Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 23 Aug 2006, 10:07

din cate stiu procesul de renuntare la concesiune nu e incheiat. iar cum renuntarea la contract se face de comun acord, exista niste negocieri si niste conditii pe care cel care renunta de buna-voie la concesiune, le poate impune.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pityu
veteran
veteran

Pro si contra AGVPS

Mesaj de pityu » 24 Aug 2006, 22:17

Taicanoe ! Taxele si impozitele pe care le platim cu totii la stat, nu au absolut nici o legatura cu pescuitul !
A avea pretentia ca din acesti bani sa faca statul ceva pentru pescuit e o dovada a faptului ca ... nu prea le ai cu legislatia. O asemenea actiune este ilegala si se numeste in termeni juridici "Deturnare de fonduri".
Agentia Nationala Pentru pescuit si Acvacultura este singura care ar putea sa faca ceva, dar daca avem pretentia ca permisele de pescuit sa fie la un pret simbolic, nu stiu ce ar putea sa faca si dansii cu banii colectati.
Eu sunt de parere ca tot pe spatele asociatiilor va cadea "magareata". Degeaba te arati impotriva accesarii fondurilor Europene pentru mediu. Deocamdata este singura sursa financiara care poate urnii caruta impotmolita a pescuitului romanesc !
Sunt bani pe care UE doreste sa-i investeasca in tarile care dovedesc ca vor sa progreseze cu adevarat. Stiu bine la ce te referi ... ca unii isi vor taia partea leului din acest cascaval. Te asigur ca aceia care vor incerca treaba asta, vor avea o surpriza extraordinar de ... neplacuta.
UE va urmarii cu maxima strictete modul de utilizare a acestor fonduri. Nu cred ca ar vedea cu ochi buni ca niste smecheri sa se infrupte din banii lor. Cred, ca poti dormii linistit din punctul asta de vedere !

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 25 Aug 2006, 08:05

nu numai ca statul nu considera ca ai dreptul sa pescuiesti pentru ca platesti impozite, (si cei care nu pescuiesc platesc impozite), dar are pretentia ca pescarii trebuie sa plateasca doar pentru ca au acces la resurse, iar banii sa mearga la buget in procent majoritar nu sa se intoarca la refacerea apelor si la imbunatatirea conditiilor, asa cum ar fi normal sa se intample.
cam asta e optica la nivel inalt.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 25 Aug 2006, 12:26

taicanoe scrie:pentru acces la resursa platesc permis de pescuit ... pentru restul platesc impozite :evil:
mai oameni buni ... nu am cerut ca pretul permisului sa fie simbolic ... am cerut permis unic pe tara ceea ce e alta mancare de peste :lol:

iar parte a doua a propozitiei se refera la restul problemelor ... si nu vad de ce e deturnare de fonduri ca din aceste impozite incasate de la toti cetatenii sa se aloce bani si pentru mediu ... etc. Unde ar trebuii sa merga banii nostri ????? doar la amenajari de sedii, pensii suplimentare pentru demnitari :evil:
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 25 Aug 2006, 20:09

adrian ionascu scrie:nu numai ca statul nu considera ca ai dreptul sa pescuiesti pentru ca platesti impozite, (si cei care nu pescuiesc platesc impozite), dar are pretentia ca pescarii trebuie sa plateasca doar pentru ca au acces la resurse, iar banii sa mearga la buget in procent majoritar nu sa se intoarca la refacerea apelor si la imbunatatirea conditiilor, asa cum ar fi normal sa se intample.
cam asta e optica la nivel inalt.
Platesc ca sa pot pescui ... cit despre ce face statul cu banii ... cred ca se aplica bancul cu STATUIA. :?: :!: :?:

Pe de alta parte platesc impozite pentru ca (intre altele) statul sa garanteze respectarea legalitatii pe intreg teritoriul national.

