Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Aug 2006, 23:46

desi iam luat apararea lui "pescuitorul" in fata lui pityu cotizez 100% la ultima postare a lui (pityu)...are dreptate, dar mai e o problema, la mine in judet nu face nimeni asociatie de pescuit LIBERA (ca sai zic asa)...as face eu, dar nam cu cine, cand, si unde, ca daca imi fac miar place sa ma dedic acestui llucru, dar am si servici si alte probleme deci.... :( :( :( , nu pot face asociatie doar sa fiu exAJVPS, as vrea sa am si un luciu de apa de care sa am timps sa ma ocup si alte chestii dinastea...dar mie greu sa cred ca pot realiza asa ceva. Asa ca dragi tineri pescari si intre care se afla viitori ingineri piscicultori sau silvicultori, consider ca asta poate fi viitorul vostru :wink:

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 14 Aug 2006, 13:18

dinozaurul calarit de selaru este greu de doborat de doua-trei asociatii fara cv. baietii vin cu "realizarilii" din '47 incoace, plus ca au prieteni pe la FIPS. sunt acolo oameni care se ocupa de decenii de pescuitul de competitie care, daca n-au facut mare performanta, au cel putin experienta. este dificil sa te duci in fata unui for international si sa ceri afilierea doar asa in virtutea dizidentei. exista deja o organizatie reprezentativa in fata europenilor si asta este comunista agvps. in Ungaria sta exact la fel problema, am stat de vorba cu pescarii de acolo care mi-au confirmat ca au si ei "agvpsul" lor, la fel de comunist si de jegos. in schimb ei au asociatii, cluburi si organizatii foarte bine puse la punct care au un cuvant important de spus. mai este si un detaliu esential: la unguri nu a fost jaful si mascarada de la noi. din pacate astea sunt coordonatele problemei iar simpla maraiala pe un forum sau altul nu rezolva absolut nimic. dupa cum se poate observa cu ochiul liber agvps are doi aliati pretiosi: anpa si compania nat.de pescuit. in lupta de interese dintre pescuitul industrial si cel recreativ agvps este (in mod tacit)de partea celui industrial, in buna traditie de trepadusi comunisti scoborati din cincinale. deci nici o sansa fara organizare, mobilizare, atitudine civica si unitate. ce lagatura are vantu cu toate acestea? judecati si singuri. la aceasta ora exista doua federatii: una pe la Alba, alta facuta de Victor Tarus. fata de amandoua exista rezerve ca urmaresc scopuri mercantile si mangaie orgolii. adevarul este ca daca punem suspiciunea mai presus de orice vom marai pe forumuri si in 2010, cand selaru va fi procalamat el lidero maximo. Atomizarea societatii romanesti este rodul muncii de zeci de ani a ofiterilor de securitate care ascultau, racolau, intimidau. Lipsa increderii sociale are ca efect inexistenta unei organizari si a coerentei atunci cand sunt incalcate anumite interese ale unui segement social. In acest caz nemultumitului ii raman bancurile si forumurile. AVP nu are nici o legatura cu federatiile existente sau cu cele viitoare si nu se va implica in infiintarea unei astfel de organizatii. ca parte a presei si mai ales ca reprezentanta a nisei in discutie AVP va reflecta situatia actuala din pescuit si se va implica in incercarea de a restabili normalitatea. cred ca fiecare are deja o idee cum ar trebui sa arate viitorul pescuitului in Romania. eu de pilda nu cred ca o balta pe care sa o gospodarim pentru a pescui in liniste cu membrii asociatiei este rezolvarea. avem nevoie de un sistem viabil care sa ne redea toate apele naturale, care sa le protejeze si care sa garanteze aplicarea legilor. primul pas ar fi aparitia unui permis unic pe tara, care sa poata fi cumparat de orice cetatean al aceste tari, fara obligativitatea asocierii. va asigur ca ne vom bate pentru asta atat cat ne tin muschii.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 14 Aug 2006, 13:28

a, si inca o chestie: fac pariu ca in maxim doi ani va exista o federatie de pescuit sportiv apta sa preia rolul agvps, federatie ce va ingloba si ajvps-uri rebele. cine o va conduce? asta este cu adevarat o intrebare grea. va fi in orice caz omul pe care il meritam. sarac si cinstit.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Aug 2006, 13:39

