Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Sincer Nelu,cu toti am vrea sa reusim mai mult,sa curatam niste lacuri mai mari,eventual niste km de Prut.Ptr asta avem nevoie de oameni mai multi,de sprijin mai mare de la autoritati.De asta e bine sa avem cat mai multi membri,reusim mai multe,avem un impact mai mare.Deocamdata ramanem la ceea ce putem realiza in acest moment,fara sa ne avantam in planuri "marete"dar nerealizabile.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Pe scurt:miky scrie:de ce ?...de ce n-ar trece nici in 2007?
eu chiar nu inteleg , si daca stiti ceva ce eu nu stiu va rog sa-mi explicati si mie
In momentul de fata nu exista "ceva" care sa contrabalanseze "influenta" AGVPS-ului indiferent cit de mare/mica este.
Acel "ceva" abia incepe sa se cristalizeze iar rezultatele vor apare dupa ceva timp.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
teodor,
multumesc pentru raspuns !
nu vreau sa fiu eu ultimul care insista pe acest topic, dar acest timp poate fi mai lung sau mai scurt...
ideea era ca tocmai acest timp il puteam influenta, noi pescarii, printr-o atitudine comuna...daca ea la un moment dat ar exista...
AGVPS-ul tot pe multimea de pescari se bazeaza, (tinandu-i agatati...)
fara noi...si-ar pierde obiectul muncii. O sa mi se spuna ca tocmai de-aia nu se lasa...stiu !
dar ce vrem noi, nu conteaza?!
eu stiu asa: "copilul care nu plange, nu primeste de mancare"
asa si noi: daca nu spunem cu glas tare ce vrem noi,...atunci...intradevar ...NU CONTEAZA !
multumesc pentru raspuns !
nu vreau sa fiu eu ultimul care insista pe acest topic, dar acest timp poate fi mai lung sau mai scurt...
ideea era ca tocmai acest timp il puteam influenta, noi pescarii, printr-o atitudine comuna...daca ea la un moment dat ar exista...
AGVPS-ul tot pe multimea de pescari se bazeaza, (tinandu-i agatati...)
fara noi...si-ar pierde obiectul muncii. O sa mi se spuna ca tocmai de-aia nu se lasa...stiu !
dar ce vrem noi, nu conteaza?!
eu stiu asa: "copilul care nu plange, nu primeste de mancare"
asa si noi: daca nu spunem cu glas tare ce vrem noi,...atunci...intradevar ...NU CONTEAZA !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Probabil ca pina in 2007 nici nu se va incerca sa se treaca o astfel de lege.Teodor scrie: .......... din punct de vedere practic in 2006 si 2007 nu va trece de Parlament o lege care sa prevada asa ceva.
Sa dea Domnu' sa ma insel.
Asta desi legea este facuta varza de interventiile ulterioare asupra ei, desi ordine ale ministrului agriculturii pot fi contestate in justitie, desi atmosfera de provizorat care pluteste in pescuit este evidenta.
Pentru ca cineva "acolo sus" are foarte mare incredere in asociatii. Si normal ar fi ca pina in 2007 sa le acorde un "termen de gratie". Dupa care ar trebui sa joace cum li se cinta.
Pe mine ma sperie ceea ce cred ca le va cinta.
Adica faptul ca AJVPS-ul impunea membrilor prin statut (pina prin '90 - '91) un minim de 5 zile munca in folosul asociatiei s-ar putea sa renasca ... Iar bucata de riu pe care o asociatie o pazeste s-ar putea sa nu fie in corelatie cu numarul de membri (deci statul nu-si va asuma paza a nici macar ceea ce depaseste posibilitatile evidente ale asociatiilor).
Ma tem ca vom asista la o partajare intre asociatii a apelor naturale din judet. Adica "asociatul Grig" nu-i va permite "neoasociatului Grigore" sa pescuiasca pe bucata de riu pe care el cu ai lui o pazeste pe motiv ca neoasociatia lui Grigore nu-si pazeste cum trebuie "bucata sa" de riu si de aceea acolo este peste mai putin. Numai ca si in sens invers s-ar putea sa fie exact aceleasi acuze ... si poate ca unii au auzit deja placa asta.
Ma sperie ca vor fi de 10 ori mai multe asociatii intr-un judet ... care logic ca vor avea de 10 ori ai multe sedii si de 10 ori mai multi angajati. Si care abia dupa ce-si vor fi acoperit cheltuielile de functionare si cu salariile s-ar putea sa mai aloce ceva si pentru paza. Pentru ca legea ii va obliga. Iar ei ne vor obliga pe noi la zile munca in folosul asociatiei sau la cotizatii de 10 ori mai mari.
