Pescarul "scos din cutie" - cat de reprezentativ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 18 Ian 2011, 15:09

[quote="Armand"]

Daca mergi prin bosketi si vezi 3 pescari in blugi si geaca de fash si un altul care e in camuflaj, cu vesta, sapca si ochelari de soare, stii cine e spineru...si te uiti automat sa vezi ce "bila" are si ce culoare la plastic...

bine punctat :wink:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 18 Ian 2011, 15:16

Oare se merita sa investesti in unele lucruri, care defapt nu fac altceva decat sa-ti ofere o partida de pescuit (vorbim despre spinning) in conditii ?
.......................................................................................................

Eu te asigur ca merita fiecare banut. :wink:

Dupa cum se stie chiar si hainele Hi-Tech folosite in exces se uzeaza si dupa 1-2 ani de folosinta incepe sa intre apa prin pori si trebuiesc schimbate .
Personal nu mai investesc decit in haine de foarte buna calitate chiar daca sunt nevoit sa platesc un pret mai mare .
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Ian 2011, 15:23

MeHigh scrie:Pai masina de raliu are reclame pe ea. Cel mai simplu lucru pe care pot sa-l fac e sa pun abtzishuri pe masina mea si gata, in poze sunt la raliu. Da parca ei primesc bani sa umble cu reclamele lipite pe ei... hmmmm...
la noi merge metoda, platesti mai mult ca asa cere "brandu" si apoi ii faci reclama mocca :lol: :lol: :lol:

firmele piratate dar cu oarece calitate nu se inghesuie sa isi puna numele la vedere pe tot echipamentu

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Ian 2011, 15:29

am senzatia ca oarecum discutia a alunecat in alte parti ... aici nu se discuta despre imbracaminte si incaltaminte de calitate ca oricine ar vrea bocanci Keen si Meindl in picioare, geci Salewa si pantaloni Patagonia sau mai stiu eu ce firme si ce materiale a caror calitati nu o neaga nimeni ... e clar ca e mult mai OK sa pescuiesti incaltat (iarna) intr-o pereche de bocanci caldurosi in care sa nu intre apa, sa ai corpul protejat de frig si umezeala si vara in sandale antiderapante atat in apa cat si pe uscat, cu haine subtiri si racoroase si care sa se uste rapid ...

dar aici nu cred ca despre asta se discuta ... aici se facea referire la baietii care ies la pescuit asemeni unui pilot de formula 1, asemeni unui concurent de la Bassmaster (ca sa ramanem in domeniu totusi) cu hainele incarcate de ecusoane cu firme de renume, cu logo-uri peste logo-uri si alte briz-briz-uri de acest gen ...

ex : http://dbd.forumcommunity.net/?t=41441925 :lol: :lol: :lol:

in acest caz se poate vorbi de marketing nu in cazul in care ai pe piept o inscriptie The North Face care are de fapt aceeasi culoare cu restul materialului din care e facut tricoul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 18 Ian 2011, 15:51

Subscriu si eu ce a spus Vali mai sus!!! Nu e vorba de fite daca pescuiesc cu Stella,Certate,Infinty etc etc si ma imbrac numai cu haine inscriptionate cu diferite firme!!! Nu o data mi s-a intamplat ca unul cum spune Toma Caragiu cu hainele precum steagul ciuruit de gloante sa-mi dea clasa si de multe ori s-a intamplat sa prinda si cu twistere date de la mine din trusa :lol: :lol: :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Ian 2011, 15:53

ioane, eu nu voi fi scurt, ca nemernic :

unde scrie ca trebuie sa vrei galeata de plastic de 10 lei ?

pleci de la utilitate / nevoie : vrei sa transporti apa sa zicem, nu ? asta e obiectul muncii ...

pai ai optiunile urmatoare :

- galeata plastic - costa 10 lei, dupa un an de zile ori are fisuri sau este deformata de soare ... timp de folosire 1 an, ergonomie limitata ( maner naspa, rupe la mana)

- galeata plastic jmecher- costa 50 ron ... rezista 5 ani, e mai usoara, are maner ergonomic, nu se fisureaza bla bla ...

- galeata inox - costa 100 de lei, tine 10 ani, are cel mai destept maner, poti sa transporti si acid sulfuric in caz ca ai nevoie etc etc etc

- galeata din cristal swarowski cu perle si sclipici - costa 5000 de ron, nu are imp cat dureaza, sau ce maner are ....

asta din urma e fitza si malakie ....

celelate 3 au toate justificari normale ....