Deci nu e semn de egalitate intre impozit si pretul permisului de pescuit. Insa asa cum statul incerca sa impuna respectarea legilor privind circulatia pe drumurile publice tot asa ar trebui sa impuna respectarea legilor pe apele publice.

Pe de alta parte nu am auzit inca ca statul sa concesioneze (sau sa dea spre exploatare durabila) vreun drum public. Fie ca e vorba de drum national, judetean sau comunal toate sunt publice, pe toate se circula dupa aceeasi lege si nu patesti taxa pentru fircare in parte.
Nici sindicatul soferilor nici patronatul din transporturi sau orice alta asociatie nonprofit o mai fi nu si-a pus inca in statut sa ia in administrare drumuri publice.
Singurele cu taxa separata vor fi autostrazile ... insa vazind ce investitii se fac acolo e nornal sa (si pentru a evita paraduirea banului public in interese private ... gen autostrada sa treaca prin Cornu) e normal ca utilizatorul sa plateasca si investitorul sa-si faca studii in cit timp isi recupereaza investitia.

Dar sa revenim la asociatiile prezente si viitoare ale pescarilor. Nu prea vad ce vor face cu banii pescarilor in interesul pescarilor. Pe apele publice nu cred ca vor face repopulari, nu vor pune cosuri de gunoi sau WC-uri ecologice.
Singurul lucru bun pe care l-ar putea face ar fi sa faca presiuni asupra statului pentru ca acesta sa-si exercite atributiile legate de respectarea legalitatii pe apele publice.
Si in conditiile in care asociatiile primesc de la stat ape in administrare (cum au primit ani de zile membri cotizanti) vor fi cel putin foarte retinuti in a-i critica pubic pe cei de care depind.

N.B. Bancul cu statuia (pentru cei care nu-l stiu) : S T A T U' I A T O T :wink:

pityu
veteran
veteran

Pro si contra AGVPS

Mesaj de pityu » 26 Aug 2006, 19:54

Ioan S a zis :"...Dar sa revenim la asociatiile prezente si viitoare ale pescarilor. Nu prea vad ce vor face cu banii pescarilor in interesul pescarilor. Pe apele publice nu cred ca vor face repopulari, nu vor pune cosuri de gunoi sau WC-uri ecologice. "
Constitutia tarii asigura fiecarui cetatean dreptul la libera asociere !
Cine nu are incredere in asociatiile noi, are dreptul sa-si faca impreuna cu alti doi prieteni o alta asociatie si sa demonstreze lumii cum ar trebuii sa functioneze o adevarata asociatie. Puterea exemplului va fi decisiva !
Asta inseamna o concurenta reala. Vremea criticilor golite de continut a apus !
Statul ne-a creat conditii, trebuie doar sa punem osul la treaba. Aici insa este cel mai mare bai intotdeauna !!!!!!!!!!!!1
Noi am fost obisnuiti sa ne razvratim atunci cand nu trebuie. Intrebari de genul : De ce tocmai eu sa fac ceva ? Eu platesc doar la stat. Sa faca statul. Etc, etc, .... !!!!!!!
Asteptati fratilor sa va faca statul ! Bafta la asteptare !!!!!!!!

pityu
veteran
veteran

Pro si contra AGVPS

Mesaj de pityu » 26 Aug 2006, 20:05

Taicanoe ! Stii cati inspectori piscicoli cu drept de control si aplicare de sanctiuni are ANPA (statul) ? Iti spun cazul nostru, ca apartinem de acelasi inspector. Este vorba de Dl. insp. Nicoroi, care este singur pe 5(cinci) judete si anume : Hunedoara, Alba, Arad, Timisoara, Caras Severin si paremi-se Gorj sau Mehedinti (nu mai stiu exact).
Te voi propune pe tine de maine in locul lui sa te vad ce poti sa faci !
Dar vezi ca daca nu faci treaba buna, ... te dau pe mana lui Taicanoe, Ioan S, si alti forumisti si vedeti voi pe ... !

