Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Mesaj de fff » 14 Mar 2006, 21:39

Adrian Ionascu: "... ar fi ideal ca pescarii sa nu fie obligati sa se asocieze ca sa poata sa pescuiasca, dar din care imi dau seama nu se doreste aceasta schimbare, la nivel de factori de decizie, cel putin in perioada imediat urmatoare. asa ca ramane de vazut cum pot fi convinsi factorii de decizie de dorinta multor pescari de a pescui doar cu achitarea unei taxe la stat.
pana la urma statul, care este proprietarul resurselor decide cum se face gestionarea pescuitului sportiv. daca se considera ca aceasta masura nu este inca oportuna ea nu va fi inclusa in propunerile de schimbare a legii pescuitului, care oricum trebuie sa treaca prin Parlament, unde propunerile se vor discuta si vota"

Adrian,
pe forumul unui alt site spuneai exact contrariul, adica spuneai ca eliminarea obligativitatii de a fi membru al unei asociatii pentru a putea practica pescuitul sportiv/recreativ este una din prevederile proiectului noii legi, iar acum vad ca deja ai inceput s-o scalzi (da, da, stiu, tu esti doar executant/purtator de cuvant, nu factor de decizie ...). Apropos, daca nu cer prea mult si nu-s prea indiscret :twisted:, rogu-te sa ne spui si noua cine lucreaza la elaborarea proiectului noii legi si daca aveti cumva de gand sa-l supuneti dezbaterii publice. Daca da, cum o veti face si catre cine va fi transmis? Catre AGVPS si asociatiile nou infiintate?

P.S. Daca un orb conduce orbii, toti vor sfarsi inecati (proverb chinezesc din zona Yang Tze)
P.P.S. Roata morii se-nvarteste, tzac, tzac, tzac, / Si p'ai de sus ea mi-i tranteste, tzac, tzac, tzac ...
P.P.P.S. Cu cat cineva s-a (sau a fost) cocotzat mai sus, cu atat are mai multe sanse sa-si rupa gatu'

N.B. PS-ul, PPS-ul si PPPS-ul de mai sus le-am mentionat NUMAI cu titlu informativ, orice legatura cu persoane reale fiind pur intamplatoare si nedorita :twisted:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mar 2006, 21:54

1. nimeni nu vrea sa dea taxe, cu atat mai putin la stat
statul iti ia banii tie si ii foloseste la ce vrea el, mai putin la ce-ai vrea tu
deci nimeni nu se bucura cand da bani, mai ales pe potcoave de cai morti

2. intrebarea mea e simpla: ce platesc si ce primesc
daca se schimba doar organu care-mi ia banii, nu vad nici o schimbare

PS - nu platesc decat daca trebuie
PSS - cu cat platesc mai putin cu atat mai bine
PSS - sa-mi spuneti si mie daca in 100 de ani o sa existe vreo asociatie sau organ al statului care sa populeze si sa pazeasca cei 50 de km de dunare de la giurgiu
PSSS - cand o sa se intample lucrul asta, abia atunci aceasta discutie/schimbare/revolutie isi va fi atins obiectivul
PSSS - daca asta o sa se intample peste zeci de ani, inseamna ca noi pescarii trebuie sa ne vedem de treburile noastre

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 15 Mar 2006, 05:39

AMIN!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Mar 2006, 09:04

Catalin
pur si simplu am primit informatii suplimentare. din discutiile anterioare reiesise prima concluzie, apoi am primit niste informatii care ma fac sa cred ca, cel putin pentru anul asta, nu se doreste aceasta schimbare.
ANPA face propunerile. doar cativa "initiati" se ocupa de asta.
in orice caz mie nu mi-a cerut nimeni parerea. :evil:
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 15 Mar 2006, 09:07

Se pare ca AJVPS-urile s-au cam vazut cu sacii-n caruta si mult trambitata reciprocitate este din nou data uitarii. Daca la inceput se spunea ca nu trebuie sa platesti nimic suplimentar acum se zice ca trebuie sa platesti acel permis de 20 RON pentru judetul in care vrei sa pescuiesti. Este posibil ca acesta sa fie punctul de vedere al CNAFP-ului in lipsa vignetelor. Inca de la inceput am spus ca reciprocitatea intre AJVPS-uri nu este legala si iata ca se dovedeste ca am dreptate.
In situatia in care CNAFP-ul nu recunoaste valabilitatea permisului de pescuit in toata tara ci numai in judetul respectiv aceasta este o varianta absolut legala. Atentie insa! Este valabila numai pentru apele naturale.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Mar 2006, 09:41

