Pescuit sau vanatoare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...a fost practicata de oameni de calitate ! In sezonul asta n-a fost saptamina sa nu se "intimple" un accident !Oare de ce ?Nu din cauza ca au ajuns vinatori o groaza de invirtiti plini de bani care cred ca vinatoarea da bine si albastreste singele ? Si pentru ca au crescut foarte mult cotizatiile si multi din cei care practica vinatoarea din tata-n fiu se vor lasa de vinatoare, prevad pentru sezonul urmator o crestere furtunoasa a accidentelor de vinatoare ! Scuze pentru off topic
!

Accidentul ca de aia ii zice accident se intampla din greseala, uneori din cauza nerespectarii unor reguli mai mult sau mai putin de baza, alteori pur si simplu intervine soarta (trage unu cu glont dupa mistret, glontu ricoseaza si pica pe unu care se afla in unghi de 90 grade), se intampla...vedeti si la pescuit de cate ori se intampla accidente, ba te rastorni din barca, ba iti intra ancora in deget, etc...diferenta este ca accidentele fiind mai putin grave nu sunt mediatizate, arma din pacate nu iarta greseala.nucus scrie:...a fost practicata de oameni de calitate ! In sezonul asta n-a fost saptamina sa nu se "intimple" un accident !Oare de ce ?Nu din cauza ca au ajuns vinatori o groaza de invirtiti plini de bani care cred ca vinatoarea da bine si albastreste singele ? Si pentru ca au crescut foarte mult cotizatiile si multi din cei care practica vinatoarea din tata-n fiu se vor lasa de vinatoare, prevad pentru sezonul urmator o crestere furtunoasa a accidentelor de vinatoare ! Scuze pentru off topic!
cum zicea cineva mai sus....e diferenta mare intre vanatoare si pescuit desi avand in comun adrenalina dupa care umblam cu totii. Pana nu vanezi nu poti critica vanatoarea, am fost pescar de mic si vanator de doar 4 ani, pana sa ma fac vanator nu vedeam cu ochi buni vanatoarea si eram ferm convins ca e mult mai placut la peste
-
- veteran
In popor, cand moare un vanator impuscat de un coleg din greseala (victima colaterala) se zice ca l-a blestemat vanatul in agonie... sunt curios ce simte vanatorul cand se zbate cu moartea calare pe el si intelege in fine cam ce simte si vanatul...iar daca scapa totusi poate renunta sa mai practice! Pe cand la noi spinerii, daca ne intepam in mana cu tripla voblerului cand scoatem stiuca la mal oare ne gandim ca aia simte si pestele cand e prins? Nu, ziceam ca pestele nu simte durerea! Deci diferea experientele si consecintele. Greu de crezut ca te poate omori din greseala un coleg spiner aruncandu-ti o lingura cu ancora in ochi!
-
- veteran
Stati sa va spun ceva tare, mi-am amintit. Cand eram copil si mergeam la tara la niste rude acolo se practica un fel de "pescuit" la porumbei si gugustiuci. Cum anume? Se lua o sfoara nu f groasa, se insirau pe ea boabe de porumb uscat cu nod dupa fiecare boaba si spatiu de 5-6 cm intre ele si se lasa in tarana, legandu-se capul liber de un copac sau tarus. Gugustiucul venea, inghitea pe rand boabele si sfoara si nu le mai putea da afara la timp asa ca venea omul si il prindea, ii rupea gatul si baga in traista. De C&R nu se auzise inca! Pai nu e asta mai mult pescuit decat vanatoare? Fir, momeala, forfac....nu stiu daca se mai practica azi chestia asta dar era geniala. Mi s-a mai povestit ca la Caldarusani era un nebun care cu 2 lanseata si forface cu cate 5 carlige pe care punea viermi si boabe prindea vrabii. Lansa la 30 m de mal dar pe pamant! El stetea pe mal si cand venea paznicul de pescuit nu il putea nici taxa ca doar prindea pasari nu pesti! Asta era prin 1988, eram eu copil atunci... 

-
- utilizator constant
Daca imi spui cum se poate face vanatoarea echitabila fata de vanat, nu doar imi scot palaria , ma las si de fumat, promit !User deleted scrie:![]()
![]()
: Nu mi se pare echitabil fata de vanat ) ...
Am reusit de-a lungul timpului sa practic C&R la pescuit, la vanatoare n-am reusit niciodata, doar daca vanatul a plecat ranit !
Dar sa impuscati o caprioara , nu va e mila ?
Mistreti inteleg , am omorat si eu cativa , dar altceva nu stiu daca as putea....nici macar iepuri . Din moment ce nu imi fac rau , nu vad de ce sa-l omor...indiferent de vanat . Doar pentru placere ?
Cu ceva vreme in urma ma duceam cu nasul meu la vanatoare . Cand era vorba de mistreti n-aveam greata , ca stiam ce stricaciuni faceau prin gradinile oamenilor .
Cand era caprioara , stranutam intentionat sau tuseam , numai sa se sperie si sa fuga , ca imi era mila de ele .
Din nefericire am avut parte si in Italia tot de vanatoare . Ma duceam dimineata sa le pun boabe si niste lichide care ii atrageau(mistreti) , iar seara stateam la panda in jeep . Aia numeau ei vanatoare .
Si sa nu mai zic ca un porc la ei nu sare de 80kg , dar chiar si ala e trofeu .
PS: nici de lupi nu mi-e mila . As impusca si eu o haita intreaga .

Cu ceva vreme in urma ma duceam cu nasul meu la vanatoare . Cand era vorba de mistreti n-aveam greata , ca stiam ce stricaciuni faceau prin gradinile oamenilor .
Cand era caprioara , stranutam intentionat sau tuseam , numai sa se sperie si sa fuga , ca imi era mila de ele .
Din nefericire am avut parte si in Italia tot de vanatoare . Ma duceam dimineata sa le pun boabe si niste lichide care ii atrageau(mistreti) , iar seara stateam la panda in jeep . Aia numeau ei vanatoare .

sunt putini vanatori care au vazut un lup in salbaticie si mai putini care au impuscat unul....de ce? pentru simplu fapt ca nu prea mai sunt....daca e sa pui in balanta valoarea cinegetica a unui lup ar trebui sa pui in partea cealalta poate 100 de caprioare sa fie egalitate.....Indian Larry scrie:
pescuit sau vinatoare
c&R POATE CU BILE CU VOPSEA [PEINDBOL]