Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Aug 2006, 19:43

ovidiu14 scrie: ipotetica federatie nu ma intereseaza acum ci recunoasterea pescuitului ca sport
asta ca sa nu mancam desertul intre ciorba de burta si ceafa de porc , sau sa nu stropim savarina cu tuica fiarta
Pai vezi ca si pentru recunoasterea ca sport e nevoie de cluburi/asociatii, cu un numar minim de membri samd. E pur si simplu ridicol ca in Romania sporturi cu un numar infim de practicanti sunt recunoscute ca atare, iar pescuitul, care numara probabil peste 500.000 de practicanti, n-a parcurs nici macar primul pas in acest sens.

Apropo solutii, eu zic sa citesti mai atent, ca exact asta am scris in postul ala, chiar daca poate, la prima vedere, nu se observa :P. Solutia sanatoasa e sa se inceapa de jos, cu cluburi/asociatii viabile si active . Nu cu fantome constituite ca sa satisfaca orgoliile unora si limitate in mod natural la 10-15 membri.

Ce pot face eu? Cert e ca nu dispun de timpul necesar implicarii in constiturea/buna functionare a unui club/asociatie. Dar pot cu siguranta bate cateva cuie in cosciugul actualului AGVPS, pot lupta pentru ca personaje ca Vantu sa nu puna gheara pe acest sport, iar la o adica pot face un lobby destul de eficient pentru a sprijini recunoasterea pescuitului ca sport, daca se vor indeplini conditiile minimale prevazute de lege. Cu siguranta e mai mult decat vor face unii care au gura foarte mare pe-aici.

Si scuza-ma, dar daca te uiti cu atentie pe precedentul meu post o sa-ti dai seama ca impreuna cu oameni cu un caracter ca al lui malin in mod cert nu se poate construi nimic.
Cu lacrimi Bastus!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 14 Aug 2006, 22:40

Mei cerberilor :lol: .....ia sa nu mai vad discutii dastea ce deruteaza "poporul"......va rog sa definitzi la ce fel de federatzie face fiecare referire.....federatie sportiva sau federatie in sensul de adunare sau adunatura de oameni ce au o pasiune comuna.
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Aug 2006, 23:37

apele publice ar trebui sa ramana publice , cu drept de pescuit sportiv pentru orice cetatean al tarii ce detine un permis unic pe tara
S'altare și bunăstare !

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 14 Aug 2006, 23:53

taicanoe scrie:apele publice ar trebui sa ramana publice , cu drept de pescuit sportiv pentru orice cetatean al tarii ce detine un permis unic pe tara
si apa este uda si tre sa respiri k sa nu te sufoci......si varful omu tre sa ramana public....ce faci frate pui in discutie dak apa klda este klda?....te cheama dl. malin sau dl. gerula ?... :lol:

Luc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Luc » 15 Aug 2006, 09:21

Permis unic pe tara, cu taxe anuale cred ca e cel mai bine (adica sa nu dai in fiecare an milionu pentru permis ci numai prima data dupa care sa platesti taxe de 500 mii).

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 15 Aug 2006, 09:33

Mai bine platesc milionu ' in fiecare ansai stiu ca banii au un drum precis . Si asa o sa trebuiasca cel putin 5 ani ca sa inceapa sa intre in normal ceva . Dar intai trebuie desfintate capusele (AJVPS si RNP )

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 15 Aug 2006, 10:49

musKloiu scrie:
taicanoe scrie:apele publice ar trebui sa ramana publice , cu drept de pescuit sportiv pentru orice cetatean al tarii ce detine un permis unic pe tara
si apa este uda si tre sa respiri k sa nu te sufoci......si varful omu tre sa ramana public....ce faci frate pui in discutie dak apa klda este klda?.... :lol:
Multe ape publice sunt ca si private (arendate, concesionate, zi-le cum vrei). Despre asta se cam discuta pe aici (sau se incearca, ma rog). Daca subiectul ti se pare ridicol, s-ar putea draga muskloiu sa-ti mai ramana ape publice numai canalele de irigatie. crede-l pe taicanoe, ca apa calda este rece.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 15 Aug 2006, 12:46

Multe ape publice sunt ca si private (arendate, concesionate, zi-le cum vrei). Despre asta se cam discuta pe aici (sau se incearca, ma rog). Daca subiectul ti se pare ridicol, s-ar putea draga muskloiu sa-ti mai ramana ape publice numai canalele de irigatie. crede-l pe taicanoe, ca apa calda este rece.
tocmai asta vroiam sa zic si eu k apele publice sa ramana publice cum este si varful omu....

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 15 Aug 2006, 13:33

Credeti ca mai conteaza din punctul lor de vedere care ape mai sunt publice si care nu! Din partea lor pescarii conteaza decat atunci cand platesc cotizatia si dupa aceea .......................URA SI LA GARA!

PAREREA MEA!

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 15 Aug 2006, 13:52

musKloiu scrie:
tocmai asta vroiam sa zic si eu k apele publice sa ramana publice cum este si varful omu....
asta poate ca a inteles cel mai bine baietasul cu lacrimile lui bastus de la casa scanteii, insa la noi nu este atat de firesc ca lacul Herastrau sa ramana o apa publica (ca sa nu dau decat un exemplu) asa cum ti se pare tie. iti poate explica Ionascu despre apele publice cu peste in ele si cam cum vine treaba pe la ANPA in noua lege a pisciculturii, ca sa te lamuresti. si Delta este apa publica si stim foarte bine cum se tot chinuie sa o concesioneze in fel si chip.

Scrie răspuns