Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
carare gheorghe
utilizator nou
utilizator nou

hotiile din filialele judetene

Mesaj de carare gheorghe » 15 Aug 2006, 14:43

-Toti acesti ,,sefi,sefuti si sefi fu!!!!''de prin filialele judetene au concesionat absolut toate baltile bune lui tata-mama copii lor pe banii nostri ai pescarilor si fondurile dela stat.
-Noua nea lasat toate apele curgatoare tulburi si poluate de tot felul de balastiere
-Im-i pare nespus de rau dar asta este purul adevar In jud BRASOV
-Fir intins;; :oops:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Aug 2006, 16:35

malin scrie:gherula, daca te mananca rau hai la una mica in cafenea, sa ne dezmortim nitel. la peste mergi? cand si unde?
auci! :lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 15 Aug 2006, 17:24

taicanoe scrie:apele publice ar trebui sa ramana publice , cu drept de pescuit sportiv pentru orice cetatean al tarii ce detine un permis unic pe tara
fara sa fie obligat omu' sa faca parte din asociatia lu' peste ... indiferent ca se cheama agvps - aps - federatie sau aberatie.
iar organele statului platite din bani si impozitele noastre sa-si faca datoria pe ape - sa faca control - sa vegheze la respectarea dimensiunilor minime - sa se instituie carnetelul de notare a cantitatii de peste prins si retinut - iar daca esti gasit in abatere ... la racoare frate - fara procese lungi si chichite avocatesti.
sa se interzica pescuitul industrial pe rauri interioare - sa se permita retinerea pestelui (in limita cantitatii admise de lege) in delta
...
si ar mai fi ...

da apa-i apa, berea-i bere si femeia-i o placere :lol:
S'altare și bunăstare !

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 15 Aug 2006, 18:08

ptr taicatone:

{iar organele statului platite din bani si impozitele noastre sa-si faca datoria pe ape - sa faca control - sa vegheze la respectarea dimensiunilor minime - sa se instituie carnetelul de notare a cantitatii de peste prins si retinut - iar daca esti gasit in abatere ... la racoare frate - fara procese lungi si chichite avocatesti. }
cat crezi ca poate face un inspector piscicol pe judet fara un sprijin?????NIMIC iti spun eu.
Nu ai avut de-a face cu pescarii ca sa vezi si apoi sa vorbim despre carnetele.
Iar de procese nu are rost sa discut ptr ca se vede in toata tara ce se intampla din acest pdv.ACESTA ESTE PURUL ADEVAR.

ptr pikeman:
eu propun si daca majoritatea e de acord sa facem u topic numit gerula si malin*(baieti nu va suparati dar in mare majoritate vb numai despre vantu si viforu sau mai nu stiu eu ce mare patron din fenomele meteo)
Concret ce faceti voi ptr pescuit???prin aceste discutii??
Nu vreau sa intru in polemica cu voi era doar o parere ca vb unui interlocutor ma satur sa dau de scroll sa citesc nimicuri.
o zi placuta

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Aug 2006, 18:31

pescuitorul scrie: cat crezi ca poate face un inspector piscicol pe judet fara un sprijin?????NIMIC iti spun eu.
Iar de procese nu are rost sa discut ptr ca se vede in toata tara ce se intampla din acest pdv.ACESTA ESTE PURUL ADEVAR.
eu zic ca daca se vrea, se poate.
ia sa vina domnul inspector piscicol cu trei jandarmi dupa el pe balta si sa taie niste amenzi de te ustura si-n c....r si ai sa vezi ce se civilizeaza omul vrand nevrand,iar daca nu platesc amenzile se transforma dupa cum stim cu totii in penal,adica inchisoare sau cel mai bine munca in folosul comunitatii.
de ce dracu romanul cand iese in strainatate se comporta cat de cat mai civilizat,iar cand este in tara nimeni nu-i poate face nik?stie ca acolo daca incalca legea si este prins,l-a "ars" nu gluma,pe cand la noi,toata lumea "o da la pace".
stiu,nici mie nu-mi place si nu-mi surade ideea de a platii ceva amenzi astronomice,dar daca vad ca legea se aplica pt toti la fel(sau cel putin in proportie de 90%), nu am incotro si ori ma las de pescuit ori ma raliez legilor in vigoare,nu credeti ca asa ar fi mai normal?
toata problema se reduce nu la a putea ci la a vrea

