Pescarul "scos din cutie" - cat de reprezentativ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Pescarul "scos din cutie" - cat de reprezentativ?

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Ian 2011, 17:49

Dragi confrati
Fac si eu parte din cei nu stiu cat de multi care cumpara reviste de pescuit rom sau straine, se uita la TV la emisiuni de profil si citeste forumuri de pescuit. Constat ca peste tot vad doar pescari imbracati si dotati din ultimele cataloage, cu cele mai de top scule, cu dotari hightech, cu veste pe care scrie numele unor firme, ochelari de soare de firma, tricouri cu Shimano, Daiwa, Garbolino etc etc.
Intrebarea e - de ce isi fac loc in reviste doar astefl de "top modele", mancehine ale pescuitului si nu si oameni normali? De ce nu vad si pescari normali, cu haine obisnuite, fara reclame peste tot, tarani-pescari cu haine rustice? De ce nu vad si articole in care sa nu se laude la infinit divers emulinete, lansete, fire , naluci ci doar sa se mentioneze tehnici si strategii de pescuit? E musai ca daca are o sapca individul sa fie Daiwa sau Lineaffea? Nu poate fi chinezeasca, sau sa scrie pe ea Metallica? Ideea ar fi ca masa pescarilor e tot mai rupta de aceste manechine pretentioase ale pescuitului, un fel de "dive" ale apelor la fel de invidioase si dornice sa aratew frumos ca si Zeta Johnes sau Gwineth Paltrow? Personal cand cumpar ceva de firma, gen sapca sau tricou, sterg sau acopar marca ca sa nu fiu "panou publicitar".... :lol: Nu stiu ce credeti dar mie 50% din astia cu nume de firme si marci pe ei mi se par comici sau chiar infantili. In plus nici reprezentativi nu sunt. Si mai si sugereaza ca a te dota cu aceste echipamente asigura 100% succesul la pescuit! Ceea ce e fals adesea. Cati din astia cu vesta Daiwa am vazut pe balta sau Dunare stand degeaba in timp ce langa el un nene imbracat ponosit cu trestie in mana lua peste dupa peste.
Scuze daca jignesc pe cineva.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Ian 2011, 18:27

fario ... totul e doar marketing ... exact ca in fotbal, cine se vinde mai bine, un papusel gen Ronaldo sau Gerard ... diferenta dintre cei 2 din punct de vedere fotbalistic sub nici o forma nu reflecta diferenta de pret ...

cam asa stau lucrurile si in pescuit dar partea cea mai nostima e ca o gramada de alti pescari (care nu au nici o tangenta cu revistele sau emisiunile) cauta sa isi cumpere tricouri, sepci, etichete si mai stiu eu ce briz-briz-uri care sa ii faca sa arate asemeni unui cocosel pe malul vreunei ape ... daca ai vedea pe unde ajung eu la pescuit cum sunt imbracati o gramada de indivizi ai zice ca se desfasoara ceva gen BassMaster :lol: :lol: :lol: ... Jackal, Megabass, Evergreen, Molix, Daiwa, Shimano in toate partile de nici nu iti dai seama bine ce culoare are de fapt tricoul pe el ...

totul nu e decat o strategie de marketing prin care de fapt o anumita firma isi face reclama facand bani pe seama unor indivizi fara prea multa minte in cap ... traiasca piata de consum, traiasca indobitocirea populatiei ... :roll:

ps : nu te astepta sa afli prea multe pareri pentru ca si pe aici sunt prea multi care fac parte din aceeasi categorie ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 17 Ian 2011, 18:58

Fario,reclama e sufletul comertului,si,de ani buni deja suntem invadati de curentul occidental in care tipul pescarului(in general de competitie) a patruns si in tara noastra si a fost adoptat,initial,tot de pescarii de competitie,iar mai apoi,dupa explozia pietii de profil,tot mai multa lume a inceput sa vrea sa arate cat mai mult cu pescarul "de top" din reviste,deoarece aceste lucruri apareau din ce in ce mai mult prin magazine.
Chiar zilele trecute ma uitam pe niste reviste vechi,de peste 10 ani,in care toata lumea pescuia cu Silstar,Lineaeffe,Okuma,sau chinezarii,si peste se prindea.Mai mult,mai repede,mai des.Astazi,Okuma e privita indoielnic,Silstar cred ca a disparut(de ce sa mint, habar nu am!),iar chinezariile sunt tratate cu sictir de pescarii de top.Pe atunci nu era nevoie numai de Carrot Stix,St. Croix,Daiwa si Shimano pt salai,somni si tot neamul nostru drag de rapitori.Nu intelegeti gresit,nu contest calitatea sculelor pe piata,oricine tinde spre lucruri mai bune,mai de calitate,mai durabile s.a.m.d. insa nu-mi place pescarul "tras la xerox" din reviste,cu veste inscriptionate de firme celebre,sapca asemenea,manusi si tot tacamul.Poate ar mai lipsi si niste boxeri?Imi cer scuze daca am deranjat sau daca ce am scris nu a fost suficient de coerent,sunt intr-un seminar la facultate si scriu de o ora fraza asta :twisted:
Intotdeauna C&R

