Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 15 Mar 2007, 16:00

eugen scrie: anul asta am facut permisul si pg-ul la aceeasi asociatie ca si anii trecuti, neimportant care. mi l-au dat inapoi fara cartonasul de la CAFP sau ANPA, nu mai tin exact minte cine semna fitzuica. m-am mirat atunci dar am zis asa o fi anul asta. ulterior, am aflat ca s-ar putea ca permisul meu sa nu fie valabil anul asta, lipsindu-i cartonasul minune.
Eugen...Asa am patit si eu la inceputul anului, am fost la asociatie, mi-am platit cotizatia, dar permisul de la CNAFP nu mi l-au dat. Intre timp, mi-am pus si PG-ul si peste vreo 3-4 saptamani m-am dus iar la asociatie, sa intreb daca nu au ajuns permisele de la CNAFP. Au facut putin ochii mari cei de acolo, putin mirati de intrebare,dar imediat au zis ca DA, au scos un permis si mi l-au completat.
Nu inteleg care a fost smecheria sa nu mi-l dea din prima (daca le-au avut) si iar nu am inteles de ce nu i-au anuntat pe pescari sa revina dupa ele peste ceva timp. Sunt sigur ca multi altii care si-au vizat legitimatia de membru, au primit chitanta, dar nu au primit nici ei permisul, si poate niciacum nu l-au ridicat.
Eu, am preferat sa iau eu taurul de coarne, decat sa ma ia niste boi pe mine in coarne. Cand merg la pescuit vreau liniste, nu sa ma cert cu X, Y, Z ca sunt sau nu legal, cand mie mi s-au luat banii ca la altii ce sunt legali.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 15 Mar 2007, 16:48

Este foarte simplu , motivul pentru care AJVPS-urile nu prea elibereaza permise, este sa nu plateasca la CNAFP contra valoarea permiselor eliberate.
Costul unui permis este de aproximativ 20 lei.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mar 2007, 17:00

adica o asociatie care elibereaza unui pescar un permis cu sa zicem 750 de mii , practic face un mic profit de 550 mii......

nespa ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 15 Mar 2007, 17:14

Exista un pret unitar,pe tara,sau fiecare asociatie cu......aia ma-sii :?: :?: si banii ti-i ia dupa chef :shock:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mar 2007, 17:22

fiecare are pretul ei
pescuiasca si el va

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 15 Mar 2007, 17:28

Parca am fi stat federativ.Mi se pare o tampenie :twisted:
Sa zicem ca ma duc la x km distanta de casa si fiind zi frumoasa ma hotarasc sa merg si la pescuit.Pe balta ma amendeaza agentii ca eu am permis platit la mine acasa si nu la ei.Daca mai punem la socoteala ca e duminica si chiar daca as fi vrut sa platesc la ei nu aveam unde,treaba e cum nu se poate mai faina.
Platesti amenda cu permis vizat :shock: :shock: :twisted: :twisted:
Incep sa-i inteleg pe "ilegalisti" :!:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Mar 2007, 17:30

sorine,

vrei sa zici ca nu stiai? :)

am uitat sa mai zic ceva dlui pityu,

spuneti asa acolo:
Faptul ca tu ai platit acel permis (ti s-au pretins bani pentru dobandirea lui),inseamna ca ai fost escrocat, iar cei vinovati trebuie sa plateasca !
Cum ? Dandu-i in judecata si cerandu-le sa-ti dea banii inapoi, plus cheltuielile de judecata si eventuale daune pe care le mai poti pretinde.
Iti spun eu, ca daca agevepeseii se vor trezii cu cateva mii de asemenea DOSARE PENALE din partea celor escrocati, se vor "vindeca sigur de toate bolile pe care le-au contactat" in cei 53 de ani de dictatura!

in esenta, exact cu atitudinea asta am eu o problema.

de ce tree noi sa participam la meciul asta, ba chiar fara voia noastra? este foarte adevarat ca nu ne convine cum isi face treaba mastodontul, dar telurile asociatiilor si promisiunile sunt ca si discursursurile politicienilor, le auzim dar nu le mai ascultam demult, nu prea mai suntem asa naivi incat sa le credem pe toate.