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 27 Aug 2006, 08:59

Pai sa puna cate cinci inspectori pe judet, nu unul la cinci judete ... poate mai renunta la vreun candelabru din palatul parlamentului ... si atunci sunt bani de salarii pe cativa ani :lol:

:lol: si daca ma dai pe mana lui taicanoe ... am cam dat de dreaqu ... ca sunt foarte exigent ... chiar si cu mine.
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Pro si contra AGVPS

Mesaj de Ioan S. » 27 Aug 2006, 11:14

pityu scrie: Constitutia tarii asigura fiecarui cetatean dreptul la libera asociere !
Cine nu are incredere in asociatiile noi, are dreptul sa-si faca impreuna cu alti doi prieteni o alta asociatie si sa demonstreze lumii cum ar trebuii sa functioneze o adevarata asociatie. Puterea exemplului va fi decisiva !
Cum sa-mi fac alta asociatie ? Inteleg acest topic ca o alegere intre doua rele ... si normal ar fi sa aleg raul cel mai mic.
Daca e s-o dam pe aia dreapta intre un viitor cu mii de asociatii sau un AGVPS cu 40 de asociatii afiliate ... eu prefer sa fie cit mai putine asociatii.
Nu cred ca realizarile "marete" ale asociatiilor mai vechi sau mai noi justifica costurile de functionare ale lor. Asa incit ... daca tot este sa fim jecmaniti de asociatii ... macar sa fie cit mai putine. (Ideal ar fi sa fie doar una ... nationala ... si atunci poate ca am avea si noi parte de un permis valabil in toata tara.)

Ca sa te asociezi cu cineva presupune sa ai in vedere realizarea unor interese comune. Hai sa vedem care ar fi alea: Ce spui de permis de pescuit (ape colinare si de ses) cu valabilitate pe intreg teritoriul tarii si asigurarea respectarii legalitatii pe toate apele publice ?
Ce fac acum asociatiile ? Eu cred ca fragmenteaza interesele pescarilor in interese locale si sunt pe cale de a cere fragmentarea apelor publice prin luarea in administrare de mici "mosii" aducatoare de venituri.

Pina la urma voi fi nevoit sa accept realitatea specific romaneasca ... insa asta nu inseamna ca trebuie sa fiu si multumit . Adica ma voi inscrie intr-o asociatie (chiar daca nu are drept obiective permisul de pescuit cu valabilitate pe intreg teritoriul tarii si asigurarea respectarii legalitatii pe toate apele publice) insa nu pot sa aplaud "maretele realizari" si celelate umpluturi din statut.

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Pro si contra AGVPS

Mesaj de Ioan S. » 27 Aug 2006, 11:28

pityu scrie:Stii cati inspectori piscicoli cu drept de control si aplicare de sanctiuni are ANPA (statul) ? Iti spun cazul nostru, ca apartinem de acelasi inspector. Este vorba de Dl. insp. Nicoroi, care este singur pe 5(cinci) judete si anume : Hunedoara, Alba, Arad, Timisoara, Caras Severin si paremi-se Gorj sau Mehedinti (nu mai stiu exact).
Te voi propune pe tine de maine in locul lui sa te vad ce poti sa faci !
pityu parca erai presedinte de asociatie de pescari si trebuia sa le reprezinti interesele. Chiar te doare capul cit de grea e munca Dl. insp. Nicoroi ? Pe el nu cred ca-l doare daca in fisa postului scrie ceva despre combaterea braconajului si nu poate face. Isi incaseaza linistit leafa.

Banuiesc ca interesul pescarilor e ca asociatia sa ia pozitia ferma contra unei atare situatii ... nu sa scuze nerealizarile. Pe de alta parte intre asociatie si inspectia piscicola e o relatia de dependenta care nu poate fi neglijata.

Mi se pare mie sau interesele pescarilor trec in plan secund in fata intereselor asociatiei ?

Scrie răspuns