Pescuit sau vanatoare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Feb 2011, 11:40

Incearca sa tragi cu arcul si o sa vezi diferenta ..... Multi nu reusesc sa loveasca o tinta la 10 m ....
In comparatie cu pusca de vanatoare este mult mai greu ....
eu personal am avut norocul sa incerc mai multe modele de arcuri si de pusca, diferenta este foarte, foarte mare.

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 09 Feb 2011, 13:06

kzoli scrie:Incearca sa tragi cu arcul si o sa vezi diferenta ..... Multi nu reusesc sa loveasca o tinta la 10 m ....
eu personal am avut norocul sa incerc mai multe modele de arcuri si de pusca, diferenta este foarte, foarte mare.
Nu ai inteles ce-am zis ! :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Feb 2011, 15:31

Mos Martin scrie:
kzoli scrie: cu arma orice idiot poate sa traga .
Ce vorbesti? Asa ai auzit tu ? :shock:

Referitor la Tiriac si la domeniul Balc: Tiriac a renuntat la fondul de vanatoare, i-a ramas doar zona ingradita, complexul de vanatoare, care nu este supus Legii 407, adica poate sa vaneze in orice zi a anului, nu coteaza perioada de vanatoare .
Mos Martine, de curiozitate, el, adica Tiriac cand poate fi vanat? Ca am chef sa il iau in bataia pustii si dpa ce va agoniza pe jos sa merg dupa el si sa ii trag la picioare in timp ce se taraie ca viermele la sol. Ca sa vada si el ce simt mistretii aia macelariti! Bun, l-as lasa pe Tiriac pui de drac sa se ascunda vreme de o ora in acea padure ingradta apoi as da drumul la caini (limieri) sa il caute si cand l-ar gasi pac pac distractia! Oare sunt singurul care are idei din astea?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Feb 2011, 15:34

kzoli scrie:Incearca sa tragi cu arcul si o sa vezi diferenta ..... Multi nu reusesc sa loveasca o tinta la 10 m ....
Si mai e ceva: indicele (unghiul) de refractie! Daca nu ai experienta tragi si ratezi la 3 cm de te apuca dracii! Uita-te sum prinde batlanul sau barza un pestisor. Lasa ciocul fulgerator in apa si il apuca. Dar instinctiv aplica corectia specifica unghiului de refractie. Cred ca doar daca tragi la verticala in unghi de 90 nu mai ai nevoie de aceasta corectie. Cu cat unghiul e mai mare de 90 si tinde spre 180 impactul sagetii cu apa produce si deviatii, ca la glont de altfel. Iar daca pestele e mai la adanc, adica 50 cm sau peste....devine si mai greu.

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 09 Feb 2011, 15:49

Fario, sa n-ai impresia ca il simpatizez pe tiriac asta. Din partea mea, s-o puste si pe masa. Eu as impusca-o pe nora-sa odata, de doua ori. Si chiar si pe cuscra-sa dupa ceva "beutura la bord " .

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 09 Feb 2011, 16:33

Ce toti aveti cu vanatorii? vanatul , ca si sexul este ceva care se experimenteaza, poti sa vb 1000 de ani din exterior, fara sa fi vanat niciodata, n-ai cum sa intelegi placerea pandei, cautarea vanatului, bucuria trofeului...iar daca vanatul la mistreti de la balc vi se pare „nesportivâ€

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Feb 2011, 17:23

@bogdan82
Nu cred ca cineva de aici are ceva cu vanatorii, eventual cu acei vanatori"parveniti", baieti de ban gata care au ajuns la ciolan si s-au facut mari vanatori si se cred .....
Un vanator adevarat respecta vanatul.... Daca nu stii sa tragi, sa manuiesti arma,exersezi si inveti, dar nu pe vanat ..... pentru asta a fost inventat poligonul de tragere.... pentru exersare....
Din 3 impuscaturi un mistret ? de la numai cativa metri ? dupa care se chinuie altul cu un cutit ciorbit sa.... acestia sunt vanatori ?...

