Pescuit sau vanatoare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 04 Aug 2010, 11:56

onemark scrie:kzoli,

Ce inseamna sa fii "ucenic"? Adica nu poti decat sa asisti?

Eu am tras cu arme cu bile (paitball, rsoft) pana acum, se pune? :)

Deci sa inteleg ca trebuie dat un examen care costa cam 2000 ron + cumparat o arma + taxa in functie de ce vreau sa vanez (deocamdata nu stiu exact).
kingofbeasts scrie:daca nu te poti uita pana la capat la acest film , clar pescuitul e solutia.
http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz6 ... r_embedded
Interesant, eu as vana in stilul asta (cu sulita) daca s-ar putea:

http://www.youtube.com/watch?v=wwNbwPVF ... re=related

Probabil ca e si destul de greu. Exista grupuri organizate care vaneza cu sulita in Romania?
Ucenic, adica vreo doi ani esti gonas, duci mancare la hranitoare, duci bautura la vanatori :lol: abia apoi poti da examenul ca sa devii vanator. Dupa ce devii vanator trebuie sa-ti cumperi o arma (500 Euro second hand si nu cine stie ce), asta daca treci testele pentru permisul port-arma, in fiecare an platesti cotizatie (anul asta a fost in jur de 900 lei), impozit pe arma, verificare si bineinteles autorizatie pentru ce vrei sa vanezi valabila cam o saptamana, asta daca nu mergi cu grupa atunci platesti direct carnea, dai cota de carne pt restaurante etc. etc.

In Romania e interzisa vanatoarea cu sulita, arcul cu sageti, arbaleta, prastia, arma automata...

Toate astea sunt valabile daca ai bun simt (pentru unii se traduce fraier), si respecti cat de cat natura, daca ai bani si spate si ti se rupe de tot, atunci poti sari sau ocoli unele sau toate etapele.

onemark
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de onemark » 04 Aug 2010, 12:06

Deci vanatul ar fi cam 2-3000 eur initial... hmm.

Ok, se pare ca pescuitul ar fi mai ieftin, dar nu stiu. Parca nu prea e dinamic. Asta daca nu se poate cu sulita.

Ce locuri de pescuit sunt mai ok, pe langa Bucuresti?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Aug 2010, 12:13

onemark scrie:

Ok, se pare ca pescuitul ar fi mai ieftin, dar nu stiu. Parca nu prea e dinamic. Asta daca nu se poate cu sulita.
Daca tot vrei sa "tragi in ceva", inscriete intr-un club de tir si acolo cu indemanare poti sa faci si sport de performanta .... Pescuitul cu sulita poate in Canada , la noi e caz penal .... daca te prinde .

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 04 Aug 2010, 13:42

kzoli scrie:
onemark scrie:

Daca tot vrei sa "tragi in ceva", inscriete intr-un club de tir si acolo cu indemanare poti sa faci si sport de performanta .... Pescuitul cu sulita poate in Canada , la noi e caz penal .... daca te prinde .
AC -uri, i super sa tragi cu ele, si daca mai e si puternica arma.... pffff :lol: :lol: :lol:

cristinel33
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristinel33 » 06 Aug 2010, 00:03

pescuitul e mult mai avantajos fata de vanatoare , iar daca o sa te apuci de spining crede-ma ca o sa fie destul de dinamic. :wink:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 06 Aug 2010, 09:37

cristinel33 scrie:pescuitul e mult mai avantajos fata de vanatoare , iar daca o sa te apuci de spining crede-ma ca o sa fie destul de dinamic. :wink:

Trebuie sa fie si peste........ cel putin in Timisoara, prin apropiere, de 3 ori am mers in acelasi loc, si nici o trasatura n-am avut.. Grund,Pluta, Pestisor viu .... nimic,...

Dati voi explicatia,...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Aug 2010, 09:40

in schimb la vanatoare... sunt la caini comunitari in prostie prin orase. ai mai multe sanse sa impusti ceva :lol:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 06 Aug 2010, 09:41

burtea scrie:in schimb la vanatoare... sunt la caini comunitari in prostie prin orase. ai mai multe sanse sa impusti ceva :lol:

:lol:

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 06 Aug 2010, 09:55

edy.tm scrie:
burtea scrie:in schimb la vanatoare... sunt la caini comunitari in prostie prin orase. ai mai multe sanse sa impusti ceva :lol:

:lol:
aveti grija sa nu afle Brigitte Bardot :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Aug 2010, 10:47

Brigitte Bardot poate sa mi-o s*ga. M-a capsat unu de gamba acu vreo 2 luni pe neve pe strada. Mi se pare de tot c*catu sa traiesti intr-un oras unde nu poti sa-ti chemi prietenii din Japonia de frica lu Grivei. :lol:

Scrie răspuns