Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Asta e un vis prea frumos 'taxa unica' , in strainatate exista dar totodata sunt si asociatii asa ca platesti taxa unica pe tara si inca o taxa la asociatie teritoriala daca vrei sa pescuiesti pe apele lor. Asa ca daca in strainatate nu au putut sa infiinteaza lucrul asta ( taxa unica singura pe toate apele ) am impresia ca nici la noi so sa mearga!
Cum a zis si Tudor_skip legea actuala trebuie respectata,atat de pescari cit de institutii, altfel dupa parerea mea din desfiintarea sau dezlegarea apelor de la AJVPS , sau cu taxa unica ca idee , o sa iasa o harabura de vai de capu nostru !!!
si io visez ca o sa merg in alte judete pe alte ape , asta din cauza sa gasesc ape mai bune ca aici, totodata stiu ca nici in alte parte no sa gasesc ape de VIS ! , in fine daca se baga taxa unica avem sanse 99% sa mai infiinteaza si asociatii in fiecare judet cite 2-3-4 care au grija de citiva ape ,dar atentie la fiecare tre sa platesti separat si in sfirsit o sa platesti de 2-3 ori mai mult cat acum si hai sa fim sincer nu vad nici o garantie ca conditiile vor fi mai bune...
Sa nu intelegti gresit ! e o idee buna dar in primul rind io vreau sa fie peste in ape , sa fie controale ca lumea , braconerii sa fie pedepsiti etc. urmatoarea pas poate sa fie taxa unica daca mai vrea cineva .... dar dupa cum stiu eu oricine cine are permis vizat poate sa obtine permis valabil in alte judete platind o diferenta in plus cat o taxa de zi (daca mai e valabil) .
Cum a zis si Tudor_skip legea actuala trebuie respectata,atat de pescari cit de institutii, altfel dupa parerea mea din desfiintarea sau dezlegarea apelor de la AJVPS , sau cu taxa unica ca idee , o sa iasa o harabura de vai de capu nostru !!!
si io visez ca o sa merg in alte judete pe alte ape , asta din cauza sa gasesc ape mai bune ca aici, totodata stiu ca nici in alte parte no sa gasesc ape de VIS ! , in fine daca se baga taxa unica avem sanse 99% sa mai infiinteaza si asociatii in fiecare judet cite 2-3-4 care au grija de citiva ape ,dar atentie la fiecare tre sa platesti separat si in sfirsit o sa platesti de 2-3 ori mai mult cat acum si hai sa fim sincer nu vad nici o garantie ca conditiile vor fi mai bune...
Sa nu intelegti gresit ! e o idee buna dar in primul rind io vreau sa fie peste in ape , sa fie controale ca lumea , braconerii sa fie pedepsiti etc. urmatoarea pas poate sa fie taxa unica daca mai vrea cineva .... dar dupa cum stiu eu oricine cine are permis vizat poate sa obtine permis valabil in alte judete platind o diferenta in plus cat o taxa de zi (daca mai e valabil) .
Nu ma intereseaza daca e agvps sal altceva, eu vreau un permis valabil pentru toate apele naturale din tara, chiar daca trebuie sa platesc si acea vignieta. "Si mai vreu", daca tot platesc acesti bani, sa existe un control adevarat sa ne scape de "electricieni, plasari, chimisti etc.". Daca sunt eradicate aceste "meserii", nici nu trebuie sa faca amenajari de cursuri sau populari, natura are grija sa rezolve si aceste probleme.
nu stiu daca problema este agvps sau ceea ce se intampla in/cu agvps. insa sa nu uitam ca ceea ce se intampla in/cu agvps se poate reproduce, la o scara mai mica sau mai mare, in orice alta asociatie.
pentru ca orice asociatie e formata din oameni. cu cele bune si mai putin bune ale lor.
sa nu fiu inteles gresit, nu sunt de partea nici unei institutii sau persoane care isi bate joc de ape, de pesti, de pescari si/sau de activitatea de pescuit sportiv. indiferent cum se numeste si ce statut are.
dar cred ca e important sa ne fie, tuturor, foarte clar care este problema. si unde...
numai asa vom sti ce solutii sa cautam
pentru ca orice asociatie e formata din oameni. cu cele bune si mai putin bune ale lor.
sa nu fiu inteles gresit, nu sunt de partea nici unei institutii sau persoane care isi bate joc de ape, de pesti, de pescari si/sau de activitatea de pescuit sportiv. indiferent cum se numeste si ce statut are.
dar cred ca e important sa ne fie, tuturor, foarte clar care este problema. si unde...
numai asa vom sti ce solutii sa cautam
Personal, sunt impotriva AGVPS. Problema este ca in jud. Dambovita nu evem alternativa. Un lucru imbucurator este faptul ca AJVPS-urile au hotatat sa acorde reciprocitate pentru apele colinare si de ses. In aceste conditii, pentru anul 2006, voi plati in judetul vecin ( Arges) pentru ses+munte.In acest fel voi putea sa pescuiesc linistit pentru toate apele colinare si de ses din tara precum si pentru apele de munte ale AJVPS Arges.