Nu cred ca se pune problema daca suntem pro sau contra AJVPS pentru ca 99% din noi suntem contra. Insa eu personal m-as bucura ca cel putin 80% dintre noi sa fim contra obigativitatii de a intra intr-o asociatie de pescari pentru a putea pescui. Pentru ca vine ziua scadentei (adica se vor apropia alegerile). Si cineva va face o analiza daca nemultumirea noastra a "refulat" spre noile asociatii devenind energie constructiva sau daca macar a diminuat. Iar daca lucrul acesta nu s-a intimplat, daca lucrurile merg prost si este necesara interventia statului, se va adopta o lege in acest sens.
Cred ca este elocvent ceea ce vad ca acum s-a putut in ciuda tuturor intereselor existente: Prohibitia pescuitului in scop comercial al sturionilor pe 10 ani si infiintarea Politiei Piscicole in Delta.
Asociatiile isi au locul si rolul lor in pescuit si nu le va fi diminuat atita vreme cit dreptul la asociere este garantat. Nimic mai normal ca oameni care impartasesc aceleasi valori si au aceleasi interese sa si le atinga prin asociere. Dar impingerea tuturor spre asociatii imi aminteste alte vremuri. Vremuri care sigur nu se vor mai repeta, indiferent citi nostalgici vor mai fi. Asa ca si libertatea de asociere (sau de a nu te asocia) va fi reglementata democratic daca nu o vom trece sub tacere. Sau daca nu vom iubi asociatiile mai mult decit democratia.
Ioan S. scrie: Ma sperie ca vor fi de 10 ori mai multe asociatii intr-un judet ... care logic ca vor avea de 10 ori ai multe sedii si de 10 ori mai multi angajati. Si care abia dupa ce-si vor fi acoperit cheltuielile de functionare si cu salariile s-ar putea sa mai aloce ceva si pentru paza. Pentru ca legea ii va obliga. Iar ei ne vor obliga pe noi la zile munca in folosul asociatiei sau la cotizatii de 10 ori mai mari.
asta e de speriat, nea Nelu?

iar chestia cu obligativitatea...hmmm, cand aderi la o forma de asociere ti se pune in vedere sa citesti si sa-ti insusesti un statut al acelei asociatii. care, intr-adevar te obliga la niste chestiuni. e in legea firii, altfel n-ar functiona nimic.
as fi bucuros sa fiu "obligat" sa particip activ intr-un fel sau altul la eliminarea braconajului, de exemplu. dar pana ma obliga cineva sau ceva am sa incerc s-o fac singursau cu prietenii, cat ne tin puterile. fiindca numai asa vom putea pescui si peste 10 ani, si peste 20. si cred ca asta isi doresc toti peascaricii, sa ne tina D.zeu apele curate si cu pesti in ele. numai ca tre' sa punem si noi osu'.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
pai tocmai aici este tot "spilul" problemei si daca tu nu ai inteles nimic( sau nu vrei sa intelegi ) din ceea ce a spus ioan este problema ta,dar cred ca o sintetizare a problemei asa cum a prezentat-o ioan s. nu cred ca poate fi facuta mai bine:leba scrie:
iar chestia cu obligativitatea...hmmm, cand aderi la o forma de asociere ti se pune in vedere sa citesti si sa-ti insusesti un statut al acelei asociatii. care, intr-adevar te obliga la niste chestiuni. e in legea firii, altfel n-ar functiona nimic.
nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa fie obligat sa faca ceva si respectivul individ sa sara in sus de bucurie ca insfarsit s-a gasit cineva sau ceva sa il oblige sa faca ceva ce el isi doreste demult.e contrar legii firii!Si fortati putem merge cu asociatiile ... insa va vom oferi doar bani. Sinteti siguri ca nu vreti mai mult de la noi ?
daca chiar iti doresti sa faci ceva intr-un anumit domeniu nu trebuie sa vina cineva sa te oblige sa faci acel lucru,il faci pur si simplu din convingere si pt ca asa crezi tu ca este mai bine si te asigur ca lucrurile facute astfel(din convingere=cu suflet) sunt mult mai durabile si mai temeinic facute fata de cele pe care esti obligat sa le faci.
Eu cred ca astfel vor putea functiona lucrurile si nu invers.
