Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Mar 2006, 08:48

pai reciprocitatea nu poate sa existe atata timp cat nu este recunoscuta de gestionar (CNAFP), adica de stat. pentru ca resursele acvatice vii sunt ale statului.
La o adica CNAFP nici nu trebuie sa recunoasca reciprocitatea intre asociatii. Daca nu o recunoste inseamna ca trebuie sa-mi cumpar cite un permis pentru fiecare judet in care vreau sa pescuiesc.

Presuspunind insa ca ati avea dreptate poate ma lamuriti cine si ce lege (sau ordin al ministrului) incalca daca eu pescuiesc la Giurgiu, avind asupra mea urmatoarele:
* PERMIS INDIVIDUAL DE PESCUIT in scop recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale emis de AJVPS Giurgiu.
* Carnet de membru pescar sportiv emis de AJVPS Iasi.
* viza pentru pescuit in ape de frontiera de la IJPF Giurgiu.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 31 Mar 2006, 09:57

@ Ioan S
Eu cred ca nu se incalca nici o dispozitie legala. In ordinul 1134 scrie f.clar: " pentru a intra in posesia permisului de pescuit trebuie sa se faca dovada apartenentei la o asociatie de pescari legal constituita ".
In concluzie, daca sunt membru AJVPS Dambovita si vreau sa pescuiesc in judetul Valcea , orice asociatie din Valcea ar trebui sa-mi elibereze contra cost un permis emis de CNAFP valabil in Valcea fara sa ma oblige sa devin membru al respectivei asociatii. Asa cred ca este legal in conditiile actualei legislatii.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 31 Mar 2006, 11:44

pai daca plateste pescarul in fiecare judet asta nu mai inseamna reciprocitate. sau este un fel de semireciprocitate :lol:
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 31 Mar 2006, 11:53

pai tot e mai buna decit sa te plimbi in jurul casei

pina se hotaraste ministerul sa reglementeze problema ne apuca 2000...cine stie cit si oamenii vor sa se mai si plimbe prin tara sa vada si alte ape si alti oameni

parca am fi iobagi legati de glie :lol:

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 31 Mar 2006, 11:54

Corect! Asta nu este reciprocitate asa cum o intelege AGVPS-ul. Dar, in conditiile actualei legislatii cred ca aceasta este formula cu care ar trebui sa fie de acord si CNAFP-ul.
Intrebarea este: SUNT DE ACORD ASOCIATIILE SA VANDA PERMISE FARA CA PESCARUL SA FIE MEMBRU AL ASOCIATIEI RESPECTIVE?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Mar 2006, 12:30

pai daca plateste pescarul in fiecare judet asta nu mai inseamna reciprocitate. sau este un fel de semireciprocitate :lol:
Vinieta se preconiza sa apara la un pret egal cu pretul a 8 permise emise de CNAFP.
Dupa un calcul simplu vinieta devine tentanta cind pescuiesti intr-un an in 8 judete sau mai mult; pentru cei care pescuiesc doar in 2-3 judete varianta demna de luat in seama ramine "reciprocitatea". Asta presupune sa treci intii pe la AJVPS-ul din celalalt judet, deci o zi (de pescuit) pierduta ... dar totodata si 1 000 000 lei economisiti.
Dincolo de bani insa utilizarea reciprocitatii arunca "pisica" in curtea CNAFP, pentru ca se va vedea clar ca unui pescar i se pretinde sa aiba mai multe permise de pescuit identice (cite unul pentru fiecare judet) desi nu se poate folosi simultan de dreptul pe care si l-a cumparat platind acele permise.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Mar 2006, 18:46

si uite asa ne intoarcem de unde am plecat :(

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Mar 2006, 23:01

adiwolf scrie:si uite asa ne intoarcem de unde am plecat :(
Da ne intoarcem ... insa in acest caz (adica vinieta vs. reciprocitate) nu stiu daca AGVPS-ul merita toate "urarile" noastre; parca n-ar strica sa pastram suficiente si pentru institutiile statului care gestioneaza/administreaza domeniul.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Mar 2006, 23:10

pai eu le-am tot urat :twisted: :twisted: :twisted: ANPA-ului si CNAFP-ului precum si "marelui prieten al pescarilor".(sa nu excludem si agvps-urile) :twisted:
le doresc sa aiba parte si sa se loveasca in viata numai de situatii ca cea pe care au creat-o ei si au intretinut-o in pescuitul romanesc. :evil: :evil: :evil: :evil:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Mar 2006, 23:25

Ma tem ca dac-o mai tin tot asa cu reforma pescuitului vom ajunge sa nu mai percepem ce e de condamnat la AJVPS-uri. Pentru ca AGVPS este "copilas" raportat la ce pot concepe cei ce se cred "salvatorii" nostri.

Scrie răspuns