Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pentru mine este foarte clar. “contractele nu ofera resursa asociatilor, doar le permit accesul, cu respectarea unor obligatii : de paza , de amenajare etc�. “resursa este a statului si statul decide cum o gestioneaza, iar statul poate impune asociatiilor prin contract obligatii (paza , amenajari)� Adevarata reforma dragi pescari! Cit de credibile sunt afirmatiile , ca , numai , AGVPS are un limbaj de lemn , ca ,organizatiile teritoriale sunt conduse de comunisti , stalinisti , etc.? Ma intreb in Romania a fi vinator este delict? Daca este , sa faca cineva o propunere legislativa , ca vinatorii purtatori de virusul “cinegetic� , sa fie pedepsiti. Dupa cite stiu la vinatoare nu sunt doi gestionari(doua asociatii) pe acelasi fond de vinatoare. Astfel gestionarul este motivat , sa investeasca , sa faca paza si amenajarile necesare .Pentru propunerile actuale este valabil proverbul: “ Copilul cu mai multe moase moare nemosit�. La pescuit de ce nu se aplica acceasi metoda daca s-a demonstrat ca da rezultate?. Sa folosim ceea ce este bun si sa evitam experimentele pagubitoare. Daca s-au facut populari si acestea sunt dovedite , resursa , mai este naturala ? Statul este proprietar asupra acestei resurse ? Invocarea imbogatirii fara just temei , ca si abuzul , reaua credinta , subminarea activitatii piscicole , omisiune cu consecinte juridice etc sunt intemeiate. Orice contract poate fi modificat , in conditii legale , acceptate de parti si nu impuse unilateral. Din acest punct de vedere cred ca AGVPS , are dreptate. Contractul este legea partilor , iar eventualele modificari facute unilateral de CNAFP nu le sunt opozabile. In ipoteza ca se ajunge la o reziliere de contract , impartirea rezultatelor , tot legal se face si nu la dorinta unei parti. Noi , ca pescari , nu vrem sa asistam si nici sa fim partasi la aceasta lupta ., Ea , se poate intinde ca timp si da posibilitatea celor ce au primit , sau vor primi acces la resursa in scop comercial “sa-si faca numarul�. Daca situatia nu se rezolva de indata , mai tirziu nu mai avem obiectul discutiei, adica resursa. Noi dorim , ca in perspective , dar si acum , sa pescuim , in conditii mai bune , in ape mai curate si bogate in specii de peste , intr-un mediu legislativ , clar si responsabil si nu intr-un mediu legilativ stufos ,alambicat si filozofic ca cel actual. Ambitiile, rautatile , minciunile , orgoliile , platirea politelor , conotatiile politice , nu sunt benefice.Timpul trece ,dar , nu in avantajul pescarilor. Dialogul , retinerea si promovarea ideilor bune , indiferent din ce parte vin , este singura solutie. Am rugat sa fim informati de continutul criteriilor , de atribuirea accesului la resursa in scop commercial .Accesul la resursa si dreptul la pescuit in scop comercial sunt de departe pericole impotriva carora trebuie sa indreptam toate fortele cu atit mai mult cu cit asociatii nou infintate au preocupari in acest sens , desi initial afirmau ca “fug ca dracu de tamiie� de pescuit “industrial�, criticind cu vehementa pe cei ce se doar gindeau la asa ceva. Daca cineva , are acele criterii si vrea sa le faca publice noi ii multumim anticipat.Alte discutii pe alta data.Sanatate si la vremuri mai bune!
La AJVPS Mehedinti accesul in sala unde se tinea adunarea s-a facut doar in baza unei delegatii date de conducerea AJVPS.Ca sa nu mai spun ca si adunarea s-a facut cam pe sestache.Degeaba au chemat membrii asociatiei televiziunile,inclusiv Antena 1,ca abuzurile se tin in lant si in ritmul asta nICOLAE pOPA va iesi la pensie din functia de director.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
Danubiu a scris:
Accesul la resursa si dreptul la pescuit in scop comercial sunt de departe pericole impotriva carora trebuie sa indreptam toate fortele cu atit mai mult cu cit asociatii nou infintate au preocupari in acest sens , desi initial afirmau ca “fug ca dracu de tamiie� de pescuit “industrial�, criticind cu vehementa pe cei ce se doar gindeau la asa ceva.
Este o acuzatie grava la adresa Asociatiilor nou infiintate daca ai informatii ar fi bine sa le scrii aici sa stim si noi care Asociatie{numele si localitatea unde fiinteaza} are in statut "pescuit industrial".
Nu cred ca este bine sa arunci cu vorbe in cei care se unesc si vor sa faca ceva, nu uita ca noile Asociatii sunt constituite din pescari adica din NOI.
Mi se pare de bun simt sa spui lucrurilor pe fata si raspicat,concret nu evaziv si nu la plural si totodata sa ai cutajul sa semnezi cea ce afirmi.
Daca am jicnit pe cineva cu afirmatiile mele "scuze"
Mitrea Vasile
bucuresti

