Fario_nebunu scrie:Constat cu bucurie ca si voua va cam repugna pescarul "comercial", plin de haine si scule de firma afisate ostentativ! Ideea e ca daca iau tzoale de marca ok, ma ajuta dar de ce sa le fac eu alora reclama gratuita? E ca la masini - cumperi sa zicem Audi sau BMW daca te tine punga si lasi marca pentru ca 1) te obliga politia ca sa recunoasca brandul 2) te dai mare. Daca nu m-ar obliga poliia as scoate orice emblema a producatorului si de pe placuta cu numere adersa magazinului de unde am luat masina. Prefer scule si accesorii unde denumirile sunt scrie mic, lateral sau pe interior. Si nu vreau sa arat a pescar din reviste - e o uniformizare nefasta, toti arata cam la fel! Portretul tipic al pecsrului de rapitor: wadersi sau cizme, veste cu buzunare, geanta de naluci, sapca in cap (neaparat cu marca la vedere) si ochelari inchisi la culoare! Doamne feri sa lipseasca sapca sau ochelaii, te scoate redactorul din revista!
Pina la urma totul se reduce la cit snobism e dispus (sau isi poate permite) sa-si satisfaca fiecare. Vedem pe forum dezbateri de genul "care e cea mai buna mulineta" sau "Shimano ori Daiwa?". Bun , gasesti o scula in care sa pui suficient snobism incit sa-ti satisfaca orgoliul, iei doua, trei ... zece si constati ca nu mai este suficient pentru ca s-a umplut tagma pescarilor de Shimano si de st. croix, nu mai esti "om de succes" daca ai ceva ce are toata lumea.
Economia de piata a exploatat aceasta nisa si uite ca au aparut articole de imbracaminte si accesorii impanate cu suficient snobism incit sa satisfaca toate gusturile. Asta nu s-a inventat la noi, s-a importat o data cu sculele din ce in ce mai scumpe. Numai snobismul este d-al nostru.
Ceea ce apare in revistele de specialitate nu face altceva decit sa redea o realitate consumatorista si asta e convenabil pentru ei . Asta inseamna marirea cfrei de afaceri in comertul cu articole de profil si inseamna mai multa publicitate in paginile revistelor.
Toate astea sunt normale intr-o lume in care cei mai multi au uitat de unde au plecat. Nu stiu de unde ati plecat voi, insa eu, la primele iesiri la pescuit ma imbracam in haine pe care nu le-as mai fi purtat pe strada sau la birou. Cu timpul am inteles ca hainele de pescuit trebuie sa fie suficient de decente incit, imbracat cu ele, sa pot merge intr-un supermarchet ori sa nu-mi fie rusine sa urc in tren (la clasa I) ... pentru ca, uneori, drumul meu spre pescuit mai trece si pe acolo.
A nu se intelege ca am ceva impotriva celui care are lanseta, mulineta, accesorii ori imbracaminte de pescuit de zece ori mai scumpe decit ce am eu. Chiar ma consolez stiind ca gherla (adica partida nula) este la fel pentru amindoi.