cu riscul poate de a ma repeta
vorbim de federatii .....nu avem sportul intai ca atare
pescuitul asa cum spuneam si cu ceva luni in urma nu este recunoscut ca sport
nu exista nici un club SPORTIV de gen deci federatie este un fel de n-ar mai fi ( fara sa jicnesc sau sa minimalizez ce au facut cei ce s-au organizat in vreun fel -cinste lor dar sa nu punemlauri la buturugi de gard )
se pot face N federatii ...e un bine ? ...personal consider ca nu si nu face decat sa arate din nou ca nu exista un singur interes
dezvoltarea pescuitului ca si SPORT nu ca si afacere
in momentul in care asociatiile vor constitui cluburi sportive , federatia sportiva nu va fi decat una , afiliata ministerului de resort , etc
nu mai poti sa faci 14 mii de federatiisportive ca nu faci decat sa te faci de ras afara
federatii de orice gen se poate numi orice grup de forme organizate ....egida sub care functioneaza e alta
si aici adu-ti aminte apsalba cand am discutat la Gostilele si ti-am spus ca din pacate sunt niste conditii care trebuiesc indeplinite ca sa existe Federatia ...
e poate putin pus carul inaintea boilor si poate iti amintesti si atunci ca vb despre recunoasterea pescuitului ca sport inainte de a ne numi fel de fel de federatii
nu incercati sa omorati AGvps-ul .....nu va reusi nimeni , parerea mea , incercati sa deveniti varianta la agvps mai buna care sa atraga sustinotori si participanti
nu credeti ca daca luati o balta sau n km de rau sa-l administrati se va uni cerul cu malul si gata e primavara
apele publice ar trebui sa ramana publice , cu drept de pescuit sportiv pentru orice cetatean al tarii ce detine un permis unic pe tara
administrarea trebuia sa ramana acolo unde exista structurile necesare pentru aceasta si asociatiile sa fie un fel de factor de sesizare al proastelor gestionari sau ceva de genul asta
nu uitati ca aproape toti membrii asociatiilor fac asta din pasiune , in timpul liber si nu sunt convins ca cineva va putea in timpul liber sa administreze un luciu de apa mai bine decat o structura patronata de bugetul de stat
cred ca trebuie gasita solutia de a obliga pe cei ce sunt platiti de la buget sa-si faca treaba
nu cred ca ar trebui urmarit altceva decat de a se creea un sport , un mediu de educare al copiilor in natura si o posibilitate de a exista pe plan international si ca valori sportive in acest domeniu
transformarea intr-o lupta de linsare a agvps a tot ceea ce se doreste cred ca e o eroare
nu va mai ganditi la fonduri administrate de asociatii ca e vis de popa beat deocamdata
ganditi-va la sportul Pescuit si nu la afacerea cu fondurile ce va sa fie :)

o parere

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Aug 2006, 13:58

De retinut !!!

Denumirea federatiilor sportive nationale este "Federatia Româna de - ramura de sport - ", cu exceptia cazurilor prevazute de Legea nr. 69/2000.
Utilizarea denumirii "Federatia Româna de - ramura de sport -" pentru orice federatie sportiva nationala se autorizeaza de catre Agentiei Nationale pentru Sport în cadrul procesului de avizare si/sau recunoastere, sub sanctiunea nulitatii absolute.

si ca sa nu iau 3 pagini de spatiu prin copy paste :

http://72.14.221.104/search?q=cache:q5i ... =clnk&cd=1

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 14 Aug 2006, 14:11

asta este drumul oameni buni. organizati-va, comunicati si adunati-va pentru a lua o hotarare. saptamana viitoare, luna viitoare sau la anul. ce importanta mai are, cand au trecut deja 60 de ani?

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Aug 2006, 14:12

In concluzie haideti sa "punem mana de la mana" mai inainte de orice si sa vedem ce putem face pt recunoasterea pescuitului ca sport .
Care sunt demersurile necesare si evident cine se inhama PE TIMPUL SI BANII SAI pentru asta ...apoi ...in piata victoriei la tepe :) :)

apsalba spuneai intr-un post ceva legat de acest demers ...este in curs ? la ce stadiu se afla si ce mai este nevoie ?

personal inca astept raspuns de la ANS

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Aug 2006, 17:19

malin scrie:AVP nu are nici o legatura cu federatiile existente sau cu cele viitoare si nu se va implica in infiintarea unei astfel de organizatii. ca parte a presei si mai ales ca reprezentanta a nisei in discutie AVP va reflecta situatia actuala din pescuit si se va implica in incercarea de a restabili normalitatea.
Sa tinem minte aceasta afirmatie. Apropo de saraci si cinstiti s-au mai fript romanii odata, dar jur ca daca maine ar fi alegeri intre Iliescu si Vantu pentru sefia unei ipotetice Federatii Romane de Pescuit, n-as avea nici cea mai mica ezitare in a pune stampila pe Iliescu.

Revenind la subiectul discutiei, recunoasterea pescuitului ca sport nu-i o chestie care sa poata veni de sus in jos. Cata vreme nu apar in fiecare judet asociatii/cluburi care sa functioneze un numar de ani (nu mai retin exact prevederile actului normativ) nu se poate face nimic. Iar astea n-o sa se infiinteze cu articole in ziar. Aceasta varianta are o problema grava, de ordin social: cata vreme foarte multi pescari pasionati, care ar avea timp sa se dedice unei asemenea activitati, sunt oameni care traiesc de azi pe maine, e clar ca n-o sa vezi aparand peste noapte cate un club in fiecare oras mai mare. Iar dificultatile incep de la lucruri elementare, cum ar fi un sediu unde sa se poata desfasura civilizat niste intruniri saptamanale.
Pe de alta parte, AGVPS ar putea si maine face federatie, dar Selaru nu vrea, iar motivul nu e ca ar trebui sa dea socoteala la minister pentru niste bani, ci faptul ca prin infiintarea unei federatii pescuitul ar capata o anumita autonomie in cadrul AGVPS si, firesc, ar putea urma destul de rapid desprinderea de vanatori.
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Aug 2006, 17:32

ok ,,....solutia ta care e Gerula ?
hai ca postari de genul nu e bine sau e f bine sunt mii ,
solutia si ce faci TU efectiv pentru a fi mai bine ?

poate ca o data te vei rezuma numai la subiect si tu

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Aug 2006, 18:07

Cata vreme nu apar in fiecare judet asociatii/cluburi care sa functioneze un numar de ani (nu mai retin exact prevederile actului normativ) nu se poate face nimic

nu in fiecare judet
e vorba de 3 ani daca nu s-a schimbat intre timp

ipotetica federatie nu ma intereseaza acum ci recunoasterea pescuitului ca sport
asta ca sa nu mancam desertul intre ciorba de burta si ceafa de porc , sau sa nu stropim savarina cu tuica fiarta

Scrie răspuns