Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@adrian ionascu
Si cand pun "pescuitul sportiv" in ghilimele il pun pt. ca am vazut ce conditionari se fac pe o zona de pescuit "sportiv" ......vezi taxele mai mici pt. cei ce se cazeaza in locatiile concesionarului "sportiv".......
Corect este :pescuitul sportiv inseamna dreptul de a avea acces la o resursa naturala administrata de statul al carui cetatean esti, fara conditionari bazate pe contracte de concesionare pt.pescuit industrial sau "sportiv" .pescuitul inseamna acces la resursa, care apartine statului
Si cand pun "pescuitul sportiv" in ghilimele il pun pt. ca am vazut ce conditionari se fac pe o zona de pescuit "sportiv" ......vezi taxele mai mici pt. cei ce se cazeaza in locatiile concesionarului "sportiv".......

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Cel mai bun exemplu este litoralul..... cand vinzi sau concesionezi la cofetari_politici cu foamea-n gat k parul nu iese bine(sa ma scuze cofetarii).
Nu am nimic cu exploatarea comerciala a unei resurse piscicole atata timp cat intreprinderea piscicola se face k in lumea buna si anume cu cap.....
Exista oare si la noi(mai ales intr-o rezervatie naturala cum este Delta Dunarii) o institutie independenta politic care sa studieze pestii pe specii si zone?....si care sa aiba dreptul sa dea "liber" la anumite cantitati de peste pt. a fi pescuite industrial?....
Nu am nimic cu exploatarea comerciala a unei resurse piscicole atata timp cat intreprinderea piscicola se face k in lumea buna si anume cu cap.....
Exista oare si la noi(mai ales intr-o rezervatie naturala cum este Delta Dunarii) o institutie independenta politic care sa studieze pestii pe specii si zone?....si care sa aiba dreptul sa dea "liber" la anumite cantitati de peste pt. a fi pescuite industrial?....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Pro si contra AGVPS
Pikeman !
Diversiunea a fost si va fi arma de baza a nostalgicilor comunismului bolsevic. Ei saracii altceva nu stiu pentru ca atata au invatat.
Eu m-am retras de mult de pe acest topic tocmai pentru ca asta se urmareste. Nu fi insa dezamagit ca putem sa ne exprimam pro si contra AGVPS si pe alte topicuri mai putin tulburate !
Diversiunea a fost si va fi arma de baza a nostalgicilor comunismului bolsevic. Ei saracii altceva nu stiu pentru ca atata au invatat.
Eu m-am retras de mult de pe acest topic tocmai pentru ca asta se urmareste. Nu fi insa dezamagit ca putem sa ne exprimam pro si contra AGVPS si pe alte topicuri mai putin tulburate !
-
- senior
SileSile scrie:Vezi bre nene Ionascule, ziceam ca te iubesc, da' acuma nu mai stiu... Mi s-au amestecat sentimentele. Zici mata ca resursa apartine statului. OK, zic eu, asa si trebe! Da cine-i bre statu' asta a lu matale? Ca tot el imi colecteaza si impozitele. Si le strange-n buget, care cica-i al lui! Si-mi ia si taxa pa accesu la resursa pa care-o-ndeasa tot acolo, adica-n buget. Si-apoi vine statu, ia bugetu si mi ti-l frange pa janunchi si-l imparte pa la CNAFP, pa la ANPA, pa la etc. ETC-uri care ar trebui sa-i serveasca pa aia da dau bani la stat, adica pa noi. Da ei nu, servesc statu, sau pa ei ca cum adica ei ar fi statu. Ptiu drace ca m-am zarghit da tot dan cauza lu AGVPSu asta vinovat da toate....impozitul n-are nici o treaba cu pescuitul.
pescuitul inseamna acces la resursa, care apartine statului si se plateste suplimentar.
io-ti spun care e optica la minister. resursa e a statului si statul, prin structurile sale specializate, decide modul de exploatare. daca vrea sa concesioneze resursa o poate face, pentru ca nu este ilegal. este trecut in constitutie.
pe de alta parte tot in constitutie este stipulat dreptul oricarui cetatean de a se bucura de un mediu sanatos si de a avea acces la resurse. insa aceste drepturi trebuie solicitate. adica societatea civila reprezentata de pescari trebuie sa se organizeze si sa-si ceara drepturile. altfel n-o sa se intample mare lucru. cine nu e constient de drepturile sale si nu lupta pentru ele nu va primi mare lucru.
ceea ce mi se pare evident este ca statul incearca sa paseze responsabilitatea ca sa-si reduca cheltuielile si sa mulga sistemul pentru a varsa bani la buget.
desi multora si mie ni se pare normal ca statul sa faca ceva pentru platitori cu banii primiti de la acestia, la nivel de structuri ministeriale se considera ca pescarii trebuie sa plateasca doar pentru a avea acces la resursa. iar banii sa ajunga la buget, fara ca statul sa fie obligat sa intoarca banii in beneficiul pescarilor.
