Pescuit sau vanatoare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
onemark
utilizator nou
utilizator nou

Pescuit sau vanatoare?

Mesaj de onemark » 03 Aug 2010, 22:08

Salut,

Care credeti ca ar fi mai ok pentru inceput? (avand in vedere ca am experienta 0)

De ceva vreme ma tot gandeam sa merg la pescuit sau la vanatoare.

Care sunt locurile bune (mai pe langa Bucuresti) unde se poate practica asta? Ce autorizatii mi-ar trebui in fiecare din cazuri si cam ce costuri implica?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri, daca stiti.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 03 Aug 2010, 22:25

costurile initiale sunt mai mici la pescuit....daca te tii serios de ele amandoua ajung periculos de costisitoare.....daca la pescuit poti incepe cu o lanseta - mulineta - fir plus cateva linguri= 300 ron la vanatoare din start trebuie sa lasi vre-o 2000 ron plus sa treci un examen care luat pe bune nu e usor, varianta a doua este destul de costisitoare 500 - 1000 euro.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 03 Aug 2010, 22:36

daca nu te poti uita pana la capat la acest film , clar pescuitul e solutia.
http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz6 ... r_embedded

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 04 Aug 2010, 01:10

Avand in vedere ca ambele sunt costisitoare,sfatul meu prietenesc e sa te apuci de golf :wink: !!

kzoli
veteran
veteran

Re: Pescuit sau vanatoare?

Mesaj de kzoli » 04 Aug 2010, 07:16

onemark scrie:Salut,

Care credeti ca ar fi mai ok pentru inceput? (avand in vedere ca am experienta 0)

De ceva vreme ma tot gandeam sa merg la pescuit sau la vanatoare.

Care sunt locurile bune (mai pe langa Bucuresti) unde se poate practica asta? Ce autorizatii mi-ar trebui in fiecare din cazuri si cam ce costuri implica?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri, daca stiti.
Ca sa devii vanator ,dureaza .... ,e o procedura mai lunga ,trebuie sa fii "ucenic" vre-o 2 ani ,apoi sa ai 2 recomandari de la membrii asociatiei ... si costa .... o gramada de bani .... dar daca comparam cu scule de top ptr crap poate nici nu-i asa de scump . :lol:
Ai tras cu o arma de vanatoare ? nu sunt 2 arme la fel , ce vrei sa vanezi ? ca nu-i totuna sa dai la rata , sau dupa mistreti .... ,trebuie exersat in poligon ...iar in ultima instanta la vanat nu poti sa te duci singur ,doar organizat in grupuri , si trebuie sa ai grija sa nu cumva sa impusti vre-un coleg .... cu arma nu e de jucat, si in cadru neorganizat , neautorizat se considera BRACONAJ , arma se confisca si dosar penal !!!
Cu pescuitul e relativ simplu ... in functie de modul ales de pescuit stationar ,spinning etc . .... procuri sculele, nadele daca esti pe balta platesti taxa si dai la peste , sau scoti permis ANPA si dai pe ape publice ...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 04 Aug 2010, 08:14

Eu zic ca pescuitul te-ar avantaja mai mult, avantajul e ca te poti duce cand vrei .... in schimb cu vanatoarea esti conditionat de multe aspecte
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

onemark
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de onemark » 04 Aug 2010, 10:55

kzoli,

Ce inseamna sa fii "ucenic"? Adica nu poti decat sa asisti?

Eu am tras cu arme cu bile (paitball, rsoft) pana acum, se pune? :)

Deci sa inteleg ca trebuie dat un examen care costa cam 2000 ron + cumparat o arma + taxa in functie de ce vreau sa vanez (deocamdata nu stiu exact).
kingofbeasts scrie:daca nu te poti uita pana la capat la acest film , clar pescuitul e solutia.
Interesant, eu as vana in stilul asta (cu sulita) daca s-ar putea:

http://www.youtube.com/watch?v=wwNbwPVF ... re=related

Probabil ca e si destul de greu. Exista grupuri organizate care vaneza cu sulita in Romania?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 04 Aug 2010, 11:10

:lol:
Exista grupuri organizate care vaneza cu sulita in Romania?
Exista si grupuri organizate care "vaneaza" cu bate de bezbol, sabii etc.
Si daca vrei sa fie tacamul complet apucate de vanatoare si pescuit. :lol:
S'altare și bunăstare !

