nick, de ce te superi atat? nu-i vorba de idei preconcepute, sile are super dreptate in ce-a spus.
asa este, noi vrem sa pescuim, atat. punct. fara fitze si figuri. poate nu ai inteles tu ca pescuitul de competitie n-are nici o legatura cu pescuitul, tot asa cum pescuitul comercial/industrial nu trebuie sa interfereze cu pescuitul de hobby.
tu vrei sa dai la peste si tree sa dai niste bani cuiva pentru dreptul de a pescui undeva. ca e ajvp sau alta minune mi se rupe, ma intereseaza strict cat si unde. nu cred ca-si poate pune careva problema ca e vorba de alte marii si alte palarii. daca ar fi si valabile vorbelea alea multe si discursurile frumoase poate am vedea si vreo umbra de bine pe ape, ceva initiative anti-braconaj si controale de permis, adica lucruri normale si intamplari concrete. or nu este cazul.
asa pun problema toti pescarii, ca-s crapari, de rapitor sau de musca. pe toti ne doare ca n-avem unde si ce pescui si o tot rupem intr-o mare discutie romantica si cam infantila. hai sa fim seriosi, alte-s problemele decat cine merge anul asta la mondiale, care-s regulile in concursuri si cine ce balta mai concesionaza pe doi lei.
deci asta se vede de dinafara si ceea ce se vede este ceea ce conteaza, ce e in spate stiu putini. de acord ca-s intentii bune, dar n-au nici o relevanta daca raman doar intentii.
eu si anul asta merg cu un ajvp dintr-un alt judet fiindca trebe sa am permis ca sa pot pescui undeva pe o apa naturala si sa nu fiu nevoit sa cotizez la niste concesionari care te lasa sa pescuiesti la rapitor intr-o crescatorie de fitofag.
nu inseamna ca-i iubesc pe astia si ca ii ajut sa faca acelasi lucru - adica nimic -, o fac pentru ca-mi dau mai multe motive decat asociatiile bucurestene. foarte simplu, e chestie de oferta. pe langa dreptul de a pescui oricum nu-s decat vorbe goale, asa ca ce sa mai discutam.
afara tot omul normal si fara pretentii de apartenenta la elite poate sa pescuiasca fara sa umble de nebun pe forumuri sa caute informatii singur. se duce la primul magazin care-i iese in cale si isi ia un permis valabi, ba i se mai dau si ceva brosuri informative ca sa stie ce si cum.
este obligatia furnizorului de servicii sa-l informeze. pescarii de competitie tin de alte organizatii care se ocupa strict de competitii. iar acolo pescaru' normal daca vede braconieru' pe apa suna la tel si apar niste baieti care ii ard o amenda instant. ceea ce la noi nu se intampla. ce sa mai incoa si incolo, se ofera un serviciu pe care se cere un ban, dar munca pentru care se ia banul asta nu o face nimeni. ca merge si asa in RO.
in alta ordine de idei, toate asociatiile cele noi nu au facut nici macar un prim pas pentru a dovedi ca nu au nici o legatura cu mentalitatea veche. asta ar fi un lucru foarte simplu: sa asigure comunicare si transparenta. adica unde suntem, cine suntem, ce oferim si ce facem pentru tine, ala care ne dai banu'. unde-s informatiile astea, esentiale de altfel? toate s-au prezentat prin opozitie cu dusmanul ajvp, de unde deduc ca o identite proprie nu detin.
eu abia saptamana trecuta am aflat de la adrian ca pot pescui pe toate apele dintr-un judet si cu un permis de la o asociatie din judetul respectiv. pai asta era o chestie pe care toti trebuiau sa o comunice din start toti, iar noi n-am citit decat tot soiul de ideologii si incercari inversunate de a scoate ajvp-ul de oaie neagra si marele inamic public, ala fiind de altfel singurul argument valabil pentru a trece in alta tabara.
e foarte simplu frate, daca ai ceva in plus anunta oamenii si vin la tine daca meriti, asta este regula pe o piata libera. la faza asta se intampla exact chestia din asigurarile auto. nimeni nu sta sa-si bata capul la ce companie de asigurari isi face rca, pentru ca oricum nu are nici cea mai mica importanta. eu opresc masina la prima si daca am auzit de compania respectiva platesc si la revedere.
toate cele de mai sus reprezinta strict opinia mea, habar n-am care-s mismasurile si dedesubturile chestiei si nu ma intereseaza. nici nu vreau sa le aprofundez, pentru ca daca vrei sa traiesti intr-o tara nu esti obligat sa faci politica. din cate poate vedea unul ca mine, nici aia care se implica in politica nu-s capabili sa schimbe nimic. deci asta e, fiecare face ce poate si mai vedem pe drum ce-o fi sa fie.
uite o intrebare, ca sa vezi ca nu-s baiat rau si nu tin mortis sa-mi vizez permisul la ajvp. ce asociatie imi garanteaza ca pot obtine PG cu un permis pe care cei de la politia de frontiera nu l-au vazut niciodata si s-ar putea sa nu-l recunoasca ca fiind valabil?
asta este alta informatie de bun simt care trebuia sa fie accesibila oricui. aia de la politia de frontiera au fost informati si ei cum sta treaba cu noua legislatie, ca de multe ori nici macar paznicii apelor nu stiu care-s regulile dupa care trebuie sa joace ei, motiv pentru care mergeam la pescuit cu monitorul oficial la ghiozdan.
de unde faza asta ca trebuie sa mergem noi cu jalba in protap ca sa aflam ce-i de facut? deci aia e, cum zice un prieten de-al meu albanez despre tara lui, si la noi e tot caz de S.O.S. (adica same old shit).