Accesul la resursa si dreptul la pescuit in scop comercial sunt de departe pericole impotriva carora trebuie sa indreptam toate fortele cu atit mai mult cu cit asociatii nou infintate au preocupari in acest sens , desi initial afirmau ca “fug ca dracu de tamiie� de pescuit “industrial�, criticind cu vehementa pe cei ce se doar gindeau la asa ceva.
Este o acuzatie grava la adresa Asociatiilor nou infiintate daca ai informatii ar fi bine sa le scrii aici sa stim si noi care Asociatie{numele si localitatea unde fiinteaza} are in statut "pescuit industrial".
Nu cred ca este bine sa arunci cu vorbe in cei care se unesc si vor sa faca ceva, nu uita ca noile Asociatii sunt constituite din pescari adica din NOI.
Mi se pare de bun simt sa spui lucrurilor pe fata si raspicat,concret nu evaziv si nu la plural si totodata sa ai cutajul sa semnezi cea ce afirmi.
Daca am jicnit pe cineva cu afirmatiile mele "scuze"
Mitrea Vasile
bucuresti

corect, asa este insa nu vad ce mister gasesti tu la acest "nene" care in opinia mea,doar pare ca stie ceva.woblerman scrie:mesajul semnat danubiu pe acest forum apare semnat popescu pe forumul de pe aventuri la pescuit.
misterios nenea asta care stie tot felul de chestii...
astept si eu sa vad pe cineva postand pe acest forum sau in alta parte,care sa vina si sa spuna concret si sa sustina cu probe ceea ce afirma.(cam greu nu e asa?

de batut campii si emis tot felul de supozitii suntem buni dar cand trebuie sa sustinem o idee sau un principiu si vedem ca lucrurile sunt de alta natura si anvergura decat am banuit preferam majoritatea dintre noi sa bagam capul la cutie si sa adoptam(ca tot ne place noua sa importam modele straine) modelul sicilian:
"cine e orb,surd si tace,traieste o mie de ani in pace"
m-am saturat sa citesc si sa vad cum mereu aceeiasi si aceeiasi oameni(care pare ca au acaparat majoritatea forumurilor de pescuit) incearca sa distraga atentia si discutiile de la fondul problemei.
pacat,mare pacat ca lasam sa treaca sansa de a schimba cu adevarat ceva in domeniul pescuitului.
sincer va spun ca l-a inceput am crezut si chiar am militat pt sansa de a modifica in bine viitorul pescuitului in romania.acum imi este rusine de naivitatea mea

ps. apropo domnule popescu(sau danubiu) ce s-a intamplat cu magarusul?a murit?

- vanatoruldepesti
- veteran
"Acces la resursa" poate insemna si altceva decat ceea ce lasa cate unii sa se inteleaga. Vreau sa le reamintesc tuturor fanilor AJVPS ca "acces la resursa" au avut si au absolut toate gruparile de braconieri de pe teritoriul Romaniei cu tot cu AJVPS, poate chiar sub protectia acestui ONG maskat in organism de stat. Sau ma insel?
Am facut o gluma. Nu am postat Popescu , cum ar fi trebuit. Am considerat ca de 1 Aprilie pot face o gluma. Regret ca nu am fost inteles si cer scuze celor suspiciosi , dar si domnului Popescu pe care l-am expus la o situatie delicata. Oricum mesajul dvs. domnule Popescu eu il apreciez . In definitiv este un punct de vedere ca si multe altele. Impasul in care se afla reforma pescuitului este in mare masura datorat atmosferei si schimbului dur de cuvinte dintre noi determinindu-i pe multi care ar avea ce spune , sa stea in expectativa .Toti avem idei , mai bune , sau mai rele , dar catalogarea sau taxarea expeditorilor aflati aparent pe alte lungimi de unda este o gresala. Cu stima!
Am facut o gluma. Nu am postat cum ar fi trebuit ;-Popescu a scris-Am considerat ca de 1 Aprilie pot face o gluma. Regret ca nu am fost inteles si cer scuze celor suspiciosi , dar si domnului Popescu pe care l-am expus la o situatie delicata. Oricum mesajul dvs. domnule Popescu eu il apreciez . In definitiv este un punct de vedere ca si multe altele. Impasul in care se afla reforma pescuitului este in mare masura datorat atmosferei si schimbului dur de cuvinte dintre noi determinindu-i pe multi care ar avea ce spune , sa stea in expectativa .Toti avem idei , mai bune , sau mai rele , dar catalogarea sau taxarea expeditorilor aflati aparent pe alte lungimi de unda este o gresala. Cu stima![/quote]