Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2006, 01:04

domnilor suntem trei...
mai avem de convins...2327 :lol: :lol: :lol:

asta daca nu ne sfasie ei inainte
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Mar 2006, 07:38

@Adiwolf,

Gresesti,noile asociatii nu pot fii "mici pui al AGVPS",deoarece aceste asociatii sunt independente si formate din pescari ori chiar titulatura AGVPS iti spune ca aici sunt si vanatori.
Din pacate nu cred ca cel putin la ora actuala este posibil sa fie ca in Texas,sa nu faci parte din nici o asociatie si sa poti lua permis de pescuit.
Din moment ce legislatia romana specifica cine poate avea permis de pescuit,vrem nu vrem ,pana nu se schimba(si multi au interesul sa nu se schimbe!!!!)...aghiasma ...Gregorius bevit!!!

Mai rau de cat a gestionat AGVPS-ul fondul piscicol nu cred ca poate fii ,deoarece era gestionat nu de pescari ci de vanatori(sau vanatori de functii).
Din pacate vad ca atitudinea multora (si am vrut s-o spun in postarea anterioara) e aceea din povestea drobului de sare si mi se pare ciudata si atunci va meritati soarta ,ramane numai sa va lamentati si sa suportati consecintele.
Daca insa doriti schimbare ,faceti pasul inainte ,incercati cum va spunea tot un roman plecat in Suedia,Petru Dima(a carui lipsa pe acest forum o simt din plin) sa va uniti ca numai asa aveti sanse de izbanda,acum nu va opreste (cel putin teoretic sau legal)nimeni sa va exprimati punctul de vedere si sa si actionati ca atare.Daca asteptati sa fiti luati de mana sa vi se arate directia,atunci asteptati si nu urmati pe cei ce au luat o initiativa ce poate duce la schimbarea in bine in practicarea in conditii decente a pasiunii noastre comune ,pescuitul.
Aratati ca sunteti tineri ca intodeauna schimbarile au fost facute de tineri,mai putin de cei batrani ce cu an ce trece devin mai conservatori.

Schimbati totul in mod legal pana ajungeti la ce doriti,daca nu intodeauna va veti uita in"ograda " altora cu jind.

"Da Doamne mintea romanului ......."

Jean Scurtu

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 08 Mar 2006, 09:49

poate ca pe ideea asta ar trebui sa ne concentram eforturile - de a face presiuni asupra legiuitorilor pentru ca obtinerea unui permis de pescuit sa nu mai fie conditionata de apartenenta la o asociatie.
asociatiile sa ramana asociatii (vor avea suficiente lucruri de facut, fiti fara grija!) si nu vanzatori de permise.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Mar 2006, 10:18

Si ce te faci cand o noua asociatie este infintata de persoane cu o moralitate dubioasa, cu renume de tepari etc ... Infintezi inca una ???
Am fost bucuros cand am auzit de vigneta ... dar cu "sprijinul" AJVPS aceasta chestie e moarta pentru anul 2006 (cu toate ca 40 euro pe vigneta mi se pare un pret nesimtit de mare pentru romanica) ... asa ca eu in acest an am platit un permis la ajvps intr-un judet si un permis la o asociatie noua in alt judet ... nu prea mi se pare normal sa platesc in doua locuri ca sa pot pescuii in doua judete care nu se invecineaza.
S'altare și bunăstare !

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 08 Mar 2006, 10:33

pai tocmai asta e: daca vrei sa pescuiesti, cumperi permisul de oriunde se vinde el, indiferent ca esti sau nu membru intr-o asociatie.

daca vrei sa fii si membru intr-o asociatie, te inscrii si apoi o sa vezi daca merita sau nu sa-ti investesti timpul si energia la ei. daca nu, nu.

dar de pescuit sa poti pescui in continuare, ca orice pescar corect care si-a platit dreptul de pescuit intr-o apa publica.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2006, 11:04

Sa stiti ca eu am incredere in inteligenta si bunul simt al romanului de rind.

