Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 17 Mar 2007, 10:40

Postam in 27.06.2006 pentru maestru si acoliti
danubiu scrie:DECIZIA CURTII DE APEL ALBA
Solutia de anularea Ordinului 231/2006 nu este definitiva iar recursul o poate schimba.Este destul de curios ca s-a judecat la primul termen si fara procedura indeplinita. Motivarea deciziei poate sa lamureasca lucrurile.Succesul este doar vremelnic. Argumentele apsalba sunt subtiri si nu pot fi retinute de o instanta echidistanta . In ceea ce priveste atentia acordata pescarilor sportivi amatori de competitii felicitari si tineti-o tot asa. Concurenta si posibilitatea de a compara si cuantifica implicarea asociatiilor sunt benefice si in interesul celor pe care organizatiile pescaresti ii reprezinta. La noi numarul celor care agreaza competitia este cu mult mai mic decit numarul pescarilor ce urmaresc in primul rind rezultatul si mai putin aspectul recreativ-sportiv.
In 14.03.2007 ICCJ din Romania s-a pronuntat prin decizia nr.1564:
Admite recursul MAPDR. Caseaza sentinta si pe fond respinge actiunea apsalba ca nefondata.
Legea respectiv art.II cu 1 este si astazi aplicabil chiar daca ord.231 ar fi fost anulat. Spuneam si repet: oricind ministrul are abilitatea sa dea alt ordin in virtutea legii. Proiectele actuale sustin afirmatia mea!
Chiar daca nu-mi convine nici mie, decizia este intemeiata. Intr-o autentica democratie nu putea fi altfel.
RNP are drepturi depline privind gestionarea durabila a RAV in apele de munte.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Mar 2007, 11:22

deci si prin urmare Romsilva va elibera permise. Restul asociatiilor la fel, vor distribui permise cu cartonasele CNAFP pe apele de ses -lipsa lor inseamna braconaj - daca pescarul e pe malul apei si pescuieste. Ura si la gara, ne-am intors de unde am plecat cu un consum inutil de energie...

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 17 Mar 2007, 15:40

...deci si prin urmare de unde iau acel permis, cat costa ...?
Mie nu imi e clar ca RNP va da permise, nu am vazut legea, si nu mai iau doar dupa ce apare in revista d-lui Spike :)

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 17 Mar 2007, 19:58

PENTRU RIon in reluare

pityu
Spuneti voi Danubiule, MihaiV, Blackmind, Adiwolf, etc. daca voi ati avea curajul sa pescuiti cu permis de ses in ape de munte, ca raspunsul lui Apsalba il stiu pe de rost, asa ca nu e cazul sa-l mai posteze !
Va multumesc !

danubiu
Trimis: Dum 07 16, 2006 5:32 pm Titlul subiectului:

Accesul la resursa aflata in apele de munte il da astazi numai si numai RNP Romsilva.Este ilicit pescuitul in apele de munte pe baza permiselor de pescuit tiparite de CNAFP si personalizate abuziv cu inscrierea pe formular CNAFP. CNAFP nu a incheiat nici-un contract pentru apele de munte nici macar cu Apsalba sau daca a incheiat nu are sustinere in legislatia actuala.

pityu
Trimis: Dum 07 16, 2006 6:03 pm

Corect si la obiect ! Multumesc pentru precizari Danubiu !

danubiu
Trimis: Lun 07 17, 2006 8:16 am

Apsalba hotarirea nu ese definitiva. Daca forma permiselor eliberate comform Ord. 231 nu este acceptata deocamdata de instanta, art II¹ din Legea 113/2005 prin care RNP gestioneaza durabil RAV precum si contractele incheiate de RNP cu asociatiile sunt valabile. Prin atitudine CNAFP recunoaste tacit ca nu are competenta pentru apele de munte deoarece pina in acest moment nu a incheiat nici-un contract cu asociatiile pentru aceste ape.