si eu vreau sa cada AJVPS-ul,tocmai de aceea imi voi face permis de pescuit la alta asociatie,care se numeste Banatul.Problema este ca am auzit de la mai multi pescari care au permis vizat la Banatul,ca in controale AJVPS-ul se ia de ei,spunand ca Banatul este in afara legii...asta e,monstrul e greu de rapus,dar cu timpul,speram... 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Jean Scurtu scrie:
In 1991 eu am reusit ,la dorinta pescarilor bihoreni,separarea pescarilor de vanatori ,cu gestiune separata dar din pacate datorita manevrelor fostilor comunisti majoritatea vanatori si cu ajutorul celui a carui alegere in funtia de secretar AGVPS am regizat-o in 1990 ( impreuna cu un alt pescar ,inginer silvic ca si mine),nu am putut face o separare totala ,
acestea sunt victorii mici, locale, datorate unor oameni sufletisti, care pot aparea ici colo, dar fara sanse de a schimba ceva in ansamblu. e ca si cum i-ai taia un deget "balaurului" care e capabil oricand sa-i creasca altul in loc.
cred ca a venit timpul sa se sara direct la gatul "mastodontului" si sa i se taie tubul de oxigen care ii mentine in viata trupul harbuit...numai asa se poate face ceva intradevar durabil si sanatos...
tot dvs. domnule jean scurtu ati spus pe buna dreptate:
"Cei din sistemul AGVPS nu vor lasa ciolanul de buna voie niciodata si singura modalitate legala de a fii contracarat este tocmai infiintarea acestor noi asociatii.
Nu uitati ca averea uriasa a AGVPS-ului s-a format mai mult din banii pescarilor ce erau mult mai multi la numar ca vanatorii,(ca pe vremea impuscatului nu prea se organizau multe vanatori cu strainii ),avere ce in cazul unei legislatii corecte ar trebui impartita proportional intre vanatori si pescari,deci o cota parte ar reveni si noilor asociatii independente"
daca scopul infintarii noilor asociatii este lupta lor cu AGVPS pentru acapararea si impartirea patrimoniului lor (asta este osul capabil sa starneasca neincredere in intentiile noilor asociatii) atunci inseamna ca razboiul e pierdut inainte de a incepe... oricare ar fi rezultatul...noi pescarii vom fi invinsii...
domnilor, miza este una mult mai importanta:
noi pescarii suntem miza, statutul nostru de contribuabil decent, de a nu mai fi bataia de joc a nimanui
apele noastre (ale tarii) batjocorite in fel si chip care asteapta sa fie salvate acu in ultimul ceas cand inca mai au ceva viata in ele
noile asociatii ar avea multe de facut in directia asta in loc sa-si macine energiile si timpul luptanduse cu AGVPS-ul.
ce ar trebui sa facem domnilor? sa ne inscriem in asociatii noi, altele decat AGVPS si apoi sa mergem la pescuit si cand apare AGVPS-ul abuziv, sa ne batem cu ei acolo pe mal, sa nu cedam, sa ne tinem tari?... nu uitati ca un procent foarte mare de pescari sunt pensionari...si copii...
pai, vorbim despre asociatii de pescari sau despre grupe de lupta?...
o lege care sa reglementeze sanatos drepturile noastre n-are nimic de-a face cu existenta asociatiilor.(dreptul de a ne asocia este doar unul dintre ele)
pe un teren legislativ bine reglementat insa rolul asociatiilor particulare va fi imens, sunt de acord.
acolo de-abia vor avea din plin posibilitatea sa convinga ca vor sa faca ceva... si sa-si atraga membri.
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Aferim nea Jean!
Se pare însă că ne-am obişnuit să vedem hoţi şi profitori peste tot şi...ori ne-am pierdut curajul, ori ne este mai uşor să arătăm cu degetul sau să spunem "vreau!", dar să aşteptăm pe alţii să pună în practică ceea ce ne dorim pentru a-i putea critica ulterior pentru greşelile lor. ÃŽn orice iniţiativă vedem un interes ascuns, în orice iniţiator unul care nu urmăreşte decât profitul personal şi cu orice preţ. Chibiţăm pe marginea a orice, criticăm şi dăm lecţii deşi iertată fie-mi îndrăzneala, de multe ori unii dintre noi lasă impresia că sunt total "pe lângă" subiect. Potentaţii pescuitului (sportiv!?) din zilele noastre pot sta liniştiţi! ÃŽncet, încet ne-au adus acolo unde au vrut. Ei să-şi vadă de afaceri, noi să ne pierdem în discuţii sterile care să ne ţină ocupaţi.
Scuze vânătorule!, nu m-am putut abţine.
Personal aştept să văd ce se va întâmpla cu vigneta, apoi voi decide. Dacă se va reveni la aceasta voi plăti la o asociaţie în Dolj. Dacă nu, în lipsa unei alte asociaţii la Olt voi merge probabil cu ajvps-ul.