din discutiile ce colegii de la ANPA a reiesit ca in cazul anularii vinietei in instanta (azi este primul termen) ramane la latitudinea gestionarului, adica CNAFP daca recunoaste sau nu aceasta reciprocitate. in contractele vechi, de fapt actele aditionale, cu AJVPS-urile vad ca se face referire la aceasta reciprocitate, in sensul ca CNAFP trebuie sa-si dea acordul la aceste conventii de reciprocitate.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 15 Mar 2006, 11:22

adrian ionascu scrie:din discutiile ce colegii de la ANPA a reiesit ca in cazul anularii vinietei in instanta (azi este primul termen) ramane la latitudinea gestionarului, adica CNAFP daca recunoaste sau nu aceasta reciprocitate. in contractele vechi, de fapt actele aditionale, cu AJVPS-urile vad ca se face referire la aceasta reciprocitate, in sensul ca CNAFP trebuie sa-si dea acordul la aceste conventii de reciprocitate.
De ce sa ramana la latitudinea gestionarului (CNAFP) aceasta decizie? De ce sa nu-si impuna ANPA punctul de vedere, in calitate de for ierarhic superior? Nu cumva nu se vrea? Sau se prefera ca eventualele injuraturi sa le ia altii? Nu cumva in felul asta asistam la o fuga de raspundere?

spinmaster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de spinmaster » 15 Mar 2006, 22:57

fff scrie:
adrian ionascu scrie:din discutiile ce colegii de la ANPA a reiesit ca in cazul anularii vinietei in instanta (azi este primul termen) ramane la latitudinea gestionarului, adica CNAFP daca recunoaste sau nu aceasta reciprocitate. in contractele vechi, de fapt actele aditionale, cu AJVPS-urile vad ca se face referire la aceasta reciprocitate, in sensul ca CNAFP trebuie sa-si dea acordul la aceste conventii de reciprocitate.
De ce sa ramana la latitudinea gestionarului (CNAFP) aceasta decizie? De ce sa nu-si impuna ANPA punctul de vedere, in calitate de for ierarhic superior? Nu cumva nu se vrea? Sau se prefera ca eventualele injuraturi sa le ia altii? Nu cumva in felul asta asistam la o fuga de raspundere?
Bine zis!
Esteeeeeee!

jeannot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jeannot » 20 Mar 2006, 12:09

scuze ca intervin...sunt nou pe forum,dar asta nu conteaza.
sunt direct implicat in problema cu asociatiile nou infiintate si va spun eu cum sta treaba in realitate...crunta realitate
Noua lege este data ca unii sa se afle in treaba.stiti ce am fost sfatuit cand am fost sa semnez contractul cu CNAFP?sa nu ne certam cu AJVPS-ul local,sa nu incercam sa le racolam membri...samd...ca pana auna alta,pana in 2007 tot AGVPS este gestionarul de drept al apelor publice pe baza contractelor semnate in anii anteriori.Iar cineva de la CNAFP a raportat imediat la AJVPS-ul local cum ca asociatia nostra a semnat contract cu ei si azi dimineata am fost sunat de catre directorul AJVPS care s-a dedat la amenintari mai mult sau mai putin voalate.Problema este alta...s-a dat o adresa interna in AGVPS in care se solicita sa se aplice clauza de reciprocitate intre AJVPS-urile judetene ,precum si taxa unica de 720 RON pentru permise.Si stiti ce se mai precizeaza?Ca daca detii permis emis de o alta asociatie,nu ai voie sa pescuiesti decat in apele publice din judetul respectiv SI NICI IN APELE PUBLICE IN CARE ALTE ASOCIATII SAU ORGANIZATII AU FACUT POPULARI,decat cu acordul lor in prealabil.Ce intelegeti din asta?

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 20 Mar 2006, 13:27

inteleg ca dl Bentu, care e vicepresedinte la AGVPS este si sef de serviciu la CNAFP. deci depasindu-si atributiile face afirmatii false.
e normal ca a anuntat AJVPS-ul local, doar de aia a fost "ajutat" sa ajunga la CNAFP.
o sa va rog sa faceti o sesizare la ANPA cu cele relatate mai sus.
nu intereseaza pe nimeni ca AJVPS a facut populari in ape naturale, ca stie toata lumea cum se fac aceste populari.
aveti contract cu CNAFP si acces pentru membri dvs in toate apele naturale din judet. asta este realitatea, nu cea trnsmisa de dl Bentu.
ca asociatie nou infiintata aveti tot dreptul sa pescuiti in toate apele naturale din judet, exact cum pot sa faca si membri AJVPS-ului local. e normal sa le luati membri pentru ca de aia s-au infiintat aceste noi asociatii ca sa existe alternativa.
AJVPS a pierdut monopolul apelor naturale, indiferent de popularile pe care le-a facut. asta e realitatea
astept sesizare la ANPA, legat de cele relatate de dl Bentu si de amenintarile directorului AJVPS.

Scrie răspuns