NU RESPECTA LEGEA SI CONDITIONEAZA PENSIONARII SA AIBA DE LA 62 sau 70 DE ANI CA SA POATA BENEFICIA DE PERMIS GRATUIT>

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 15 Mar 2011, 18:41

si tine-te bine sa-ti mai zic ceva:AJPS a luat Prutul pana in 2016 :D si vor face tovarasie cu administratia parcului L J a Prutului pana atunci..
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Mar 2011, 18:44

acolo o sa iasa cu scandal (cel putin la Scurta ) pentru ca din cate stiu pescarii din zona aia nu prea sunt de acord sa plateasca accesul la apa :cry: cred sansele sa pastreze concesiunea pana in 2016 sunt mici .

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 15 Mar 2011, 18:47

am vazut autorizatia xeroxata la asociatie.....
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Mar 2011, 18:55

nu-i vorba de autorizatie ci de cum vor pune problema cei care au dobandit-o (sa nu uitam ca o autorizatie poate fi si retrasa :wink: ) .

Scrie răspuns