@adiwolf
ce dracu, vorbesc io pe alta limba? cine te opreste, adiwolf sa meri la ajvps sa-ti iei permisul? sau, altfel spus, cine te obliga sa aderi la o asociatie? nevoia ta de a pescui, nu?
ce te face sa crezi ca eu nu am inteles?
pe tine te obliga statul roman sa nu arunci cu gunoaie pe trotuar sau pe malul raului. inevitabil, si tu iti doresti asta (sper!). depinde de puterea ta de intelegere de-aici incolo. ce te determina sa nu poluezi? legea sau propriile principii? asta cand e vorba de fiecare. cand e vorba de mai multi...nush ce sa zic, incearca tu sa organizezi ceva si dupa aia vorbim.
foarte clar pt. mine e un lucru: vrei sa pescuiesti incearca sa respecti legea. in tara asta domneste dezordinea si haosul de prea multa vreme, poate ca e momentul sa facem totul dupa niste reguli foarte clare.
se pare ca eu am fost inteles gresit. da, in momentul cand devii un membru al unei forme de organizare iti iei si niste raspunderi. poate ca asta nu este foarte comod.
distanta dintre libertatea individului si a face cum te taie capul e foarte mica. de obicei acest lucru este interpretabil. poate ca de-aia e necesar sa fie mai multa ordine. dar inevitabil asta nu convine tuturor. si atunci? se ridica voci care acuza.
cel mai trist e ca romanul vrea sa faca totul deodata. ce bine ar fi sa avem apele australienilor, nu? dar fara sa ne implicam, noi, pescarii! nuuuu, cand vine vorba de cel mai mic efort, gata! toata lumea se intoarce cu spatele. "ce-i asta? unde-i libertatea? de ce ne obliga?" etc.
nea Nelu, NU asteptam numai bani de la membrii. ar fi neprincipial. asteptam implicare in TOATE activitatile noastre, asteptam idei valoroase, sugestii, ajutor moral (sau de alta natura) s.a.m.d. daca esti curios vino pe la noi joi. ai sa vezi ca se incearca ceva. ai sa observi ca nu este nimic ingradit. ai sa vezi ca fiecare are dreptul sa vorbeasca si sa fie si ascultat. ai sa vezi ca statutul nostru nu prevede decat niste chestiuni care tin de bunul simt si de ocrotirea apelor, a mediului si a faunei piscicole.
e usor sa vorbesti de pe margine. foarte usor.
ce dracu, vorbesc io pe alta limba? cine te opreste, adiwolf sa meri la ajvps sa-ti iei permisul? sau, altfel spus, cine te obliga sa aderi la o asociatie? nevoia ta de a pescui, nu?

ce te face sa crezi ca eu nu am inteles?
pe tine te obliga statul roman sa nu arunci cu gunoaie pe trotuar sau pe malul raului. inevitabil, si tu iti doresti asta (sper!). depinde de puterea ta de intelegere de-aici incolo. ce te determina sa nu poluezi? legea sau propriile principii? asta cand e vorba de fiecare. cand e vorba de mai multi...nush ce sa zic, incearca tu sa organizezi ceva si dupa aia vorbim.
foarte clar pt. mine e un lucru: vrei sa pescuiesti incearca sa respecti legea. in tara asta domneste dezordinea si haosul de prea multa vreme, poate ca e momentul sa facem totul dupa niste reguli foarte clare.
se pare ca eu am fost inteles gresit. da, in momentul cand devii un membru al unei forme de organizare iti iei si niste raspunderi. poate ca asta nu este foarte comod.
distanta dintre libertatea individului si a face cum te taie capul e foarte mica. de obicei acest lucru este interpretabil. poate ca de-aia e necesar sa fie mai multa ordine. dar inevitabil asta nu convine tuturor. si atunci? se ridica voci care acuza.
cel mai trist e ca romanul vrea sa faca totul deodata. ce bine ar fi sa avem apele australienilor, nu? dar fara sa ne implicam, noi, pescarii! nuuuu, cand vine vorba de cel mai mic efort, gata! toata lumea se intoarce cu spatele. "ce-i asta? unde-i libertatea? de ce ne obliga?" etc.
nea Nelu, NU asteptam numai bani de la membrii. ar fi neprincipial. asteptam implicare in TOATE activitatile noastre, asteptam idei valoroase, sugestii, ajutor moral (sau de alta natura) s.a.m.d. daca esti curios vino pe la noi joi. ai sa vezi ca se incearca ceva. ai sa observi ca nu este nimic ingradit. ai sa vezi ca fiecare are dreptul sa vorbeasca si sa fie si ascultat. ai sa vezi ca statutul nostru nu prevede decat niste chestiuni care tin de bunul simt si de ocrotirea apelor, a mediului si a faunei piscicole.
e usor sa vorbesti de pe margine. foarte usor.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team