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 17 Ian 2011, 19:21

Nu cred ca cineva da fuga la magazin sa-si cumpere produse ale firmei X daca vede pe cineva pescuind, cu o sapca inscriptionata cu firma X, indiferent daca cel cu sapca prinde sau nu. Daca ai cumparat dintr-un magazin ceva si ai primit o sapca gratis, nu vad de ce n-ai purta-o la pescuit, mai ales daca nu ai ceva impotriva firmei respective. Cu pescarii de competitie e alta problema, cred ca au un contract, ca toti sportivii, prin care li se cere sa poarte inscriptiile sponsorilor.
In schimb, o mult mai mare problema sunt cei care recomanda incepatorilor pe forumuri scule scumpe. Acesti incepatori ajung ori sa arunce cu banii pe ceva ce nu prea o sa foloseasca in viitor, ori sa renunte la pescuit considerand ca nu vor face niciodata treaba daca n-au cine stie ce fita de scula.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Ian 2011, 19:36

Aia cu imbracamintea de firma de scula de pescuit e deplasata :lol: . Mai e varianta mai subtila cu haine de camuflaj :lol: Lumea vede ca iei in serios pescuitu daca mergi imbracat in militar pe balta. Ca sa fiu in trend pe 2011 ma imbrac in pirat. Cu picior de lemn si ochi lipsa. Mai merg cu un prieten care o sa se costumeze in cosmonaut sovietic. Sa vezi numa ce balci iese.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 17 Ian 2011, 19:50

Ca sa fie camuflajul perfect trebuie si spray-ul din celalalt topic! :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 17 Ian 2011, 19:51

"dive" ale apelor...absolut haios! :lol: :lol: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Ian 2011, 20:39

fario cum spuneau si ceilalti colegi, totul e reclama. Dar aici e vorba si de o incercare de manipulare a subconstientului consumatorilor (pescarilor) Cand un pescar obisnuit (fara prea mare interes pt net, reviste, etc) merge sa-si cumpere ceva scule si vede in magazinul de pescuit numele firmei pe care-l vede pe imbracamintea majoritatii celor pe care-i intalneste pe apa sunt mari sanse ca omul respectiv sa cumpere ceva apartinand de firma respectiva.
Personal ma imbrac cat mai neutru. Dar la pescuit am invatat sa-mi iau imbracaminte cat mai asemanatoare cu vegetatia de pe malul apei. Asta nu inseamna ca merg la pescuit doar in haine de camuflaj. Mai ales la rapitor parca e mai bine daca nu sar in evidenta cu imbracamintea fistichie.
@d4md3od ai dreptate cu papagalii astia. Stii care e magazinu (firma) lui favorit(a) dupa imbracaminte :lol: Noroc ca pe unde bantui la pescuit nu prea ma intalnesc cu multi pescari :wink: Singuru' dezavantaj e ca m-am intalnit cu destul de multi vanatori... si parca mi-e cam frica cand aud alicele trecand pe desupra pt ca vanatorii nu ne-au observat

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 17 Ian 2011, 21:05

evin scrie:Nu cred ca cineva da fuga la magazin sa-si cumpere produse ale firmei X daca vede pe cineva pescuind, cu o sapca inscriptionata cu firma X.
Crezi?Eu din contra, cred ca exact de asta au vanzare respectivele...sa le zicem produse.Tocmai pentru ca unii pescari "este" influentati de prin reviste sa se apropie cat mai mult de pescarii "de top".
evin scrie:Cu pescarii de competitie e alta problema, cred ca au un contract, ca toti sportivii, prin care li se cere sa poarte inscriptiile sponsorilor.
Aici ai dreptate, insa, si de aici, multi care ii vad pe acesti pescari de competitie incep sa faca reclama....gratuita :lol:
Intotdeauna C&R

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 17 Ian 2011, 21:36

Pai masina de raliu are reclame pe ea. Cel mai simplu lucru pe care pot sa-l fac e sa pun abtzishuri pe masina mea si gata, in poze sunt la raliu. Da parca ei primesc bani sa umble cu reclamele lipite pe ei... hmmmm...

Scrie răspuns