Se pare însă că ne-am obişnuit să vedem hoţi şi profitori peste tot şi...ori ne-am pierdut curajul, ori ne este mai uşor să arătăm cu degetul sau să spunem "vreau!", dar să aşteptăm pe alţii să pună în practică ceea ce ne dorim pentru a-i putea critica ulterior pentru greşelile lor. ÃŽn orice iniţiativă vedem un interes ascuns, în orice iniţiator unul care nu urmăreşte decât profitul personal şi cu orice preţ. Chibiţăm pe marginea a orice, criticăm şi dăm lecţii deşi iertată fie-mi îndrăzneala, de multe ori unii dintre noi lasă impresia că sunt total "pe lângă" subiect. Potentaţii pescuitului (sportiv!?) din zilele noastre pot sta liniştiţi! ÃŽncet, încet ne-au adus acolo unde au vrut. Ei să-şi vadă de afaceri, noi să ne pierdem în discuţii sterile care să ne ţină ocupaţi.

Personal aştept să văd ce se va întâmpla cu vigneta, apoi voi decide. Dacă se va reveni la aceasta voi plăti la o asociaţie în Dolj. Dacă nu, în lipsa unei alte asociaţii la Olt voi merge probabil cu ajvps-ul.

domnule BIBI
imi pare rau ca asta ai inteles dumneata din ce-am ce-am vrut eu sa zic...pacat !!!...consider ca e vina mea
imi pare rau ca asta ai inteles dumneata din ce-am ce-am vrut eu sa zic...pacat !!!...consider ca e vina mea
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
-
- senior
miky
noile asociatii au alta treaba decat sa se bata cu AJVPS-uri pentru patrimoniul acestora. fiecare asociatie are patrimoniul ei. noile asociatii au treaba sa gestioneze pescuitul sportiv de o maniera care sa-i faca sa atraga pescarii care cotizau pana acum la AJVPS.
legat de presiunile pe care AJVPS-ul le face in teritoriu. pescarii, indiferent ca sunt pensionari sau copii trebuie sa stie ca permisul eliberat de CNAFP tuturor asociatiilor de pescuit (indiferent daca fac parte din AGVPS sau nu) este absolut identic. deci are aceeasi valabilitate in apele naturale.
daca cei de la AJVPS fac presiuni pe malul apei ies deja in afara legii si asta e treaba politiei. ca sa nu mai spun ca paznicii AJVPS nu sunt abilitati de lege sa aplice sanctiuni. doar constata incalcarea legii si cheama reprezentantii statului pentru aplicarea sanctiunii.
daca AJVPS face presiuni, de orice fel, pe malul apei sau lanseaza apeluri mincinoase in presa locala sau anunturi la sediul asociatiei am rugamintea sa faceti sesizari la ANPA. deja avem cateva astfel de sesizari. cum le-am eliberat autorizatie de pescuit la fel de simplu le-o putem anula in cazul in care continua cu presiunile, minciunile si cu incalcarea legii.
monopolul lor a murit. cu cat o sa inteleaga mai repede asta va fi cu atat mai bine pentru toata lumea.
pana se schimba legea este obligatorie inscrierea intr-o asociatie de pescuit. exista un proiect de modificare a legii care este in discutie.
noile asociatii au alta treaba decat sa se bata cu AJVPS-uri pentru patrimoniul acestora. fiecare asociatie are patrimoniul ei. noile asociatii au treaba sa gestioneze pescuitul sportiv de o maniera care sa-i faca sa atraga pescarii care cotizau pana acum la AJVPS.
legat de presiunile pe care AJVPS-ul le face in teritoriu. pescarii, indiferent ca sunt pensionari sau copii trebuie sa stie ca permisul eliberat de CNAFP tuturor asociatiilor de pescuit (indiferent daca fac parte din AGVPS sau nu) este absolut identic. deci are aceeasi valabilitate in apele naturale.
daca cei de la AJVPS fac presiuni pe malul apei ies deja in afara legii si asta e treaba politiei. ca sa nu mai spun ca paznicii AJVPS nu sunt abilitati de lege sa aplice sanctiuni. doar constata incalcarea legii si cheama reprezentantii statului pentru aplicarea sanctiunii.
daca AJVPS face presiuni, de orice fel, pe malul apei sau lanseaza apeluri mincinoase in presa locala sau anunturi la sediul asociatiei am rugamintea sa faceti sesizari la ANPA. deja avem cateva astfel de sesizari. cum le-am eliberat autorizatie de pescuit la fel de simplu le-o putem anula in cazul in care continua cu presiunile, minciunile si cu incalcarea legii.

monopolul lor a murit. cu cat o sa inteleaga mai repede asta va fi cu atat mai bine pentru toata lumea.
pana se schimba legea este obligatorie inscrierea intr-o asociatie de pescuit. exista un proiect de modificare a legii care este in discutie.