Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Mar 2006, 16:38

leba scrie:@adiwolf
foarte clar pt. mine e un lucru: vrei sa pescuiesti incearca sa respecti legea. in tara asta domneste dezordinea si haosul de prea multa vreme, poate ca e momentul sa facem totul dupa niste reguli foarte clare.
de acord cu tine numai ca in opinia mea tocmai aceasta lege si regulile ei nu sunt clare si mai mult de atat este atat de ambigua(ca de altfel majoritatea legilor romanesti) incat da nastere la fel si fel de interpretari si speculatii si deaceea nu sunt de acord cu opinia multora care spun ca avem o lege si ea trebuie respectata asa cum este ea, fie buna, fie rea.
NU,orice lege poate fi perfectata dar numai daca se vrea.
In ceea ce priveste obligativitatea la aparteneta unei grupari sau asociatii si implicit cotizarea fortata este ca si cum statul mi-ar baga mie clienti pe usa si m-ar ruga sa le iau banii cu promisiunea ca o sa fac si o sa dreg ,dar vai stiti sunt si eu la inceput asa ca aveti rabdare si deocamdata dati-mi banii.Si poate ca nici asta nu ar fi atat de deranjant(dovada ca eu am doua permise la ora actuala,unul la AJVPS facut in decembrie si unul la o asociatie nou infintata in orasul meu - nu mi s-a parut corect din partea mea sa nu dau o sansa si celor noi chiar daca nu am facut acest lucru din convingere) cat mai ales faptul de a ma obliga sa ma inscriu intr-o forma de organizare fara sa vreau.
In alta odine de idei de ce au aparut acum aceste asociatii care culmea nu isi propun decat "niste chestiuni care tin de bunul simt si de ocrotirea apelor, a mediului si a faunei piscicole"???Pai daca sunt ONG-uri si chiar urmaresc acest scop se puteau infinta de foarte mult timp si nu trebuia sa astepte semnalul ca vin banii din fondurile europene si trebuie pus mana pe ei cu orice pret.(cel putin asta am eu impresia ca se intampla la ora actuala si imi cer scuze fata de cei care intradevar chiar fac ceva pt binele pescuitului din romania).
e usor sa vorbesti de pe margine. foarte usor.
Da asa este si pot sa spun din propie experienta acest lucru.Cand eram muncitor si priveam sistemul privat din afara nu vedeam altceva decat lapte si miere,dar odata ajuns in sistem am constat pe propria piele ca totul nu este decat o mare fantasmagorie si daca vrei sa rezisti si sa faci cu adevarat ceva atunci trebuie sa muncesti enorm de mult, sa fii serios,sa faci un lucru de calitate,sa dai dovada de credibilitate si poate cel mai important lucru sa nu astepti ca rezultatele sa vina imediat.
Stii ce mi-a fost cel mai greu pana acum?sa-i conving pe oameni ca ceea ce fac este un lucru bun si merita sa vina la mine.

Cu toate ca s-a dezbatut foarte mult pe tema aceasta si majoritatea celor care am facut acest lucru ne-am spus opiniile sunt convins ca ar mai fi multe de discutat,dar vorba lui ioan s. "sa-i lasam si pe altii".

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 13 Mar 2006, 12:44

sigur, sunt bune discutiile, dragute, interesante...
iar faptul ca pot fi prelungite la nesfarsit iti da sentimentul ca sunt slabe sanse sa te plictisesti, chiar daca stai acasa.

ma intreb insa cand se va discuta in sfarsit concret, punctual, la obiect, cand vor conduce aceste discutii la niste concluzii clare pe baza carora sa se mearga intr-o directie sau alta pentru a schimba situatia existenta.
evident, daca asta se doreste...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 13 Mar 2006, 16:18

Pai atunci hai sa discutam concret.Care parte din statutul unei asociatii vi se pare ca va ingradeste libertatea?Ca eu pur si simplu nu imi dau seama ce anume ar putea sa deranjeze un pescar sportiv.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 13 Mar 2006, 22:03

Care parte din statutul unei asociatii vi se pare ca va ingradeste libertatea?
Zic si io asa ca-i gratis. Io intrebam intr-un topic mai nainte, cu cine sa votez. Nu ma refeream la asociatii da pescuit. Ca mie-mi pare aiurea sa ma oblige statu sa ma inhaitez (asociez) cu unu sau altu doar ca sa bag batu-n balta. Adica daca mie nu-mi place de X si-s dan Ploiesti, unde si-a facut X cu ai lui asociatie, treba sa ma duc la ei ca sa pot sa pescuiesc pa Teleajen ca la AJVPS sunt naspa si oricum nu ma duc. Si iote ca desi n-am nimica cu statutu vreunei asociatii nu-mi place da membrii niciuneia. Si io asociatie nu-mi fac ca singura data cand am incercat sa ma asociez cu o fata a iesit prost. Acu imi face nervi.

Si-acu pa scurt ca vad ca sa poarta. Io-s membru ( :shock: ) da AJVPS Tulcea. Ca sa pot sa pescuiesc cu permis in Delta. Delta o protejez ca o iubesc ca pa Mama nu ca ma obliga vre-un statut. Problema nu-s asociatiile sau statutu lor, ci faptul ca niste jmecheri le fac indispensabili, perpetuandu-si scaunele caldute.
Mie-mi place-n Delta!