Nimic mai normal ca un grup (sau niste grupuri de pescari) sa formeze o asociatie care sa le poate oferi ceea ce AJVPS nu ofera la ora asta (de exemplu un program competitional sau o balta bine populata si bine gestionata etc.)
Nimic mai normal ca pe linga aceste grupuri cu bune intentii sa mai apara si lichele care sa tinteasca banii pescarilor si eventual si fonduri destinate ONG-urilor

Anormal mi se pare ca rezolvarea problemelor pescarilor sa depinda de asociatiile nou infiintate.
Orice noua asociatie inseamna alte cheltuieli. Trebuie spatiu, utilitati pentru spatiu (curent electric, apa, canal, incalzire etc.), o dotare minima (calculator, imprimanta, telefon, fax, etc.), consumabile, licente pentru programele de calculator, bani pentru contabil, bani pentru deplasari si cite or mai fi ...
Pina acum ce-i reprosam AJVPS-ului ? Ca banii din cotizatii se duc pe spatii, salarii si altele (altele pot include de la masini si barci pina si "afaceri" personale ale unora de pe acolo).
Numai ca daca in vechea organizare avea un AJVPS 3-4 spatii intr-un judet si 10-15 oameni care traiau din asta ... credeti cumva ca va fi mai bine cind vor fi de 10 ori mai multe spatii si de 10 ori mai multi angajati pe seama cotizatiilor platite de pescari ?
Sau credeti ca vor ramine mai multi bani (din cotizatii) care sa fie directionati spre paza sau spre refacerea biotopurilor acvatice ?

Atentie, se deschid mintile !

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Mar 2006, 11:36

Ioan S. scrie:Sa stiti ca eu am incredere in inteligenta si bunul simt al romanului de rind.

Nimic mai normal ca un grup (sau niste grupuri de pescari) sa formeze o asociatie care sa le poate oferi ceea ce AJVPS nu ofera la ora asta (de exemplu un program competitional sau o balta bine populata si bine gestionata etc.)
Nimic mai normal ca pe linga aceste grupuri cu bune intentii sa mai apara si lichele care sa tinteasca banii pescarilor si eventual si fonduri destinate ONG-urilor

Anormal mi se pare ca rezolvarea problemelor pescarilor sa depinda de asociatiile nou infiintate.
Orice noua asociatie inseamna alte cheltuieli. Trebuie spatiu, utilitati pentru spatiu (curent electric, apa, canal, incalzire etc.), o dotare minima (calculator, imprimanta, telefon, fax, etc.), consumabile, licente pentru programele de calculator, bani pentru contabil, bani pentru deplasari si cite or mai fi ...
Pina acum ce-i reprosam AJVPS-ului ? Ca banii din cotizatii se duc pe spatii, salarii si altele (altele pot include de la masini si barci pina si "afaceri" personale ale unora de pe acolo).
Numai ca daca in vechea organizare avea un AJVPS 3-4 spatii intr-un judet si 10-15 oameni care traiau din asta ... credeti cumva ca va fi mai bine cind vor fi de 10 ori mai multe spatii si de 10 ori mai multi angajati pe seama cotizatiilor platite de pescari ?
Sau credeti ca vor ramine mai multi bani (din cotizatii) care sa fie directionati spre paza sau spre refacerea biotopurilor acvatice ?

Nea Nelu, uite ca io am alta parere. daca la AJVPS pierdeam bani care mergeau oriunde numai unde trebuie nu... :evil:
ei bine, la asociatiile nou infiintate nu sunt cheltuieli atat de mari. deocamdata. nu avem chirii, utilitati etc. daca vii joi iti explic si de ce.
in plus, spre exemplu la PP toate cheltuielile de pana acum au fost la vedere. mai mult, ele au fost hotarate prin vot. adica intai s-a votat si apoi s-au cheltuit banii. nu se mai pune ca, pt. infiintare am pus bani din buzunar. nu conteaza cata vreme scopul este unul nobil. vrem sa ne facem viata mai buna. noua pescarilor. de orice fel.
si cum altfel decat asa? :idea:

si eu contez pe mintea deschisa si pe bunul simt al celor ce indragesc pescuitul. si vor ape mai curate si cu multi pesti in ele. si mai putin sau daca se poate deloc braconate. :evil: :evil: :evil:
stima.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Mar 2006, 12:33

