Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
e o tampenie sa te oblige sa te inscrii intr-o asociatie.
cei care au legiferat obligatia de a te inscrie intr-o asociatie (indiferent in ce domeniu ar activa aceasta asociatie!) habar n-au ce inseamna o asociatie si cum functioneaza ea. e o decizie tipica pentru niste indivizi conectati la realitate prin dial-up, care pe banii nostri iau decizii care ne afecteaza.
si e o alta tampenie sa ai dreptul sa pescuiesti numai daca esti membru intr-o asociatie (unde iti platesti taxa).
asta este.
cei care au legiferat obligatia de a te inscrie intr-o asociatie (indiferent in ce domeniu ar activa aceasta asociatie!) habar n-au ce inseamna o asociatie si cum functioneaza ea. e o decizie tipica pentru niste indivizi conectati la realitate prin dial-up, care pe banii nostri iau decizii care ne afecteaza.
si e o alta tampenie sa ai dreptul sa pescuiesti numai daca esti membru intr-o asociatie (unde iti platesti taxa).
asta este.
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit
adrian,
multam de raspuns. nu stiam ca sunt identice permisele eliberate de la asociatii cu cele de la ajvp. am indoieli ca cei de la politia de granita nu vor avea comentarii, am intalnit multe situatii cand oameni angajati in sistem nu stiau ce au de facut si trebuia sa le arati un print cu legislatia la zi. la fel se intampla si la romsilva, una-ti spun la centru si alta patesti cand ajungi pe apa, fiindca pe oamenii de mai jos nu se oboseste nimeni sa-i anunte. tot chestie de comunicare si asta.
as mai avea o intrebare: in indatoririle asociatiilor intra cumva si asigurarea controalelor pe apa, macar 2-3 pe luna? adica vor face si asa ceva sau imi vand doar dreptul de a pescui platind altundeva decat la ajvp.
multam de raspuns. nu stiam ca sunt identice permisele eliberate de la asociatii cu cele de la ajvp. am indoieli ca cei de la politia de granita nu vor avea comentarii, am intalnit multe situatii cand oameni angajati in sistem nu stiau ce au de facut si trebuia sa le arati un print cu legislatia la zi. la fel se intampla si la romsilva, una-ti spun la centru si alta patesti cand ajungi pe apa, fiindca pe oamenii de mai jos nu se oboseste nimeni sa-i anunte. tot chestie de comunicare si asta.
as mai avea o intrebare: in indatoririle asociatiilor intra cumva si asigurarea controalelor pe apa, macar 2-3 pe luna? adica vor face si asa ceva sau imi vand doar dreptul de a pescui platind altundeva decat la ajvp.
Eugen,in primul rand,eu am intrat intr-o asociatie ptr ca asa puteam sa misc ceva in sistemul nostru in Romania.Ca exemplu o sa-ti prezint actiunile programate de asociatia noastra ptr anul in curs:
Cupa Moldovei(pe 3 lacuri)
Cupa Femina(ptr reprezentantele sexului frumos)
Cupa copilului
Un concurs de stationar ptr persoanele cu handicap
2 concursuri de crap
O actiune de ecologizare a Bahluiului(corespondentul Dambovitei)
O alta ecologizare pe o rezervatie naturala(Chirita)-aici vrem sa oraganizam si un concurs de spin
Un concurs de spin pe Cogeasca
Nu am spus toate astea ca sa ne laudam,doar ca sa nu se inteleaga gresit ca asociatiile sunt o alta fata a Ajvps,si noi suntem niste profitori care abia asteptam nu stiu ce fonduri de la Sapard,sau jumulim pescarii locali.
Putea sa duca la bun sfarsit aceste actiuni cineva de unul singur?Asa ce cei care sustin ca e o tampenie sa te inscrii intr-o asociatie ,ii rog sa se abtina,eu le respect decizia lor de a nu apartine de vre-o organizatie,dar sa nu tarasca prin noroi munca noastra care este VOLUNTARA.
Cupa copilului
2 concursuri de crap
O alta ecologizare pe o rezervatie naturala(Chirita)-aici vrem sa oraganizam si un concurs de spin
Un concurs de spin pe Cogeasca
Nu am spus toate astea ca sa ne laudam,doar ca sa nu se inteleaga gresit ca asociatiile sunt o alta fata a Ajvps,si noi suntem niste profitori care abia asteptam nu stiu ce fonduri de la Sapard,sau jumulim pescarii locali.
Putea sa duca la bun sfarsit aceste actiuni cineva de unul singur?Asa ce cei care sustin ca e o tampenie sa te inscrii intr-o asociatie ,ii rog sa se abtina,eu le respect decizia lor de a nu apartine de vre-o organizatie,dar sa nu tarasca prin noroi munca noastra care este VOLUNTARA.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Concursuri,concursuri si iar concursuri!!! Si pt amaratul ala de pescar care nu are nici timpul si nici banii necesari sa participe la asa ceva(sau pur si simplu nu-i place,el vrea sa fie solitar si linistit) ce faceti?Ce-i oferiti acestui tip de pescar?Nick scrie:Ca exemplu o sa-ti prezint actiunile programate de asociatia noastra ptr anul in curs:
Cupa copilului
2 concursuri de crap
Un concurs de spin pe Cogeasca.
Nu intelegeti ca pescuitul nu se rezuma numai la competitii?Pur si simplu acest tip de pescuit este altceva.
Ce este trist este faptul ca mai toate asociatiile nou infintate tot la asa ceva se gandesc si nu inteleg faptul ca astfel de lucruri nu au reprezentativitate in marea masa a pescaricilor.Trist dar adevarat

