Pescarul "scos din cutie" - cat de reprezentativ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Ian 2011, 13:24

boistean scrie:
Ioan S. scrie: Pina la urma am si gasit o costumatie de camuflaj suficient de ieftina incit sa mi-o pot permite, suficient de rezistenta, avind toleranta buna la pete de noroi si urme de vegetatie, chiar daca SH, e vorba de o uniforma NATO. (Pelerina de ploaie e tot aia de acum citiva ani. :oops: )
are grade, insemne? :lol:
Nu mai are gradul, numele, semnul de arma ... dar se mai zaresc urmele unde au fost cusute. Mai are un mic "adaos" pe o mineca care aduce cu steagul american ... ei uite ca m-ai prins ca am o eticheta (de cosmopolit :roll: :shock: ) pe haina. :oops:

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 18 Ian 2011, 13:29

Acuma trebuie totusi un echilibru...
Camuflajul nu inteleg ce cauta la discutia de fata. Parca e vorba de rapitori nu de 10 lansete, gratar si casetofonul la maxim. Un fash rosu e mishtoc, dar totusi - plus ca majoritatea au logouri pe ele.... heheheh...
Sculele si hainele de calitate din nou sunt o alta discutie. Daca vrei sa te simti bine la pescuit ai nevoie de scule decente. Si sculele decente nu sunt ieftine.
Din nou mi se pare ca pove de rapitori, unde recuperezi si lansezi kilometrii de fir la o singura iesire. O bota nasoala si o mulina de 3 lei sunt impotriva firii. Doar mergi pt placerea pescuitului nu pentru a umple sacul cu caras. Plus ca ratarea unui peste capital din cauza sculelor de rahat e sinistra.
O gramada de pescari cu ariciul in buzunar au 20 de woblere de 3 lei in loc de 3 cu 20. La mulinete si la bote e la fel. O bota ai in mana si o artificiala la capat cand pescuiesti!
Fara discutie o treime din scule de pescuit - mai ales cele de "top of the top" - sunt pt besini in cap si majoritatea din cei care le cumpara o fac din grandomanie. Acolo afirmatiile din topicul asta sunt la fix.
5 centi parerea mea

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Ian 2011, 14:14

mda, mihai a sumarizat destul de bine si parerea mea ...

la tzoale, m-am convins pe propria piele, ca nu e bullshit cu alea high tech ... realmente sunt mult mai bune pentru outdoor si cu asta basta ...

cum nu poti compara un thermo armour cu un tricou si niste budigai de bumbac, la fel nu poti compara un costum de iarna de la energofish cu unu de la columbia sa zicem ... nu mai vorbesc de sefeuri de-alea de mers in conditii extreme extreme ....

deci clar, cheap ramane cheap orice ai face la tzoale ... in schimb aveti dreptate cu sclipiciul, logourile, culorile turbate etc ....

doar ca sunt destui producatori de tzoale outdoor care fac si chestii decente ca aspect. cine se face papagal , se face ca e tzaran, nu ca nu poate altfel ...

parerea mea este ferma : hainele meseriashe isi valoreaza toti banii , ca utilitate !!!!! sa dea domnul ca sa ajunga sa si le permita tot mai multi .... iar aia cu fashu rosu a lu mihai este geniala ... doar nu vreti sa ma duc in fash rosu la pescuit ????? ma duc si eu in camo, kaki, gri, sau maro in pana corbului ....

cu sculele nu mai vorbesc, ca am scris destul la topicul de custom rods ... o dati in malakie ... care e papgal e papagal, dar voi deja discriminati dupa banii investiti pe toata lumea ... bai baieti, ce zice nenea mehigh mai sus ? ca pescuim la rapitori , nu ? si ca idealu este ca "scula" sa fie cea mai pizdoasa posibil, ca doar nu dam la caras ci la o naluca in miscare ...

acum, ca unii isi permit numai nivelul X de echipare, si altii 10X, este alta mustarie ... si aici, nu scrie nicaieri ca aia cu 10X o fac de fitze si figuri ... la fel cum nu scrie nicaieri ca este imposibil sa pescui cu o scula cheap .... la fel, se vede cine e fitzos, si cine nu si se eticheteaza accordingly ....

la ochelari, va asigur ca orice oftalmolog intrebati, va va spune ca mai bine nu purtati ochelari de soare, decat sa aveti unii prosti ... aia pot produce vatamari mai mari ochiului decat pateste ochiul lasat liber .... si ochelarii buni, nu sunt ieftini ... cel mai bun rap calitate pret mi s-au parut la rapala , dar exista calitate mult mai buna, la bani mai multi ...

si asa mai departe ....

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Ian 2011, 14:29

MeHigh scrie:.......................................................
Daca vrei sa te simti bine la pescuit ai nevoie de scule decente. Si sculele decente nu sunt ieftine.
Din nou mi se pare ca pove de rapitori, unde recuperezi si lansezi kilometrii de fir la o singura iesire. O bota nasoala si o mulina de 3 lei sunt impotriva firii. Doar mergi pt placerea pescuitului nu pentru a umple sacul cu caras. Plus ca ratarea unui peste capital din cauza sculelor de rahat e sinistra.
..........................................
De ce crezi ca sculele decente sunt scumpe?
S-a prins suficient peste cu lansete germina si mulinete DAM pe cind cam asta era oferta maxim accesibila pescarilor de pe la noi. Ceea ce avem acum la preturi decente e parfum.

