mai avem de convins...2327

asta daca nu ne sfasie ei inainte
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ioan S. scrie:Sa stiti ca eu am incredere in inteligenta si bunul simt al romanului de rind.
Nimic mai normal ca un grup (sau niste grupuri de pescari) sa formeze o asociatie care sa le poate oferi ceea ce AJVPS nu ofera la ora asta (de exemplu un program competitional sau o balta bine populata si bine gestionata etc.)
Nimic mai normal ca pe linga aceste grupuri cu bune intentii sa mai apara si lichele care sa tinteasca banii pescarilor si eventual si fonduri destinate ONG-urilor
Anormal mi se pare ca rezolvarea problemelor pescarilor sa depinda de asociatiile nou infiintate.
Orice noua asociatie inseamna alte cheltuieli. Trebuie spatiu, utilitati pentru spatiu (curent electric, apa, canal, incalzire etc.), o dotare minima (calculator, imprimanta, telefon, fax, etc.), consumabile, licente pentru programele de calculator, bani pentru contabil, bani pentru deplasari si cite or mai fi ...
Pina acum ce-i reprosam AJVPS-ului ? Ca banii din cotizatii se duc pe spatii, salarii si altele (altele pot include de la masini si barci pina si "afaceri" personale ale unora de pe acolo).
Numai ca daca in vechea organizare avea un AJVPS 3-4 spatii intr-un judet si 10-15 oameni care traiau din asta ... credeti cumva ca va fi mai bine cind vor fi de 10 ori mai multe spatii si de 10 ori mai multi angajati pe seama cotizatiilor platite de pescari ?
Sau credeti ca vor ramine mai multi bani (din cotizatii) care sa fie directionati spre paza sau spre refacerea biotopurilor acvatice ?
Atentie, se deschid mintile !
Ionut, bagi mina in foc ca dintre asociatile care se vor infiinta (dupa ce unii vor fi vazut ca statul face "cadou" membri cotizanti) vor fi toate ca PP ?Nea Nelu, uite ca io am alta parere. daca la AJVPS pierdeam bani care mergeau oriunde numai unde trebuie nu...
ei bine, la asociatiile nou infiintate nu sunt cheltuieli atat de mari. deocamdata. nu avem chirii, utilitati etc. daca vii joi iti explic si de ce.