Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Mar 2007, 13:41

ramane esenta problemei, de ce nu se autosesizeaza autoritatile care supravegheaza felul in care isi desfasoara activitatea institutiile publice si de ce nu o rezolva ei? de ce tree confiscate niste permise ale unor oameni - care au platit un permis, lucru tot mai rar - doar pentru vina altora - care le-au eliberat, asta fiind jobul lor? mie unul mi se pare absurd, asta-i tot ce aveam de zis si reprezinta strict opinia mea.

daca dvs vi se pare logic, este in regula, veti fi avand niste motive si probabil stiti mai multe ca mine. insa cel invocat cu atragerea unei forte de lupta impotriva dusmanului, frontul comun cu pescarii cu sau fara voia lor, este un argument care frizeaza niste reguli care ar cam trebui sa existe intr-o societate civilizata. plus ca nu este obiectiv, hai sa fim seriosi cine sta sa deschida procese pentru opt su de mii.

in tot cazul, sper ca nu ati luat-o la modul personal, nu ar fi fost cazul. este doar o discutie. va urez fir intins, nu bafta cum mi-ati urat dvs! :))

numai de bine!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mar 2007, 13:46

Asa ca o paralela, sa nu mi se raceasca tastele: daca iti vand eu un permis de conducere fals si te opreste politia, cred ca e normal sa ti-l confiste si apoi sa se sesizeze si sa ma caute. Deci ar trebui sa se intample ambele chestii: confiscarea actului fals, emis ilegal, si autosesizarea organelor.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Mar 2007, 13:49

da, exprimarea poate e nefericita pt ca pretu cartonashului cu tricolor e acelasi peste tot - 20 ron , insa ideea de baza ramane

Nu ma pot duce nicaieri sa- mi cumpar doar permisul ( cum ar fi normal ) cu 20 ron
E musai sa fii si membru al asociatiei , oricare ar fi ea ( cu carnet , cotizatie ......tot tacamu ....si problema obligativitatii asocierii s-a tot combatut... )
si atunci obtinerea permisului de pescuit devine o marfa ,,la pachet ''
iar pescarul face ,,shopping'' ( preturi mai mici, facilitati obtinute ,.....etc )
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Mar 2007, 13:51

e deja alta discutie
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Mar 2007, 14:09

stai putin mihai, de cand esti tu institutie autorizata. :) oamenii aia au batut la usa publica, au decontat, au ales sa nu braconeze stiut fiind ca loc este si de d-astea ca oricum vad controale o data pe an fix la inceput de an ca remember ca tree sa scoata banu'. ce treaba au ei cu ce se intampla prin culise. chiar daca ar fi stiut, nu vad de ce-ar fi problema lor daca nu vor sa o faca problema lor.

analogia asta cu condusul nu este chiar departe de adevar, tot asa tree date amenzi si platesti amenda la contraventie si intri la zdup pentru incalari grave ale regulamentului, cel putin teoretic tot un drac este.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mar 2007, 18:42

eugen scrie:stai putin mihai, de cand esti tu institutie autorizata. :) oamenii aia au batut la usa publica, ...
Bine ma, si tu acu! :lol: Am zis asa, ca un exemplu. Daca fac "asociatia soferilor cu 39 la picior" si vand permise de condus false, na!

Ce usa publica? Asociatiile nu-s de drept public, ci de drept privat. Atat AJVPS-urile, cat si asociatiile "noi". Asa ca nu sunt institutii ale statului. Si nici autorizate nu sunt. Adica nu sunt autorizate sa vanda permise false! (daca ai autorizatie sa vinzi mere si tu te apuci de vandut palinca ... faci de fapt un bine unora :lol: dar legal nu-i) Atat la un AJVPS, cat si la o asociatie "noua", se pot face shmecherii si se pot emite permise false. Daca esti prins cu un permis fals e normal sa iti fie confiscat si sa se mearga pe filiera, adica la asociatia care l-a vandut. Doar n-o sa-ti lase un permis fals sa-l folosesti in continuare!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Mar 2007, 19:35

eh acuma, lasa-ma si pe mine sa ma desfasor, ce sa-i fac daca n-am gasit analogie mai inspirata? :)

ai dreptate si este corect, dar sa li se si inlocuiasca cu ceva ma gandesc. sigur ca ma poti contracara cu cazul FNI over all, dar tree sa recunosti ca tot teapa se cheama. ce sa zicem, ca tot statul e vinovat?

oamenii aia din HD care au ramas fara permis, ce se fac saracii daca saptamana viitoare vin ceilalti in control, brusc si dintr-o data sunt in afara legii? ca daca era treaba oabla si pe fata asociatia care falsifica trebuia sa nu mai existe, or inteleg ca nu este cazul si se asteapta la initiativa si procese.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 16 Mar 2007, 19:35

Mihai tu ai dreptate dar partea proasta este ca se face doar confiscarea permisului si pe filiera nu mai merge nimeni, pentru ca toti stiu ca daca se merge pe filiera, se ajunge la nume de care nu te poti lega.
Si uite asa se vadeste adevarul vorbei care spune ca "pestele de la cap se impute dar se curata de la coada".
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Mar 2007, 19:50

exact! si atunci de ce sa se mai confiste permisul, daca regulile de circulatie oricum nu se aplica. nu mai bine recunoastem cinstit ca e haos si macar respectam oamenii care au bunul simt si achita taxa de permis?

cu cei gasiti pe balta fara permis ce s-a intamplat, de curiozitate? eu nu am vazut in tara asta nici un loc niciodata fara d-aia cu enspe lansete sau oameni amarati macar cu cateva priponase, un halautz sau macar cotor de matura si ancora d-aia cinstita. mi-i greu sa cred ca-n ziua aia nu erau si din astia la negru.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Mar 2007, 09:27

eugene,

un contravenient sau un infractor nu poate invoca necunosterea legii
e de baza in dreptul penal

deci tu trebuie sa cunosti legea, sa stii ca-ti trebuie cartonas de la cnafp, si sa ti-l procuri
asta este obligatia ta

mai departe, cei car nu ti-l dau si ti-au vandut o prostie, trebuie sa raspunda la randul lor, in fata legii
iar tu te poti intoarce impotriva lor printr-o actiune civila, poti face plangere la politie si poate ca procurorul decide ca s-a savarsit o infractiune si va incepe urmarirea penala impotriva celor care te-au inselat

inca o chestie, carnetul ala verde de membru ajvps nu cred ca ti-l poate confisca cineva pentru simplul motiv ca n-are nici o valoare, decat ca esti un mandru membru ajvps giurgiu
tie controlul iti va cere cartonasul cnafp, il ai, bine, nu-l ai, poti sa scoti ce vrei, si pasaportul si abonamentul la metrou, de ce sa ti le confiste ? :)

Scrie răspuns