Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
MihaiV
Moderator
Moderator
Mesaje: 3849
Membru din: 11 Mai 2004, 08:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de MihaiV » 26 Feb 2007, 08:09

danubiu scrie:MihaiV
Ordinul 231/2006 are 6 articole urmat de anexa 1 = NTI cu 8 articole si anexa 2 = modelul permisului de pescuit pentru apele de munte.
Decizia anuleaza art. 3,4,5,7 aliniatul 2 si art.8 din ORDIN nu din NTI. Posteaza-mi din ordin art 7 si 8. Nu exista! Unde ma contrazic?
Ti-am raspuns aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=200
Hai sa nu continuam discutia pe doua topicuri cu un singur subiect.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 26 Feb 2007, 08:19

Danubiu,
Iti mai raspund odata, fiindca vad ca esti si judecator din moment ce te pronunti asupra unei hotarari judecatoresti. Vad ca folosesti articole din legi fara sa le citezi si le interpretezi cum iti convine. Iata celebrele articole 84 si 85 din codul silvic:
ART. 84
Administrarea, ocrotirea, gospodarirea unitara si rationala a fondului cinegetic si a fondului piscicol din apele de munte se asigura de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
In indeplinirea atributiilor prevazute la alin. 1, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura emite norme tehnice pentru ocrotirea si gospodarirea fondurilor de vinatoare si a fondurilor piscicole din apele de munte, care sint obligatorii pentru toti detinatorii acestora, indiferent de forma de proprietate.

ART. 85
In executarea atributiilor de serviciu, personalul silvic care raspunde de ocrotirea, selectia si paza vinatului practica vinatoarea, pe fondurile de vinatoare gospodarite de unitatile silvice, pe baza permisului de portarma si a autorizatiei date de catre ocolul silvic care are in gestiune fondul respectiv.
Activitatea de vinatoare recreativa si pescuitul sportiv se reglementeaza prin lege.

Poti sa-mi spui care este legea pescuitului? Este L192/2001 R cu modificarile si completarile ulterioare? Pai daca se stabilesc prin lege, mai este discutie?
Prin logica ta fara cusur, spune la toata lumea art. II.1 din L.113/2005, ce articol din L.192/2001 modifica, inlocuieste sau intrroduce? Asa, la bunul simt. Nu vezi ca este introdus la plesneala? Citeste stenogramele camerei deputatilor si vezi ca acest articol s-a introdus in plen, dupa ce legea fusese votata pe articole si unii si-au dat seama ca ramasesera fara jucarie. Ce conteaza trataul de aderare care prevede un singur gestionar pe resursa acvatica? Ce conteaza pentru tine ca gigi vrea sa faca trei taxe diferite, de parca pestele se declina la trei genuri?
Afirmatia ta ca aplicabilitatea art. II.1 este incontestabila are fisuri, fiindca in deruta lor baietii n-au apugat sa judece acest text. In primul rand ANPA nu are atributii de gestionar, deci nu poate delega ceva ce prin lege este al altei persoane juridice, in al doilea incalca L24/2001 privind tehnica legislativa, in al treile rand L192/2001 este lege organica si acest articol incalca art. 8 care defineste gestionarul, etc. Basca faptul ca gestionarea durabila este altceva decat gestiunea economica. Banul di resursa cf. L.192/2001, merg la buget nu la RNP. Daca ICCJ admite exceptia noastra, accepti sa-ti ceri scuze publice pentru afirmatiile facute pe acest forum?
NR. Nu lua aceste demersuri facute de APS Alba ca niste actiuni teribiliste. Suntem raspunzatori de drepturile obtinute pentru membri nostri si intelegem sa le aparam. Pacat ca la aceste demersuri, perfect legale, nu se asociaza si altii care isi permit sa vorbeasca in numele pescarilor.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 186
Membru din: 28 Mar 2006, 11:15

Mesaj de danubiu » 26 Feb 2007, 09:35

Poate sunt si oftalmologi!
Ordinul MAPDR se fundamenteaza pe art.33, 39, 83 si 84 din Legea nr. 26/1996 coroborat cu art. II cu 1 din Legea 113/2005.
RNP a obtinut atributul gestionarii durabile a RAV prin lege nu prin ordinul 231/2006.
De unde ai luat art. 85? Iar faci glume?

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 26 Feb 2007, 14:07

Art. 85 este articolul urmator art. 84 din L. 26/1996 zisa si codul silvic, aia pe care ai citat-o si care la tine se termina la art. 84.

