Eugen a scris : "cum sa iei permisul omului care a platit pe o faza din asta? este penal. chiar abuz cred ca se numeste in termeni de specialitate. basca mai aveti tupeul sa va dati pe forum cu stirea asta de parca este mare realizare."
Da-mi voie te rog sa-ti raspund eu in termeni amiabili, fara ura, cearta sau alte tonalitati asemanatoare!
Singurul organ abilitat in tara asta sa tipareasca si sa elibereze permise de pescuit recreativ/sportiv este "Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol" Bucuresti, prescurtat C.N.A.F.P.
Orice alt permis de pescuit este un grosolan FALS IN ACTE PUBLICE, fapta constituind INFRACTIUNE si se pedepseste PENAL.
Cu toate acestea agevepeseurile in cardasie cu RNP Romsilva, au tiparit si eliberat ani la randul fie autorizatii de pescuit, fie au pus niste stampile in CARNETELE DE MEMBRU, ca si cum ele ar tine loc de permis de pescuit. In ambele cazuri faptele lor constituie infractiune. Problema pleaca de la faptul ca pana cand toate astea s-au petrecut sub umbrela Presedintelui de Onoare, Fostul Prim-Ministru Dl. Adrian Nastase, nimeni nu avea curajul sa li se opuna.
De catva timp insa, un grup de initiativa de la APS Alba, care doreste intrarea in legalitate a atacat in justitie acest caz si a castigat prin SENTINTA CIVILA NR.105/CA/2006 - HOTARARE JUDECATOREASCA A CURTII DE APEL ALBA.
Asadar cei care fac controale si anuleaza aceste PERMISE FALSE, in primul rand sunt ORGANE DE CONTROL ABILITATE ALE STATULUI ROMAN (Politie, Jandarmerie, Inspectie Piscicola) si nu fac altceva decat sa aplice legea.
Daca esti suparat, AI PERFECTA DREPTATE, numai ca supararea ta trebuie sa o versi pe cei care au gresit, nu pe cei care vor sa instaureze dupa atatia ani de dictatura (in sfarsit!)dreptatea si legalitatea.
Faptul ca tu ai platit acel permis (ti s-au pretins bani pentru dobandirea lui),inseamna ca ai fost escrocat, iar cei vinovati trebuie sa plateasca !
Cum ? Dandu-i in judecata si cerandu-le sa-ti dea banii inapoi, plus cheltuielile de judecata si eventuale daune pe care le mai poti pretinde.
Iti spun eu, ca daca agevepeseii se vor trezii cu cateva mii de asemenea DOSARE PENALE din partea celor
escrocati, se vor "vindeca sigur de toate bolile pe care le-au contactat" in cei 53 de ani de dictatura!