mie mi se pare o enormitate aceasta maniera de rezolvare cand pe de o parte statul are obligatia sa protejeze resursa si se plange ca nu are fonduri. iar in momentul cand exista oameni care platesc special pentru asta, pentru refacerea apelor naturale, statul sa ia banii si sa-i verse la buget
insa bugetul statului e foarte flamand si am impresia ca ministrii sunt conditionati cu prelungirea mandatului in functie de ce fonduri varsa la buget. iar in ultima instanta cei care decid sunt guvernul si parlamentul.
deci oricum un procent mai mic sau mai mare din banii platiti de pescari ajung la buget si se vor folosi in cu totul alt scop. acum e important ce procent va fi folosit in interesul platitorilor. aici e lupta, pentru ca nu e tot una daca la buget ajung 70-80% din fonduri sau doar 20-30%. in momentul de fata in sistem se intorc foarte putini din banii platiti de pescari.
culmea ca si statul este nemultumit ca nici la buget nu ajung multi bani. ei se opresc la CNAFP, care ii cheltuieste in propriul interes, sau ajung la asociatiile de pescuit.
e mult de discutat pe aceasta tema.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
Stii care e de fapt problema? Ca nimeni nu exprima in mod oficial punctul asta de vedere, ca sa priceapa lumea ca avem o problema grava de gandire in minister. Cand e de dat ceva pe gura, toti mor de grija Deltei.adrian ionascu scrie: resursa e a statului si statul, prin structurile sale specializate, decide modul de exploatare. daca vrea sa concesioneze resursa o poate face, pentru ca nu este ilegal. este trecut in constitutie.
Cu lacrimi Bastus!
-
- senior
nimeni nu a contestat legalitatea incheierii contractelor de concesiune din delta, pentru ca ele respectau prevederile constitutionale.
ceea ce s-a schimbat este modalitatea de gestionare (concesionare la firme in guvernarea PSD, concesionare la asociatii de pescari, conform politicii UE, in actuala guvernare).
si de fapt la contractele de concesiune s-a renuntat de comun acord, prin negociere, cu respectarea anumitor conditii.
ceea ce se putea contesta era nu legalitatea contractelor de concesiune ci respectarea clauzelor acestor contracte.
pentru ca daca se ajungea in justitie statul ar fi fost obligat la plata unor daune enorme.
ceea ce s-a schimbat este modalitatea de gestionare (concesionare la firme in guvernarea PSD, concesionare la asociatii de pescari, conform politicii UE, in actuala guvernare).
si de fapt la contractele de concesiune s-a renuntat de comun acord, prin negociere, cu respectarea anumitor conditii.
ceea ce se putea contesta era nu legalitatea contractelor de concesiune ci respectarea clauzelor acestor contracte.
pentru ca daca se ajungea in justitie statul ar fi fost obligat la plata unor daune enorme.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
- veteran
o parere
am citit si topicul facut de admin si chiar si acolo va certati.
Domnilor pescari ca o parere va spun un lucru: stiti de ce pierdeti Dvs. fff mult?
Ptr ca NU sunteti uniti sa trageti la aceeasi caruta.
Nu va suparati dar asta e adevarul chiar si la mine in judet dar am reusit cu greu sa ii conving ca numai impreuna putem face bine pescuitului.
Deci lasati balacarelile deoparte si ajutati pe cei care vreti sa lupte ptr Dvs si pescuit.
o zi placuta si fir intins in weekend
Domnilor pescari ca o parere va spun un lucru: stiti de ce pierdeti Dvs. fff mult?
Ptr ca NU sunteti uniti sa trageti la aceeasi caruta.
Nu va suparati dar asta e adevarul chiar si la mine in judet dar am reusit cu greu sa ii conving ca numai impreuna putem face bine pescuitului.
Deci lasati balacarelile deoparte si ajutati pe cei care vreti sa lupte ptr Dvs si pescuit.
o zi placuta si fir intins in weekend

Pro si contra AGVPS
Pescuitorule ! Promit sa nu mai vorbesc urat la adresa ta, dar te rog spune-mi la modul serios - ce se intampla cu contractele AJVPS - RNP Romsilva (cele valabile pana in 2011) daca Apsalba a reusit anularea calitatii de gestionar al resurselor acvatice vii din apele de munte al RNP Romsilva ?
Apropo, pana la urma Raduta mai are sau nu concesiune in Delta in momentul asta? Ca aici pe forum se vehicula ca si acum, in august, e bine-mersi tot acolo.adrian ionascu scrie:si de fapt la contractele de concesiune s-a renuntat de comun acord, prin negociere, cu respectarea anumitor conditii.
Cu lacrimi Bastus!