Iti postez articolele citate de tine sa le vada toata lumea si sa-si dea seama ca bati campii.
ART. 33
Regia Nationala a Padurilor asigura si exercita paza fondului forestier pe care il administreaza, impotriva taierilor ilegale de arbori, furtunilor, distrugerilor, degradarilor, pasunatului, braconajului si altor fapte pagubitoare, precum si masurile de prevenire si stingere a incendiilor.
Braconajul iese din calcul, intrucat paza se face de catre gestionar, iar RNP nu prea este gestionar. (N-are atributii stabilite prin lege cum era inainte de L.113/2005)

ART. 39
Sint produse ale fondului forestier bunurile ce se recolteaza din acesta.
Produsele lemnoase ale padurii sint:
a) produse principale, rezultate din taieri de regenerare a padurilor;
b) produse secundare, rezultate din taieri de ingrijire a arboretelor tinere;
c) produse accidentale, rezultate in urma calamitatilor si din defrisari de padure legal aprobate;
d) produse de igiena, rezultate din procesul normal de eliminare naturala;
e) alte produse: arbori si arbusti ornamentali, rachita, puieti si diferite produse din lemn.
Produsele nelemnoase specifice fondului forestier sint: vinatul din cuprinsul acestuia, pestele din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier, fructele de padure, semintele forestiere, ciupercile comestibile din flora spontana, plantele medicinale si aromatice, rasina si altele de acest fel.

Pestele din apele de munte iese din calcul, intrucat L192/2001 are un final care suna cam asa: Orice prevedere contrara prezentei legi se abroga.

ART. 83
Mamiferele, pasarile salbatice, pestele din apele de munte, precum si alte specii de animale care prin rolul lor ecologic, economic si social constituie avutie de interes national sint ocrotite de lege.

Care lege reglementeaza pescuitul?
Daca citesti preambului ord.231/2006, vezi temeiurile de drept invocate si iti dai seama ca este o facatura nereusita. Oare L192/2001 este o foaie de hartie?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 186
Membru din: 28 Mar 2006, 11:15

Mesaj de danubiu » 26 Feb 2007, 14:46

Apsalba
Citeste Decizia nr.621/2006 a Curtii Constitutionale referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor.........art. II1 din Lg 192 completata si modificata. O gasesti in MO Partea I nr.917 din 10.11.2006.
Notele inscrise sub articolele comentate din codul silvic sunt filozofii cinegetice si piscicole chiar daca le prezinti ca verdicte definitive si irevocabile. Ai auzit de purerea lucrului judecat? ART 85 NU ESTE INAINTEA ART 84? MULTUMESC PENTRU PRECIZARE!

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 26 Feb 2007, 14:58

Cine a vorbit de neconstitutionalitate? Eu am spus inaplicabilitate, ceea ce este altceva. Cum se potriveste cu art. 7 si 8 din L192/2001? Unde sunt scrise dr4epturile ANPA de a delega gestiuni?
Iti postez atributiile ANPA asa cum sunt ele prevazute in L192/2001:
ART. 7
(1) Responsabilitatea privind definirea si implementarea strategiei si politicii referitoare la conservarea si administrarea resurselor acvatice vii, existente in apele marine si continentale, acvacultura, organizarea pietei produselor pescaresti, structurile de pescuit si acvacultura revine autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
(2) Autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura finanteaza cheltuielile privind realizarea obiectivelor si actiunilor prevazute in strategie.
--------------
Art. 7 a fost modificat de pct. 7 al art. I din LEGEA nr. 298 din 28 iunie 2004, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 593 din 1 iulie 2004.
Art. 7 a fost modificat de pct. 2 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 69 din 16 septembrie 2004, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 883 din 28 septembrie 2004.
Art. 7 a fost modificat de pct. 3 al art. I din LEGEA nr. 113 din 5 mai 2005, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 395 din 10 mai 2005.


ART. 7*3
Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura are urmatoarele atributii principale si responsabilitati:
a) elaboreaza strategia si politicile necesare in domeniul pescuitului si acvaculturii;
b) coordoneaza si monitorizeaza activitatea de pescuit si acvacultura;
c) stabileste metodologia de evaluare a resurselor acvatice vii si a cotelor anuale admisibile de pescuit;
d) tine Registrul unitatilor de productie din acvacultura;
e) elaboreaza proiecte de reglementari privind accesul la resursele acvatice vii;
f) coordoneaza si monitorizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil piscicol si concesionarea terenurilor pe care sunt amplasate amenajarile piscicole aflate in portofoliul Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol;
g) desfasoara activitati de control si inspectie piscicola;
h) tine Fisierul navelor si ambarcatiunilor de pescuit;
i) colaboreaza cu ministerele si organele de specialitate, cu autoritatile administratiei publice locale si cu alte organisme interne si internationale implicate in activitatea de pescuit si acvacultura;
j) emite avizul de recunoastere pentru organizatiile de producatori din domeniul pescuitului si acvaculturii pe baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale;
k) indeplineste functia de autoritate de management a politicii structurale in domeniul pescuitului si acvaculturii; l) reglementeaza piata produselor pescaresti;
m) acrediteaza institutiile de invatamant si cercetare si asociatiile profesionale neguvernamentale pentru evaluarea si estimarea resurselor acvatice vii;
n) organizeaza cursuri de formare profesionala, seminarii, conferinte, dezbateri si consultanta piscicola.
------------
Art. 7*3 a fost introdus de pct. 3 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 69 din 16 septembrie 2004, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 883 din 28 septembrie 2004.
Art. 7*3 a fost modificat de pct. 4 al art. I din LEGEA nr. 113 din 5 mai 2005, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 395 din 10 mai 2005.