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 04 Aug 2010, 11:27

onemark scrie:kzoli,

Deci sa inteleg ca trebuie dat un examen care costa cam 2000 ron + cumparat o arma + taxa in functie de ce vreau sa vanez (deocamdata nu stiu exact).
kingofbeasts scrie:daca nu te poti uita pana la capat la acest film , clar pescuitul e solutia.

Probabil ca e si destul de greu. Exista grupuri organizate care vaneza cu sulita in Romania?

Eu in locul tau as alege pescuitul, insa un Factor important este BUGETUL, eu n-am un buget , inca, ca sa ma apuc de vanatoare, .. si oricum nu tragi in iepuri din prima luna... Din cate stiu eu... Deci gandeste-te la Buget si apoi ai sa vezi ce te avantajeaza... Omule, preturile de sus, care ti le-au zis baieti de pe forum, sunt pe AN. nu... gata 1000 euroi si gata vanezi p viata, trebuie sa dai un impozit, la fiecare vanat impuscat, impozit... i destul de complicat...

eu am zis din cate stiu eu.. nu prea cunosc eu multi vanatori, insa stiu pe cativa, .... defapt ei ma stiu pe mine prin intermediul lu' taica-miu... Din auzite de la ei .. am inteles si eu una alta... sper ca n-am zis o prostie...

Oricum , daca esti un bogatan, sau sa ai un salariu consistent, Poti sa te auci de vanatoare, ...

o zi buna,

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Aug 2010, 11:36

onemark scrie:kzoli,

" Ucenic " inseamna sa cari bagajele si lucrurile altora :lol: , trebuie sa inveti ce si cum , nu doar iei pusca si tragi (teoretic arma nu se inmaneaza decat organului cu drept de control ).... este ca o perioada de initiere , neaparat trebuie sa faci parte dintr-un grup , o asociatie de vanatori , si sa ai minim 2 colegi de vanatori care gireaza ptr tine .... , scrie referat si in caz de ceva si pe ei se poate lua la rost , cel putin la nivelul asociatiei si reputatia lor ... . Cel mai simplu e sa te interesezi la o asociatie de vanatori din zona ,unde stai si te lamuresc ei ,cu acte cu tot , ca teoria e acelasi peste tot ,dar practica difera foarte mult ... Cotizatia anuala e undeva peste 1000 ron / an ,ceea ce nu-i putin . Dupa trecerea uceniciei ,treci prin examen , si primesti permisul cu care te duci la politie ei iti fac un alt dosar ptr. port arma ( examen medical , si alea alea ) dupa care primesti o hartie cu care poti sa cumperi arma de foc ,dim magazin sau de la armurier autorizat ... in max 5 zilede la achizitie trebuie sa te prezinti inapoi la politie cu arma si actele doveditoare ptr inregistrare ... da si am uitat , mai ai nevoie de un dulap metalic prinsa in perete , unde sa tii arma desfacuta si munitia separata inchisa ( si asta e undeva la 1000 ron ), incet cu incet se aduna . O arma buna e peste 1000 euro , (afara e mai ieftin insa se taxeaza la noi cu 100% si e greu sa obtii acte ptr transport )deci se aduna si costa , dupa mine e un lux sa fii vanator in ziua de azi .... Insa sunt multe persoane care practica ambele ... si stii cum e din pacate in ziua de azi cine are banii rezolva totul ,altii stau la rand ....
Vanatoarea cu arcul din cate stiu nu e permis la noi in tara , poate ma insel , insa probabil sunt cluburi cu poligoane speciale de tir , dar nu de vanatoare ... in nici un caz sa nu iesi pe un camp neamenajat cu arcul ca puscaria te pandeste !!!
Cat despre trasul cu arma nu se poate compara arma cu aer comprimat cu una adevarata in nici un fel ....
Cauta pe siteuri gasesti si cluburi de vanatori si obtii mai multe informatii de la ei .
Eu te sfatuiesc sa incepi cu pescuitul , e mai " ieftin " mai sigur , si nu te "pandeste puscaria ", cu arma de foc NU E DE JUCAT !!!

Scrie răspuns