Pescuit sau vanatoare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Aug 2010, 10:57

cainele nu musca din senin :!: o face doar daca se simte amenintat sau daca e provocat. alta data incearca sa vorbesti frumos cu el si ai mai multe sanse. :wink:

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 06 Aug 2010, 11:21

nu prea cred ca toti oamenii muscati de cainii vagabonzi i-au amenintat sau provocat pe acei caini.
Caz concret: acum cativa ani pe tatal meu l-a muscat un caine de gamba in timp ce era pe bicicleta, cu ce l-a provocat sau amenintat?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Aug 2010, 11:34

caini ca si alte animale au un comportament teritorial. incalcarea teritoriului e o provocare in sine. mai mult obiectele in miscare si mai ales rotile ii intriga (in acelasi mod in care intriga nalucile rapitorii cand isi pazesc cuibul). e indicat ca in zonele unde sunt caini biciclistii sa coboare de pe bicicleta si sa trnziteze zona pe jos, pe langa ea. in cel mai rau caz va avea de suferit bicicleta.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Aug 2010, 13:20

kingofbeasts scrie:cainele nu musca din senin :!: o face doar daca se simte amenintat sau daca e provocat. alta data incearca sa vorbesti frumos cu el si ai mai multe sanse. :wink:
Ca stii tu mai bine cum a fost daca n-ai fost acolo. Cum sa vorbesc cu el daca nici nu l-am vazut? Nici un mrr, latrat, injuratura, nimic. :lol: In secolu' 21 in lumea civilizata n-ar trebui sa se intample asa ceva. Daca iti plac asa de mult maidanezii incat nu suporti ideea exterminarii lor infiaza-i si pune-le botnite ;)

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 06 Aug 2010, 13:34

N-ai sa vezi vreodata un caine sa muste din senin, apropiindu-se pe furis, decat daca a fost agresat cel putin o data de un idiot, cretin si cu lacune mari de educatie si/sau cultura.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Aug 2010, 13:36

ce ti-am spus era un sfat pentru viitorare intalniri cu maidanezii (o abordare a maidanezilor asa cuum am zis da rezultate in majoritatea cazurilor de intalnire spontana cu ei.) n-am incercat un atac la persoana si nici n-am intentionat sa deschid o polemica pe tema asta. cum gandesti si cum procedezi e problema ta.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 06 Aug 2010, 16:22

kingofbeasts scrie:caini ca si alte animale au un comportament teritorial. incalcarea teritoriului e o provocare in sine. mai mult obiectele in miscare si mai ales rotile ii intriga (in acelasi mod in care intriga nalucile rapitorii cand isi pazesc cuibul). e indicat ca in zonele unde sunt caini biciclistii sa coboare de pe bicicleta si sa trnziteze zona pe jos, pe langa ea. in cel mai rau caz va avea de suferit bicicleta.
Strada nu e teritoriul cainilor fara stapan.
Cel mai indicat e ca "cineva" sa-si faca treaba si sa faca in asa fel incat omul sa poata circula in liniste pe strazi, pe jos sau cu bicicleta.
S'altare și bunăstare !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Aug 2010, 17:35

taicanoe scrie:
kingofbeasts scrie:caini ca si alte animale au un comportament teritorial. incalcarea teritoriului e o provocare in sine. mai mult obiectele in miscare si mai ales rotile ii intriga (in acelasi mod in care intriga nalucile rapitorii cand isi pazesc cuibul). e indicat ca in zonele unde sunt caini biciclistii sa coboare de pe bicicleta si sa trnziteze zona pe jos, pe langa ea. in cel mai rau caz va avea de suferit bicicleta.
Strada nu e teritoriul cainilor fara stapan.
Cel mai indicat e ca "cineva" sa-si faca treaba si sa faca in asa fel incat omul sa poata circula in liniste pe strazi, pe jos sau cu bicicleta.
corect. dar pana atunci fiecare se descurca cum poate.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 06 Aug 2010, 19:33

ANDREI RIGA scrie:N-ai sa vezi vreodata un caine sa muste din senin, apropiindu-se pe furis, decat daca a fost agresat cel putin o data de un idiot, cretin si cu lacune mari de educatie si/sau cultura.
N-am vrut sa fie o aluzie ciudata, daca cumva din cei care au postat aici au crezut acest lucru, am vrut sa spun doar ca oricare caine care a fost agresat de om vreodata in viata lui amarata(ciomege, pietre, petarde, tinichele legate de coada, sparring partneri pentru caiini de lupta cu stapani tampiti, etc), tzine minte si din cand in cand, mai ales in situatii de stres, reactioneaza necorespunzator(sau poate corespunzator)!

Taicanoe,
Aici te inseli, strada este teritoriul cainilor, noi i-am trimis acolo, acuma este singurul teritoriu pe care stiu sa-l apere si acum ne suparam!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Aug 2010, 21:53

Din punctul meu de vedere nu este si nu ar trebui sa fie strada "teritoriul" cainilor. Intr-o societate civilizata ar trebui ca autoritatile sa isi poata face datoria - sa protejeze cetatenii. Cainii nu sunt cetateni - sunt animale. Daca nu sunt proprietatea cuiva care sa aiba grija si sa raspunda pentru ei si devin un pericol la adresa cetatenilor atunci devin o problema pentru societate. O gramada de oameni sunt muscati in fiecare an in Bucuresti. Ziarele ziceau acum ceva timp de 10 000 de cetateni muscati in cateva luni. Daca tinem cont de cat mint astia am putea aproxima la intre 1000 si 3000. Basca acum mai multa vreme un cetatean japonez a dat coltu dupa o intalnire nefericita cu cel mai bun prieten al omului. E o rusine pentru un stat care se pretinde civilizat. Cainii comunitari nu sunt un fenomen natural pe care trebuie sa-l acceptam si sa ne adaptam. Sunt o problema care ar putea fi rezolvata. ANDREI RIGA si kingofbeasts, scuze pentru modul incisiv in care pun problema, incerc sa atac idei si nu persoane :)
Ar trebui un topic separat pentru treaba asta.

Scrie răspuns