repet ce-au mai zis si altii, noua nu ne pasa de "dictataturi" si alte cuvinte grele, noi vrem sa pescuim, sa fie ape mai pazite si cu mai mult peste, sa ni se apere drepturile si cam asta este. iar pentru lucrurile astea platim niste oameni care lucreaza la ajvp sau la asociatii.

nu stiu cum vedeti dvs lucrurile, dar nu cred ca iesiti la masa seara cu omul de la service care va repara masina sau ca va apucati sa complotati cu vecinii de cartier ca se desfiintez nu stiu ce bar din zona pe motiv ca celalalt vinde bere mai ieftin.

la fel, nu cred ca v-ar conveni sa vi se confiste permisul auto si sa vi se spuna ca ati dat banii degeaba pentru ca circa care vi l-a eliberat acum nu mai exista sau v-a luat banii fara sa respecte procedura. cam groasa analogica, dar este fix aceeasi chestie.

in tot cazul, apreciez mult faptul ca ati raspuns pe un ton amabil si corect.
insa tot insist si sper sa ma auziti la un momendat dat, orice asociatie este doar un provider de servicii, regulile si legile sunt cele care duc la atingerea unor scopuri precum protectia mediului sau educarea pescarilor, tree numai sa se aplice si problemele astea se rezolva de la sine, apele isi revin de la sine, are grija mama natura.

atata ca din ce se vede din punctul nostru de vedere, asociatiile joaca o miuta asa de incins incat au uitat complet ca intre timp se cam golesc tribunele, nimeni nu mai plateste biletul de intrare si asa mai departe.

deci este usor naiv din partea dvs sa va imaginati ca este datoria celor care nu participa la jocul asta sa va ajute sa castigati meciul. cam despre asta e vorba si nimic mai mult.

eu personal anul asta voi pescui cu permisul eliberat cum o fi el, si nu plec de acolo orice ar fi si oricine ar veni sa-mi explice ca nu-i corect. nu este problema mea. punct.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mar 2007, 17:39

[quote="eugen"]sorine,

vrei sa zici ca nu stiai? :)

quote]

ei.....era doar o intrebare retorica :D

pe de alta parte cu siguranta fiecare asociatie isi va gospodari banutzu cum crede de cuviinta si va da lamuririle firesti cotizantilor asociati
pescuiasca si el va

pityu
veteran
veteran

Permise de pescuit in apele de munte la asociatii nou-infiin

Mesaj de pityu » 16 Mar 2007, 12:08

Eugen a scris :"deci este usor naiv din partea dvs sa va imaginati ca este datoria celor care nu participa la jocul asta sa va ajute sa castigati meciul. cam despre asta e vorba si nimic mai mult. "
Nu stiu altii cum sunt, dar in cazul asociatiei noastre gresesti.
Noi nu participam la nici un joc si la nici un meci.
Asociatia nu este a mea ci a noastra a tuturor. Fiecare membru este la fel de asociat ca si mine. Nimeni nu castiga nici un leu din activitatea asta tocmai de aia ca sa nu fie o lupta pentru putere. Azi sunt eu presedinte, maine poate fi altul. Vom face cu randul la conducerea asociatiei, sa vada fiecare ce inseamna sa faci ceva dezinteresat pentru semenii tai.
Avem mandate scurte de doar un an, tocmai din cauza asta.
Apropo de cei care au luat teapa de la agevepese ... este treaba lor, ei sunt partea vatamata nu noi. Noi ne facem datoria prieteneasca de a le impartasii din cunostiintele noastre teoretice in domeniu.
Daca nu aveti nevoie, nu-i nici o problema. Ramanem prieteni pescari in continuare. Mult noroc si bafta !
Cu prietenie,
Pityu.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Mar 2007, 12:42

pretul permisului este acelasi la orice asociatie
nu faceti confuzie
asociatia nu vinde permise
iar ce platesti la o asociatie indiferent cum se numeste , vezi si Agvps nu platesti doar permisul

faceti distinctie intreplata permisului ,a carnetului de membru , a cotizatiei anuale s.a.m.d
permisul de pescuit este ~20.4ron
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Scrie răspuns