danubiu
Trimis: Lun 07 17, 2006 5:28 pm

Regret ca purtam un dialog la un nivel al interpretarii si intelegerii termenilor juridici ce lasa de dorit. Tot propavaduiesti definitia bazinului piscicol natural dupa propria-ti parere = izvor-varsare enuntind de fapt contrariu. Nu vrei sa pricepi ca un lac de acumulare nu are izvor si varsare? De ce nu raspunzi daca ai contract pentru apele de munte cu CNAFP? Vorba lui Pytiu. Nu mai bate cimpii! Ord. 1134 nu poate anula complecta sau modifica Legea 192/2001 modificata si aprobata prin Legea 113/2005. Este corect ca RNP nu mai este administrator dar este gestionar. Restul este filozofie! Eu ca pescar astazi pot pescui in apele de munte in baza permisului eliberat de o asociatie ce are contract cu DS(RNP) fara probleme. Art.2 vorbeste de gestionari si nu de gestionar cum gresit sugerezi. Ce te mai intrebi unde se vorbeste de RNP? Cred ca am conversat suficient iar daca nu ai inteles nu este vina mea. Cine ne interzice sa pescuim in apele de munte? Ord.231? De Ord.213 nu am auzit! Daca doresti sa discutam despre competenta RNP de a elibera permise de pescuit este cu totul altceva. Pentru alte detalii te rog sa-mi comunici contul unde sa facturez consultatiile juridice.

danubiu

Logica perfecta.Pentru apele de munte nu numai contractele cu AJVPS-urile sunt valabile ci si cele incheiate cu noile asociatii daca exista astfel de contracte. Implicit si permisele eliberate de toate asociatiile care au contracte pentru apele de munte incheiate cu RNP sunt legale, iar pescarii pescuiesc in deplina legalitate. Ilicit pescuiesc membrii asociatiilor care pescuiesc in apele de munte si nu au contracte incheiate pentru acestea cu RNP. In conditiile in care Ord.231 se anuleaza iar hotarirea ramine definitiva si irevocabila nimic fata de cele de mai sus nu se schimba. Teoretic modificarea legii 113/2005 poate fi facuta in sensul dorit de apsalba. Ipotetic daca RNP pierde calitatea de gestionar in noile conditii noul gestionar este obligat prin lege sa recunoasca contractele intrate in circuitul civil pina la expirarea termenului de valabilitate al acestora.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Mar 2007, 20:17

Eu am o nelamurire: o lege zice ca CNAFP este gestionar, alta zice ca ANPA deleaga gestiunea apelor de munte catre RNP. Cum se face chestia asta, adica sa delegi o gestiune pe care nu o ai? Inca sunt in cumpana privind acest subiect. Sper ca pana pe 1 mai sa reuseasca cineva sa ma lamureasca, cu argumente!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 17 Mar 2007, 20:19

De acum lucrurile sunt clare. Nu mai este loc de-intors. Ordinul 231/2006 privind pescuitul in apele de munte va produce efecte, cel putin in acest an.

@ Rion

Ca si anul trecut , va trebui sa mergem la Bucuresti la sediul RNP ca sa luam permis pentru apele de munte din toata tara gestionate direct de Romsilva. In caz ca nu doriti permis pentru toata tara se pot lua permise valabile pe o directie silvica de la sediile directiilor silvice judetene sau permise de o zi de la ocoalele silvice. Dar aceasta nu acum ci mai spre 1 mai.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 17 Mar 2007, 20:21

@ MihaiV

Asta este decia Instantei Supreme si nu mai este nimic de comentat. Ca suntem noi nelamuriti este cu totul altceva.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 17 Mar 2007, 20:51

De ce nu pot lua din CJ pentru RO?
Cat va costa, 450 RON/judet, cum se preconiza?
Nu mai merg decat cei bogati la pescuit!
O sa dea cineva foc la RNP...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Mar 2007, 21:07

flydb scrie:@ MihaiV

Asta este decia Instantei Supreme si nu mai este nimic de comentat. Ca suntem noi nelamuriti este cu totul altceva.
"Asta"? Care asta? Poti detalia si pentru noi, cei mai putin informati?

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 18 Mar 2007, 07:31

RIon scrie:De ce nu pot lua din CJ pentru RO?
Cat va costa, 450 RON/judet, cum se preconiza?
Nu mai merg decat cei bogati la pescuit!
O sa dea cineva foc la RNP...
pe judet , in functie de bonitatea apei a costat cca 200 RON .
Cel de 450 RON e valabil pe toate apele RNP din tara . Insa pe apele cu lipan si pastrav corcubeu ( unde legea scrie clar ca se poate pescui pana pe 31 decembrie ) tot pe 15 septembrie o sa inchida sezonl motivand diferite cu diferite chestii . Deci daca vine omul verde platesti bon de zi , daca nu ai ramas cu banii . Daca tot sezonul o sa fie ploios si nu poti merge des la pescuit nu merita sa-ti iei permisul de 440 RON . Si daca umblii pe aceeasi apa la pescuit regulat , deja o sa te cunosti cu paznicul de vanatoare si ajungi sa stai la el la canton , o sa mancati si beti impreuna . Serios . Oricum tot atata te costa si daca duci de un gratar cat ar fi si bonul de zi . Si atunci ce i se meita lui mai mult ? ;)

Scrie răspuns