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 15 Aug 2006, 21:49

din toata discutia asta eu am tras o concluzie:nu voi mai gandi folosind exprimari de genul mi-ar placea,as dori,ar fi bine,corect ar fi,normal este etc.....
voi folosi o singura exprimare ca scriere si ca gandire:EU VREAU
EU VREAU ca in Delta Dunarii sa nu se mai poata pescui decat sportiv.
EU VREAU ca toate contractele de concesionare pt. pescuit industrial sa fie anulate.
EU VREAU ca Delta Dunarii sa se transforme si din punctul de vedere al autoritatilor in ceea ce este.
EU VREAU ca autoritatile(numeroase dealtfel....)sa-si puna in miscare logistica impresionanta.....cumparata pe bani grei dar publici si sa apere acest ecosistem unic.

faptul ca EU VREAU nu inseamna ca asa va fi.....dar cu cat vom fi mai multi care vom gandi in acest spirit cu atat va fi mai mai aproape ziua in care vom intra cu totii in normalitate.
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Aug 2006, 12:27

baietzii de la AJVPS se distreaza copios acu uitandu-se la certurile dintre pescari, si mai incercam sa "fim uniti" parca in acest topic trebuia sa ne exprimam o idee unitara cand colo, ne certam...
Raman urmatoarele idei:
1. AJVPS trebuie sa cada...sau trebuie innoit, eu zic ca sunt oameni si in ajvps care fac treaba, e pacat de ei(un 1% exista probabil), si acum nu stiu daca asociatiile noi infiintate pot asigura salarii, trebuie cumva ca in fiecare judet asociatiile sa demonstreze statului ca asigura o mai buna gestiune decat ajvps si sa li se incredinteze efectiv toate beneficiile care le are ajvps'ul
2. daca nu se poate crea o Asociatie Nationala a Pescarilor macar sa se poata face o "infratire intre asociatiile apropiate ca judete" si astfel se va face o uniune la nivel national, sa facem fratilor un mega permis de pescuit de 1000 de pagini si cu dovada ca am platit intrun judet daca merg in alt judet, asociatia pescarilor de acolo sami puna stampila fara sa platesc, astfel incat chiar daca vine AJVPS in control sai arat ca am stampila de la asociatia de acolo....pytiu,danubiu,apsalba ce ziceti se poate, chit ca strang 30 de stampile desi nu cred ca merg eu in 30 de judete la pescuit, maxim 5 pe an...si daca cer dovada platii punem stampila si pe chitanta eliberata in judetul de bastina ... luam masuri extreme daca altfel nu se poate
3. Gerula ai un MP :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Aug 2006, 18:19

pescuitorul scrie:ptr taicatone:

{iar organele statului platite din bani si impozitele noastre sa-si faca datoria pe ape - sa faca control - sa vegheze la respectarea dimensiunilor minime - sa se instituie carnetelul de notare a cantitatii de peste prins si retinut - iar daca esti gasit in abatere ... la racoare frate - fara procese lungi si chichite avocatesti. }
...
cat crezi ca poate face un inspector piscicol pe judet fara un sprijin?????NIMIC iti spun eu.
...
Pai de ce platim impozite - doar pentru UN inspector :x ... eu am zis ca organele statului ... toate - politie / jandarmerie / garda de mediu / inspectia piscicola / sri ... si care or mai fi.
S'altare și bunăstare !

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 17 Aug 2006, 13:48

impozitul n-are nici o treaba cu pescuitul.
pescuitul inseamna acces la resursa, care apartine statului si se plateste suplimentar. problema e ca de cele mai multe ori banii ajung la smecheri (CNAFP) sau la buget si nu se vede nimic in teren.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 17 Aug 2006, 14:56

impozitul n-are nici o treaba cu pescuitul.
pescuitul inseamna acces la resursa, care apartine statului si se plateste suplimentar.
Vezi bre nene Ionascule, ziceam ca te iubesc, da' acuma nu mai stiu... Mi s-au amestecat sentimentele. Zici mata ca resursa apartine statului. OK, zic eu, asa si trebe! Da cine-i bre statu' asta a lu matale? Ca tot el imi colecteaza si impozitele. Si le strange-n buget, care cica-i al lui! Si-mi ia si taxa pa accesu la resursa pa care-o-ndeasa tot acolo, adica-n buget. Si-apoi vine statu, ia bugetu si mi ti-l frange pa janunchi si-l imparte pa la CNAFP, pa la ANPA, pa la etc. ETC-uri care ar trebui sa-i serveasca pa aia da dau bani la stat, adica pa noi. Da ei nu, servesc statu, sau pa ei ca cum adica ei ar fi statu. Ptiu drace ca m-am zarghit da tot dan cauza lu AGVPSu asta vinovat da toate....
Mie-mi place-n Delta!

Scrie răspuns