MeHigh scrie:.......................................................
Daca vrei sa te simti bine la pescuit ai nevoie de scule decente. Si sculele decente nu sunt ieftine.
Din nou mi se pare ca pove de rapitori, unde recuperezi si lansezi kilometrii de fir la o singura iesire. O bota nasoala si o mulina de 3 lei sunt impotriva firii. Doar mergi pt placerea pescuitului nu pentru a umple sacul cu caras. Plus ca ratarea unui peste capital din cauza sculelor de rahat e sinistra.
..........................................
De ce crezi ca sculele decente sunt scumpe?
S-a prins suficient peste cu lansete germina si mulinete DAM pe cind cam asta era oferta maxim accesibila pescarilor de pe la noi. Ceea ce avem acum la preturi decente e parfum.
Cu totii ati remarcat ca se vorbeste excesiv (zic eu) de raport calitate-pret. Mie mi se pare anapoda si spun asta ca om care a facut ceva cursuri in vederea implementarii sistemului calitatii la locul de munca. Pretul e o componenta a calitatii unui produs.
Ca sa fac o paranteza, inchipuie-ti ca vrei o galeata de plastic care sa coste 10 lei. O gasesti, insa vinzatorul iti impuie capul cu una din inox care costa 100 lei. Este de calitate superioara acea galeata care excede cu mult caracteristicile tehnice si de aspect cerute de tine si pentru asta mai si trebuie sa platesti de zece ori mai mult? Eu cred ca in acest caz pretul este dusmanul calitatii mult trimbitate.
Sa ne intoarcem la sculele de pescuit. Se merita sa dai de 10 ori mai mult pe o lanseta cu 10 la suta mai usoara decit cea pe care ti-o poti permite (si cu care poti prinde pestele vizat)? Dar pentru ca are minerul cioplit dupa ultima moda? Sau pentru ca (teoretic) arunca cu 5% mai departe?
Vorbesc de scule cu care iti poti face foarte bine treaba, dar ieftine, sa zicem sub 50 dolari lanseta si tot pe acolo si mulineta.
Cam asta e si la imbracaminte, camuflajul si ochelarii cu lentila polarizata au devenit un standard si (mai nou) a inceput sa conteze si firma care le produce.
Pina aici toate bune si frumoase, insa se schimba situatia atunci cind firma producatoare primeaza iar utilitatea achizitiei trece in plan secund ... si cu asta m-am reintors la subiectul topicului.