Scrie ceva de gestiune?

Iti postez si art. 10
ART. 10
Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol are urmatoarele atributii principale:
a) aplica strategia nationala in ceea ce priveste gestionarea durabila a resurselor acvatice vii;
b) privatizeaza societatile comerciale cu profil piscicol si/sau amenajarile piscicole pe care le are in portofoliu;
c) concesioneaza terenurile pe care sunt amplasate amenajarile piscicole din domeniul public sau privat al statului;
d) elaboreaza caietele de sarcini in vederea privatizarii si/sau concesionarii;
e) indeplineste functia de organism intermediar pentru Programul operational sectorial pentru pescuit, prin realizarea unor atributii delegate de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in baza unor acorduri interinstitutionale;
f) desfasoara orice alte activitati stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.

Iti fac precizarea ca autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit este MAPDR.

Trage ce concluzii vrei.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 186
Membru din: 28 Mar 2006, 11:15

Mesaj de danubiu » 26 Feb 2007, 20:57

LEGE nr. 192 din 19 aprilie 2001 R&M

ART. 7
(1) Responsabilitatea privind definirea si implementarea strategiei si politicii referitoare la conservarea si administrarea resurselor acvatice vii, existente in apele marine si continentale, acvacultura, organizarea pietei produselor pescaresti, structurile de pescuit si acvacultura revine autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
ART. 7*1
Pentru elaborarea strategiei nationale si a reglementarilor referitoare la conservarea si managementul resurselor acvatice vii, existente in apele marine si continentale, acvacultura, organizarea pietei produselor pescaresti, structurile de pescuit si acvacultura, precum si pentru implementarea si controlul aplicarii si respectarii acestora, se infiinteaza Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, in subordinea autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
ART. 8
(1) Pentru gestionarea durabila a resurselor acvatice vii care apartin domeniului public al statului se infiinteaza Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, institutie publica cu personalitate juridica, cu caracter financiar si comercial, cu finantare extrabugetara, in subordinea autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
ART. 13
Dreptul de pescuit in bazinele piscicole naturale apartine statului si se atribuie de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, in calitate de administrator al resurselor acvatice vii, in conformitate cu prevederile prezentei legi.

MAPDR este autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura si reglementeaza prin acte normative accesul la resursa.
ANPA este institutie publica de interes national subordonata MAPDR care elaboreaza strategia nationala conservarea si menegementul resursei in calitate de administrator al resursei.
CNAFP este institutie publica care aplica strategia ANPA este subordonata MAPDR si gestioneaza durabil resursa.
Plecind de la principiul cine poate mai mult poate si mai putin rezulta ca administratorul poate mai mult decit gestionarul si nu are nevoie de acordul acestuia pentru a delega gestiunea si altora.
MAPDR a emis ordinele in cunostinta de cauza si cu respectarea prevederilor legale.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 27 Feb 2007, 07:55

Ti-am facut observatia ca citezi din legi pe sarite si numai ce iti convine. Continui sa faci acest lucru si sa incurci principiile cu textele de lege. Ce are mai mult agentia decat compania? Sunt sau nu ambele subordonate MAPDR? Au sau nu atributii clare stabilite de lege?
Spui ca in conf. cu art. 13 dreptul de pescuit se da de ANPA, dar nu spui ca se da in urma INCHEIERII CONTRACTULUI CU CNAFP.
De unde ideea ca ANPA poate prelua din atributiile CNAFP, care i-au fost stabilite prin lege?
Strategia nu este a ANPA, ci a statului roman, ANPA nefacand altceva decat sa o elaboreze.
Incepi sa devi haios.
PS Vezi ca "menegementul" provine din limba engleza.
PPS. Ma gandesc la tine, daca ai avea o gestiune stabilita prin lege si ar veni un oarecare Gheorghe sa o dea altuia fara sa te intrebe macar, ce ai face?

Avatar utilizator
MihaiV
Moderator
Moderator
Mesaje: 3849
Membru din: 11 Mai 2004, 08:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de MihaiV » 27 Feb 2007, 07:58

apsalba scrie:... daca ai avea o gestiune stabilita prin lege si ar veni un oarecare Gheorghe sa o dea altuia fara sa te intrebe macar, ce ai face?
Probabil ca l-ar intreba intai:
"Ma Gheorghe, da' tu de-a cui esti?"
ca poate e de-a lu' sefu si atunci, s-avem parol, da' trebe musai lasat in pace! :lol:

Danubiu, sper ca nu te superi dintr-o gluma!

Avatar utilizator
Sile
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 193
Membru din: 07 Iun 2005, 09:56
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sile » 27 Feb 2007, 08:13

ajvpsalba scrie:PPS. Ma gandesc la tine, daca ai avea o gestiune stabilita prin lege si ar veni un oarecare Gheorghe sa o dea altuia fara sa te intrebe macar, ce ai face?
Mie-mi place-n Delta!

Scrie răspuns