La AJVPS de cele mai multe ori banii pescarilor au fost cheltuiti (in afara de chirii, salarii si masini) pe construirea de cabane de vanatoare unde nu aveau acces decat scar-BOSSII :evil:
Daca nici o lege nu prevede sa ai permis de pescuit (in sensul permisului de conducere) atunci nu prea vad de ce sa fiu obligat sa fac parte dintr-o asociatie ca sa pot pescuii ... atata timp cat platesc taxele legale - indiferent cum se vor numi acestea - vigneta, rozeta sau manseta - daca sunt gasit pe malul apei fara manseta, rozeta sau vigneta suport consecintele ...
Intr-o asociatie te inscrii daca crezi ca poate sa-ti reprezinte mai bine interesele si daca si tu poti sa pui umarul ... nu pentru ca altfel nu poti sa mergi pe jos ... fiindca nu esti membru in asociatia "pedestrasilor umblatori lunatici si ametiti" va las pe voi sa descoperiti abrevierea :lol: :lol: :lol:
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2006, 13:32

Nea Nelu, uite ca io am alta parere. daca la AJVPS pierdeam bani care mergeau oriunde numai unde trebuie nu...
ei bine, la asociatiile nou infiintate nu sunt cheltuieli atat de mari. deocamdata. nu avem chirii, utilitati etc. daca vii joi iti explic si de ce.
Ionut, bagi mina in foc ca dintre asociatile care se vor infiinta (dupa ce unii vor fi vazut ca statul face "cadou" membri cotizanti) vor fi toate ca PP ?
Eu va cunosc si stiu ca hotarirea de infiintare ati luat-o pe cind inca nu stiati ca veti putea elibera permise de pescuit. Si stiu ca in acel moment majoritatea ati fi fost dispusi sa platiti in continuare permisul de pescuit la AJVPS (nu aparusera inca celebrele ordine 1133 si 1134) si bineinteles si o cotizatie catre asociatia PP.

Insa hai sa citim art.4 alin (2) din Ordinul privind accesul la resursele acvatice vii, nr 117 din 17 februarie 2005 pe care il poti gasi pe acest site.
Cum faceti voi asta mai ieftin decit AJVPS ? Sau nu o faceti si atunci veti nemultumi pescarii la fel cum a facut-o si AJVPS ...
Norocul vostru ca sunteti o asociatie mica si nu trebuie sa dati socoteala decit in fata propriilor membri. Si in fata ... organelor statului daca va angajati sa vindeti permise de pescuit.
Norocul vostru ca sunteti o asociatie mica si democratia poate functiona. Dar daca ati avea 1000 de membri cum ii convingi pe toti ca s-au cheltuit banii corect ?

Hai s-o dam pe cinstite. Din saracie nu se pot face toate obligatiile pe care si le asuma PP pentru a putea vinde permise de pescuit. Asa ca o cotizatie cam la dublul celei cerute de AJVPS mi se pare oportuna. V-ar feri de a "creste" prea mult, v-ar da posibilitatea sa faceti mai mult decit concurenta, v-ar ajuta sa selectati oameni care cred in aceleasi valori ca si voi si sunt dispusi sa plateasca pentru asta.
Si ... cel mai bine ... cred ca v-ar pregati sa supravietuiti (ca un club) in situatia disparitiei obligativitatii apartenentei la o asociatie pentru obtinerea permisului de pescuit.

Pentru ca eu asta consider normal. Renuntarea la impunerea asocierii pentr a putea obtine permisul de pescuit. Asocierea trebuie sa fie liber consimtita. Ce in SUA nu exista asociatii de pescari ?
Insa omul va merge la asociatie cind simte ca il reprezinta, ca ii apara interesele, ca ii ofera ceva ... nu cum ne-a sugerat cineva "pentru ca acolo cotizatia e mai mica".

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2006, 15:05

Sper ca observi ca mai sus nu am pus :
De asemeni imi cer scuze ca m-am bagat in problemele asociatiei PP, si sper ca punctul meu de vedere sa nu-l consideri ca un atac. In particular putem vorbi pentru ca si eu sunt interesat de viitorul pescuitului ... insa asta vine doar pe locul doi dupa liberatea individului.

Scrie răspuns