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 09 Feb 2011, 17:55

bogdan82 scrie:orice vanator adevarat va va spune ca daca ar putea sa vaneze fara sa omoare animalul ar face-o.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: foarte tare, si de ce nu o face? Ar putea sa "vaneze" cu aparatul de fotografiat, sau daca tot ii place sa ia vanatul in catare de ce nu scoate gloantele, alicele din cartus si trage asa, cu "gloante oarbe", sau de ce se mai duce la vanatoare?

Nu am nimic cu vanatorii, dimpotriva am participat si eu la cateva vanatori
si chiar mi-a placut, daca as avea mai mult timp la dispozitie probabil ca as fi vanator cu acte in regula, dar sa afirmi ca de fapt tu nu vrei sa omori animalul mi se pare o ipocrizie.

Si chestia cu a-ti invinge propria frica , imi inchipui ce frica trebuie sa-ti fie cand tu stai in foisor inarmat pana in dinti si astepti sa vina vanatul sa manance momeala ce i-ai lasat-o ca sa-l casapesti. A da, probabil ti-e frica sa nu cumva sa nu-l nimeresti cum trebuie si sa trebuiasca sa mai si umbli cateva ore dupa el pana-l gasesti intr-o vale, ca de acolo e greu de carat la deal.

Intr-adevar vanatoarea si pescuitul sunt lucruri total diferite, pestii nu-i haituiesti cu cainii sau cu gonasii pana obosesc, nici nu stai ascuns pe malul apei asteptand sa treaca un peste prin fata ta ca sa arunci cu naluca dupa el, vanatul nu il poti pacali cu o bucata de plastic fluturata pe la nas, de vanat poate oricine sa apese pe tragaci, la pescuit sansele sunt mai egale decat la vanatoare unde intotdeauna castiga vanatorul, chiar daca animalul este satul, speriat, inteligent, vigilent, fricos, etc.
Pescuitul este mult mai nobil decat vanatoarea.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Feb 2011, 19:52

Zuckala scrie:
nici nu stai ascuns pe malul apei asteptand sa treaca un peste prin fata ta ca sa arunci cu naluca dupa el, vanatul nu il poti pacali cu o bucata de plastic fluturata pe la nas, de vanat poate oricine sa apese pe tragaci, la pescuit sansele sunt mai egale decat la vanatoare unde intotdeauna castiga vanatorul, chiar daca animalul este satul, speriat, inteligent, vigilent, fricos, etc.
Pescuitul este mult mai nobil decat vanatoarea.
Imi aminteste chestia cu panditul pestelui de un tigan de vreo 12 ani care statea ascuns in tufe undeva pe paraul Ilfov undeva pe la 30 de km de Targoviste. Statea cu un ciomag (bata) si astepta nemiscat apoi cand ajungea cleanul sau mreana in "bataia" batei, pac, la cap, apoi il lua tacticos si punea in punga. Ala in sinea lui sigur se considera vanator! :lol: Cred ca avea mai mare eficienta decat un arcas.... Pesacrii cu japca aduc cu vanatorii, ei prind si pesti satui, inteligenti, experimentati. Daca intra ancora in crapul ala de 10 kile care nu apuca nici un bob de porumb fara sa il rasuceasca de 4 ori intrebuze ca sa detecteze carligul la ce ii foloseste pestelui experienta? :lol:

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 09 Feb 2011, 20:11

Bogdan 82 te prea ambalezi ! De ce cauti sa impui vanatoarea ? Eu sunt vanator de multa vreme, dar nu amestec treburile ! Nu vezi ca oamenii au spus ca pescuitul e mai nobil decat vanatoarea ? Probabil asa o fi, eu am pescuit de la 5 ani, vanatoare am facut mult mai tarziu, nu are rost sa intram in polemici, am vazut asta chiar de la primul raspuns pe care l-am primit!

Scrie răspuns