Pescuit sau vanatoare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Feb 2011, 22:18

Indian Larry scrie:.

PS: nici de lupi nu mi-e mila . As impusca si eu o haita intreaga . :twisted:
Daca as fi lup te-as ucide cu o muscatura de beregata dar nu te-as manca...te-as lasa acolo sa te smotoceasca putin mistretii si cand ai fi "fezandat" as anunta restul haitei ca e rost de papa gratis! :lol: Ce ai man cu lupii? Animale nobile, frumoase, acum rare, nu e dovedit ca ataca si ucid oameni. Cel putin nu in Romania in ultimul secol. Si atunci?

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 10 Feb 2011, 22:39

Salut!

Ar fi mai "util" daca s-ar discuta acest subiect cu un vanator inveterat, vad ca cineva are la semnatura un site de profil (de vanatoare ma refer).

... in caz ca nu stiti.. ca sa i se "acorde" o sansa animalelor se folosesc gloante de un anumit calibru, se trage de la o anumita distanta si intr-o anumita perioada, se incearca a se evita anumite "exemplare", si, desigur, se practica (sau ar trebuii sa se practice) exersatul/tirul.

Mai multe sa vi le spuna cei avizati.

P.S.: In afara de diferenta de natura/provenienta (salbatic/domestic) si de adaptarea la mediu.. cu ce difera halitul unei oi domestice de una salbatica ?

Spor la treaba si toate cele bune!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 10 Feb 2011, 22:45

dori scrie:Salut!

Ar fi mai "util" daca s-ar discuta acest subiect cu un vanator inveterat, vad ca cineva are la semnatura un site de profil (de vanatoare ma refer).

... in caz ca nu stiti.. ca sa i se "acorde" o sansa animalelor se folosesc gloante de un anumit calibru, se trage de la o anumita distanta si intr-o anumita perioada, se incearca a se evita anumite "exemplare", si, desigur, se practica (sau ar trebuii sa se practice) exersatul/tirul.

Mai multe sa vi le spuna cei avizati.

P.S.: In afara de diferenta de natura/provenienta (salbatic/domestic) si de adaptarea la mediu.. cu ce difera halitul unei oi domestice de una salbatica ?

Spor la treaba si toate cele bune!
Cea domestica latra(':elkgrin:')

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Feb 2011, 13:24

Daca imi spui cum se poate face vanatoarea echitabila fata de vanat, nu doar imi scot palaria , ma las si de fumat, promit !
:lol: poi aia era si ideea..de aia nu ma apuc desi am avut in familie vanatori ...
m-ar fi tentat cu arcul, dar nu e legal si deja am alti gargauni in cap, prea multi ... :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 13 Feb 2011, 23:41

Salut!

Un lucru pe care l-am aflat tocmai asta-seara.. este utilitatea cainilor de vanatoare: gasirea vanatului ranit. CUm animalele salbatice poseda calitati "exceptionale", agilitate, rezistenta etc. sageata sau glontul.. daca nu au "putere" si nu lovesc un "punct" vital.. nu fac mare lucru, aici intervenint cainii. Problema... e.. cu utilizarea lor exagerata, in modalitati aiurea..

Spor si toate cele bune!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 15 Feb 2011, 15:33

Dori,mai informeza-te ! Ciinii de vinatoare au mult mai multe "utilitati"!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Feb 2011, 22:11

Ar fi f util un caine de pescuit - cand scapi din carlig sau ancora un peste si e ranit sa sara cainele sa ti-l aduca in bot! Sau sa il localizeze in apa, sub pietre si sa latre sa il semnalizeze! Mai bun ca un sonar, zau asa! :o

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 16 Feb 2011, 21:18

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 17 Feb 2011, 06:59

:lol: :lol: :lol: nasol

vipificator III
veteran
veteran