de acord cu tine numai ca in opinia mea tocmai aceasta lege si regulile ei nu sunt clare si mai mult de atat este atat de ambigua(ca de altfel majoritatea legilor romanesti) incat da nastere la fel si fel de interpretari si speculatii si deaceea nu sunt de acord cu opinia multora care spun ca avem o lege si ea trebuie respectata asa cum este ea, fie buna, fie rea.leba scrie:@adiwolf
foarte clar pt. mine e un lucru: vrei sa pescuiesti incearca sa respecti legea. in tara asta domneste dezordinea si haosul de prea multa vreme, poate ca e momentul sa facem totul dupa niste reguli foarte clare.
NU,orice lege poate fi perfectata dar numai daca se vrea.
In ceea ce priveste obligativitatea la aparteneta unei grupari sau asociatii si implicit cotizarea fortata este ca si cum statul mi-ar baga mie clienti pe usa si m-ar ruga sa le iau banii cu promisiunea ca o sa fac si o sa dreg ,dar vai stiti sunt si eu la inceput asa ca aveti rabdare si deocamdata dati-mi banii.Si poate ca nici asta nu ar fi atat de deranjant(dovada ca eu am doua permise la ora actuala,unul la AJVPS facut in decembrie si unul la o asociatie nou infintata in orasul meu - nu mi s-a parut corect din partea mea sa nu dau o sansa si celor noi chiar daca nu am facut acest lucru din convingere) cat mai ales faptul de a ma obliga sa ma inscriu intr-o forma de organizare fara sa vreau.
In alta odine de idei de ce au aparut acum aceste asociatii care culmea nu isi propun decat "niste chestiuni care tin de bunul simt si de ocrotirea apelor, a mediului si a faunei piscicole"???Pai daca sunt ONG-uri si chiar urmaresc acest scop se puteau infinta de foarte mult timp si nu trebuia sa astepte semnalul ca vin banii din fondurile europene si trebuie pus mana pe ei cu orice pret.(cel putin asta am eu impresia ca se intampla la ora actuala si imi cer scuze fata de cei care intradevar chiar fac ceva pt binele pescuitului din romania).
Da asa este si pot sa spun din propie experienta acest lucru.Cand eram muncitor si priveam sistemul privat din afara nu vedeam altceva decat lapte si miere,dar odata ajuns in sistem am constat pe propria piele ca totul nu este decat o mare fantasmagorie si daca vrei sa rezisti si sa faci cu adevarat ceva atunci trebuie sa muncesti enorm de mult, sa fii serios,sa faci un lucru de calitate,sa dai dovada de credibilitate si poate cel mai important lucru sa nu astepti ca rezultatele sa vina imediat.e usor sa vorbesti de pe margine. foarte usor.
Stii ce mi-a fost cel mai greu pana acum?sa-i conving pe oameni ca ceea ce fac este un lucru bun si merita sa vina la mine.
Cu toate ca s-a dezbatut foarte mult pe tema aceasta si majoritatea celor care am facut acest lucru ne-am spus opiniile sunt convins ca ar mai fi multe de discutat,dar vorba lui ioan s. "sa-i lasam si pe altii".