Concurs de spin intr-o rezervatie?

Mai la carcoteala sunteti primii,am uitat sa adaug ca la noi permisele vor fi cu 20 de lei mai ieftine decat la ajvps(cred ca asta ajuta pescarii amarati),vad ca de ecologizare nu zici nimic,numai de concursuri.Cat despre concursul in rezervatie se face in sistem catch and release si numai cu momeli artificiale.In plus de asta tu ce astepti de la o asociatie nou formata,sa-ti populeze apele,sa le curete,sa aiba permisul ieftin,iar membrii sa stea la soare si sa cada tot din cer.
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Leba, Nick nu fiti suparati pa mine. Recititi-mi mesajele (daca vreti) si veti vedea ca nu pun la indoiala calitatea asociatiei voastre.
Pur si simplu nu ma intereseaza.
Altminteri nea Ionascule zici mata asa
Si vreau sa subliniez
Pur si simplu nu ma intereseaza.
Altminteri nea Ionascule zici mata asa
Io propun sa facem (tepele dan lemn da prun) eventual o asociatie care sa militeze pentru desfiintarea obligativitatii asociatiilor.ar fi ideal ca pescarii sa nu fie obligati sa se asocieze ca sa poata sa pescuiasca, dar din care imi dau seama nu se doreste aceasta schimbare, la nivel de factori de decizie, cel putin in perioada imediat urmatoare. asa ca ramane de vazut cum pot fi convinsi factorii de decizie de dorinta multor pescari de a pescui doar cu achitarea unei taxe la stat.

Si vreau sa subliniez
Hai bre ce dracu ne-ntelegem noi...asa ca ramane de vazut cum pot fi convinsi factorii de decizie
Mie-mi place-n Delta!
Sunt impotriva asocierii impreuna cu vanatorii!
Sunt impotriva unei asociatii in care celor de rand nu li se comunica nimic si nu sunt luati in seama.
Dar din pacate alta alternativa la noi in judetul asta rosu nu este.
Am platit azi permisul si am intrebat de rovigneta.Mi s-a raspuns ca deocamdata nu se stie nimic de ea,se poarta discutii,dar cand va aparea va costa intre 20-40$.
In schimb reciprocitatea intre 2 judete nu mai e recunoscuta de catre graniceri pt ca au auzit si ei de rovigneta.Haos total!
Sunt impotriva unei asociatii in care celor de rand nu li se comunica nimic si nu sunt luati in seama.
Dar din pacate alta alternativa la noi in judetul asta rosu nu este.
Am platit azi permisul si am intrebat de rovigneta.Mi s-a raspuns ca deocamdata nu se stie nimic de ea,se poarta discutii,dar cand va aparea va costa intre 20-40$.
In schimb reciprocitatea intre 2 judete nu mai e recunoscuta de catre graniceri pt ca au auzit si ei de rovigneta.Haos total!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
Am intrebat azi la Ajvps ce inseamna reciprocitate,si iata explicatiile-nu se plateste cotizatia ci numai permisul.Adica,daca eu vreau sa pescuiesc in Bacau nu platesc 900 000 ci numai 200 000,valoarea permisului,pentru ca,cotizatia am platit-o la Ajvps Iasi.
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Asa credeam si eu,dar cel putin aici in Iasi,nu e asa.Mergi si intreaba la voi,poate sta altfel treaba acolo,desi ma indoiesc.
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!