Cu totii ati remarcat ca se vorbeste excesiv (zic eu) de raport calitate-pret. Mie mi se pare anapoda si spun asta ca om care a facut ceva cursuri in vederea implementarii sistemului calitatii la locul de munca. Pretul e o componenta a calitatii unui produs.

Ca sa fac o paranteza, inchipuie-ti ca vrei o galeata de plastic care sa coste 10 lei. O gasesti, insa vinzatorul iti impuie capul cu una din inox care costa 100 lei. Este de calitate superioara acea galeata care excede cu mult caracteristicile tehnice si de aspect cerute de tine si pentru asta mai si trebuie sa platesti de zece ori mai mult? Eu cred ca in acest caz pretul este dusmanul calitatii mult trimbitate.

Sa ne intoarcem la sculele de pescuit. Se merita sa dai de 10 ori mai mult pe o lanseta cu 10 la suta mai usoara decit cea pe care ti-o poti permite (si cu care poti prinde pestele vizat)? Dar pentru ca are minerul cioplit dupa ultima moda? Sau pentru ca (teoretic) arunca cu 5% mai departe?
Vorbesc de scule cu care iti poti face foarte bine treaba, dar ieftine, sa zicem sub 50 dolari lanseta si tot pe acolo si mulineta.

Cam asta e si la imbracaminte, camuflajul si ochelarii cu lentila polarizata au devenit un standard si (mai nou) a inceput sa conteze si firma care le produce.
Pina aici toate bune si frumoase, insa se schimba situatia atunci cind firma producatoare primeaza iar utilitatea achizitiei trece in plan secund ... si cu asta m-am reintors la subiectul topicului.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Ian 2011, 14:32

Ioan S. ... ma intreb, ce lansete ai ?! ....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Ian 2011, 14:43

Nemernic scrie:Ioan S. ... ma intreb, ce lansete ai ?! ....
- lanseta Centurion de la Gipo de 2,40 (asta nu prea imi place, dar ma descurc :oops: )
- lanseta Master Zander (de la Gipo) de 2,70 (asta imi place, dar nu intra in portbagajul masinii decit pe diagonala :shock: )

Vrei sa stii si ce masina am ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Ian 2011, 14:45

Ioan S. scrie:
- lanseta Centurion de la Gipo de 2,40 (asta nu prea imi place, dar ma descurc :oops: )
- lanseta Master Zander (de la Gipo) de 2,70 (asta imi place, dar nu intra in portbagajul masinii decit pe diagonala :shock: )

Oi fi eu nemernic :roll: ... dar te intrebasem fara nicio urma de nemernicie .... :wink:
Legat de subiect, subscriu tot ce a scris Valistrati ....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 18 Ian 2011, 14:50

Nemernic scrie:
Ioan S. scrie:

Oi fi eu nemernic :roll: ... dar te intrebasem fara nicio urma de nemernicie .... :wink:
Legat de subiect, subscriu tot ce a scris Valistrati ....
Multumesc colegu' ..

In sfirsit cineva care-i de acord cu mine :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 18 Ian 2011, 14:57

Echipamentul de firma ostentativ, pe langa partea practica mai mult sau mai putin evidenta, ajuta pe pescarul elitist(ca numai ala se imbraca dupa standard) sa arate la lume "clanul" din care face parte.

Daca te uiti pe o balta si vezi 3 umbrele portocalii si un "Brolly" caky...stii cine e pescarul de crap adevarat...

Daca mergi prin bosketi si vezi 3 pescari in blugi si geaca de fash si un altul care e in camuflaj, cu vesta, sapca si ochelari de soare, stii cine e spineru...si te uiti automat sa vezi ce "bila" are si ce culoare la plastic...

De asemenea, ne deranjeaza foarte rau daca cineva isi tradeaza clanul...

Cat de urat ne putem uita daca in rucksac la "spiner" vedem o lanseta telescopica ?!

Dar daca un pescar apare cu kitul de rubesiana si cu o galeata de vinarom.,..in loc de bancul branduit?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Ian 2011, 14:58

Nu e vorba de asta, Vali .... Uite dau un exemplu.... 90% din iesirile la Dunare le fac cu un vechi amic.... De curand mi-am achizitionat un costum camo ptr toamna-iarna (luat chiar de aici de pe forumul cu vanzari), sub costum imi iau doar un tricou f subtire de un material care lasa ca transpiratia sa treaca prin el...si mai departe prin costum.... Intreg costumul are undeva la 2 kg ...foarte usor, deloc zgomotos si foarte calduros de asemenea...... Ca bocanci...unii de la Grisport allseason, din piele, usori, talpa foarte aderenta (Vibram)...impermeabili..etc etc. Ehhh..... colegul cu care merg e gen "toale de 2 lei" adica el, ca si multi de aici, nu dau bani pe haine/ incaltaminte..... Dupa 2-3 ore merge in masina.. De ce ? sa bea un ceai fierbinte.... ca-l dor "shalele" :wink: si "chisherele" i's inghetate.
Oare se merita sa investesti in unele lucruri, care defapt nu fac altceva decat sa-ti ofere o partida de pescuit (vorbim despre spinning) in conditii ?

Scrie răspuns