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 14 Mar 2006, 08:41

no, io asta zic: dragule, vrei intr-o asociatie, esti de acord cu ei, cu statutul asociatiei, cu principiile si valorile lor,cu actiunile lor, bine, inscrie-te intr-o asociatie.
nu vrei in asociatie, sa nu fii obligat sa te inscrii. dar asta sa nu conditioneze dreptul de a pescui sportiv.
vrei sa pescuiesti - sa poti cumpara permis (sa sa platesti taxa, ma rog) de unde vrei. nu vrei sa cumperi permis (sau sa platesti taxa) - sa nu ai voie sa pescuiesti sportiv.
clar si concis.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Mar 2006, 08:57

Acum am inteles:nu vreti sa va oblige cineva sa intrati intr-o asociatie din care fac parte(ipotetic vorbind)persoane care va displac.Cu alte cuvinte vreti sa nu va implicati deloc numai sa dati banii si sa mergeti linistiti la pescuit,fara nici o grija.Sa faca altii curatenie pe maluri,sa pazeasca apele,populari,etc.Pai atunci ce mai asteptati?Solutia e langa voi:AJVPS,platiti si nu aveti nici o obligatie. :evil: Voi tipati "Sa facem schimbarea,dar sa nu facem parte din ea." :evil:
Pestii nu citesc carti!

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 14 Mar 2006, 09:34

Cum ar spune rabinul: Sile, tu ai dreptate, dar si tu Nick ai dreptate!
Pana la urma esenta democratiei e sa ai dreptul sa faci orice cat timp nu incalci drepturile altora. Toti cei care ne-am strans aici iubim si ptotejam natura, fiecare in stilul sau. Poti sa faci bine inscris intr-o asociatie, cu programe, finantari, sponsorizari, dar poti face si altfel de bine, pe malul baltii, strangand gunoaiele pe care le-ai produs ( si evental si gasite pe acolo, produse de bizoni ) si batandu-le obrazul nesimtitilor de pe langa tine.
Hai fir intins, cu sau fara agvpsei :!:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 14 Mar 2006, 09:55

draga nick, sau eu nu am fost suficient de clar si atunci imi fac mea culpa sau viziunea ta este, in perceptia mea "aha! nu vrei asa - atunci conform rationamentului meu inseamna ca etc. etc."

marturisesc ca imi este mai la indemana sa remediez greselile mele decat viziunile altuia, pe care eu nu le impartasesc.

eu promovez ideea de a separa cele doua situatii: daca vreau sa pescuiesc, da! ai ghicit! doresc sa nu fiu obligat sa intru intr-o asociatie.

faptul ca nu vreau sa intru intr-o asociatie poate avea o mie de motive personale, care motive sa nu aibe nici o tangenta nici cu ideea mea despre implicare, nici cu membrii asociatiei.

altfel spus, faptul ca nu vreau sa fiu obligat sa intru intr-o asociatie nu inseamna ca nu vreau sa ma implic.
doar ca nu vreau sa fiu obligat sa o fac intr-o forma sau alta.

implicarea nu este si nu trebuie sa fie conditionata de apartenenta la o structura. implicarea pentru ape curate, cu pesti, natura sanatoasa, curata si tot ce tine de asta este o chestiune de educatie si de bun simt.
adica o chestiune de valori.

p.s. pentru linistea ta, in ceea ce ma priveste, eu activez ca voluntar, in cateva ong-uri - 3 asociatii si o fundatie. dintre acestea 2 asociatii sunt in domeniul mediului. colaborez de asemenea cu multe persoane, membre in ong-uri de mediu si care au preocupari deosebite inclusiv in ceea ce priveste pescuitul sportiv.
nu o fac din obligatie, ci pentru ca impartasesc valorile si principiile acestor organizatii si acestor oameni.

p.p.s. am o teribila senzatie ca mesajul tau nu prea abunda in logica.
tocmai asta este situatia cu care doresc sa nu mai am de-a face: ca sa am dreptul sa pescuiesc eram obligat sa ma inscriu intr-o asociatie (in speta ajvps, adica acolo unde tocmai mi-ai recomandat) unde plateam si taxa de pescuit.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Mar 2006, 10:13

:) Ptr mine cel putin are logica,toti ne-am saturat de Ajvps,ptr ca nu facea nimic ptr pescari.Acum s-au infiintat asociatiile,o alternativa,care ne permite sa ne implicam si sa producem o schimbare.Cei care nu vor sa schimbe ceva,ci sa fie lasati in pace,pot sa mearga in continuare cu Ajvps,ei nu-ti cer absolut nimic,numai sa platesti taxa ptr ei.La ei e ca si cum nu ai face parte dintr-o asociatie,am fost la ei 18 ani,in toti anii astia nu m-au "deranjat" cu nimic.Acum ai vazut logica mea?
Pestii nu citesc carti!

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 14 Mar 2006, 10:18

cu tot respectul, ma tem ca raspunsul meu nu e cel pe care, probabil, il astepti.
imi pare rau.

Scrie răspuns