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 18 Ian 2011, 15:54

dar aici nu cred ca despre asta se discuta ... aici se facea referire la baietii care ies la pescuit asemeni unui pilot de formula 1, asemeni unui concurent de la Bassmaster (ca sa ramanem in domeniu totusi) cu hainele incarcate de ecusoane cu firme de renume, cu logo-uri peste logo-uri si alte briz-briz-uri de acest gen ...
............................................................................................................

Eu pescuiesc destul de des atit in jurul localitatii de resedinta cit si in multe alte parti din tara si credeti-ma ca in afara de etapele de spinning unde concurentii (marea majoritate) vin imbracati cu tricourile clubului din care fac parte , tricouri inscriptionate bineinteles cu sigla clubului a sponsorilor sau a unor parteneri din domeniu nu am vazut niciodata vre-un pescar imbracat in "logouri"....

Nu stiu de unde ai inteles tu ca la asta facea referire Fario ci din contra ...

Eu am inteles ca de ce poarta unii dintre noi imbracaminte, minusi, sepci ,eventual ochelari cu logouri de firme "bengoase" si nu le acoperim sau nu ne imbracam in haine mai "modeste"....

Sa gresesc eu?

Iata ce a scris Fario:

"Nu stiu ce credeti dar mie 50% din astia cu nume de firme si marci pe ei mi se par comici sau chiar infantili. In plus nici reprezentativi nu sunt. Si mai si sugereaza ca a te dota cu aceste echipamente asigura 100% succesul la pescuit! Ceea ce e fals adesea. Cati din astia cu vesta Daiwa am vazut pe balta sau Dunare stand degeaba in timp ce langa el un nene imbracat ponosit cu trestie in mana lua peste dupa peste.
Scuze daca jignesc pe cineva."

In principiu cred ca fiecare se imbraca sau poarta la pescuit ceea ce-i place lui nu conteaza daca scrie Daiwa sau Praktiker ....bineintes ca firma nu-i asigura si pestele in drill din ziua aia ....dar nici nu-i mai prost pescar ca celalalt care e imbracat fara haine cu logouri.. :roll:cu atit mai putin daca este echipat corespunzator si cu scule mai de top. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Ian 2011, 16:04

vali ... pai asta explicam ... niciodata, dar absolut niciodata un tricou pe care scrie daiwa, shimano sau molix nu va fi la fel de OK ca unul pe care scrie North Face ... materialul astuia din urma a fost studiat ca sa ajunga la un anumit nivel in timp ce materialul de la tricoul Molix e doar un nylon ...

deci ... consider ca cei care isi cumpara (nu ca primesc la promotie ca aia e altceva) tricouri cu daiwa, shimano sau indiferent de ce firma de pescuit si-l cumpara doar pentru a se etala pe malul apei cu logo-ul ala ... e foarte simplu ... :roll:

daca cineva vrea calitate atunci in loc sa dea 50ron pe un shimano mai bine da 70ron pe un Patagonia si stie ca nu va avea probleme ... intr-adevar, logo-ul celor de la patagonia in pescuit (pentru necunoscatori) nu zice la fel de multe ca si un shimano sau daiwa dar confortul este mult peste ...

nu stiu daca m-am facut inteles ... sper ca da ...

in concluzie ... daca un X pe malul unei garle are o sapca Daiwa sau Shimano asta nu inseamna ca respectiva chestie e de calitate ... nu, are doar un logo pe ea ca in rest e dintr-aia facuta in china cu 0,5 euro bucata ... la mulinete in schimb problema se schimba ...

numai bine ...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Ian 2011, 16:07

Am uitat sa specific un lucru..... amicul meu care "ingheta" ...... pescuia un Legend Extrem :shock: la ce folos ? daca nu se putea bucura de ea ? :wink:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Ian 2011, 16:11

ps : cred ca Fario facea referire in mod special la hainele de "firma" de pescuit ... zicea ceva de ce Lineaeffe sau mai stiu eu ce si dece nu Metallica ... nu stiu daca neaparat facea referire si la hainle special concepute de Outdoor care au calitatile lor ...

daca am inteles eu gresit atunci ... my mistake :roll:

Scrie răspuns